'Ajax begon natuurlijk weer, eigenbelang en geldingsdrang'

BartVeenstra, 06-04-2020 om 08:35, 8577 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Ajax. De columnist ziet nu - weliswaar met een knipoog - een rol weggelegd voor premier Mark Rutte in de uit de hand gelopen discussie over het restant van de Eredivisie.

'Waar het op neerkomt: heel de wereld probeert eensgezind te zijn en solidair - behalve de voetbalwereld', schrijft Borst in zijn column. Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars liet vorige week weten dat wat hem - en dus Ajax - betreft de competitie per direct afgesloten moet worden. 'Ajax begon natuurlijk weer. Eigenbelang. Geldingsdrang. Een greep naar de macht. Geld. Daar ging het om.'

Dinsdag praat de KNVB met alle clubs over het vervolg van de Eredivisie. Hoe moet het nu verder? 'Eigenlijk is het simpel: wie gaat Ajax vertellen dat ze straks al die CL-miljoenen naar rato moeten verdelen over AZ tot en met Helmond Sport? Opdat alle clubs en clubjes blijven bestaan. Er is maar één man tegen wie we geen nee zeggen, ook Ajax niet. Zijn naam: Mark Rutte, vader des Vaderlands.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdam1900
"Hugo Borst" en "AD" ik heb al genoeg gezien de rest is niet relevant.
1 0
insectenverdelg
En de uefa en de KNVB doen alles uit t belang dat er een groter doel dient? Wat een onzin. Het einge echte rationale n8rt geld gedreven besluit is stoppen met voetballen . Misschien niet uit Marc zen mond,, maar er is nooit meer sportievere te behalen. Er komt nooit meer een supporter in t stadion dit jaar, er is amper tijd om alles fatsoenlijk nog uit te spelen in het meest gunstige geval, de kans is enorm dat er alsnog ergens een Corons geval binnen een selectie komt waardoor je t prgramma alsnog niet normaal kan afmaken en last but not least, je legt al direct een enorme druk op volgend jaar, waar amper een normaal programma te maken is en ook nog is afgesloten wordt met een EK, met overbelasting van spelers als gevolg.

Dus uit welk belang zou er wel door gevoetbald worden? Idd alleen maar geld. Puur eigen belang. Niet die van het volk, de volksgezondheid, de supporter of een logische langere termijn visie.

Nu jij weer Hugo.
2 0
SjakieWolfs
Waarom moet dat hier gemeld worden. Dit is een site voor Ajacieden en niet voor Ajaxhaters.
2 -1
noppenkoning
Als Ajax slim is houden ze vanaf nu hun mond hierover. Alles wat je kan bedenken zorgt er voor dat we in CL komen. Stand van vorig jaar, huidige stand, stand t/m de helft, UEFA coëfficiënten enz enz.
2 0
Juichtoon
Als Ajax echt slim is laten ze hun mening door anderen zeggen.
2 0
mickey2602
Alles behalve de competitie uitspelen. Want dan bestaat theoretisch de kans dat Ajax niet als eerste eindigt en dat is waar al die jankerds op hopen,op dat kleine theoretische kansje.
4 0
Babayaka
Ach speel dan maar uit ook, al wordt het ergens in 2021.
Eerder gaat er niet gevoetbald worden.
2 -1
MichelAngelo66
Hugo komt er ook weer achteraan gehuppeld. Dat journaille is al jaren zo voorspelbaar als de pest. Krijgen ze nog voor betaald ook.
5 -1
PaulC
Wat veel journalisten van dit kaliber weigeren aan te halen is het feit Mark erbij verteld heeft "Desnoods trekt Ajax zich terug".....
Dus wat nou, eigen belang eerst!
4 0
Jan Doedel
Hugo Borst haalt uit naar Ajax....... Dit is geen nieuws maar altijd t zelfde liedje. Ajax zegt wit dan zegt Borst zwart. Ajax zegt ja dan zegt Borst nee. Ziet u al een patroon? Wat een droeftoeter! Ajaxhater nummer zoveel, get a life Hugootje!
4 -1
michelt
Rutte neemt in ieder geval beslissingen en dat is wat de knvb niet doet. Het laten doorgaan van de competitie heeft alleen te maken met de fikse verliezen in de grote voetballanden. Duidelijkheid is in Nederland juist belangrijk om goed voorbereid het nieuwe seizoen te beginnen als dat uberhaupt al mogelijk is.
2 0
Joseph
Wie gaat Hugo vertellen dat Ajax de enige club is die aanspraak maakt op de miljoenen van de CL?

En wie gaat Hugo vertellen dat voetballers en hun familie niet immuun zijn voor het coronavirus?

In deze tijd zie je hee duidelijk hoe groot de haat naar Ajax is..
7 -1
de-Ajacied
Hugo Borst Kees Jansma, Willem van Hanegem, Jan Boskamp, pierre van Hooijdonk, etc. Allemaal Mensen in het AD en studio Voetbal die vinden dat ze Feyenoord mee moeten laten delen in het grote geld
Dat noemen zij solidariteit
2 0
DT10
Complotdenkers Illegaal en Ajaxdordtt zijn ook weer ontwaakt zie ik... *zucht
5 -1
stefanwillem
Ze hebben een andere mening, daar zijn forums voor. Als je cupmetgroteoren nou aanpakt dan snap ik je wel.
3 -2
ajaxdordtt
Je weet wel wat een complot is?
1 -11
Ajaxtao
Sodemieter nou eens op naar je kakkerlakken troep.
2 -2
ajaxdordtt
Ja, iedereen die een andere mening heeft over Corona is een Feyenoorder!!!
1 0
DT10
Een samenzwering.
3 0
ajaxdordtt
Klasse, nu nog leren toepassen.
1 -8
Jan Doedel
Altijd die minnetjes voor jou. Snap er niks van. Je hebt verstand van zaken en bijtijds hilarisch zoals deze haha. Ga zo door!
4 -1
ajaxdordtt
Haters make me famous Jan!
0 -5
ajaxdordtt
Nou mods, ben benieuwd!
0 -7
AjaxDaniel
'wie gaat Ajax vertellen dat ze straks al die CL-miljoenen naar rato moeten verdelen over AZ tot en met Helmond Sport?'

