Jansen haalt uit: 'UEFA en FIFA zijn knettergek'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 18:20, 8306 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Zaakwaarnemer Rob Jansen vindt het complete waanzin dat de UEFA de huidige seizoenen van de Europese voetbalcompetities nog wil uitspelen. De voetbalbond kwam woensdagmiddag met het plan om de competities te verlengen tot 3 augustus, maar Jansen vindt dat - op zijn zachtst gezegd - geen goed idee.

‘Ze zijn knettergek. Hoe naïef ben je? Er is geen enkele reden om met gevaar voor de gezondheid over een paar maanden te gaan voetballen. Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld hoor’, stelt de zaakwaarnemer in gesprek met RTL Nieuws.

Jansen haalt vervolgens hard uit naar de UEFA en de FIFA. ‘Die zijn niet van deze wereld, die hebben geen idee. Vanwege het virus kunnen groepstrainingen helemaal niet plaatsvinden. En die heb je toch echt nodig om je voor te bereiden op wedstrijden. Bovendien zijn sommige spelers per 1 juli weg, omdat hun huidige contract dan is afgelopen, of ze hebben al ergens anders getekend.’

Jansen zou zijn cliënten dan ook in alle gevallen aanraden om vanaf 1 juli niet meer in actie te komen. ‘Zo veel als dat in mijn macht ligt. Dan kan het op werkweigering worden gegooid en een rechtszaak worden. Maar als een speler echt niet durft, omwille van zijn gezondheid en die van zijn naasten? Welke rechter gaat hem veroordelen? Welke bond of club gaat hem een boete geven? En wordt dan van de andere spelers verwacht dat ze de wedstrijdjes in die bizarre omstandigheden even uitspelen en ook nog winnen? Joh, ik kan een heel filmscript schrijven van hoe volstrekt onuitvoerbaar dit scenario wordt.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax2004
Als die niet zo knettergek waren was hij niet zo rijk
0 0
Deepblue
Niet alleen rijk, maar blijkbaar ook al viroloog. Hij weet nu al dat hij mensen moet aanraden om vanaf 1 juli niet meer in actie te komen ivm de gezondheid.
Of zou er iets anders achter zitten??...

