Waterreus: 'Ajax kan geen andere plannen voorleggen'

JesseTH, 02-03-2020 om 00:20, 4524 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald Waterreus en Ruud Gullit zijn van mening dat Ajax in staat moet zijn om een ander type spel te spelen wanneer het even niet loopt. Tegen Getafe ging het twee keer mis en dat kan volgens de analisten niet op die manier.

'Ajax kan geen andere plannen voorleggen als zij uit hun spel gehaald worden', aldus Waterreus in de uitzending van Rondo. 'Of het moet Ziyech zijn die met een geniale ingeving iets doet. Getafe wint niet van iedereen. Ze spelen tegen iedereen zo, maar er zijn genoeg ploegen die daar onderuit voetballen.'

'Als je niet in vorm bent, kun je niet doorgaan met wat je aan het doen bent', valt Gullit zijn collega bij. 'Als je niet in vorm bent, moet je het anders doen. Je kunt ook het initiatief aan de tegenstander laten en de ruimtes kiezen. Je kunt de bal aan de tegenstander geven om ze eruit te lokken.'

Tevens is Gullit van mening dat er niet zo veel aandacht aan de tegenstanders besteed had moeten worden. 'Als je blijft zeggen dat het een vervelende ploeg is, dan gaat dat ook zo gebeuren. Iedereen deelde mee in die malaise, zelfs de verslaggever op de televisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ajax mag ook geen ander plan hebben van de aanhang lijkt het.
Als Ajax niet in vorm is en het moet terug naar de basis,( wel eerst op de winst spelen en minder risico nemen ) dan vinden wij dat 'niet des Ajax'.

Met regelmaat lees je dan dat die peperdure selectie toch veel beter moet zijn dan de rest, de feiten wijzen anders uit.
Van Willem II en AZ bijvoorbeeld hebben we een opdonder gekregen van een voetballende ploeg.
Wel hadden die ploegen gemeen dat ze vanuit een zeer compacte organisatie spelen en ons geslacht hebben vanuit de omschakeling.

Dat is een keuze,ook zeer grote ploegen kiezen daarvoor op momenten in een seizoen en zelfs in wedstrijden.
Maar dat is toch niet leuk? Nee klopt maar is verliezen dat wel?
0 -1
Henkjanklaas
Gullit is een ajax hater, altijd al geweest. Waarom is mij niet duidelijk.
3 -2
PierreHeno
Daarin heeft Gullit zeker een punt. En daar,ee komt dan opnieuw ook de invloed van Ten Hag als coach om de hoek kijken. Wie wil winnen moet niet bang zijn om te verliezen. En laat Ten Hag nu vooral een angsthaas zijn. Altijd bang om te verliezen. En die angst brengt hij over op zijn spelers. Wanneer je van onder af tegen een berg gaat aankijken maak je die berg alleen nog maar hoger . Maar dat doe je volledig zelf. Bekijk het ook eens vanuit een ander perspectief en ontdek je eigen mogelijkheden om de overwinning te bewerkstelligen. Ten Hag kan dat niet met zijn 100% FC Utrecht denken. Makkelijk spelen tegen grote succesvolle clubs.....gaat bijna vanzelf...dat zie je bij Utrecht dat tegen Ajax speelt maar ook bij een Ajax dat tegen Real en Juve speelt. Daar heb je bijna geen coach voor nodig. Een Ajax coachen dat tegen Utrecht moet spelen terwijl de spelers veel liever CL wedstrijden spelen en potjes tegen Utrecht als vervelend maar noodzakelijk tussendoortje zien.....die spelers succesvol coachen vergt heel wat anders dan een beetje met powerpoint presentaties tot in de rust aan toe je speler lopen te instrueren...en na afloop blijken ze het dan allemaal verkeerd te hebben uitgevoerd ....zich 'niet aan de afspraken te hebben gehouden'.....aan jou als coach lag het natuurlijk weer niet..hè Erik?!
3 -1
ajaxrulesz
te nhag is gewoon een vrij simpele coach. het is veel poehahah net zoals frankie de jong. Nederlandse bluf maar als men dat ontleed blijft er bijzonder weinig over. In het buitenland zijn ze nog veel strenger hierin. In ons land lachen we er nog om en proberen we het te ontarmen. Maar in het buitenland komen ze veel sneller to the point. Ten hag zou in het buitenland binnen notime door het ijs zakken.
5 -2
FreddyAX
Flauwekul; in Italie vind men je geweldig als je elke pot wint met 1-0 en kampioen wordt, hoe rot dat er ook uit ziet.
Man.U. liet ons zien hoe je een finale EL wint met afbraakvoetbal,Getafe gaf een lesje in voetbaltheater maar knikkerden ons eruit.

Talloze grote interlands hebben we niet kunnen winnen omdat een tegenstander alleen resultaat voetbal speelden en wij niet.

Als je veel beter bent dan een tegenstander kun je ze ontregelen en winnen met mooi voetbal .als je niet aanvoelt wanneer dat niet kan loop je in het mes.
Bij Ajax met name is hier veel eerder kritiek op dan in het buitenland, de achterlijke interviews van Mourinho wijzen dat uit.
0 -1