Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag moet het ontgelden: 'Er is geen enkel idee'

BartVeenstra, 29-02-2020 om 10:50, 11068 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het zaterdagochtend tijdens de uitzending van NH Sportcafé moeten ontgelden. Voetbalanalisten Valentijn Driessen, Gerard van der Lem en Rinus Israël zijn kritisch op de oefenmeester.

Driessen ziet dat er op dit moment bij Ajax heel weinig van deugt. 'Er is geen enkel idee', zegt de journalist van De Telegraaf, die zag dat Ajax geen enkele aanspraak maakte op het overleven van het tweeluik met Getafe CF. 'Ze hebben ook geen kans gehad', aldus Driessen. De verslaggever geeft aan wat er zoal misgaat. 'Ten Hag had moeten zorgen dat hij een fitte selectie had en ze hadden betere spelers moeten ophalen in de winter. Ze hebben veel blessures en dat los je niet alleen op met Babel als je op dat niveau wilt voetballen. Daar hadden ze beter op moeten anticiperen, Overmars ook. Als je goed zoekt, vind je echt wel spelers.'

Volgens Driessen zijn de blessures bij Ajax bovendien geen pech. 'Ik ben niet bij al de trainingen, maar het is wel opvallend dat hij zei dat hij meerdere keren per week kon trainen en er prompt veel blessures zijn. Het beste is als Ten Hag iedere drie dagen een wedstrijd heeft, want anders gaan er veel dingen fout. Het is zijn verantwoordelijkheid.'

Gerard van der Lem, voormalig trainer bij Ajax, is het niet met alles eens. Wel is ook hij kritisch op Ten Hag. 'Wat je de trainer eventueel kunt verwijten, is dat hij veel schuift met spelers. Een speler heeft een positie waar hij goed functioneert. Dan moet je hem daar laten spelen, in zijn kracht. Ten Hag is erg veel aan het schuiven', zegt Van der Lem. Driessen ziet dat ook: 'Traoré was in Getafe de eerste spits, nu zat hij niet op de bank. Dan vraag ik me af: hoeveel vertrouwen heb je dan in die jongen? Hij is ook veel aan het schuiven met Tadić. De vastigheden moet je erin houden.'

Van der Lem geeft aan dat hij niet begreep dat Daley Blind werd opgesteld als linksback. 'Maar het is ook moeilijk voor Ten Hag. Hij lijdt eronder, dat zie je ook in de reacties naar buiten toe. De spelers zeggen nu dat er geen paniek is en dat is wel de goede attitude. De beleving was nu goed, maar die ging niet samen met de structuur in het elftal.'

'Je bent als trainer zo goed als je spelersmateriaal'

Ook Rinus Israël zag dat Ajax kansloos was tegen Getafe CF. 'De spelers zijn niet kwalitatief goed genoeg om tegen clubs als Getafe te voetballen en op een goede manier kansen te creëren. Dat kun je onder andere de trainer kwalijk nemen. Hij blijft roepen dat ze eigenlijk erg goed gespeeld hebben en dat er kansen waren, maar donderdag zijn ze kansloos naar huis gespeeld.'

