Swart weerlegt: 'Dan blijft iedereen leven, behalve Ajax'

JesseTH, 05-04-2020 om 20:20, 8279 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is volgens Jacco Swart onterecht wanneer Ajax er als rijkste Nederlandse club op aangekeken wordt om de minder rijke clubs te redden in tijden van crisis. Dat er bij Ajax het meeste geld is, is juist, maar ook de uitgaven in Amsterdam zijn fors hoger.

'Ajax heeft met afstand de hoogste begroting in het Nederlands betaald voetbal, maar ook met afstand de duurste huishouding', legt Swart uit aan tafel bij NOS Studio Sport. 'Het werkt dus ook niet zo dat Ajax kan zeggen: wij lossen het financieel op voor alle andere clubs. Dan blijft iedereen leven, behalve Ajax.'

En ook bij Ajax komt er de komende tijd minder geld binnen dan normaal gesproken. Dat is deels omdat er nu niet gespeeld wordt, maar een ander deel moet nog komen. 'De transfermarkt is voor Nederland geen prettig vooruitzicht, omdat Nederland een exporterend land is. Ook qua voetbaltransfers. Als dat voor een deel gaat opdrogen, gaan de economische gevolgen voor clubs zichtbaar worden.'

Swart gelooft dus dat het absoluut het beste zou zijn wanneer alle competities wel tot een einde gebracht kunnen worden. 'Vanuit een sportief oogpunt en er is ook een economisch belang. Dat geldt in Nederland, maar in alle 55 landen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtao
Helemaal niets in Amsterdam toch? Laat ze lekker de t..... krijgen.Ze krijgen helemaal niets uit Amsterdam die zwervers.
1 0
FreddyAX
Ik heb me fors geërgerd aan het verloop van de discussie( zeker ook aan Levschenko).
Ook hier bleef men maar benadrukken dat Ajax niet solidair is en misschien AZ ook kampioen zou kunnen zijn en ga zo maar door.
De breedgedragen afgunst is bijna voelbaar als je naar de tronies op NPO kijkt, toch denkt men wel dat Ajax geld moet uitdelen om allerlei redenen.


Misschien is het goed als clubs eerst een gaan kijken naar de lekdichtheid van hun eigen begrotingen en daar naar leven.
0 0
Juichtoon
Ook aankopen worden dan goedkoper.
0 0
ajaxinho
Tenenkrommend hoe Swart ineens uit het zwarte gat van Ceferin kruipt.
1 -2
amthree
Al die clubs geven zich altijd 200% tegen ons op het veld, tegen de lampen of 010 maar 50% en nu moeten wij hun helpen? Bekijk het maar lekker..
7 0
JariJari
Kijk goede teksten. Ze gaan maar lekker kapot met zn allen. Wij gaan wel andere competitie spelen dan.
2 0
mgtow
Super League.
1 0
de-Ajacied
Precies. ‘Helemaal niets in Amsterdam’
Laat ze dat ook krijgen

Bovendien alle winsten van Ajax zijn transfergelden en die moeten weer worden geïnvesteerd .
Ajax krijgt geen 200 miljoen per jaar aan tv geld maar hooguit 3 miljoen
4 0
apeldoorner
Iets als "Helemaal niets UIT Amsterdam" :)
3 0
Ansjo
Plus dat als het minder bij Ajax gaat dat heel Nederland "helemaal niets in Amsterdam zingt". Dan moeten we al die schuimbekkende psychopaten tegemoet komen? Dacht het niet. Ik zou ook geen cent aan AZ geven als Ajax directe plaatsing krijgt voor de CL. Vooral niet zolang die Robert Duivelshoorn daar zit.
8 0