Op basis waarvan moet Ajax het geld verdelen dan? Prima als Ajax een geste maakt door bijv. een paar miljoen te doneren. Maar het slaat nergens op om te verwachten dat Ajax al het prijzengeld gaat weggeven. Dat geld heeft ook Ajax gewoon hard nodig komende tijd.

Daarnaast verdient Ajax op basis van het huidige seizoen en het vorige seizoen om de CL in te gaan. Er wordt niks gegund door andere clubs, het is Ajax zelf die dat heeft afgedwongen.
3 0
dianaajax
Rotterdam weer met hun geboren jodenhaat
3 0
Van Reenen
Wat al die onbenullen niet weten, is dat er in de oorlog meer joodse mensen in Rotterdam woonden dan in Amsterdam. Maar na de oorlog zagen zij het licht en voorzagen dat ze beter konden vertrekken uit dat ( helaas ) platgegooid stadje met onbenullen.
1 0
Marcw1972
Waar blijft Willem van Hanegem? Ik heb nog niks over zijn column gelezen. Of zou hij het, bij wijze van hoge uitzondering, eens niet over Ajax hebben gehad?
0 0
TontoKarnaggel
Die staat nog even in de wacht, ze hebben nu koevermans, van stee, van gaal, kees jansen,borst en gudde hun woordje laten doen en binnenkort mag willem los. Niet al je kruid verschieten heet dat, dit moet zo lang mogelijk gerekt worden voor het optimale resultaat.
1 0
ajaxdordtt
Nee, kruit verschieten heet dat.
0 0
TontoKarnaggel
Hahaha, ja klopt, ziet er idd redelijk stom uit nu, sorry.
0 0
Juichtoon
Mooie is dat Jan Boskamp wil stoppen. Hij komt in het AD niet aan het woord. Ik veronderstel zomaar dat Dickie met zn miljoenen en 73 jaar ook wil stoppen. Komt ook niet aan het woord.
1 0
jaripettersson
Niet op reageren. Hugo zit zich thuis op dit topic af te rukken.
1 0
FreddyAX
Ook Borst moet zich aansluiten bij de lange stoet klagers over de uitlatingen van Overmars.
Ik wordt helemaal ziek van al die,op voorhand al,benadeelde geluiden, en pogingen om de ontstane corona situatie in de schoenen van Ajax te schuiven.

De pers kent geen enkele gene in het gooien met modder en gaat in mijn mening ver over de fatsoensgrens die men ieders keer aanhaalt om het geweeklaag te ondersteunen.
Overmars/Ajax neemt een standpunt in waar AZ en PSV zich bij aansluiten,conclusie is links -of rechtsom iedere keer dat dit alleen het belang van Ajax dient.

PSV en AZ worden hierbij nauwelijks genoemd,dat heeft een reden; hiermee zou dat hele argument wegvallen.
Daarnaast is het niet onredelijk te noemen als Overmars in eerste instantie de belangen van Ajax verdedigd, daar zit hij voor.

Deze moddergooi campagne lijkt haast geregisseerd om Ajax onderuit te halen om daarmee het eigen kwade onderbuik gevoel mee te kalmeren.
Ik sta vierkant achter Overmars in deze , en ben benieuwd waar het Calimero-KNVB overleg morgen mee komt.
6 -2
Hollister
Ligt het aan mij of wordt er momenteel een (afgesproken) hetze gevoerd tegen Overmars en vd Sar ?

Berichtgevingen over Nouri, enz.. een aaneenschakeling van waar Ajax zgn allemaal fout in is...
Weet je .. laten we nu maar die hele competitie uitspelen en ze op sportieve vlakken gewoon wegspelen en kampioen worden.... en dan ook geen ene cent steken het redden van de andere clubs... Laat ze lekker opflikkeren... nu onze club afzeiken waar ze het kunnen en straks wel hun handje ophouden.. Het geld moest toch altijd op het veld staan en niet op de bank? Waar blijven al die roeptoeters nou.... en nu mag Ajax betalen voor de rest?
4 0
maikelklaassen
krantjes moeten verkopen he, als er az of psv in de titel staat of ajax scheelt dat een hoop
0 0
Illegaal
Ajax wordt altijd aangepakt bij de rest van Nederland op een enkele uitzondering na..... dat is al zolang als ik me kan herinneren.
Dat gebeurd veelal met clubs die het meeste winnen etc.
In Duitsland bijv is dat Altijd Bayern Munchen die niks gegund wordt.

Ik zit er niet meer mee, ze misgunnen maar, het beste is om nog meer te gaan winnen en nog meer geld te gaan verdienen dan gaan die idiootjes die Ajax niks gunnen helemaal over de rooie.

Maar vergis je ook niet in de grote aanhang die Ajax heeft in Nederland, Ajax is veruit de grootste club in Nederland en de bekendste Nederlandse club in de wereld
1 -1
BokkieBokstra
Hetze? Met Nouri hebben ze geblunderd en dit was een oliedomme statement waar van der Sar niet eens wat vanaf wist. Een vieze streek van de Telegraaf. Dan krijg je het over je heen. Niet handig om te zeggen dat je recht op een CL plek hebt.
1 -5
Illegaal
Heeft de club Ajax geblunderd inzake Nouri?.... het enige waar gefaald is, is dat Appie niet meteen werd gereanimeerd en daar was een dokter verantwoordelijk voor.
Om nu Ajax de schuld te geven gaat mij te ver.

