Borst kritisch: 'Kom tot een financiële regeling'

BartVeenstra, 30-03-2020 om 07:45, 5165 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hugo Borst vindt dat het tijd is dat Ajax en de familie Nouri tot een financiële regeling komen. Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat Abdelhak Nouri als gevolg van een hartstilstand ernstige en blijvende hersenschade opliep.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Borst dat blijkt dat Ajax vanaf het moment dat Appie neerging tot aan de dag van vandaag 'grote fouten' maakt en 'niet koninklijk' opereert. Het brengt Borst terug naar het jaar 1988, toen hij nog schreef voor Voetbal International. Voor dat medium volgde hij Ron Willems en Danny Hesp, twee zwaar geblesseerde spelers van Ajax.

'Bij de dure aankoop Willems, een middenvelder met een daverend schot, was zowel in de enkel als in de knie een cruciale diagnose gemist. Danny Hesp, een talentvolle linksback, was na een beenbreuk verkeerd behandeld. De pijn en de gevoelloosheid die hij in de dagen erna ervoer, had de alarmbellen niet laten afgaan bij de orthopedisch chirurg - met vreselijke gevolgen', schrijft Borst, die zo brutaal was om bij toenmalig Ajax-voorzitter Ton Harmsen te vragen wat voor puinzooi het was bij Ajax.

'En toen zei hij na een tijdje: "Hugo. Ik zeg je nu dat je voorzichtig moet zijn. Van mij heb je niks te duchten, maar de medische wereld zit anders in elkaar. Ik weet niet hoe oud je bent, maar wees er voorzichtig mee. (...) Jij denkt dat journalisten altijd beschermd zijn, maar zo is 't natuurlijk niet".'

Borst noemt het een loos dreigement. 'Ik hoor het Edwin van der Sar niet zeggen. Hem wens ik na het lezen van het boek over Nouri leiderschap toe. Kom tot een financiële regeling. Vijf of vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het? Ajax is stervensrijk, Edwin. Dit gaat om warmte - en om beeldvorming trouwens. Ajax laat zich al 33 maanden van zijn slechtste kant zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Geen euro naar die op geldbeluste kutfamilie!
Ga maar lekker aan t werk net als ieder ander!

Abdelhak was een supergozertje als ik de verhalen mag geloven maar die familie wil alleen maar financieel profiteren van deze verschrikkelijke situatie.

Abdelhak zo goed mogelijk laten verzorgen en daar de kosten voor dragen maar geen euro cash in handen van die familie.

Dan kunnen ze ook echt laten zien dat het ze niet om geld gaat.
2 0
FreddyAX
Borst redeneert maar een eind in de ruimte,hij doet het voorkomen of hij over inside informatie beschikt maar komt niet verder dan een aantal roddel opmerkingen met nul relevantie.
1 0
Van Reenen
Kan AS niet al die wijsneuzen verzamelen en et een boek over uitgeven? Kan Van Hanegem er ook nog bij en nog een stuk of 30. Of besteed AS een artikel aan elke wijsneus? Tja, je moet wat als er niet gevoetbald wordt en wellicht ook niet meer wordt dit seizoen. Er zijn trouwens een groot aantal spelers die hier spelen en weer zijn teruggekeerd naar hun vaderland om bij hun familie te zijn. De grenzen zijn gesloten er er wordt niet gevlogen.
0 0
Hagmag
Ik heb de uitzending DWDD gezien. Kippenvel, mooi, indrukwekkend, verdrietig en een toch wel groot verlies voor Ajax en natuurlijk voor zijn familie en vrienden.
Ik wil hier niet over bedragen en andere speculaties praten.
Ik weet niet of Ajax hiervoor verzekerd is.
De familie doet het niet voor het geld, althans dat lees ik overal.
Ajax gaat levenslang alles wat Appie nodig heeft faciliteren en betalen. Kan een broer(s) of vader niet meer werken vanwege de zorg voor Appie dan betaald Ajax het laatst verdiende salaris door,indexeert dat, zolang Appie verzorgd moet worden. Ajax zorgt verder dat het de familie van Appie niets ontbreekt.
Dan praten we niet meer over bedragen maar over een gegarandeerde zorg die Appie nodig heeft en geleverd wordt door hen die hem lief hebben.
Het moet op korte termijn geregeld gaan worden.
1 -1
PJSM
Niemand weet hoe het zit. Uiteraard super kut voor Appie. Heb het idee dat Ajax wel een goed bod heeft gedaan maar dat de familie over de rug van Appie het onderste (niet realistische bedrag) uit de kan willen halen.
3 -1
Joseph
Er is een 10-jarig contract, huisvesting, permanente zorg door verpleging en de vernoeming van een tribune in de Arena besproken. Ook wordt er gesproken over bedragen van 5 miljoen euro die de familie geweigerd zou hebben.. Ik weet niet wat er waar is, maar in dit scenario ligt het probleem niet bij Ajax.

