Vanhaezebrouck kraakt BeNeLiga: 'Alleen topclubs zijn extra'

ThijsZwagerman, 25-03-2020 om 17:55, 3713 views, Het Nieuwsblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hein Vanhaezebrouck, voormalig trainer van onder meer Anderlecht, is geen voorstander van een BeNeLiga. De oefenmeester, die momenteel werkloos is na zijn vertrek bij Anderlecht, schrijft dat in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Volgens Vanhaezebrouck zitten de Nederlandse en Belgische voetbalsupporters er helemaal niet op te wachten dat er een gezamenlijke competitie wordt opgezet. ‘Je zit ook met de fans. Dat ze de lange afstanden niet gewend zijn, tot daar aan toe. Van Charleroi naar Groningen is 450 kilometer, maar Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn te doen. Maar ik stel me de vraag of Belgische fans zitten te wachten op die nieuwe affiches. Ja, tegen Ajax, Feyenoord en PSV spelen is een extra. Dan heb je ook nog AZ. Maar verder?’, vraagt Vanhaezebrouck zich hardop af.

Daarnaast zet de Belgische trainer ook vraagtekens bij het scheidsrechterkorps dat bij een BeNeLiga uit Belgische en Nederlandse scheidsrechters zal gaan bestaan. ‘Wat we in het verleden al hebben geprobeerd. In België waren die Nederlandse scheidsrechters een meerwaarde, maar in Nederland was dat een drama. Daar hebben ze met de Belgische scheidsrechters hallucinante dingen meegemaakt, waardoor ze ermee gestopt zijn’, besluit Vanhaezebrouck.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Krimp de competitie in naar 14.
6 uit België en 8 uit Nederland.

Alleen dan zie ik het als meerwaarde.
0 0
OpNaarNummer4
Zijn hoofdreden is dus dat er maar 4 ploegen in Nederland zijn wat hij leuke affiches lijkt. Wat hij niet bedenkt is dat dit al een winst is van 4 ploegen ten opzichte van de huidige situatie. Of hij moet tegen de nummer laatste van Belgie spelen net zo leuk vinden als tegen Ajax.
0 0
RusselWestbrook
Het afstands probleem is natuurlijk je reinste flauwekul. Charleroi naar Groningen, 450 km, so fucking what?

Nantes - Monaco : 800 km. Dat is niet eens de langste afstand in Frankrijk.
Barcelona - Madrid : 504 km. Dat is bij lange niet de langste afstand in Spanje
Milaan - Rome : 477 km. Bij lange na niet de langste afstand in Italië.
Hamburg - Munchen : 614 km.
Newcastle - London : 400 km.

Afstanden met het vliegtuig, niet met de auto.
3 -1
ram
Nederlanders zijn heel raar met afstanden. Wij gaan iemand die op een half uurtje woont amper bezoeken omdat het zo ver is. In Amerika, bijvoorbeeld, rijden ze gewoon 3 uur heen en 3 uur terug voor een familiebezoekje.
4 0
Joseph
Ik ben een fan en ik zit er op te wachten. Ik zit niet te wachten op wedstrijdjes tegen Fortuna, RKC en VVV, doe mij dan maar Anderlecht, Brugge en Gent. Niveau gaat omhoog en dat is het belangrijkste, als je mee wilt gaan met de enorme ontwikkeling die de grote 4 competities doormaken. Wat betreft die scheidsrechters, ik denk dat met die VAR de grootste problemen getackeld zijn en het kan zo zijn dat je maar 1 Belgische scheidsrechter hebt, als de rest niet presteert.
1 0
Kingoffdatoilet
Dan ben jij een van de weinige fans die daar op zitten te wachten. Ik niet en met mij een heleboel fans ook niet.
0 -2
OpNaarNummer4
Ik ook hoor. Wedstrijden tegen VVV, Fortuna en RKC zijn potjes geworden waar het de vraag is hoeveel we winnen in plaats van de vraag of we überhaupt gaan winnen.
2 0
DarkChild
Stel je legt alle praktische, organisatorische en culturele bezwaren van alle partijen ter zijde. Van UEFA tot individuele clubs, tot nationale bonden (wat er in zekere zin zelfs 2 zijn in België want die scheiding is diep tussen Walen en Vlamingen) tot lokale bestuurders, tot niet in het minst de supporters.
Of je vindt er een oplossing in het meest optimistische geval. En je bent ook bereid de bak aan bijkomende kosten te dragen die dit grapje met zich mee gaat brengen. Dan blijft er maar 1 reden om het te doen, namelijk een bizarre verhoging van de televisieopbrengsten. En dat moet dan ook nog op de extreem korte termijn, want de TV inkomsten van de rest waar je dichterbij wil komen groeit ook bij ieder nieuw contract.
Ik wens Hypercube veel succes dat geloofwaardig door te rekenen. Zal me niks verbazen als dat de terughoudendheid van Ajax verklaart. Het is gerommel in de marge, het vooruitzicht van een relatieve grijpstuiver zonder zekerheid. En zonder dat je weet wat je ervoor opgeeft.
0 -1
ram
Op zich vind ik het veel leuker (en beter voor de spelers) om ons rechterrijtje in te wisselen voor het Belgische linkerrijtje.

Maar ik zou het toch heel raar vinden om competities samen te voegen. Het idee van voetbal is dat er wereldwijd nationale competities zijn en dat je dan doorstroomt in een continentale league. Ik zou dat niet snel aanpassen, puur op gevoel. Straks gaat iedereen dat doen. Portugal bij Spanje, Zwitserland en Oostenrijk bij weet ik wat. Dat maakt het er allemaal niet leuker en eerlijker op.

Daarbij is het natuurlijk de vraag: zelfs als Nederland en België het willen, gaat de rest van de wereld het toestaan? I don't know.

Als je dan dingen aanpast, zou ik het eerder op nationaal niveau doen. We hebben nu 2 profcompetities. Je zou daar bijvoorbeeld ook 3 league van kunnen maken. Dan heb je 12 clubs per league. Dan speel je eerst 22 wedstrijden (2x tegen iedereen). Daarna speelt de top 6 voor het kampioenschap (nog 2x tegen elkaar; dat maakt 32 potjes totaal). En de onderste 6 spelen tegen elkaar tegen degradatie. Zo heb je heel makkelijk op nationaal niveau heel veel meer wedstrijden op niveau.
2 0
Bensco
Ik denk niet eens dat België dat wil. Waarom zouden zij hun felbegeerde CL ticket gaan delen met ons?
0 -1
ram
Ik stel heel iets anders voor dan samengaan met België... En daarbij zullen we waarschijnlijk wel een extra Champions League plekje krijgen, mochten we samengaan.
0 0
RusselWestbrook
Omdat 3 CL tickets lonken bij samenvoeging.
0 0
AFCAjax
dat is niet waar.. als je het gemiddelde neemt van belgie en nederland kom je ergens tussen beide posities op de ranglijst terecht.
0 0
Kingoffdatoilet
Wel pijnlijk hoor. Heb je AZ, PSV en Ajax in de cl en geen Belgische ploeg
0 -1