Verder weet jij niks als alleen wat de pers meld.
2 -1
DT10
Ajax heeft schuld bekent..
1 -2
Illegaal
Ja klopt de dokter heeft een fout gemaakt, de dokter is onderdeel van Ajax maar ik het te ver gaan om de hele clubs Ajax hiermee te beschuldigen
0 0
DT10
Ajax is schuld, dat is een feit. Wat daar de gevolgen van moeten zijn is een heel andere discussie.
0 0
blava
Wel, de laatste modellen wijzen erop dat sommige maatregelen wel tot twee jaar van kracht moeten blijven (NRC 6/4).
1 0
ajaxdordtt
Haha zou echt bizar zijn. Kinderen 10 procent van hun jeugd ontnemen om tante Truus van 92 met obesitas nog een jaartje door te laten dementeren, in volledige eenzaamheid.
1 -12
eenamsterdammer
Lees dit ff, misschien stel je je mening wel bij.
https://www.topics.nl/ouderen-isoleren-zodat-de-economie-kan-draaien-dat-levert-mogelijk-tienduizenden-slachtoffers-op-a14251995vk/a488830c367c7e9ab2231d3a895391f47eeba03b427525c82d80f40c9865a6c2/?utm_term=ankeiler
0 0
DT10
Ten eerste is het niet waar, ten tweede is het een hele vervelende reactie!
1 0
ajaxdordtt
Wat is er niet waar aan? En inderdaad, tante Truus is een fictief persoon.
0 -3
DT10
Zo een beetje alles.
0 0
Web
Wat ben jij allemaal te kort gekomen in jou opvoeding
Want dat durf ik met gemak wel te zeggen
Fatsoen is bij jou ver te zoek
Als de hele wereld tegen je is.
Want dat blijkt wel op dit moment
Ga je dan nooit bij je zelf te rade
Of zou ik het het ook verkeerd kunnen zien?
6 0
Jan Doedel
Die laatste vraag zou je eens aan jezelf moeten stellen. Ik heb het niet over dit onderwerp maar altijd is jouw mening de heilige waarheid. Wie het niet met jou eens is, is ongeschoold, onfatsoenlijk enz.
Belerende vervelende zeilers ben je.
1 -1
ajaxdordtt
Ik niks, ik hoop hetzelfde voor de jeugd van nu.
1 -4
DT10
Ik hoop in ieder geval dat de jeugd van nu een betere opvoeding krijgt dan jou.
1 -1
ajaxdordtt
Die kans lijkt me klein met alle scheidingen, stijgende kindermishandeling etc. Moet je voorstellen als dit 2 jaar duurt.
1 -2
DT10
Moet er niet aan denken, gelukkig duurt het geen 2 jaar.
0 0
FreddyAX
Bizar is dat jij denkt dat we kinderen 10% van hun jeugd ontnemen(?), en ook dat dit als doel heeft om"tante Truus (?) van 92 met obesitas(?) nog een jaartje(?) door te laten dementeren(?).

Dit getuigt niet echt van enig fatsoen, kennis van zaken en nog minder van zelfs maar een schijn van empathie.
5 0
blava
Uiteindelijk wordt het een beslissing die het huidige kabinet moet nemen. Ik hoop alleen niet dat het een punt van discussie wordt in de verkiezingscampagne voor de 2e kamer verkiezingen. Dan krijg je een onwerkelijke situatie.
0 0
ajaxdordtt
Ik heb ontzettend veel empathie voor die kinderen die cruciale fases moeten overslaan in hun sociale en educatieve ontwikkeling. En ook voor die arme ouderen. Weet alleen wel waar mijn prioriteit zou liggen.

Ik doe in ieder geval niet mee met dat enge, eurocentrische, hypocriete "volksgezondheid boven geld" geroeptoeter.
0 -9
DT10
Jij zou het woord empathie niet in je mond mogen nemen!
1 -2
ajaxdordtt
Jij zou met jouw gebrekkige Nederlands eigenlijk niet mogen schrijven, maar dat doe je ook.
1 -4
mgtow
En dat zeg jij als agorafoob? Zullen we anders jouw je pillen niet geven? Geld boven gezondheid. Weet je wel.
1 0
ajaxdordtt
Ik gebruik geen medicatie.
0 -2
DT10
Word misschien eens tijd..
2 0
Illegaal
Het moet helemaal niet mogelijk zijn dat er prioriteiten gesteld moeten worden.
Ieder leven is belangrijk ook iemand van 96 want het is ook een mens die nog wil leven en die kinderen heeft en die kinderen willen hun ouders ook niet verliezen.

Het is schandalig die mensen hebben Nederland opgebouwd na woII, maar dat doet er niet eens toe het is een leven, en dat rutte zijn Vvd de pvda, cda, d66 ,cu etc alles kapot bezuinigd hebben en zieken- verpleeg- en verzorgingshuizen massaal gesloten hebben is de reden dat wij deze discussie nu aan het voeren zijn.

Al deze partijen hebben de grenzen opengezet zodat iedere gelukszoeker ons land binnen kan en genieten van een sociale uitkering, deze partijen hebben de EU gemaakt die helemaal niet nodig was want het ging goed in Europa, Europa kost de Nederland er ontzettend veel geld, wij zijn degene die de Grieken, Italianen, Spanjaarden en zo meteen ook de Portugezen en Ieren moeten voeden en uiteraard de graaiers met vette lonen in Brussel ook... zelf smijten die landen er met de pet naar, je geeft ze nu 400 miljard en die hebben ze over tien jaar weer nodig, deze landen zijn niet te helpen die veranderen niet die blijven wanbeleid en corrupte uitoefenen.


Maar goed hier heb je een paar redenen van prioriteiten stellen, open grenzen en de EU hebben ervoor gezorgd dat er nu keus gemaakt moet worden over geld en een leven, schandalig is het.... maar als zo meteen Beatrix of de moeder van rutte etc. ziek zou worden dan geld die regel niet want die worden dan wel opgenomen en geholpen die steunen elkaar wel over onze ruggen en geld
1 -1
Jan Doedel
Plus 1000 duimpjes omhoog
1 -2
blava
Hoezo eurocentristisch?
0 0
ajaxdordtt
Er gaan nog dagelijks 1800 mensen dood aan aids. Dat is al 30% minder dan toen iedereen met zijn Vuvuzela naat het WK 2010 zat te kijken, op zijn dure tv. Als er 1 ziekte behandelbaar is met geld, is het AIDS. Ben benieuwd hoeveel euro's die mensen die volksgezondheid zo vreselijk belangrijk vinden hebben opgeofferd.
0 -7
blava
Ook in Europa sterven nog steeds dagelijks mensen aan aids maar enigszins hypocriet is het wel. Er zijn ook vele andere besmettelijke ziektes in de derde wereld die goed behandelbaar zijn maar niet worden gezien als een groot probleem voor de westerse wereld (bv malaria).
Maar zonder maatregelen te nemen zouden nu vele duizenden mensen per dag aan het c-virus sterven dus jouw argument gaat niet op.
1 0
Illegaal
Dat weet je niet of er nu duizenden mensen zouden sterven.