Nouri zou met zijn hart nooit de top gehaald hebben die die gulzige advocaat denkt dat hij zou kunnen halen, zo werkt dat gewoon niet in de topsport.
4 -1
Mivado
Ik miste Hugo Borst zijn mening al.. Zou een goede econoom zijn. Wat een clown
3 -1
TontoKarnaggel
Van mij mogen columnisten van alles roepen, doen wij hier namenlijk ook. Waar, niet waar, zinnige dingen of grote onzin, het maakt mij niet uit, wij staan hier namenlijk ook vanaf de zijlijn maar wat te schreeuwen. Maaaaar.....dit is nou net een onderwerp waar je van af zou moeten blijven, te persoonlijk, te emotioneel en te belangrijk om zonder er alles van af te weten toch je mening te moeten geven. En weet je er toevallig wel alles vanaf dan moet je zeker je muil houden, te persoonlijk, te emotioneel en niet aan ons om te oordelen. Mij zou je dan ook nooit een mening horen geven over deze kwestie en dat zou een rotterdamse zolderkamer penheld ook niet moeten willen.
2 0
blava
Lekker stemming maken vanuit Rotterdam. Niets is leuker. Zonder kennis van zaken iets roepen is te gemakkelijk. Volgens mij betaalt Ajax al veel zo niet alle (medische) kosten en respecteert het zonder enig bezwaar de contractuele verplichtingen. Het enige waar nog over onderhandeld moet worden is een schadeloosstelling/inkomensderving vergoeding voor de toekomst.

Hierbij is Ajax ook afhankelijk van verzekeringsmaatschappijen en externe deskundigen. Hierdoor kan Ajax zich voorlopig niet verweren. Nouri's advocaat is niet gebonden aan degelijke beperkingen en speelt in op het sentiment van de supporters. Een advocaat die een boek schrijft over een een juridische procedure die hij namens een client nog steeds voert is m.i. een unicum en pure stemmingmakerij die de zaak niet ten goede komt.
1 0
PJK54
Makkelijk reageren van de zijlijn en schreeuwen om bedragen omdat Ajax "stervensrijk" is misschien is er wel onderhandeld en gaat de familie niet akkoord, ik neem aan dat Hugo er niet bij aanwezig is dus waar lult hij over en mocht hij interne zaken weten dan is er ergens een lek...... Peter R ????
1 -1
behangdelul
Nou Hugo, misschien heeft Ajax al wel 5 of 15 geboden maar wil de familie Nouri die het absoluut niet om het geld gaat, meer?
2 -1
Terugnaardemeer
Aantal essentiële vragen
- moet/mag de schadevergoeding afhankelijk zijn van de hoeveelheid geld die de 'schuldige' heeft?

- zijn de gemiste inkomsten gerekend vanaf het moment dat Nouri het veld in kwam of vanaf het moment dat hij neer viel.

- is Ajax überhaupt de betaler van de uiteindelijke rekening?

1) Lijkt me een duidelijke nee. De schade is niet afhankelijk van hoe rijk Ajax is. Daarmee mag de houding van Ajax ook niet be/ver-oordeeld worden op basis van het beschikbare vermogen.

