Spaan lovend: 'Een negen voor Daan Reiziger'

StijnDoornhof, 04-03-2020 om 15:25, 4629 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Henk Spaan schenkt woensdagmiddag in zijn wekelijkse column in Het Parool extra aandacht aan Daan Reiziger. De columnist beloont de keeper van Ajax O19 voor zijn heldenrol in de gewonnen wedstrijd in de Youth League tegen Atlético Madrid met een negen.

Trainer John Heitinga wisselde dinsdag in de Youth League-wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Atletico Madrid zijn keeper Calvin Raatsie. Voor Raatsie in de plaats kwam de penaltyspecialist Reiziger. Reiziger wist drie strafschoppen te keren om vervolgens zelf de winnende binnen te schieten.

Spaan is dan ook lovend over de talentvolle keeper. 'Een winnaarsmentaliteit kan deze jongen uit Groningen niet worden ontzegd. Vorig jaar kopte hij voor de beker in de laatste minuut een bal binnen tegen NAC en stopte vervolgens een penalty.' Over de O19 in het algemeen was Spaan minder positief gestemd. 'Dat Ajax O19 de overwinning in de Youth League verdiende durf ik niet te zeggen. Heel Europa weet inmiddels dat druk zetten bij Ajax tot kansen leidt. Vooral het talent Rensch werd er nerveus van. Wel redde hij Raatsie een keer op de doellijn. Sontje Hansen nam geen bal goed aan en Kenneth Taylor miste finesse. Naci Ünüvar speelde op niveau.'

Denk jij dat Promes scoort en Ajax wint in Utrecht? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MVG
Hij kan wel leuk lullen over dat je het systeem niet om kan gooien, maar dat is ook waar helemaal niemand om vraagt. Je ziet tegen Utrecht, Getafe en AZ, dat de veld bezetting in balbezit echt totaal kamikaze is. Regelmatig staan er gewoon 6 op één lijn randje zestien. Daar proberen ze dan vervolgens nog te gaan combineren tegen 9 man van de tegenstander. 1 keer bal verlies en de bal kan gewoon richting een van de hoeken van het veld naast de centrale verdedigers van Ajax worden gelegd en meteen is er gevaar van snelle, sterke spitsen van de tegenstander.
Het enige wat je hoeft te doen is zeggen dat Ajax vanuit de discipline in hetzelfde systeem speelt. Met af en toe de backs over de buitenspelers wanneer dit kan. En de 10 met aanvallende loonacties richting de zestien. Dus niet dat er al twee middenvelders staan in de zestien, want dat is zo makkelijk verdedigen voor die gasten.
Als je vanuit de discipline speelt en geen gekke dingen doet dan maakt het ook een stuk minder uit welke poppetjes er staan. Het spel zal misschien minder frivool zijn, maar de vorm is er niet om op deze manier aan te blijven kloten. Echt het leek wel apenkooien gisteren en zondag.
0 0
Thymo10
De slechte aanname’s van sontje vielen mij ook op helaas. Een keertje kan gebeuren maar 9 van de 10 ballen van je voet af laten springen is iets te veel van het slechte. Heeft of met concentratie of met spanning te maken, talent heeft ie wel...
2 0