Columnist Bert Dijkstra voegt zich ook bij de discussie. 'Het voordeel is nu dat we van het idee af zijn dat er wondertrainers zijn. Ten Hag werd door iedereen de hemel ingeprezen. Nee, niet door De Telegraaf. Die krant heeft nog een gezond verstand, haha. Ik zeg niet dat Ten Hag slecht is, maar je bent als trainer zo goed als je spelersmateriaal.' Driessen vindt dat Ten Hag niet het verschil maakt. 'Er is ook geen enkele goede wissel', aldus de journalist, waarna Van der Lem besluit: 'Je kunt je spelers opstellen in de meest logische opstelling. Dat gebeurde niet en dan zie je dat de organisatie wegvalt. Dan wordt het veld wel heel lang.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
ff kijken doelstellingen ajax 2020:
-poelfase CL halen en europees overwinteren: check gehaald inclusief 60 miljoen euro's
-meedoen met beker: check doen nog steeds mee
-kampioen worden: check staan nog steed boven aan
-JC schaal winnen : check gewonnen
zie geen crisis wel een vormcrisis maar dat is iets anders...
0 -1
JanBiesbos
Je moet als ploeg het gemis aan kwaliteit compenseren en dat doet de huidge selectie niet en dat kun je ze nageven , er word gewoon lui druk gezet door aantal spelers en niet goed meeverdedigt, ook zyech vond het wel best. Tegen utrecht geef je tadic maar lekker rust en zet traore maar in de spits, geef marin en alvarez maar een kans en hou op met die dubbele 6 want daar heb je het materiaal niet meer voor iedereen weet het nu wel, gewoon die vier achterin houden en blind af en toe laten inschuiven naar het middenveld.
0 0
PetrusKeizer
wat zou het toch fantastisch zijn als we, terugblikkend, precies konden aangeven wanneer voor welke prijs welke ideale spelers gehaald hadden moeten worden. En dan heb je dat ideale elftal nooit zien spelen, en zal je ook nooit zien spelen. En hoe groot de slaagkans dan was , op die ideale momenten, om al die ideale spelers te halen. Ook ff erbij vermelden. Met een miskoop is het per definitie makkelijk praten: de speler presteert niet, en dus was het een foute beslissing om hem te halen. Ja, zo makkelijk zit het leven in zn algemeenheid natuurlijk in elkaar. Laat me niet lachen.
1 -1
geDaante
Maar in veel gevallen hoef je niet terug te blikken, kon je vooraf al makkelijk weten dat betreffende spelers niks voor Ajax waren. Siem de Jong, echt? Frank de Boer vond hem zelfs te traag en slecht voor op het middenveld na vertrek Eriksen. Magallan en Kristensen hebben een verschrikkelijke motoriek, balbehandeling en zijn gewoon lomp. Orejuela waarbij je meteen ziet dat zijn balbehandeling, handelingssnelheid en tactisch inzicht tekortschiet.
Alvarez heeft nooit met ruimte in de rug verdedigd, Marin nooit gewend in de kleine ruimte te spelen, en is daar dus ook niet op gescout. Heel druistige speler terwijl Ajax intelligente spelers met overzicht en techniek op het middenveld nodig heeft. Babel, altijd een wat matige, nietszeggende speler geweest. Net als Promes. Is vrijwel volledig afhankelijk van het lopen op ballen van Ziyech.
1 0
Schwalbino
Daarom kun je Alvarez en Marin ook niet meteen afschrijven.

Veel fundamenteler vind ik het waarom. Waarom worden spelers van begin 20 van elders gehaald? Niemand zal hebben gedacht dat die er meteen staan. Wat jij zegt. Alvarez en met ruimte in de rug verdedigen. Dat wordt een leertraject. Marin heeft ook nooit het Ajax spel gespeeld. Ook een leertraject. Dat wist men bij Ajax ook. Terwijl je zelf spelers in je club hebt die iets jonger zijn en met een zelfde leertraject ook kunnen doorgroeien naar een basisplaats. Dat had ik dit seizoen verstandig gevonden.
0 -1
PetrusKeizer
'als je goed zoekt vind je echt wel spelers'.
Dan heeft de Telegraaf kennelijk (ook) niet goed gezocht, want als je goed zoekt vind je echt wel journalisten.
0 -1
debarbaar
Volgens mij zaten er ook medewerkers die niet bij de telegraaf werken die deze mening waren toegedaan. We hebben inmiddels wel kunnen zien dat het met de tactische slimheid van ten Hag wel meevalt. Ik ga er zomaar vanuit dat we vandaag weer getrakteerd worden op Babel en Klaas Jan Huntelaar.... wat een armoe.
1 0
ajaxinho
Zo te lezen is dit een programma waar je niet naar moet kijken.
1 0
WillyBrokamp
Ach, de kletsika machine staat weer aan
0 0
geDaante
Falen Overmars:

-Belachelijke aankopen die niet in het Ajaxspelletje passen en/of minder zijn dan reeds aanwezige jeugdspelers. Dat een aankoop toch nét niet snel genoeg blijkt te handelen, of het mentaal niet trekt, kan gebeuren, maar het is onacceptabel en ronduit belachelijk als een aankoop (totaal) niet in het Ajaxspel past. Dan zat er geen enkel idee achter. Zeer kwalijk.