Het is een feit dat veruit de grootste groep die komt te overlijden ouderen van boven de 70 zijn en die ook een andere ziekte al hadden... als deze mensen nu sterven worden ze onder corona als doodsoorzaak gezet maar ze kennen net zo goed overleden zijn aan een van de andere ziektes die ze al hadden...

Er overlijden maar weinig jonge mensen (vergelijkbaar bij een griep) ... deze ziekte is vooral voor ouderen funest.
Af en toe zet ik vraagtekens bij corona want het komt de regeringen ook goed uit dat ouderen sterven en niet lang van hun pensioen kunnen genieten en dat er ook meer woonruimte vrijkomt etc..
Banken staan er slecht voor, de EU staat er niet goed voor, in Italie en Spanje gaat het financieel heel slecht en de EU kan daardoor vallen dus ook de EU heeft baat om vele (van onze) miljarden zo meteen aan de Italianen en de Spanjaarden te geven... en dat wordt waarschijnlijk gedaan onder noemer Corona want dan wordt het zogenaamd steun voor de kosten van de ziekte in plaats van wanbeleid en het niet laten omvallen dan de EU
0 -2
Stuyvesant
Aluhoedje nodig?
0 0
ajaxdordtt
En vorig jaar maar 23 doden door Aids in Nederland.
0 -2
ajaxdordtt
Weet ik, vorig jaar 1 van mijn beste vrienden aan verloren. Mijn argument gaat helemaal op. Problemen voor westerse wereld = maatregelen. Alles daarbuiten = no one cares.
0 -5
Boer Gijs
Hugo Borst schopt natuurlijk weer naar Ajax, eigenbelang en geldingsdrang.
2 0
Beachboy
Nee Hugo, Ajax is; leiderschap, innovator en trendsetter. Alleen is dat voor half Nederland iets moeilijks, ook voor jou blijkbaar.
7 -1
Illegaal
Ik vraag me af wat de reden is dat Ajax voor Helmond sport moet opkomen?

En rutte vader des vaderlands?... een grotere bedrieger en leugenaar dan rutte bestaat er bijna niet, rutte die in de regering zit/zat waar 77.000 zorgmedewerkers hun baan verloren waar 8 ziekenhuizen gesloten werden (en voor deze tijd met het pvda en cda werden er nog meer gesloten).. die voor de vrije marktwerking gezorgd hebben waardoor de ziektekosten bijna niet meer te betalen zijn, de graaiende EU die mede ontstaan is door rutte is niet te betalen voor de Nederlander .... ik wacht nog steeds op zijn belofte van 1000 euro.....etc. etc. etc.

Wat ik ook vreemd vind is dat er geen bijeenkomsten meer mogen zijn behalve voor moslims die mogen wel met 30 man in de moskee te gelijktijdig bidden... discriminatie doet rutte dus ook aan, schijnbaar dragen moslims het coronavirus niet over.
2 -8
FreddyAX
De laatste alinea klopt niet; er is een maximum van 30 man gesteld aan alle religieuze bijeenkomsten dus ook christelijke.
3 0
Illegaal
Ja voor wie denk je nu echt dat die regel mogelijk is gemaakt?

Kerken zitten leeg daar komen geen 30 mannen en vrouwen of er moet een begrafenis zijn maar dan komen er meer dan 30.
1 -4
ajaxdordtt
Haha dit is een grap toch? Anders is het echt schandalig.
0 -5
Illegaal
Nee dat is geen grap alleen het komt de linkse pers niet uit daarom melden ze er niks over.
0 -4
ajaxdordtt
Bizar, heb je een bron?
2 -2
Illegaal
Hier bijvoorbeeld, maar het is alom bekend bij de mensen die weten wat echt speelt en niet door de linkse media laat beïnvloeden.

https://www.destentor.nl/zwolle/vrijdaggebed-gaat-door-in-zwolle-met-maximaal-30-moslims-die-hygieneregels-als-geen-ander-kennen~aa2f4dc0/
0 -3
DT10
De maatregelen worden genomen door het kabinet en dat kabinet is rechts, hoop dat je dat wist..
3 -1
Illegaal
Wanneer ik over links en rechts praat heb ik het over Immigratie links of rechts.

DE Vvd en het Cda zijn zeker geen immigratie rechts.
Maar ook met de PVV ben ik het niet eens in deze.

Snap je wat ik bedoel of moet ik je het duidelijker uitleggen?
0 -3
DT10
Ok, jij verzint ook zelf politieke termen?
1 0
Boer Gijs
Tot de laatste alinea met je eens. Die religieuze samenkomsten is een grondrecht. Moskeeën maken er geen eens gebruik van.
2 -3
Illegaal
Het is verboden bewust anderen bewust te besmetten met coronavirus en dat doe je als je met 30 MAN bij elkaar bent.

En er wordt wel gebruik van gemaakt, hier in mijn stad wel!
1 -3
Boer Gijs
Serieus? Dat wist ik niet. Triest dat dan de kerken die leeg zijn worden aangepakt en de moskeeën natuurlijk weer niet. Zet gewoon een imam op youtube en klaar.
0 -1
DT10
Was jij niet degene die gisteren jog opperde dat dit virus niet erger is dan een normale griep en dat we de maatregelen niet te serieus moesten nemen?
0 0
Illegaal
Grondrecht?... wat een onzin, vrijheid en niet opgesloten worden in je huis is ook een grondrecht.etc.

Het gaat hier over verspreiden van een virus waardoor doden kunnen vallen en daardoor worden vele wetten even naast ons neergelegd
1 -4
mgtow
Haha. Klassieker dit. Verwijzen naar grondwetten. Je weet toch wel dat rechters niet kunnen toetsen aan de grondwet? Weet je wat dat betekent? Dat ze niet half zo waardevol zijn als je denkt. Jij hebt gewoon op basis van 443 WvS je te houden aan deze selectieve lockdown.
1 0
Illegaal
Geld dat alleen voor 30 personen of geld dat ook voor bijv. 100 of 1000 personen
0 -2
ajaxdordtt
En het lachwekkendste is dat Rutte enorm is gestegen in de peilingen.
5 -7
Juichtoon
Dat is inderdaad iets om vraagtekens bij te zetten. Hij is verantwoordelijk voor het gebrek aan ic bedden en voor het trage handelen.
4 -2
Lazell
Weet niet waar je het over hebt. De IC-capaciteit is meer dan verdubbeld van 1100 naar 2400 en er wordt gekeken om het nog meer uit te breiden.
2 -4
Illegaal
Het gaat zich om de tijd toen er nog geen corona was, er zijn onder rutte 8 ziekenhuizen gesloten, 1400 ic bedden weg, verpleeg en verzorgingverhuizen gesloten, 77.000 zorgmedewerekrs ontslagen.

