Driessen: 'Zo’n interview laat je niet liggen'

FinnDekker, 07-04-2020 om 08:20, 4722 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In zijn column in De Telegraaf heeft Valentijn Driessen verteld hoe zijn werkgever aan de haal ging met het spraakmakende statement van Marc Overmars. De directeur van Ajax was de eerste die zich uitsprak over een directe stop van de Eredivisie. De kritiek die men vanuit de media had, sabelt de verslaggever hard neer. 

'Ajax-watcher en nieuwskanon Mike Verweij appte Overmars vorige week dinsdagavond rond de deadline de vraag hoe het hem verging in de coronacrisis. "Ik ben het zat", antwoordde de Ajax-directeur, waarna hij in staccato zijn ongenoegen kenbaar maakte over de gang van zaken bij de KNVB en de Eredivise CV rond het uitblijven van maatregelen in de coronacrisis', aldus Driessen.

'Zoals bijna altijd leidde het sensationele interview tot de wildste complottheorieën en verwijten. Enkele journalisten spraken er zelfs schande van dat Overmars het podium werd geboden door De Telegraaf.' Onzin, vindt Driessen, want andere media hadden in die positie precies hetzelfde gedaan. 'Zoals Mike het zelf zei: als journalist ben je geen knip voor de neus waard als je zo’n interview laat liggen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Via Whatsapp kan je toch niet spreken van een echt interview. De Telegraaf is echt een boulevardkrantje geworden. Denk dat ze niet snel meer een quoteje van Overmars zullen krijgen.
1 0
Lazell
Hoezo niet? Er worden regelmatig artikelen geschreven om 1 of 2 zinnetjes van een interview. De enige reden dat ik kan bedenken is dat je niet weet op welke manier hij het uitspreekt en daarom verkeerd kan interpreteren. Maar met 'ik ben het zat' valt er weinig te verkeerd te interpreteren.
0 0
Sluk
Oh joh, Driessen kan al een artikel schrijven over hoe hij een bericht naar Overmars stuurde en er pas na 4,5 uur blauwe vinkjes kwamen maar een reactie uit bleef.
3 0
Sluk
Iemand interesse in hoe mijn vorige reactie tot stand is gekomen?
2 0
Sluk
Een artikel over die ene keer dat de Telegraaf wat woorden los kreeg uit de mond van Overmars, mooi man ;)
2 0
BokkieBokstra
Wat een boeven. Het was al duidelijk bij Derksen vorige week, het kwam zo uit met Overmars. Het heeft Ajax een hoop problemen gegeven, van der Sar die nog volop in gesprek was met de andere clubs is in zijn hemd gezet. Ja, zo een buitenkansje laat je niet lopen. Je zou deze mensen nooit meer toe moeten laten bij Ajax.
0 0
Stuyvesant
Aan de andere kant steunen ze Ajax en Overmars nu wel. Deze column geeft juist aan dat het geen geplande actief van Overmars was. Prima dat de Telegraaf tegenwicht probeert te bieden tegen de rotterdomse lobby van het AD. Ik vind met name Valentijn Driessen vaak een rat, maar in deze heel reëel en logisch nadenkend. En ja, het is stom als ze deze kans hadden laten lopen. Dat is gewoon hun werk.
1 0
BokkieBokstra
De Rotterdamse lobby van het AD, moet toch echt zeggen dat Ajax er ook alle aanleiding tot geeft. De statement: stoppen en wij gaan de CL in geeft er alle aanleiding toe. Nog ergers, van der Sar wist nergens van en was nog volop in gesprek met andere clubs. Wat zullen die clubs gedacht hebben? De Telegraaf heeft er vooral voor gezorgd dat alle vooroordelen over Ajax bevestigd zijn en de de leiding van Ajax over komt als een stel klunzen waar de rechterhand niet weet wat de linker doet.
0 -2
Stuyvesant
Die lobby was al drie weken gaande voordat Ajax met dit statement kwam. Wel even de volgorde in acht houden. En als Ajax niets had gezegd, dan was het verwijt dat de directie van Ajax zich verschuilt. Kijk maar naar de column in de Tubantia van de FC Twentewatcher (regionale titel van het AD). Dus het had niet uitgemaakt wat Ajax had gedaan en dan speel ik liever op de aanval!
2 -1
BokkieBokstra
Dat artikel dat kende ik maar daar werd zo een beetje iedereen in afgemaakt die niet FC Twente was.
0 0
FWAjacied
Gelachen om nieuwskanon. Directe collega van je zo bejubelen in je column in een nationale krant. Goede werksfeer daar in ieder geval.
1 0
Saanchez
Dus nu gaat de telegraaf zn columns vullen met hoe ze een aan een vorig stuk zijn gekomen? Ze lopen op hun laatste benen daar heb ik het idee
0 -1