Jansma: 'Gênant, de voetbalwereld heeft er maling aan'

JesseTH, 05-04-2020 om 20:30, 4944 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kees Jansma heeft de woorden van Marc Overmars in De Telegraaf met negatieve gevoelens tot zich genomen. De verslaggever begrijpt de Amsterdamse belangen, maar er zijn door Overmars afspraken niet nagekomen door de media op te zoeken.

'Ik vind het gênant, omdat de clubs met elkaar hebben afgesproken om tot dinsdag 7 april met één mond te praten', aldus Jansma bij NOS Studio Voetbal. 'Ongeveer heel Nederland volgt de overheid en het RIVM. Uitgerekend de voetballerij heeft daar maling aan. De een roept we gaan linksaf, de ander rechtsaf. Het is afgesproken om met één mond te praten en dat is het meest makkelijk om aan te voldoen.'

'Het is een politiek spel, of het is een hartstochtelijke kreet van Overmars geweest', vervolgt hij zijn rede. 'Het is een zeer voorbarige geweest. Ik hoor iedereen zeggen dat het eigen belang is, dat is in de voetballerij niet helemaal uitgesloten. Je weet ook niet zeker of Van der Sar geweten heeft van het interview van Overmars. Dat is nog steeds onbekend.'

Desondanks zijn er duidelijke afspraken gemaakt en het komt er bij Jansma niet in dat die beloftes zomaar geschonden zijn. 'Ik begrijp dat de voorzitter bij iedere conference call zegt: heren, het is vertrouwelijk en laten we solidair zijn. Laten we ons conformeren aan de overheid en het RIVM en dan kan het altijd nog besproken worden. Het is typerend voor de voetballerij dat men er niet in geslaagd is om zich aan de afspraken te houden.'

'Moet een kant-en-klaar plan gepresenteerd worden'

Toch sloten PSV en AZ zich aan bij het standpunt van Ajax en dus staat de top drie loodrecht tegenover de voornemens van de KNVB. Dinsdag volgt er weer een vergadering en Jansma denkt dat dat weleens een belangrijke kan worden. 'Als je Ajax, PSV en AZ nog over de streep wilt kunnen trekken, zal er een kant-en-klaar plan gepresenteerd moeten worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Natuurlijk zal Marc eerst aan Ajax denken en dan aan de rest, niet zo vreemd als het je werkgever is. Natuurlijk speelt geld een hele grote rol in het voetbal maar ook een bond hoort een rol van betekenis te spelen maar dit bestuur van de KNVB kan maar één ding en dat is zich verschuilen achter de UEFA. Ik denk dat als de KNVB met een duidelijk statement was gekomen alle clubs zich daaraan zouden houden maar nu nee dan kom je voor je eigen club op en terecht ook.
2 0
stefanwillem
En het kansloze gedrag van de knvb en uefa in dit verhaal vind je prima Kees?
2 0
je
Keesje geen Ajax-fan blijkt hier weer uit .
Kees eenvoudig journalistje laat weer even van zich horen en daar is iedereen blij mee buiten Amsterdam .
Keesje terug in je mand.
3 -3
Welja
Vraag anders even bij het RIVM of zij het realistsch vinden dat voor half augustus de hele competitie gespeeld is met publek. Ik denk dat je zult zien dat Overmars de enige is die de richtlijnen van het RIVM goed begrepen heeft.