Zou mooi zijn als hij ook met zijn wijsheid kan melden wanneer het dan weer wel kan.
0 0
Libero
Los van corona ligt ook overbelaating op de loer. Moeten ze in een paar weken gaan optrainen na maanden stilstand en dan weken achter elkaar 2 a 3 keer per week spelen en de boel afraffelen. EL, CL, bekerwedstrijden, 10 ronden of meer competitie. Als er een speler of staflid in die periode corona krijgt, wat dan? En als alles wel goed gaat en het seizoen achter de rug is krijg je amper vakantie en staat het volgende, nog intensievere seizoen alweer voor de deur. Er zijn ook nog kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden voor het EK en andere continentale toernooien. Nee, véél beter het af te kappen zodat iedereen straks fris aan volgend seizoen begint. ALS dat nog gaat lukken in bv september.
0 0
Duif63
Voeg daar de KNVB ook maar aan toe.
1 0
trainerdv
Tijd voor de grote voetballers (Messi, Ronaldo etc. ) om op te gaan staan en zeggen: Het is ons spel, wij spelen pas weer wanneer het veilig is voor iedereen. Tot die tijd kunnen de bonden in de stront zakken,
4 -1
Babayaka
De voetbalwereld wankelt, vandaar deze wanhoops sprongen van uefa en FIFA.
Als de voetbalwereld gezond was geweest was dit totaal overbodig.
Het beste wat we als voetbal fans kunnen hopen is dat dit zich door zet, en dat het virus nog even blijft. Wie had dat gedacht.
2 -1
Cupmetgroteoren
Met zoveel geld dat er in de voetbalwereld rondgaat heeft jarenlang niemand op een houtje moeten bijten. Het klotste van het geld. Maar iedereen komt in de problemen als zaken worden stilgelegd. Fifa en Uefa hebben contracten getekend met sponsoren. Die willen hun investering terugzien.
0 0
OuweDibbes
Dit soort clubs hadden jarenlang een malafide boekhouding. Sprookjes verhalen na recordtransfers met terugverdienmodellen op shirtverkoop maar ondertussen de CHL uithollen zodat eerlijke clubs uit de kleine landen niet meer mee kunnen doen.
2 0
Web
Waar blijven de persoonlijkheden in het voetbal, mensen als Jorien vd Herik, Riemer vd Velden enz. En spelers die opstaan en zeggen jullie zoeken het maar ui
Er word niet meer gevoetbald
September ( als het lukt ) gaan wij aan de nieuwe competitie beginnen
Ik zou nooit gaan voetballen. 100 procent zeker.
7 0
behangdelul
Die zijn zo oud die kunnen bijna niet meer opstaan
1 0
Boer Gijs
Nee natuurlijk niet. Je zult ziek worden en longschade oplopen, dag loopbaan. Of nog erger, je zult een ouder of grootouder besmetten. Ze zijn nog erger dan het IOC die voetbalbonden.
0 0
El Salvador
UEFA en FIFA denken maar aan één ding. Dat is hun eigen portemonnee!!! Koste wat kost moet die gevuld blijven. Al gaat dat ten koste van de gezondheid van alles en iedereen...... Dat maakt ze geen reet uit..... Spelers zijn voor hun maar handelswaar.... Niets meer....
Eruit met dat schorem!!!!
4 0
Cupmetgroteoren
Natuurlijk moet die gevuld blijven. Er zijn contracten met sponsoren getekend voor honderden miljoenen.
0 0
ajaxminimax
Gezondheid gaat boven geld bij een normaal denkend mens... Maarja de uefa is nou eenmaal niet normaal
0 0
Babayaka
Niet alleen dat, de zogenaamd grote clubs in Europa staan op ploffen.
Daarom doen ze dit. Prof clubs als rosenborg, malmo e.d. hoor je niet.
Ploegen die er vroeger bij zaten en nu compleet zijn weggedrukt door het debiele geld.
2 0
Web
Dit
0 0
OuweDibbes
Ze denken aan de grote clubs die op omvallen staan. Barcelona, Madrid, en Juventus gaan het niet redden zonder chl inkomsten in seizoen 2019 / 2020. En de clubs in Duitsland en Nederland maar altijd tering naar de nering zitten. Ben blij dat die d66 figuren bij Ajax zijn opgerot. Als je namelijk echt een rood wit hart hebt, had je al lang in Europa een statement gemaakt.
2 0
Leprechaun
Als verlengstuk van de spelers in zijn stal, geeft dit al aan hoe spelers denken over het uitspelen van het seizoen. Die hebben daar simpelweg geen trek meer in. En geef ze eens ongelijk.
2 0
OuweDibbes
Malafide clubs als Barcelona, Real Madrid, Juventus en andere grote clubs staan op omvallen. Dit wil de FIFA en Uefa die gericht is op fairplay met man en macht voorkomen. Rob Jansen heeft zich ook verrijkt na het bosman arrest door het vragen van irreële salarissen. Dus niet zeuren..
2 -1
Babayaka
Dit dus.
0 0
MPAjax
komtie nu mee, uefa was al velen jaren gek
0 0
Deepblue
Vanaf 1 juli niet meer in actie komen omwille van gezondheid? Vaag verhaal.
Weten ze dat nu al? gaan ze nooit meer voetballen dan?

Zaakwaarnemer is gewoon bang dat transfers niet doorgaan of vertragen - en dat zal hem wel minder geld opleveren.
0 -5
ll_mitcho
Makkelijk scoren. Waarom zou het schandalig zijn? Als je de competitie stopt dan begint de voorbereiding in juli (ook ivm voorrondes). Dus hoe dan ook, er gaat toch gevoetbald worden...
0 -6
ram
Hoezo "hoe dan ook"? Misschien is het pas weer verantwoord om in januari te beginnen. Dat weet niemand.

Maar ik vind het niet zo gek dat de UEFA en FIFA zo'n uitspeelscenario nog even ophouden hoor. Er zijn nog veel meer scenario's en ideeën nodig, lijkt mij. En dan afhankelijk van de situatie en het beslismoment kun je het best passende scenario kiezen.
0 0
ll_mitcho
Die "hoe dan ook" was mss niet nodig idd. Het is vooral afhankelijk van de situatie op dat moment en dat er dan een extra scenario mogelijk is.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Helemaal mee eens. De UEFA Maffia zien alleen maar dollartekens, maar hebben voor het overige geen greintje verantwoordelijkheidsbesef.
7 0
marcinator
Perfect verwoord. Echt waanzin wat uefa wil. Die zijn inderdaad niet van deze tijd.
8 0