VI: 'Stinkbom van Overmars heel doorzichtig'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 08:55, 4672 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Peter Wekking en Pieter Zwart van Voetbal International vinden het niet verrassend dat juist Marc Overmars vorige week namens Ajax naar buiten trad met het statement aangaande de Eredivisie. Hoewel de keuze voor algemeen directeur Edwin van der Sar logischer lijkt, is het volgens de twee eigenlijk heel doorzichtig.

Overmars riep vorige week op om per direct een einde te maken aan de Eredivisie en negeerde hiermee de oproep van de KNVB om de vergadering van dinsdag 7 april af te wachten. 'Overmars trok daarbij de gezondheidskaart in de wetenschap dat geen weldenkend mens daar tegenin kan gaan', aldus de verslaggevers. 'De spelers zijn bang, zei hij erbij. Waarvoor dan? Tot 28 april zijn alle sportaccommodaties immers op slot en wordt er niet getraind. Als de Ajax-spelers zich netjes aan de kabinetsregels houden, is er geen verhoogd risico voor hun gezondheid.'

'De gang van zaken rond de stinkbom die Marc Overmars vorige week dropte, was wel heel doorzichtig. Waar bij andere clubs de algemeen directeuren het woord voeren over hoe het verder moet met de competitie, hees Ajax de technisch directeur op het spreekgestoelte.' De reden hiervoor denken de twee te weten. 'Blijkbaar knelde de dubbele pet bij Van der Sar weer eens. De algemeen directeur zit immers ook in het bestuur van de ECA, het Europese verbond van clubs, dat net als de UEFA wil dat de nationale competities komende zomer worden uitgespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Dus?
1 0
stefanwillem
Ik hoop dat er een aparte competitie gaat komen voor Ajax en dat we voor eens en altijd uit die bekrompen klotecompetitie kunnen stappen. Laat al die enge clubjes met hun nare supporters maar lekker failliet gaan.
2 0
FreddyAX
Het is toch ook een schande dat Overmars 'de gezondheidskaart' trekt, en dat doet in de vorm van een stinkbom.
Dit hersenloze gelamenteer horen we nu al een week,er valt geen enkel argument te ontdekken in dit artikel maar wel weer een heleboel onderbuik.
Ook het geleuter over v.d. Sar is erg geheimzinnig, want Edwin heeft een warm pleidooi gehouden voor voortzetting van de competitie's toch?

VI neemt ,zoals vele media, de verstandelijke vermogens van de lezer niet erg serieus, maar de verpakking die men iedere keer om dezelfde boodschap heen doet wordt steeds sneuer.
3 0
behangdelul
Heeft Britt Decker al wat van de uitspraak van Overmars gevonden?
Wordt nu gesproken over dat onze slimme quarantaine misschien nog wel 2 jaar kan duren, maar als Overmars zegt: joh afkappen want komende 2/3 maanden gaat er niks veranderen is het hek van de dam. Wereldvreemd.
5 0
ajaxdordtt
Ik ben het met ze eens, maar kom op zeg. Het is een week geleden, we weten het nu wel.
1 -8
DT10
Natuurlijk ben jij het eens met deze complottheorie!
3 0
SnifferClarke
We zijn gelukkig wel zover dat we het ook over de economie mogen hebben en vervolgens dus ook over het wel of niet voortzetten van de verschillende competities, dankzij o.a. Ira Helsloot. Moedige man.
0 0
DT10
Hebben we nu alle anti-Ajax propaganda gehad?
7 0
JariJari
Dat stopt nooit.
2 0
Redrum
Het voelt nog niet compleet. Ik voel dat er nog veel meer in zit. Waar is Willem bijvoorbeeld?
4 0
Frank1978
Willem is woedend de tuin in gerend nadat hij hoorde wat Overmars had aangegeven. Naar het schijnt is hij nog steeds niet gekalmeerd...
3 0
Libero
"De gezondheidskaart trekken". Flikker allemaal eens een heel eind op.
Er gaan dagelijks DUIZENDEN mensen dood aan dit virus, stelletje bloedzuigers!
7 -1
Frank1978
Dat er nog steeds mensen geabonneerd zijn op dit vod...
4 0
The
"Overmars trok daarbij de gezondheidskaart in de wetenschap dat geen weldenkend mens daar tegenin kan gaan"

