'Herenakkoord kan Ziyech langer bij Ajax houden'

GinoHaverkamp, 24-03-2020 om 18:20, 11293 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tom Knipping, journalist van Voetbal Internationalpleit voor een herenakkoord aangaande transfers van spelers. Mochten de competities niet voor 30 juni afgemaakt kunnen worden, zou dat kunnen betekenen dat bijvoorbeeld Ajax Hakim Ziyech nog tijdens de competitie verliest aan Chelsea. Knipping heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden.

'Ziyech staat tot 1 juli onder contract bij Ajax, maar in een normale situatie was hij in juni al met de voorbereiding bij Chelsea begonnen', opent Knipping zijn betoog. 'Normaal gesproken lopen contracten ook door tot 30 juni, maar wordt oogluikend toegestaan dat een speler eerder bij zijn volgende club begint terwijl zijn oude club die maand nog wel uitbetaald.' Knipping pleit er voor om dat deze zomer andersom te doen, aangezien er door de uitbraak van het coronavirus een unieke situatie is ontstaan. 'Dat een speler een paar weken langer doorspeelt', legt hij uit.

In zijn ogen is het een creatieve oplossing die er voor zorgt dat er niet veel juridische toestanden rondom de spelerscontracten komen. 'Dat moet dan wel wereldwijd getrokken kunnen worden', benadrukt hij. 'Je kunt niet in Nederland zeggen dat Ziyech nog een paar weken moet doorgaan, terwijl Engeland dat niet doet. Daarom is het ook belangrijk dat de FIFA en de UEFA de komende weken daar een standpunt over gaan innemen.'

Ziyech verruilt Ajax deze zomer voor Chelsea en staat vanaf 1 juli officieel onder contact bij de Londense club. Met zijn transfer is een bedrag van minstens veertig miljoen euro gemoeid. Of de middenvelder annex aanvaller na die eerste julidag ook daadwerkelijk bij Chelsea aansluit, is nog maar de vraag. Contractueel is dit het geval, maar eventuele regels, zoals die hierboven beschreven, kunnen daar een stokje voor steken als dat juridisch mogelijk is.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Zoeken naart spijkers op laag water...Als Hakim eerder aan wilt sluiten bij zijn nieuwe club dan laat je hem toch gewoon gaan?? Alsof er nog volop wordt gevoetbald...uitgesloten denk ik.
0 0
Van Reenen
Stel, dit is een aanname en kan ik niet met feiten onderbouwen, dat Ziyech en andere spelers gewoon van club veranderen, bestaat er misschien ook een mogelijkheid dat Ajax Anthony bij de eerst volgende wedstrijd kan opstellen? Hij is tenslotte al gecontracteerd en mag al voor Ajax uitkomen. Anthony op rechts, Donny in het midden en Neres op links. Voor Donny Tadic. Tja als het één zou kunnen, kan het andere ook!, toch?
0 0
trodat4030
Maar.... Wat gebeurt er als Ziyech in juli bij Ajax nog geblesseerd raakt? Daar ligt de crux voornamelijk lijkt me.. Krijgt Chelsea dan korting? Heeft Chelsea pech? Moet Ajax dan afzien van (enkele) bonussen? Lijkt me minder simpel dan als overkoepelende bond 'even bepalen dat alle clubs akkoord moeten gaan met een herenakkoord' en dat iedereen braaf akkoord gaat. Het zijn tenslotte niet de miljoenen-investeringen van de bonden, maar van de clubs.
1 -1
Noxin
Het vervroegd vastleggen van een speler brengt altijd risico's met zich mee. Ziyech kan ook in de laatste competitewedstrijd (als de competitie niet was stilgelegd) z'n been breken. Dan zou Chelsea ook geen korting krijgen. Ben het eens met Knipping, gewoon alles een maandje opschuiven. Anders heb je straks clubs die niet eens een fatsoenlijk elftal op het veld kan zetten.
0 0
Luie
Doet er niet toe, we gaan niet meer voetballen.
1 -1
Cello
Precies. Ik zie het ook niet meer gebeuren. Kijk alleen maar naar alle maatregelen, die genomen worden en ook weer verlengd worden.
We mogen wbt voetbal blij zijn, wanneer we straks in augustus/september weer kunnen beginnen aan een nieuwe competitie. Al dan niet met gelijk supporters erbij op de tribune.
0 0