redelijk off topic: De KNVB heeft tot nu toe 1 duidelijk standpunt ingenomen in de hele kwestie, namelijk dat de wedstrijden uitgespeeld moeten worden MET publiek.
Laat dat ironisch genoeg nou net het grootste probleem worden wat betreft het uitspelen vd competitie. Die prutsters nemen 1 zelfstandige beslissing en dat is de verkeerde.
2 0
Cupmetgroteoren
Gaan we nou het hele land en de hele wereld tot en met augustus en wellicht nog langer, maanden, jaren, op slot doen? Dat kan toch allemaal niet. Het duurt gemiddeld 8 à 10 jaar voordat er een vaccin is. Het hele plan achter deze totale lockdown snap ik niet. Het virus blijft en als mensen straks weer de straat op gaan begint het weer van voor af aan zoals in China. Dus waar wil men allemaal heen? Waarom test men de bevolking niet massaal vis drive ins, gaat men zich gericht focussen op immuniteit en verbiedt men de 70 plussers het huis uit te gaan.
1 -9
RusselWestbrook
Vermaak zoals sport is het allerlaatste wat weer op gang gaat komen.
0 0
Rhythim
Je hebt niet alleen de ballen verstand van voetbal. Je hebt echt nergens enig verstand van....
0 0
mgtow
Er is nu al duizend keer uitgelegd waarom deze koers gevaren wordt maar schijnbaar ben je of te achterlijk om het te snappen of je houdt er van om hier de boel te irriteren. Niet doen.
1 0
JOHANisGOD
Cupmetgroteoren, jij hebt niet vooraan gestaan toen hersenen werden uitgedeeld, denk ik.

WTF!!!
2 0
AjaxDaniel
'Het duurt gemiddeld 8 à 10 jaar voordat er een vaccin is.'

Huh?? Waar haal je dat vandaan? Het duurt 1 a 2 jaar.

'Gaan we nou het hele land en de hele wereld tot en met augustus en wellicht nog langer, maanden, jaren, op slot doen?'

Dat zegt die toch helemaal niet? Maar ruim 50.000 mensen dicht op elkaar is geen slim plan voor komende maanden.
2 0
Cupmetgroteoren
03:07Iemand heeft dat een keer geroepen en iedereen papegaait 'm na. Wetenschappers weten wel beter. Die 1 tot 1.5 jaar is het vroegst wat je kan hebben, maar is nog nooit in de praktijk gebeurt. Kortom, die 1 tot 1?5 jaar is wishfull thinking. 8 tot 10 jaar duurt het ontwikkelen van een vaccin gemiddeld. Hier spreken ze zelfs van 10 tot 15 jaar: https://www.historyofvaccines.org/content/articles/vaccine-development-testing-and-regulation

Er is geen echte exit strategie uit dit virus. De enige echte exitstrategie is dikke mensen en mensen boven de 70 verbieden het huis uit te gaan. De rest mort aan het werk en moet ziek worden. Daarbij moeten massaal veldhospitaals gebouwd worden.

De huidige strategie is gedoemd te falen. Men hoopt op een flattening van de curve en daarna een verlaging. Ja, dat kan mijn oma ook voorspellen, dat als iedereen thuisblijft het aantal gevallen daalt. Echter, je kan niet heel het land 10 jaar opsluiten. Het virus steekt gewoon de kop op. Men heeft steeds die curve in z'n hoofd en denkt: en daarna zijn we er vanaf. Zo werkt het niet. Zodra je de boel openooit gaat het weer exponentieel omhoog. Pure logica, maar niemand die het durft te zeggen.

Rutte moet de waarheid vertellen: ga het huis uit, wordt ziek en sterf als je bij de ongelukkige 0.2 procent hoort (lees: dik en boven de 70). Het is ook eigen verantwoordelijkheid als je bij die categorie hoort om binnen te blijven.

Maar ik wil straks niet in een land leven waar geen droog brood meer te krijgen is omdat er geen economie meer is.

Lees je in over de feiten ipv de goed nieuws show van de nos en nu.nl te lezen: gemiddeld 8 à 10 jaar voordat er een vaccin is. En denk dan eens na over waar men nu mee bezig is. Een doodlopende weg. Ik roep het al weken, en straks jij ook eind mei, als blijkt dat de lockdown wordt verlaagd en het aantal gevallen weer toeneemt.
1 -6
RusselWestbrook
Onder normale omstandigheden duurt het zo lang ja. Dan wordt eerst tijd besteed aan het opsporen en isoleren van antistoffen, daarna wordt uitgebreid getest op verschillende diersoorten en pas in de allerlaatste fase wordt het op het mensen getest.

