Knipping: 'De regie ontbreekt bij de KNVB en Eredivisie'

JesseTH, 31-03-2020 om 22:15, 4174 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Tom Knipping, journalist van Voetbal International, merkt op dat er nog altijd veel onduidelijkheid heerst over het vervolg van het Nederlands betaald voetbal. 'De regie' ontbreekt volgens hem bij de organisatie, getuige ook een misverstand die dinsdag uit de lucht geholpen werd.

De maatregelen voor het profvoetbal in Nederland die Mark Rutte dinsdag stelde, verbaasde Knipping. 'We hebben vorige week een persconferentie gehad waarbij werd gesteld dat evenementen tot 1 juni stillagen. Toen hadden we al de indruk dat de competitie niet doorging. Toen heeft de KNVB navraag gedaan bij het ministerie van VWS of er eventueel voor 1 juni zonder publiek gevoetbald kan worden. Daar kwam toen het antwoord "ja" op. Nu blijkt het toch "nee" te zijn.'

'De regie ontbreekt een beetje bij de KNVB en de Eredivisie', merkt Knipping dan ook op. 'We hebben het over waarschijnlijk de grootste crisis ooit in het betaald voetbal. Er worden geen persconferenties belegd en er wordt heel weinig gezamenlijk gecommuniceerd. Het is warrig en er is heel weinig duidelijkheid.'

De meningen van de clubs over het uitspelen van de competitie verschillen. 'Ik heb wat geïnventariseerd en er zijn best een aantal clubs die zeggen: laten we een streep zetten door het huidige seizoen. Er zijn ook een aantal clubs die wel door willen voetballen en de UEFA-lijn willen volgen. Het is niet gek dat de KNVB er geen punt achter zet, want dat heeft geen enkele competitie in Europa gedaan. Het is helemaal niet duidelijk hoe de UEFA erover denkt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Zijn toch ook afhankelijk van de situatie.
Je kan wel plannen maken op kort termijn heeft of had geen zin.
Daarnaast bepaalt de UEFA de regels en niet de KNVB.
En Rutte is de baas, tot 1 juni geen profvoetbal ook niet zonder publiek.
Wat willen de spelers zelf ?
Vandaag komt de UEFA met standpunt c.q. beslissing.
Al die schreeuwers krijgen duidelijkheid.
1 0
PierreHeno
Voetbal blijkt toch heel wat minder belangrijk dan iedereen dacht. Al die enorme spelerssalarissen vormen nu voor veel clubs de doodsteek, zeker in de grotere competities waar nu de TV inkomsten wegvallen van wedstrijden die nooit meer gespeeld zullen worden. Tijd om die hele voetbalwereld meteen te saneren.
0 0
ajaxxcied4life
De regie ontbreekt denk ik omdat linksom of rechtsom de conclusie moet worden getrokken dat Ajax sowieso CL gaat spelen, al dan niet zonder eerst de voorronde te moeten spelen en daar wilt niemand zijn vingers aan branden omdat AZ gelijkstaat op punten. Niet op doelsaldo, de parameter waarop wordt beslist, maar dat maakt nu niks uit aangezien Ajax er met de buit van doorgaat.
0 0
Meerkoet
Ja de voetbalpers, die hebben alleen baat bij controverse.
Ik hoor niemand van de NOS of BBC en dat soort zaken.
Alleen VI, Telegraaf, AD en VI op TV.
Die 2 kranten gaan verschrikkelijk slecht dus die moeten wat.
Op TV zijn de reclame inkomsten nog maar 15% en dus moeten ze scoren.
Gewoon afwachten, net als elk ander.
0 0
ram
Ik vind het een beetje flauw. Er zijn echt wel plannen en ideeën maar men moet gewoon echt op de UEFA wachten.
1 -1
FreddyAX
Nee , nu je verantwoording pakken en niet de illusie koesteren dat dit voor Juli enigzins onder controle is waarbij het versoepelen van maatregelen ergens in Europa tot een tweede destructieve golf kan leiden.
Gewoon stoppen en niet zeuren, nu hebben we nog een keuze .
0 0
FSideMaluku
De regie ontbreekt niet, de regie is totaal overbodig. Dit seizoen moet je gewoon afsluiten en de stand gebruiken als de eindstand. Geen prijzen uitreiken en volgend seizoen misschien verder gaan. De enige plekken die nog enigszins ruimte voor discussie geven zijn de promotie/degradatie kandidaten, maar ook die zullen in der minne moeten schikken uiteindelijk.
3 0