Van Kooperen: 'Restant competitie in vorm van mini WK'

StijnDoornhof, 01-04-2020 om 11:55, 5643 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer die onder meer ook betrokken was bij de transfer van Edson Álvarez, ziet een mini WK-vorm voor het restant van de Eredivisie als oplossing. Dit idee oppert hij in gesprek met Voetbal International.

Allereerst benadrukt Van Kooperen dat het uitspelen van de competitie in verhouding tot de gezondheidszorgen natuurlijk bijzaak is. Maar mocht het er goed uitzien, dan oppert Van Kooperen om de voetballers de hele maand april rust te geven, om vervolgens in de maanden juni en juli te voetballen in de vorm van een mini WK. 'De hervatting van de competitie wordt dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Clubs hoeven niet op dure trainingskampen en we zijn dan ook af van die oefenduels die eigenlijk nergens over gaan. De competitieduels worden tenminste op goed niveau gespeeld.'

Met deze oplossing zou ook een deel van financiële problemen opgelost worden. 'Als er wordt gevoetbald in de zomer kunnen in elk geval de honderden miljoenen euro's aan tv-geld worden uitgekeerd. En uitspelen is toch het meest eerlijke, dan kan AZ bijvoorbeeld nog kampioen worden. Ook dat gaat om heel veel geld. Of het nu met of zonder publiek is, die competitieduels zullen overal waanzinnig bekeken worden.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Misschien dat meneer van Kooperen denkt dat wij in Nederland net zo achterlijk zijn als in Londen maar wij zijn niet afhankelijk van de media gelden. Onze ECv heeft die voor een grijpstuiver verkocht en de internationale rechten worden gratis bijgeleverd als een WK handbal wordt afgenomen. Niets een mini WK format. Lekker stoppen of denkt meneer van Kopperen dat ze in Tottenham volgende maand nog zitten te wachten op een potje voetbal als de 20 duizendste Londense dode zich heeft voorgesteld aan de wereld? Het is een lange neus naar de mensen in Bergamo, Madrid en New York.
0 0
Redrum
En wat schiet Nederland er in vredesnaam mee op als AZ kampioen wordt? Dan staan we volgend jaar echt ongenadig hard voor schut in de CL. Dit AZ wint namelijk geen wedstrijd in de CL, zelfs niet als ze geen speler verkopen.
1 0
Hagmag
Van Kooperen doet ook een duitje in het zakje.
Who the fuck is v. Kooperen ?
3 0
Vierendertigste
Idioot!
1 0
Leprechaun
Wie?
2 0
Kingoffdatoilet
Idioot nummer zoveel. Beginnen volgend seizoen gewoon weer met een nieuw seizoen. Alleen beker nog even uitspelen en klaar
6 0
AFCA020!
Of ipv de JC Schaal voorafgaand aan volgend seizoen.

Dan kan je alleen geen EL ticket afvaardigen, die zal in de competitie stand moeten worden verwerkt
0 0
Dubbelvla
Hahaha, het idee van een competitie is toch juist dat het beste team wordt bepaald over een geheel jaar, niet wie precies de juiste vorm heeft in Juni en Juli? Dat is ook waarom het nu opeens een discussie is toch? Als we dit gesprek 4 maanden geleden hadden gehad toen Ajax nog 14 punten voorstond had iedereen gezegd 'ajax kampioen, dat is wel eerlijk en logisch lijkt me', maar omdat AZ en Feyenoord nu zo dichtbij komen doet men de AANNAME dat zij het waarschijnlijk wel hadden gehaald om Ajax in te halen en dat het DUS eerlijker is...

Ik bedoel... iedereen vindt het bijvoorbeeld wel zo eerlijk als Liverpool alsnog het kampioenschap krijgt en dat ze deze verdienen, maar FEITELIJK gezien kunnen zij nog elke pot na de hypothetische hervatting verliezen en tweede worden omdat ze (net als Ajax) hopeloos uit vorm raken en geen pepernoot meer raken. Onwaarschijnlijk? Ja. Maar er vanuit gaan dat het niet gebeurt is een aanname.