Dit is onder rutte gebeurd samen met de pvda, cda, cu, en d66.

Voordat rutte regeerde waren voornamelijk pvda en cda als grootste partijen aan de macht en die sloten ook massaal net als de VVD
1 0
Juichtoon
Uh ik bedoel dus te zeggen dat 2.000 onze standaard capaciteit had moeten zijn. DLd heeft per inwoner veel meer ic bedden en dat had NL ook, maar toen ging het kabinet Rutte bezuinigen.
0 0
ajaxdordtt
Dat is nu, voorafgaande jaren is er enorm bezuinigd op de zorg.
3 -1
Juichtoon
Yip.
0 0
blava
Bezuinigingen op de zorgsector ware gigantisch. Ook hebben de meeste overheden, (inclusief EU) lopen slapen de afgelopen 12 jaar. na de mexicaanse griep en SARS was het wachten op een nieuw virus. Desondanks werden weinig tot geen maatregelen genomen. Het gehele politieke spectrum (van extreem rechts to extreem links) is hier schuldig aan.

Het schijnheilige gelach van Rutte begint wanstaltig te worden. Hij is de laatste 10 jaar eindverantwoordelijke en voerde een gigantische bezuinigingsoperatie in de zorg aan. In feite 10 jaar wanbeleid. Elke waarschuwing van virologen werd genegeerd, zowel in Nederland als in het buitenland.
1 0
Illegaal
Dat toont het iq van de gemiddelde Nederlander aan... die hebben zich laten bespelen door de linkse media op tv etc. en kunnen zelf niet terugdenken hoe en wie ons land kapotgemaakt hebben in het verleden.

Ik weet welke politieke partijen verantwoordelijk zijn voor de verloedering van Nederland en daar is de VVD een van.
3 -6
AlexIbarra
Jij hebt net laten zien qua IQ boven weinig mensen uit te stijgen, met je 'gediscrimineerde' christenen vs moslims.

Regels zijn hetzelfde voor alle gebedshuizen etc. ongeacht de religie.
0 0
DeMeervanweleer
Ehhh, wat is er kapot in Nederland? Zo ongeveer op alle vlakken van welvaart en welzijn een van de beste landen om in te wonen.
0 -1
Illegaal
Het was VEEEEEEL beter, veiliger en ontspannender voorheen als dat het nu is
0 0
Lazell
Zet eens een andere plaat op. De enige die zich laat bespelen ben jij. Alles wat niet in je straatje past wegzetten als 'linkse gutmensch', je klinkt als Baudet. En sinds wanneer is de VVD links. Wat een gelul zeg.
1 -2
ajaxdordtt
Was Baudet niet die man die al 4 weken eerder pleitte voor een lockdown/quarantaine?
3 -2
Web
Het lijkt er toch op dat de ziekenhuis toename afneemt nu?
Totale lockdown was er gekomen als de mensen niet met de ruimte om kunnen gaan
Wees blij dat wij die ruimte nog hebben.
0 0
ajaxdordtt
Ja lieve schat, Baudet wilde het al weken voor Rutte er uiteindelijk mee begon.
2 -1
Illegaal
Wilders nog eerder
0 0
Web
Denk je nu echt dat dit niet aan de orde is geweest met de gesprekken met de RIVM?
Dat ze dit niet hebben overwogen
Zeker, maar gelukkig zijn ze tot deze maatregel gekomen, en zoals het er nu uit ziet, zakt het ook af

Baudet is alleen met zich zelf bezig, gaat BEWUST tegen alles in. Kwam Rutte met Lockdown was hij er op tegen geweest

Baudet moeten ze op een onbewoond eiland zetten
0 0
Illegaal
Bijna iedere politici is alleen met zichzelf bezig
0 0
Lazell
Weet ik niet. Hoezo is dat relevant?

Ik ben tegen VVD hoor, maar dat ze links zijn en de "linkse media" er voor zorgt dat de VVD stijgt is echt de grootste onzin die er is. Ik ben zelf ietsje links van het midden, ik vind dat grote bedrijven en directeuren bij bijv. banken wel iets meer in mogen leveren tbv de normale burger zoals jij en ik (zou VVD nooit zeggen). Ik ken Illegaal niet, maar vind het altijd zo raar dat de normale man om rechts schreeuwt terwijl we het meest gebaat zijn bij midden/links. Maargoed... Nu reageer ik ook niet meer op de inhoud :)
0 0
Illegaal
ik praat tegenwoordig over immigratie links en rechts alleen meld ik dat niet erbij.

Voor mij zijn dus alle partijen links op de alleen de PVV na.....
Fvd vind ik een aftakking van de Vvd die gecreëerd is om stemmen weg te halen bij de PVV... de reden waarom pvd dieren en 50 plus dus ontstaan zijn.
0 0
Lazell
Eens, grenzen vervagen met links en rechts. Ik beschouw mezelf links, maar ben ook tegen massa immigratie. Gecontroleerde immigratie voor oorlogsvluchtelingen daarentegen ben ik enorme voorstander van.
0 0
ajaxdordtt
Ik ben zelf student en dus meer gebaat bij links. Ik stem echter volgens mijn overtuiging (ontzettend ver rechts van het midden) en niet voor wat op dit moment goed uitkomt. Dat VVD links is is inderdaad onzin.
1 -1
Lazell
Dat mag ik wel, al lig ik politiek ver van je af dan. Niet dat ik daar alles voor opzij ga zetten en het per se zsm wil bereiken, maar ik hoop ooit een VVD salaris te verdienen. Toch zal ik altijd vrij socialistisch blijven stemmen.

