'Dat maakt het bijna onmogelijk competities uit te spelen'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 18:05, 3659 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Valentijn Driessen denkt dat het bijna onmogelijk is om de Europese competities voor 3 augustus uit te laten spelen. De journalist van De Telegraaf verwacht dat de contractsituatie van veel voetballers dit juridisch gezien onmogelijk maakt.

Praktisch gezien vindt Driessen het plan van de UEFA om de competities te verlengen tot 3 augustus niet slecht, al valt of staat het volgens hem wel met de overheidsmaatregelen die er per land worden genomen. ‘Zegt de regering op 28 april dat de sportclubs open mogen, dan hebben de spelers een maand om op te trainen en kun je in juni de competitie hervatten. Dat zou heel goed mogelijk zijn’, stelt Driessen met betrekking tot de Eredivisie. 

‘Als 28 april echter wordt opgeschoven naar 28 mei, dan kom je wel in de problemen’, vervolgt de sportjournalist. ‘Dan heb je namelijk nog maar een maand om negen wedstrijden te spelen. Dat zal dus allemaal afhangen van de ontwikkelingen van het coronavirus.’

Een ander belangrijk punt zijn de op 30 juni aflopende contracten van veel spelers. Hakim Ziyech staat na die datum bijvoorbeeld officieel onder contract bij Chelsea. ‘Willen die spelers nog spelen met het gevaar op een blessure? Dat is een heel heikel punt en daar zitten juridisch gezien veel haken en ogen aan. Het vergt zo veel tijd om daar een beslissing over te nemen, dat dit pas half april zal gebeuren. Ik denk dat dit punt het bijna onmogelijk maakt om de competities tot 3 augustus uit te spelen’, besluit Driessen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Komt hij ook weer een paar open deuren intrappen. Kan hij niet voorgoed in quarantine ergens in noord korea ofzo. Wat een droevig figuur is dit
1 0
Noxin
"Valentijn Driessen denkt", meer hoef je niet te lezen.
1 0
Bjorn2321
Voor de verandering heeft hij nu wel gelijk
1 0
Stuyvesant
Zelfs een klok die stuk is en stilstaat heeft 2 keer per dag gelijk.
1 0