Een WK-achtig toernooi in de zomer doen, stel je doet dat dan ook in Engeland en Liverpool verliest in de eerste ronde van Brighton of zo.. Dat zou zuur zijn, haha. Maar goed, dat is wat men blijkbaar "eerlijk" vindt...
2 0
sucre
Zo bedoelt hij het niet… hij wil gewoon de laatste wedstrijden uitspelen als een soort WK. Dus veel wedstrijden in kort tijdbestek.
0 0
sucre
Waar heeft die mafketel het over met zijn honderden miljoenen? Maar het is duidelijk, iedereen denkt dat AZ kampioen zal worden als de wedstrijden uitgespeeld worden. Net alsof Ajax ineens er echt niets meer van kan en gewoon weer bijna geheel fit is... ik wil het wel zien hoor uit bij Utrecht en Fnooit zonder publiek, dat wordt genieten verwacht ik.
3 0
Lazell
Dat is het nadeel van het knip- en plakwerk van AS. Vanwege auteursrechten mogen ze het artikel niet volledig kopieren, waardoor je bij AS-artikelen vaak de essentie en de context mist. Als je doorklikt op het artikel:

Volgens Van Kooperen is de financiële noodzaak de competities in Europa uit te spelen overal zeer groot. 'Het geld bij clubs gaat er met bakken uit en er komt nauwelijks iets binnen', weet de zaakwaarnemer. 'Als er wordt gevoetbald in de zomer kunnen in elk geval de honderden miljoenen euro's aan tv-geld worden uitgekeerd. En uitspelen is toch het meest eerlijke, dan kan AZ bijvoorbeeld nog kampioen worden. Ook dat gaat om heel veel geld. Het zou toch belachelijk zijn als Liverpool geen kampioen wordt omdat het seizoen ongeldig wordt verklaard. Of het nu met of zonder publiek is, die competitieduels zullen overal waanzinnig bekeken worden. Er is geen sportzomer, mensen zullen waarschijnlijk niet op vakantie gaan, dus iedereen gaat kijken. Maar nogmaals, pas voetballen als het echt kan. Gezondheid gaat voor alles.'
0 0
Sanalologo
Leuk natuurlijk, vergeet er wel even bij te vermelden wat er met de contracten moet gebeuren die aflopen etc.
0 0
Redrum
Zaakwaarnemers zijn wel de laatste mensen ter wereld die oplossingen mogen verzinnen voor de huidige situatie.
2 0
jaripettersson
Gewoon op 1 augustus alle keepers laten hooghouden. Zo kan de eindstand in een ochtend worden bepaald.
4 0
Am*dammer
Ik zou zeggen:
- nu gewoon CL en EL tickets verdelen op basis van huidige stand..
- niet degraderen, wel promoveren op basis van huidige stand KKD (volgend jaar 4 degradanten)
- kampioen van 2019-2020 aanwijzen na volgend seizoen en de missende uitslagen van dit seizoen invullen met de zelfde wedstrijden van volgend seizoen.
- dus volgend jaar 2 schalen uitreiken een voor dit jaar en een voor volgend jaar

Op die manier worden alle wedstrijden gespeelt met ingespeelde teams, publiek en zo maak je de volgende competitie nog eens extra spannend..

Niet ideaal en ja er zal wel weer een heleboel op aan te merken zijn.. maarhet lijkt mij wel een leuke oplossing.. beter zo dan nu alles zonder publiek afraffelen en dan huldigen zonder publiek etc..
1 0
AFCA020!
We zitten aardig op 1 lijn. Enige aanpassing die ik zou doen:

Volgend jaar niet 2 schalen (of nu, of nietig verklaren)
Idd wel 2 promovendi, maar volgend jaar 3 er direct uit en 1 er direct in. Verder kan je de nacompetie dan spelen met de nr 16/17 tegen de KKD ploegen. (als je er direct 4 uithaalt en 2 terugstopt, dan heb je in 21/22 een zwakkere comp omdat de kkd volgend jaar 16 clubs heeft en op papier dus zwakker is dan normaal gesproken omdat de 2 beste weg zijn en niemand terug kwam) door 16/17 nacomp te laten spelen geef je ze in de kkd dus nog wel een kans maar dan moeten ze echt presteren zeg maar

En je kan overwegen om de bekerfinale ipv de JC schaal te spelen, alleen dan zonder EL groepsfase voor de winnaar. Deze wordt aan de nummer 4 (psv) gegeven en willem 2 speelt als nr5 voorronde EL. Die mazzel hebben deze brabantse ploegen en utrecht heeft dan pech (mochten ze winnen)
0 0
Aliajax
Financiële problemen opgelost ? Spelen zonder publiek en extra kosten voor het in quarantaine/hotels plaatsen van de spelers.
0 0
Ajax34
In Nederland hebben de clubs toch vooral de betalende toeschouwers nodig.
0 0