Maarja, ik kan nooit kiezen. Eigenlijk vind ik alle partijen of partijleiders egoïstische, machtsgeile trekpoppen die zeggen wat de kiezer wil horen. Die van de CU vind ik dan wel weer een aardige man, maar die zit dan weer bij een partij die politiek bedrijft volgens een 2000 jaar oud boek.
0 0
JariJari
Hugo Borst is een serpent.
1 -1
Lewis Hamilton
Ajax fans zijn tegen de Telegraaf, maar ze vergeten dat hier een Rotterdams krantje Ajax iedere dag probeert te beschadigen. Dat artikel over Overmars valse intenties was schandalig.
4 0
Illegaal
Ja maar dat wil nog niet zeggen dat als het AD tegen Ajax is dan je dan achter de Telegraaf moet staan.
0 -1
jaripettersson
Allebei Kutkranten
0 0
Illegaal
Ja ben met je eens... ik vind alle kranten kut trouwens haha
0 0
atalantanio
Als Overmars het tegenovergestelde had gezegd was het ook niet goed geweest, dan had hij geklaagd over hoe onmenselijk en kil Overmars en Ajax zijn dat ze ten koste van alles doorwillen. Echt Rotterdamse droefenis deze man.
1 -1
Vierendertigste
jaja, Hugo, kom er maar in.
Het ligt zo voor de hand
1 0
Frank1978
Kan AS niet stoppen met het plaatsen van artikelen uit deze "krant"? Het is toch altijd hetzelfde.
2 -1
ajaxdordtt
Of alle media boycotten. Want iedereen is het er wel over eens dat Marc voor zijn beurt heeft gepraat.
1 -7
3*stars*3
Stel je eens voor dat alles weer opgepakt wordt en er toch besmettingen op duiken.
Of desnoods 1 besmetting, van een speler van pak em
beet FCU (waar Ajax nog tegen moet).
Dan zijn we nog verder van huis.
Er komen nu ook weer berichten naar buiten dat in China er ook weer nieuwe besmettingen zijn....
1 0
ajaxdordtt
Ja dat kan best. Gaat er alleen om dat dat niet aan Overmars is.
0 -3
Juichtoon
Tuurlijk niet. Marc trok de stand weer gelijk nadat media als AD 3 weken lang vrij spel hadden hun mening te ventileren waarom de competitie vooral uitgespeeld diende te worden en waarom Ajax niet automatisch de CL plek kon krijgen.
En in wiens belang was dat? Precies de mannen van Zuid. Zij hebben niets te verliezen.
En dat vindt het AD zoals we dagelijks kunnen lezen niet fijn.
1 0
ajaxdordtt
Oh zie nu pas dat jij het bent. Dan weet ik het antwoord al. Hunnie benne tegu ons.
0 -5
Juichtoon
Je bent nog zo naïef. Jammer hoor.
0 0
ajaxdordtt
Tom Knipping, Freek jansen, Hugo Borst, Marco Timmer, Kees Jansma, Wim Kieft, Johan Derksen, Sjoerd Mossou. Om maar een greep te doen uit de mensen die hetzelfde vonden. Allemaal anti-Ajax vermoed ik?
0 -4
Juichtoon
Die komen allen met dezelfde strekking in het AD. AD zoekt personen die de mening van het AD (de pro Fnoord mening) nu willen bevestigen. En dat is een keur aan personen waarmee het AD de krant vult, iedere keer net met een andere samenstelling.
Ze doen gewoon een belrondje en kiezen voor die personen die willen vertellen wat ze willen horen en dat komt in de krant.
En dat doet het AD al heel lang.
En zijn dat deze namen dit keer.
0 0
ajaxdordtt
Marco Timmer en Knipping:VI
Mossou en Kieft: Telegraaf
Jansma:NOS
Derksen: Veronica Inside
Hugo Borst: AD

Allemaal anti-Ajax! Noem eens iemand die lekker objectief is volgens jou?
0 -2
Juichtoon
Ik heb niet over objectief. Wie is nu ins hemelsnaam objectief (andere discussie). Het gaat over het proces naar het nemen van een besluit. En wij maken ons druk om Ajax en dus ook om dit besluit. Voordat het besluit wordt genomen komen er vele argumenten, beelden, visies en on(waarheden) op tafel. Dit gaat bij elk besluit zo. Ook wordt geprobeerd de publieke opinie te beimvloeden en wel in die richting die men wil. Wat Fnoord / AD / KNVB (Gudde) in deze wil is helder. Zij zitten op de weg van uitspelen. Dit is het belang van Fnoord (Fnoord heeft niets te verliezen en kan alleen maar winnen in dat geval). Hiervoor gebruikt de KNVB de UEFA want die wil omwille van het mislopen van honderden miljoenen tv geld ook uitspelen. Dus zegt de KNVB nu dat ze de UEFA volgen. Dit behoeft de KNVB helemaal niet want voor NL zijn de financiele meevallers in geval van uitspelen veel geringer (en de gezondheidsrisico naar verhouding veel groter).
Dit beeld van uitspelen komt nu al weken in de media terug zonder dat hier goed onderzoek naar wordt gedaan. Wat blijkt, veel spelers, clubs (3 van de huidige top 4) willen helemaal niet uitspelen. En het werd tijd dat dit andere geluid naar buiten kwam.
Dit gooide de ruiten in van het al wekenlang zorgvuldig opgebouwde beeld van de voorstanders van uitspelen tw Fnoord/AD/ KNVB Gudde).
Nu komt het AD dagelijks met een tegencolumn en laten personen aan het woord die het AD belang willen verkondigen, sommigen zoals Mossou en Borst doen dit zelfs betaald (AD is hun broodheer in deze). De werkwijze is steeds gelijk het AD zoekt personen bij hun mening en laten deze in de krant toe.
In jouw lijstje namen ontbreken de kruisverbanden. Mensen zoals Ton Knipping hebben ook bij het AD gewerkt. Mossou is vaste columnist bij het AD. VI ook besmet met AD, want Pieter Zwart is nu hoofdredacteur en was jarenlang hoofd sport bij het AD. De spin in het web is steeds AD. Dit is geen objectieve beeldvorming, dit is die verhalen zoeken die jouw beeld onderschrijven.
En inderdaad er zouden zat personen aan het woord kunnen komen die anders willen, ms zijn dit wel Keje Molenaar, Sjaak Swart, Ton Boot, Mart Smeets, Gerard Kemkers. Maar zij krijgen geen ruimte in de krant.
1 0
AlexIbarra
Goed verwoord.
0 0
Raoul14
Overmars is de enige realist in een wereld van dwazen. Natuurlijk, in theorie kan je het seizoen ook uitspelen in 2023, maar kijk TV, kijk wat er zich afspeelt in de wereld. Gevoetbald wordt er niet meer dit seizoen en ook niet deze zomer.
3 -2
Giotto
Je hebt helemaal gelijk, het zijn dwazen die alleen aan geld denken en dat zij immuun zijn voor het virus.
1 0
geDaante
Ajax staat bovenaan, ik vraag me af of Overmars ook zo happig was geweest de competitie zo te laten en de nummer 1 kampioen te maken, als ze tweede hadden gestaan, of derde (geen CL).