Maar dit zijn geen normale omstandigheden. Dit is een pandemie. Een wereldwijde crisis. Alle fases verlopen nu tegelijkertijd. Een vaccin binnen 1-1,5 jaar is realistisch.
0 -1
stefanwillem
Ik moet je een compliment geven. Net als ik denk dat je niet dommer kan zijn overtref je jezelf weer. Vooral je idee over veldhospitaal vond ik erg amusant.
0 -1
DT10
Tip van de dag: Stop met drugs.
0 -1
mgtow
Je snapt er geen kut van.
1 0
Amp
Vind die heisa steeds mooier worden. Ze willen ook graag dat er met één mond wordt gesproken. Zitten ze ajax te bashen omdat ze uit eigen belang zouden spreken. Ondertussen hebben ze niet door dat dit bashen laat zien dat er geen basis is om met één mond te praten, omdat de meningen compleet zijn verdeeld. Dat die koevermans met zn verhaaltje kwam over drooglopende inkomsten, liet zijn belang ook gelijk goed zien. Maar daar mag waarschijnlijk niet over gesproken worden en zal uiteraard niet breeduit in de media worden bekritiseerd. Laat ze t lekker uitzoeken. Ik was eerst ook voorstander van géén kampioen en een noodfonds. Nu heb ik meer zoiets van: geef alkmaar maar de schaal (want dat maakt de rest van NL zo blij) en laat al die andere 17 clubs buiten ajax maar het noodpotje vullen.
2 0
Bky
Waarom zou je "met één mond" moeten praten als je er totaal niet mee eens was?
1 0
de-Ajacied
Wat is Jansma toch een walgelijke kakkerlak
Juist deze dikke 70 plusser moet beseffen dat duidelijkheid deze crisis belangrijker is dan een zogenaamde solidariteit onder leiding van Gudde.
Overmars zegt wat iedereen denkt en wat het beste is om te doen.
3 0
Stuyvesant
Hij is een Haags Flopje. Net zo erg...
3 0
DT10
Ok, ik kan enigszins begrijpen dat mensen struikelen over het feit dat Overmars de gemaakte afspraken heeft genegeerd. Daarnaast zal het standpunt van Ajax zeker voor een gedeelte in eigen belang zijn, zoals dat voor alle clubs geld.

Dat ter zijde, heeft Overmars natuurlijk wel volkomen gelijk in alles wat hij zei in dat statement en zou heel Nederland het daarmee eens moeten zijn, maar nee, het is Ajax en dus moet iedereen maar tegendraads gaan doen.

Jansma is trouwens iemand die ik zeer respecteer en normaal gesproken een objectieve mening heeft, ondanks zijn rol bij ADO.
9 0
Lazell
Helemaal eens. Met een mond praten, voor de beurt praten, makkelijk praten als je 1ste staat. Allemaal non argumenten. Er inhoudelijks is er niks op af te dingen.
1 0
Danos
Nou ik ben zelf ook tegen het standpunt van Ajax terwijl ik wel supporter van de club ben.
Ik vind zelf dat je prima kan wachten om de beslissing te maken om hem uit te spelen of niet.

Want wat wil je precies bereiken? Duidelijkheid? Die krijg je sowieso niet omdat je ook niet kan inschatten wanneer het nieuwe seizoen kan beginnen.
Het niet veilig argument is niet relevant omdat de KNVB en eufa ook zeggen dat er pas gespeeld kan worden als het veilig is volgens de overheden.

En als voetbal niet zo belangrijk is volgens Marc dan hoef je zeker niet te haasten om te beslissen.

Alle complot theorieën laat ik zelf buiten wegen want dat valt nooit te bewijzen.
0 -7