Kritiek op topclubs: 'Waarom horen we Van der Sar niet?'

ThijsZwagerman, 29-03-2020 om 14:25, 5952 views, Tubantia |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde vindt het zwak dat de profclubs uit Nederland niet openbaar maken hoe zij het restant van dit voetbalseizoen voor zich zien. Door de uitbraak van het coronavirus ligt de Eredivisie stil, maar Ten Voorde verwijt het Ajax, Feyenoord en PSV dat zij nu niet naar buiten treden met een statement.

Er wordt veel gesproken over hoe de competitie moet worden afgemaakt, maar volgens Ten Voorde moeten ook de Eredivisie-clubs bekendmaken hoe zij hierin staan. ‘Laat de voorzitter van Feyenoord - wie is dat eigenlijk ? - maar eens zeggen wat de grootste volksclub van het land wil met de rest van het seizoen. En waarom horen we Edwin van der Sar nergens? Opeens voelen ze zich in Amsterdam blijkbaar niet meer verheven boven de rest’, schrijft de verslaggever in zijn column.

Niet alleen Ajax en Feyenoord krijgen ervan langs van Ten Voorde, ook PSV moet het ontgelden. ‘Dat ze bij PSV al hebben geopperd dat de eindstand van vorig seizoen gebruikt moet worden bij de verdeling van de Europese plekken is zo treurig egoïstisch dat het bijna satire is. Ondertussen kijkt iedereen naar de KNVB en in Zeist wachten ze weer op de overheid’, aldus Ten Voorde.

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tonny
twente moet helemaal niet zeuren zij leven van het geld van de gemeente wat al schandalig is
0 0
Chesterson93
Hahaha zo zwakzinnig dit. Spreekt er een (top)club zich uit, doen zij hun best om die met de grond gelijk te maken. Ongelofelijk
0 0
Noxin
Ik voel heel wat oud Twente-zeer in deze column.
0 0
Ajax34
We leven nu vandaag, en wat morgen is weet niemand. Je kunt wel plannen wat je wilt de dag erna kan alles anders zijn en kun je weer alles omgooien. Dus een statement maken heeft geen toegevoegde waarde op dit moment.
0 0
PetrusKeizer
ze weten bij Ajax heus wel wat ze moeten doen, Sar zal nog wel ns n foutje maken maar heeft nu genoeg ervaring, doet het eigenlijk best goed en dit laat hij echt niet lopen omdat hij geen idee heeft wat wel of wat niet te doen. Hij wil gewoon niet voor zn beurt praten, gelijk heeft-ie.
1 0
debarbaar
Ga er maar vanuit dat ten Voorde geen reet te doen heeft en dus schrijft zo'n man een onsamenhangende column. De hoofdredacteur zit ook thuis dus de column zonder kop of staart wordt afgedrukt. De man was in kennelijke staat. Er zit geen kop en staart aan het verhaal. Hij zou zijn dronkeman praat moeten richten op achterhoekers die niet van zich laten horen. Smit van Heracles is de voorzitter van de RvC die kan uitspraken doen niet Feyenoord of Ajax en dan zit ook die lichtgewicht er nog van een Gudde die per definitie als een goed ambtenaar zorgt dat hij onzichtbaar is en blijft en Hoogma doet ook zijn muil niet open. Iedereen weet dat er niet gevoetbald gaat worden tot en met september of oktober. Wen er maar aan.
2 0
Lewis Hamilton
Van der Sar kan hier niks over zeggen, want hij is geen expert op dit gebied. De KNVB moet eens ballen tonen en de competitie aflassen en de Europese plaatsten verdelen.

Je mag al blij zijn als je in augustus/september met de competitie van volgend jaar kan beginnen.
0 0
Kingoffdatoilet
Zeiken om het zeiken. Natuurlijk ook van een Twente krantje. Verstandig van van der Sar dat hij afwacht en geen domme dingen zegt
1 -1
Ajacied33
Nooit geweten dat Feyenoord de grootste (volks)club van het land is? En wat kunnen de clubs zeggen, alsof het nut heeft wat zij zeggen. Ze kunnen nog zoveel zeggen en willen, maar ze zijn toch echt afhankelijk van wat de Knvb straks zegt. Rare gappie deze Ten Voorde
0 0
Koningtoto
Grootste volksclub? feyenoord? Simpelste volksclub kan ik begrijpen, maar grootste?
1 0
Redrum
Van der Sar houdt gewoon wijselijk zijn mond. Het is ook totaal niet relevant om hier als directeur van Ajax nu iets over te zeggen. Als hij wel wat had gezegd dan was dat ongetwijfeld ook weer niet goed geweest. Ik ben blij dat Edwin gewoon zijn mond houdt en afwacht. Toon Gerbrands heeft zichzelf al weer gigantisch voor lul gezet in ieder geval.
12 0
Bjorn
Waar maakt deze man zich druk om? FC Twente staat op een veilige plek.
3 0
Illegaal
Wat is dat voor een simpele ziel?