Dat denk ik niet.

Als er een kampioen aangewezen zou moeten worden, zou dat eerder AZ moeten zijn, daar Ajax er niks van bakt onder Ten Hag, het spel ziet er niet uit, rare wissel, rare opstellingen, geen teamgeest meer, geen echte drive, en bij AZ is het het omgekeerde, zitten in een flow, spelen goed, ogen fit, goede teamgeest, etc.
3 -5
FreddyAX
Ik kan me herinneren dat we lang geleden geen kampioen werden op doelsaldo waar niemand (en Terecht) over klaagde.
Dan is het niet heel vreemd om diezelfde methodiek te gebruiken als de competitie niet afgemaakt kan worden.

In dit opzicht zou het juist heel raar worden als we gaan zeggen dat de nummer twee dan de winnaar is of niet?
0 0
TontoKarnaggel
Gelijk heb je, ik vind sowieso dat hele punten gedoe onzin, wie kijkt er nou in godsnaam naar het aantal behaalde punten, laat staan het doelsaldo. We moeten er gewoon een jurysport van maken die kijkt naar wie het beste wisseld, teamgeest, drive,opstellingen enzo. Zo gedateerd dat punten gekut.
4 0
Frank1978
AZ speelde helemaal niet zo goed de laatste tijd. Verder hoeft er van mij geen kampioen uit te worden geroepen, maar Ajax verdient wel de rechtstreekse plaatsing voor de CL het meest.
3 -1
ajaxdordtt
Het gaat er om dat dat niet aan Overmars is om te roepen.
0 -5
Juichtoon
Als niemand het Ajax belang inbrengt zullen we zelf moeten doen.
1 0
Frank1978
Overmars heeft alleen zijn mening gegeven, een verstandige mening in deze tijd.
3 0
ajaxdordtt
Een mening telt niet als je er zelf voordeel bij hebt.
1 -6
Juichtoon
Waarom zou Overmars zn mening verkondigen denk je?
0 0
Frank1978
Een mening is een mening en die mag iedereen hebben. Dit gaat veel verder dan voetbal, dit gaat over de volksgezondheid. Bovendien is Ajax niet eens de eerste club geweest die aan heeft gegeven te willen stoppen.
2 0
ajaxdordtt
Zoals Daan zegt; als we 2e hadden gestaan had Marc een hele andere mening gehad. Maakt verder ook niet uit.
1 -4
FreddyAX
Dus waarom gaan AZ en PSV er dan in mee?
0 0
Frank1978
Dat weten we niet.
0 0
ajaxdordtt
Jawel hoor. Of denk je dat PEC en Twente ook hadden willen stoppen als ze op de plekken van ADO en Fortuna hadden gestaan en vice versa?
1 -3
Stuyvesant
En waarom wil RKC dan wel stoppen met de competitie?
0 0
ajaxdordtt
Die kun je nog 10 wedstrijden bonus geven en dan staan ze nog laatste.
0 -3
Dubbelvla
en AZ?
1 0
ajaxdordtt
Achten de kans dat Feyenoord ze inhaalt een stuk groter dan dat ze zelf Ajax inhalen.
2 -3
Juichtoon
Voorronde CL is een prijs voor ze.
1 0
ajaxdordtt
Dit dus. Preken voor eigen parochie. Maar iedereen hier denkt echt dat Overmars alleen aan de volksgezonheid denkt, hilarisch.
0 -4
Frank1978
Zegt de meneer die maar blijft volhouden dat we slechts met een griepje te maken hebben.
1 0
ajaxdordtt
Dat krijg je als je Chinezen en het RIVM gelooft... ben nog steeds wel van mening dat we compleet doorslaan.
0 -7
Lazell
Dan weet je heel weinig van China als je denkt dat zij corona overdrijven.
0 0
ajaxdordtt
Dat zeg ik ook niet. Lees het nog eens.
0 -2
geronimo
Rotterdammers doen niets anders dan in hun krantje naar Ajax uithalen, gefrustreerde lieden zijn het
3 -1
Frank1978
En daar is Hugo Tiet weer met zijn steegkop! Volgende!
1 -1
3*stars*3
Ajax heeft het weer gedaan zo te zien.
Van Derksen, v Gaal tot en met Borst.
Staan ze er wel bij stil dat PSV en zelfs Az, het met Ajax eens zijn?!

En dat geld verdelen tot en met Helmond sport!?
Ze zijn helemaal gek geworden.
Ajax heeft op eigen kracht, vanaf 16/17 tig EU punten behaald.
Dus omdat clubs zelfs financieel liepen te kloten (ADO, PSV etc), moet Ajax nu ook die anti Ajax clubjes gaan helpen?
De columnisten en “kenners” in NL, zijn helemaal gek geworden...
4 0
Pauw
We zullen het nooit weten, maar misschien had Overmars hetzelfde geroepen als Ajax op plek 3 stond.

Het feit dat we het niet weten betekent dat iedereen wat mij betreft, zeker in deze gevoelige kwestie, zich op de vlakte zou moeten houden over de bedoelingen van Overmars.
In deze gevoelige kwestie zonder enig bewijs beweren dat Overmars niet integer is en het belang van Ajax boven de volksgezondheid stelt, vind ik zeer kwalijk. Als Overmars daadwerkelijk integer is, zou hij er goed aan doen de heren van de ongebreidelde meningen aan te klagen voor smaad / laster.
1 0
Godenzoon88
Ach Ach, Ajax geeft gewoon het enige en juiste voorbeeld aan al die stuurloze clubs die naar ons opkijken.
0 0
Welja
Ik open internet en denk bij mezelf: " Eens kijken wie het AD vandaag uit de kast heeft getrokken om te zeiken over Ajax".

