'Coronacrisis kan internationaal leiden tot totale reset'

BartVeenstra, 30-03-2020 om 09:15, 4637 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen sluit niet uit dat de coronacrisis kan zorgen voor 'een totale reset' in het internationale voetbal. De journalist van De Telegraaf is daarnaast van mening dat de KNVB zelf moet besluiten om een punt te zetten achter dit seizoen en dat het daarbij niet te afhankelijk moet zijn van andere competities of de UEFA.

De kans is aanwezig dat de maatregelen van het kabinet - die nu gelden tot 6 april - worden verlengd tot 1 juni. De kans dat de Eredivisie dan nog uitgespeeld kan worden, is wel heel erg klein. Driessen vindt dat er in dat geval een punt achter het huidige seizoen gezet moet worden. 'Waar ligt de solidariteit van de KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie? Toch niet bij die (inter)nationale topcompetities, die al zolang de markt op financieel en sportief gebied verstoren met hun gigantische economische stootkracht? Ruil die volgzame opstelling in Zeist eens in voor een pioniersrol, voor eigenzinnigheid zoals het Canadees Olympisch Comité de aanzet gaf tot het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio.'

Als ook in de rest van Europa de competities niet worden uitgespeeld, kan dat weleens voordelig zijn voor de Nederlandse clubs. 'De huidige coronacrisis kan internationaal weleens leiden tot een totale reset. Het is helemaal niet erg dat de grote competities en clubs door het mislopen van honderden miljoenen euro’s aan media-, sponsor- en recette-inkomsten eens flink de tering naar de nering moeten zetten.'

'Het is niet erg dat exorbitante transfersommen evenals de buitensporige salarissen voor spelers en trainers niet langer worden betaald, televisiegelden minder worden en toegangsprijzen omlaag gaan omdat de fans simpelweg te weinig geld hebben om aan tickets te besteden', aldus Driessen, die denkt dat een reset gezond kan zijn om daarna verder te gaan in een nieuw economisch en misschien wel gelijkwaardiger krachtenveld. 'Al blijft het naïef te veronderstellen dat de oude orde zich op termijn niet herstelt. De kapitalistische maatschappij van vraag en aanbod zal deze coronacrisis namelijk gewoon overleven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
donpedroh
Er is gewoon geen kampioen dit jaar . Het seizoen is over en uit. Klaar zo!
0 0
trainerdv
Klopt. De clubs gaan ook nog wel inzien dat uitspelen van alle competities nergens over gaat. Het is ten eerste respectloos, ten tweede zit er geen hond op te wachten en ten derde is het zonder fans al helemaal nergens goed voor. Volgens jaar heet iedereen weer de goesting. Nu moet het voetbal even een stapje terug doen.
0 0
PJSM
Aldus Valentijn (elke dag een andere mening) Driessen.
1 0
Ajax34
Als het gehele systeem van kapitalisme nu ineenstort , dan krijgen we een totaal andere wereld. Dat ondervinden we nu al.
0 0
RusselWestbrook
De wens is de vader van de gedachte, maar dit gaat natuurlijk echt niet gebeuren.

Mocht het zover komen dat voetbalclubs of zelfs hele competities in de problemen komen, dan zijn er zat olie miljardairs en ander exorbitante rijke personen die graag voor een relatief koopje een voetbalclub in bezit krijgen en dan gaan we gewoon vrolijk verder. Maar zover zal het niet komen, banken of desnoods regeringen gaan de clubs gewoon redden voordat het zover komt.
0 0
Rhythim
Ja maar als die poencompetities weer beginnen (wanneer dan ook) krijgen ze toch weer de maximale pot geld binnen zodat ze weer kunnen doorgaan met het verpesten van het internationale voetbalniveau.

Die ziekte zie ik helaas niet zo snel uitgeroeid worden.
0 0
RusselWestbrook
Tsja en als de Eredivisie begint krijgt Ajax weer het meeste TV geld en het meeste sponsorgeld, gaan ze naar alle waarschijnlijk strijden met PSV, die bijna net zoveel TV geld krijg en iets minder sponsorgeld, strijden om de titel en mag de rest van de eredivisie weer voor spek en bonen meedoen.

Het is in Nederland niets anders dan op Europees niveau. Ajax, PSV en Feyenoord harken het overgrote deel van al het beschikbare geld binnen en verdelen in 90% van alle gevallen de titel.
0 0
rogerbandit
Die Driessen gaat de laatste tijd steeds meer verstandige dingen roepen!!!!! Kan het niet uit me strot krijgen maar ben van mening dat de inhoud van dit artikel inhoudelijk niet verkeerd is.......
6 0
Ajaxxxisdebeste
Eredivisie wordt het nieuwe premier League!
0 0