Dit kan ik niet serieus nemen wat die man uitkraamt.
4 0
ghouleseddik
De KNVB wacht op het oordeel van de Rijksoverheid en de clubs wachten op het oordeel van de KNVB. Zo lopen de lijntjes, maar dat begrijpt die kwezel kennelijk niet.
5 0
ratje
Mooier nog, dat beaamt hij in de laatste zin van zijn column. De rest van het stuk maakt hij daarmee compleet belachelijk.
0 0
Minsc
Alsof Van der Sar ooit uit zichzelf met uitleg of een mening komt, hah!
0 -6
Bensco
Hahaha ik wist dat die kutclub uit Eindhoven dwars ging liggen. Die denken het seizoen nog effe te kunnen redden door voorrondes CL veilig te stellen.
1 0
Middenweg401
Naive man die Ter Voorde met zijn gestaar naar het restant van dit seizoen. En wat heeft Sar hier nou in te vertellen?
Je mag blij zijn als volgend seizoen doorgang kan vinden.
5 0
JSF
Zo kennen de ‘de media’ weer. Weinig inhoud, veel stemmingmakerij
5 0
Rho1980
Media?.... Tubantia.... lokaal puber kanaal. Verveling slaat toe in het Oosten. Kunnen ze niet vragen wat Brama er van vind. Is toch DE man daar?
0 0
Stuyvesant
Onderdeel van het AD-concern, dus dan weet je het wel....
0 0
Libero
Wat een heerlijk objectieve en totaal niet opportunistische man, die ten Voorde. Verfrissend!
8 0
Meerkoet
Je hoort ze niet omdat alles speculatie is.
De regering bepaald wat wel en wat vooral niet kan.
De KNVB mag dan bepalen hoe ze het invullen, pas dan mogen de voorzitters meedenken.
Zo werkt het over de hele wereld, dus ook in NL.
4 0
Ansjo
Ik moet toch altijd een klein beetje braken als iemand het heeft over 'volksclub' heeft. Voor wie zou het anders moeten zijn? Er zitten toch geen pinguins op de Ajax tribunes? Het lijkt wel of ze met dat stompzinnigheid vieren ofzo. Wat een calimero voor de rest zeg. Hoe zet je jezelf voor paal.

Niemand heeft ook maar iets nuttigs te melden. KNVB niet, UEFA niet, FIFA niet. Niemand niet. Er valt nog niets over te zeggen.

Ik zou dit seizoen gewoon verloren verklaren en krijgt geen kampioen. Ajax de CL in aangezien zij het hele seizoen al zo'n beetje op nr 1 staan, grotendeels de punten heeft binnengesleept zodat we überhaupt weer directe plaatsing hebben en er als enige club van Nederland daadwerkelijk wat te zoeken heeft. AZ de voorronde in. PSV, Feyenoord en Utrecht de EL in.
8 0
Drukwerk1968
Misschien omdat hij dat intern bij de KNVB doet? Wanneer hij openbaar iets zegt kan het alleen maar weer tot negatieve reacties leiden. Ik vind het dus heel verstandig van Edwin.
9 0
MickS
Dit, en het gegeven dat zo enorm veel zo enorm onduidelijk is.
Ten eerste valt of staat alles met wanneer we weer terug gaan naar een (soort van) normaal situatie.
Ten tweede, en die is heel afhankelijk van wanneer punt 1 gebeurt: wat gebeurt er met de transfers? Zowel de reeds afgeronde als die welke komen gaan en de deadlines die daar wel/niet aan gaan hangen.
Pas met die info icm wat de UEFA gaat roepen rondom plaatsingen/voorrondes/speelrondes etc voor het volgende CL seizoen én de ideeen van de KNVB kan vdSar pas concreet wat roepen. Hij zal vast tig scenario's in zijn hoofd hebben, maar om daarover te gaan ouwehoeren met nog zo veel onzeker, zou alleen maar onrust creeeren.
3 0