Ze hebben me niet teleurgesteld.
1 0
Kingoffdatoilet
Rutte heeft hier helemaal niks mee te maken. Daarnaast moet je de huidige eindstand gewoon aanhouden. Ajax heeft dan zelf die inkomsten gewoon verdiend.
0 0
Joker
Regeren is vooruitzien en beslissingen durven nemen, ipv afwachten .
jJubo gaat de horeca ook niet helpen, en de BAM de zzp er niet,
maar het grote Ajax moet wel de clubs redden die altijd een te grote broek aan hebben gehad...

misselijkmakend die gemaakte eensgezindheid, dat zag je in de supermarkten waar iedereen het met 10 pakken weg liep en met niemand anders rekening hield....

Persoonlijk mag dat hele scheef getrokken voetbalwereld in elkaar klappen, dat leeft op geld wat er niet is of wat nog moet binnen komen.....
1 -1
TontoKarnaggel
Blijkt wel weer dat de lezers van dat AD schijnbaar niet al te slim en bijzonder langzaam van begrip zijn.
Die krant heeft dus echt 23 artikelen en columns nodig om aan zijn lezers duidelijk te maken dat Ajax echt heus waar een heeeele gemene club is.
2 -1
MK77
Typisch Hollands.
Als je boven het maaiveld uitsteekt mag het journaille lekker hun bezigheidstherapie uitoefenen.
2 -1
cantharel
Hen het vorige week al gemeld dat het wachten was op ene Hugo B en Willem v H zal ongetwijfeld nog volgen. Deze supporters van die nobody club die nog niet in de schaduw mag staan van wat Ajax heeft gepresteerd hebben de grootste bek.
2 0
Simon1
Klop jezelf maar op de borst voor je column.

Ajax denkt aan de veiligheid en gezondheid en iedereen probeert het te framen alsof Ajax alleen aan zijn eigen belang denkt. Wellicht hadden andere clubs meer voor hun eigen belang moeten kiezen toen de competitie nog bezig was, stonden ze wellicht boven Ajax en waren zij kampioen geworden en de CL ticket gekregen.

En toch blijft iedereen maar doorgaan met zichzelf voor lul te zetten door Ajax af te kraken.
2 0
PJK54
Het volgende verwijtende vingertje van ja van wie eigenlijk? oh ja Hugo Borst zelf nog niets bereikt maar wel het vingertje richting Marc Overmars. Ik zit me eigenlijk af te vragen of dit soort losers ook het lef hebben hun excuus te maken als Marc het wel bij het rechte eind heeft? het zal wel niet dan komen de smoezen natuurlijk. Ga lekker bij Sparta zitten janken Hugo en laat Ajax zijn eigen boontjes maar doppen.
4 0
DT10
Ik dacht dat inmiddels heel Nederland wel over Overmars heen was getuimeld, maar nee hoor, Borst wil ook nog wat aandacht.

Nou Hugo, Ik vermoed dat Rutte en het RIVM aardig op een lijn zitten met Overmars!
6 0
Ajax68
Zich vervolgens verschuilen achter een gezegde is wat juffrouw Borst doet, wat een Hypocriet is dát zeg.
Maar moeten wij dit misselijk makend ventje serieus nemen ?
Hij moet toch wát schrijven he.
Wat een Laatste Druppel is dat zeg.
2 0
cantharel
Had je hem moeten horen over de verpleeghuizen toen zijn moedertje er in zat, de eikel.
3 0
Koekepeer
Eugenlijk belachelijk dat de Nederlandse media gewoon leugens mogen verspreiden. Want ik meen dat de voorzitter van Fortuna was die als eerste zei dat de competitie moest stoppen.
3 0
AjaciedRK
https://www.vi.nl/nieuws/vi-denkt-mee-het-plan-van-aanpak-voor-restant-eredivisie-seizoen

Hilarisch. Hoe graag meneer knipping en zn vriendje krabbendam de belangen van feyenoord vertegenwoordigen.
4 0
Lazell
Weet je wat pas eigen belang is? Doorspelen...
3 0
Pheadrus
Heerlijk! Journalisten moeten zich in allerlei bochten wringen om maar iets te melden te hebben omdat er niet wordt gevoetbald. Laat ze maar lullen.
2 0
DeMeervanweleer
Bij wetenschappers en andere experts gaat het eerder over of een de vraag of een exitstrategie 1 of 2 jaar gaat duren, voetbal kun je dus echt uit je hoofd zetten. Overmars heeft volkomen gelijk, benieuwd of al die onderbuikvoeders als Borst straks ook hun ongelijk durven te erkennen.
3 0
Lazell
Dat gaan ze niet doen. Het wordt zoiets als: 'dat er nu niet gevoetbald mag worden betekent niet dat Ajax niet uit eigen belang handelde'.
1 0
SimonTahamata
Het grappige hierbij is dat als Ajax niet begonnen was, er wel commentaar zou zijn waarom het als grootste club van Nederland zich niet zou laten horen/geen voortrekkersrol zou nemen. Zo is er altijd wel wat..
4 0
Koekepeer
Dat was er inderdaad al. Ik heb geen tijd en zin om het op te zoeken, maar anderhalve week terug waren die geluiden er al.
2 0
Stuyvesant
Nota bene in een zusterkrant van het AD: AD Tubantia. Was de clubwatcher van FC Twente.
0 0
Ajaxadept
Als Hugootje zelf beter opgelet had, dan had hij het besluiteloze clubje van de KNVB zien worstelen met de besluitvorming. Droevig dat eerst een paar grote clubs het initiatief moeten oppakken om de KNVB tot een besluit te brengen. Dat Hugootje denkt dat het dan om "geld" gaat is des te verachterlijker! Tja Hugootje zijn column kan niet over voetbal zelf gaan, dus ga je maar zeiken over clubs die wel daadkracht tonen en uitspreken!
3 0
Toon meer reacties