Hier zegt VI dus duidelijk dat Overmars een punt heeft, tenminste als je een " weldenkend mens bent. Wat zeuren ze nou...
5 0
JariJari
Bij VI hebben ze geen weldenkende mensen.
2 0
Redrum
Alleen Overmars is weer doortrapt genoeg om de wereldwijde gezondheidskaart te trekken. Daarbij maakt hij ook nog even slim misbruik van het feit dat voetballers het risico lopen nooit meer te kunnen spelen als ze besmet raken. Gelukkig heeft iedereen het door en hebben ze hem even goed aangepakt. Als straf gaat dit Ajax heel veel geld kosten, want voetballen zit er uiteraard niet meer in (zoals Overmars eigenlijk aangaf).
0 0
TontoKarnaggel
Hilarisch idd, ze verwijten hem dus eigenlijk dat hij een ijzersterk argument gebruikt....
1 0
Raoul14
Hebben we alle ratten nu wel gehad?
2 0
Frank1978
VI, ooit was het een kwaliteitsblad. Is heel weinig meer van over.
5 0
Gooseman
Jazeker! Lekker over 4 weken gaan voetballen in een leeg stadion met spelers wiens familie in landen woont waar de Covid nog in de kinderschoenen staat en waar de crisis nog veel langer gaat duren dan in ons land. Achterlijk gedoe om steeds als excuus het 'geld' te gebruiken. Ieder normaal denkend mens gaat ervan uit dat er niet meer gevoetbald wordt dit seizoen. Er zijn zat mensen die op dit moment geen of weinig inkomen meer hebben. Dan kan de voetbalwereld best een paar maanden uitzieken.
1 0
Bjorn
Complottheorie!
0 0
Aspers73
Dus….ze vinden het een raar kut idee totdat Ajax eventjes 40% van de inkomsten uit CL volgend seizoen gaat betalen om de eredivisie te redden?
0 0
Redrum
Knettergek zijn ze allemaal, echt waar. Ajax is de enige club in Nederland met een flink eigen vermogen. Hier hebben ze zelf keihard voor gewerkt. En dan mag Ajax als beloning even de andere clubjes die er een potje van maken gaan redden, waardoor ze nog meer geld verliezen dan ze nu al doen door deze crisis? Dat zou werkelijk krankzinnig zijn. Zeker als je bedenkt dat Ajax zeer waarschijnlijk als nummer 1 gewoon voorrondes CL mag gaan spelen. Als ze dus de poule halen, dan hebben ze daar zelf nog extra moeite voor moeten doen en dan mogen ze 40 % van hun opbrengsten even gaan weggeven aan clubs die zelf geen cent te makken hebben? Op basis van wat eigenlijk? Omdat wij niet zonder ze kunnen en ze altijd zo sympathiek en meedenkend richting ons zijn geweest?
3 0
masterrr
altijd makkelijk schieten op iemand die ergens een mening over heeft
het had Ajax alleen wel gesierd als ze ook met een oplossing waren gekomen
die hoor ik namelijk niet vanuit Ajax-kamp?
1 -2
Spectre
Dat zou door dit soort mensen ook gelijk afgeschoten worden, iedereen mag nu ff zn dartpijlen op Ajax gooien omdat het Ajax is.
2 0
Luie
Als AZ eerste had gestaan was de competitie 2 weken geleden al afgelopen geweest.
7 -1
Lazell
Normaal heb ik Voetbal International heel hoog zitten, maar dit is ongefundeerd en onderbuikgevoel. Derde artikel al van hun dat dit suggereert.
4 -1
Redrum
Het enige dat stinkt dat zijn alle beschuldigingen die ik de afgelopen dagen voorbij heb zien komen vanuit de media. Niemand denkt logisch na, iedereen gaat direct van het negatieve uit. Dat vind ik behoorlijk stinken. Als men even logisch nadenkt, dan beseft men dat Ajax hoe dan ook de grote verliezer is. Die titel hadden wij echt wel gepakt en dan waren we zeker geweest van CL. Nu krijgen we waarschijnlijk geen titel en voorronde CL. Daarnaast verliezen wij door het stilleggen al het meeste geld van alle clubs. Kortom, als er één club baat heeft bij doorspelen is het Ajax wel. Maar ja, AZ staat gelijk met ons, dus we zijn doodsbang dat die ons nog inhalen natuurlijk. Dat moet de enige reden zijn dat Overmars dit zegt, het kan gewoon niet anders.
6 -2
Sluk
Want het zijn maar 11 spelers die betrokken zijn bij een wedstrijd? Ook al wordt een duel zonder publiek gespeeld, dan nog zijn er ruim meer dan 100 mensen aanwezig. Dus wel degelijk een verhoogd risico. Je zou toch denken dat journalisten die hun teksten publiek maken toch iets beter nadenken over of hun verhaal klopt.
4 0
AjaciedRK
Het Ajax bashen van VI is ook heel doorzichtig
4 -1
FWAjacied
Wellicht dat ze bang zijn dat er een competitie per se afgemaakt moet gaan worden met mogelijk alle gevolgen van dien, terwijl zo'n beetje ieder ander (sport)evenement in verband met de coronamaatregelen al vroegtijdig is afgelast/uitgesteld.
3 0