'Ik denk niet dat Huntelaar wil stoppen'

FinnDekker, 26-03-2020 om 22:20, 3289 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco Timmer denkt dat Klaas-Jan Huntelaar ook volgend seizoen nog van waarde kan zijn voor Ajax. De spits heeft een aflopend contract in Amsterdam. Als Ajax de verbintenis niet opzegt voor 1 april, dan wordt het verlengd met een jaar onder dezelfde voorwaarden. Huntelaar zou zelf een extra seizoen wel zien zitten, volgens Timmer.

'De gesprekken worden nu gevoerd. Wat Ajax wil en wat wil Klaas-Jan? Ik kan mij niet voorstellen dat Huntelaar op deze manier afscheid wil nemen. Dat hij zijn laatste wedstrijd al gespeeld heeft', doelt de Ajax-watcher van Voetbal International op het coronavirus, waardoor de competitie stilligt. 'Ik denk dat hij sowieso nog wil voetballen. Ik denk niet dat hij stopt.'

'Ik denk van wel, absoluut', antwoordt Timmer vervolgens als de verslaggever vraagt of Huntelaar nog iets kan brengen op zijn leeftijd. 'Hij scoort gemiddeld per negentig minuten het vaakst van alle aanvallers. Hij is nog zó gedreven en is hartstikke fit. Hij geeft iedere wedstrijd het maximale. Er zit nog niet veel sleet op.' Ten Hag zou ook nog steeds gecharmeerd zijn van de routinier. 'Hij zegt steeds: Klaas-Jan laat het zien als hij in het veld komt.'

Timmer weet ook dat Huntelaar veel concurrentie heeft. Hij noemt Dusan Tadić, Lassina Traoré, Danilo Pereira en Brian Brobbey. 'En wie weet komt Overmars nog met een verrassing, een nieuwe nummer negen. Iemand die er direct staat.' 

De Graafschap

De verslaggever noemt De Graafschap als laatste stop, mocht Ajax niet willen verlengen. 'Huntelaar moet ver op de helft van de tegenstander spelen. Hij heeft de snelheid niet meer. De Graafschap moet vooral tegenhouden, dan heb je aan Huntelaar minder. Ik denk dat hij dat niet doet', besluit Timmer.

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Ik denk alleen al dat hij een een belangrijke rol kan spelen binnen de selectie, lijkt me een fijne vent om erbij te hebben. Jaartje houden nog en dan als trainer verder wellicht?
2 0
PJK54
Een voorbeeld prof die ook nog belangrijk kan zijn voor je selectie die zal ik nooit naar een eventuele concurrent laten gaan maar lekker binnenboord houden en voor de jaren erna een trainersbaan aanbieden.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Hij is nog net zo gretig en heeft wel degelijk nog paar belangrijke goals gemaakt dus als 3e spits waarom niet
2 -1
Kingoffdatoilet
The Hunter is voor mij een levende legende. Zou het mooi vinden als hij volgend jaar nog 15/20 wedstrijden mag spelen en nog 10/15 goals mag maken.
2 -1
Hagmag
Klaas Jan zal moeten begrijpen dat hij niet meer 1e keus zal zijn. Mogelijk 3e keus. Maar je moet deze goser nog 1 jaar bij de selectie houden.
Heeft hij verdiend.
3 0
AjaciedRK
tuurlijk gaat hij nog door en daarna aan de slag als spitsentrainer
5 -2