'Advocaat Beer heeft nooit een bedrag genoemd'

BartVeenstra, 30-03-2020 om 12:50, 4967 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Columnist Henk Spaan vindt het mooi dat Donny van de Beek in de uitzending van De Wereld Draait Door afgelopen donderdagavond aangaf dat Abdelhak Nouri het eerste elftal van Ajax zou hebben gehaald. Dat schrijft de journalist maandag in zijn column in Het Parool.

'Het was mooi van Donny dat hij, nog steeds bij Ajax in dienst, in DWDD zei dat Appie volgens hem het eerste zou hebben gehaald. Ajax heeft namelijk eerder bij de familie gemeld dat de club dat betwijfelde', schrijft Spaan, die opmerkt dat in een juridisch gevecht alles is geoorloofd. 'Je hoeft maar even Google te raadplegen, of je weet genoeg. "Indien een werkgever niet aan zijn zorgplicht voldoet, is hij in beginsel aansprakelijk voor de schade die hiervan het gevolg is".'

Spaan wil in zijn column ook een onjuiste gedachte de wereld uit helpen. 'Na de uitzending van DWDD denken sommige mensen dat Khalid Kasem de advocaat van de familie Nouri is. En wordt alom met bedragen gesmeten, wat voor de familie niet prettig is. De man die onderhandelt, is de door Eberhard van der Laan bij de Nouri’s aanbevolen letselschadeadvocaat John Beer. De laatste heeft in die onderhandelingen nog nooit een bedrag genoemd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Of Ajax chic handelt, de familie meer of minder moet eisen (wie staat er in zijn recht, etc) vind ik lastig oordelen. Maar ik ben wel zeer verbaasd dat de zaak nog niet is afgerond. Dat mag de club zich hoe dan ook aanrekenen.
0 0
AjaxDaniel
"Indien een werkgever niet aan zijn zorgplicht voldoet, is hij in beginsel aansprakelijk voor de schade die hiervan het gevolg is"

Maar dat maakt het ook moeilijk. Als Appie zijn been had gebroken door gebrekkige apparatuur bij Ajax, en daardoor nooit meer had kunnen voetballen, dan was het 100% de schuld van Ajax.

Echter is de oorzaak van Appie's toestand nog altijd zijn hartprobleem. Ik betwijfel het zeer dat hij nog op hoog niveau als prof had kunnen spelen met zo'n zwak hart. Waar Ajax wel een ontzettend grote fout heeft gemaakt is dat de clubdokter veel te laat heeft gereanimeerd. Met goede zorg was Appie er veel beter uitgekomen waarschijnlijk. Maar dit betekent niet dat de familie Nouri recht heeft op exorbitante bedragen.
1 0
Van Reenen
Daley is ook nog steeds niet op zijn oude niveau en ik moet nog maar zien of dat gebeurt.
0 0
AFCAMM
Het gros van de mensen lijkt inderdaad te denken dat Kasem de advocaat is. Dat wordt wel bewezen door al die opmerkingen over ‘hun advocaat die nog even geld wil vangen met een boek’ of soortgelijke opmerkingen.
Het helpt niet echt dat AS hem zelf ook als advocaat van de familie bestempelde. Hij is hun woordvoerder en daarnaast is hij advocaat.
1 0
Joseph
De familie Nouri is gek gemaakt met de gedachte dat Nouri de wereldtop had kunnen halen en in dergelijke bedragen moet denken om Ajax een poot uit te draaien. Ajax lijkt nu de boeman omdat ze dat terecht niet willen betalen.

Donny kan prima zeggen dat Nouri het eerste van Ajax gehaald zou hebben. Voor die verschrikkelijk zomer van 2017 had ik daar ook geen enkele twijfel over. Je gaat er namelijk vanuit dat een talent zich fysiek ontwikkeld. Maar hoe realistisch is dat met een kwetsbaar hart? Ik vrees dat die voorbeelden er niet zijn.

Ik hoop dat de familie de euro's uit de ogen kijkt en dit voor Nouri goed afrond.
0 0