2) Vanaf het moment dat Nouri neer viel was zijn kans van een toekomstig inkomen als Frenkie of zelfs Donny voorbij. Voor zover hij daarna sowieso nog topsport had kunnen en of mogen verrichten.

3) Het lijkt me dat Ajax een aansprakelijkheidsverzekering heeft.
3 0
Van Reenen
Ach, ach, Terugkeer naar De Meer denk ik nog vaak aan. Even een kleine aanvulling op puntje 1). Ajax heeft het meeste geld verzameld na het ongeluk van Abdelhak Nouri.
Voor het overige een prima verslag.
0 0
GeleenAjax
Het lijkt erop dat die advocaat ook een vergoeding wil op basis van toekomstperspectief, maar in hoeverre is Ajax daarvoor verantwoordelijk? Niemand die in de toekomst kan kijken, dus op basis van wat zou je hiernaar kunnen kijken dan? Lijkt mij dat Ajax voldoende doet, als je kijkt dat ze betaald hebben voor aanpassingen in huis en Nouri's salaris blijven betalen. Een schadevergoeding lijkt me ook wel op zijn plaats, maar dat moet niet buitenproportioneel worden en moet niet dienen om de hele familie financieel onafhankelijk te maken...
1 0
cantharel
Hugo heeft weer iets om tegen Ajax aan te schoppen maar weet jij, Hugo, alles over de besprekingen en zo ja meld ze dan want slechts als je alles weet mag je oordelen. Net als je vriend ene WvH willen jullie alleen maar Ajax in een kwaad daglicht stellen. BAH
1 -1
JCr14
Wat een ode aan de vriendelijke, begaafde Nouri had moeten zijn.
Werd in het begin door de advocaat even aangegrepen om Ajax zwart te maken en het boek te promoten.
Voor hoever ik het kan zien heeft Ajax netjes gehandeld en zoekt het ook de media niet.
4 -1
Drukwerk1968
Makkelijk praten Hugo. Wat weet hij er nu van over de bedragen die gevraagd of geboden zijn?
4 -2
SamW
Vanaf de buitenkant kan niemand er een oordeel over vellen. Vooralsnog siert het Ajax dat ze de publiciteit niet zoeken en het intern houden. Wat mij opvalt, is dat wanneer er een boek gepromoot moet worden, (waar de familie ongetwijfeld van meesnoept) dit soort verhalen weer opduiken en ze overal op TV aan tafel verschijnen.
Als de familie een onfatsoenlijk hoog bedrag eist en daar aan vasthoudt, is het niet zo gek dat ze er niet uitkomen. En als Ajax een onfatsoenlijk laag bedrag biedt, ook niet. Maar niemand weet dat en dus kan niemand er over oordelen. Borst niet, Peter R. niet en wij hier ook niet.
3 -2
JCr14
ik Vond de advocaat wel irritant. Met zijn ajax heeft geen warmte getoond. De supporters zijn Ajax en de spelers.
En die hebben wel degelijk warmte getoond.
En als het niet om het geld gaat.
Waarom dan door blijven gaan.
De aanpassingen in huis hebben ze gedaan. Onkosten betaald. De 34e landstitel is opgedragen aan Nouri en 5 miljoen schadevergoeding.
Zoals ik heb gelezen. (Ik ken de details niet)
2 -1
suske
Niemand kent de details ook Borst niet. Lazell zegt het treffend hij refereert aan blessures van Willems en Hesp. Ron Willems was geen middenvelder maar een spits en de diagnose die bij Hesp was gesteld dat gebeurde in het ziekenhuis in Amsterdam waar Ajax mee samenwerkte. Wat hij zegt over van de Sar klopt ook niet Edwin is meerdere malen bij Nouri geweest zowel in het ziekenhuis als bij hem en de Familie thuis. En als het gaat om medische feiten daar zit een geheimhoudings op. Waar Ton Harmsen destijds aan hem al refereerde.
1 -1
Lazell
Veel te makkelijk. Artikel gaat verder niet over Nouri, maar over wat blessures in de jaren 80 en hoe hij zo stoer was om daar iets over te zeggen tegen de grote Ajax directeuren.
1 -1