-Dit is een gevolg van zelf geen oog voor (de juiste) talent(en) hebben en dus niet geschikt om aan te kopen, dus ook niet geschikt als TD. Hooguit als Technisch Manager, die onderhandelt en contracten regelt, waarvoor hij door Cruijff was aangesteld. Hij heeft zichzelf achterbaks opgewerkt naar almachtige TD, deels door iedereen die een beetje mondig eruit te laten werken. Gevolg is ook wel dat hij nu 100% verantwoordelijk is voor dit falend aankoopbeleid, en dus zou moeten vertrekken.

-Door dit gebrek aan talentherkenning, en het zwemmen in het geld, koopt hij maar aan wat zoal wordt aangedragen door derden (de trainer, scouts, bevriende makelaars). Hij fungeert dus niet als filter om de goede advieze eruit te pikken. Daardoor kan pure middelmaat die niet bij Ajax past, toch aangetrokken worden. Dat gaat een paar keer goed, maar het is vaker fout gegaan, en goed fout, met alle gevolgen van dien. Het is puur gokwerk, en aankopen zonder idee. Veel geld maakt lui, en als dan ook een creatief en kritisch oog ontbreekt, krijg je dit.

-Net als pre-revolutie, wordt de scouting ook geregeld genegeerd. Bij meerdere aankopen was de scouting niet overtuigd of erop tegen. Vooral bij spelers aangedragen door de trainer. Ten tijde van Plan Cruijff deed Overmars al achterbaks aankopen samen met De Boer, de rest, met name Jonk, negerend.

-Wordt geprezen om het loslaten van het salarisplafond (was onder Cruijff ook gewoon meegegroeid met de financieel steeds betere status van Ajax), maar welke TD wil dat niet? Geld uitgeven? Niks prijzenswaardigs aan.

-Geprezen door aankopen als Blind, Tadic en Ziyech. Waarom? Ziyech bord-op-schoot aankoop (had Van Geel ook gedaan bijv.) Tadic en Blind twee absolute buitenkansen die zowaar in Nederland wilde komen spelen, en duidelijke links hadden met Ajax en/of staf. Niks creatiefs aan.

Falen Ten Hag:

-Blijft vasthouden aan 4-2-3-1, een systeem dat alleen met een type Frenkie op 8 werkt (als je wil opbouwen en het spel wil maken).

-De twee 6-en moeten het nu vooral van passen hebben, maar in dit systeem is het moeilijk de bal naar voren te passen vanuit die positie, met name vanwege het volgende;

-Speelt altijd met een te diepe 10. Wil zogenaamd mensen in de 16 laten komen, maar de 10 staat er al, vaak al in de opbouwfase, waardoor onaanspeelbaar tijdens de opbouw en het spelmaken.
Te weinig spelers komen in de bal, te overdreven gericht op diepgang, waardoor weinig combinatiespel van achteruit. Pas helemaal voorin combineren ze, maar dan moet de bal daar wel geregeld komen.

-Gevolg van alle punten tezamen is een zeer moeizame opbouw, en het zwak zijn in het onder druk uit voetballen. Tegen Getafe resulteerde dat in schaamteloos lange halenvoetbal.

-Is geobsedeerd door de 10 die de 16 inkomt, en voelt zich genoodzaakt om dan een defensief blok van twee 6-en en twee CV's neer te zetten, zodat die 10 veel de 16 in kan. Wat je dan krijgt is een elftal dat in tweeën valt, en dat zie je ook geregeld.

Kortom, Overmars faalt in het aankoopbeleid, met als gevolg een bank met Ajax-onwaardige aankopen die ook niet bij Ajax passen (en daar is geen excuus voor). Het is dat jeugd als Gravenberch en Eiting er nog wat van maken, anders had je een nog groter probleem.
Ten Hag voelde zich eerder dit seizoen genoodzaakt met Martinez en Alvarez op het middenveld te spelen. Samen met de laffe speelwijze was dit de reden dat Ajax uit de CL ligt, door te verliezen van Chelsea in de Arena. Iedereen valt over de wedstrijd in Londen, maar in Amsterdam heeft Ajax het laten liggen, door triest keuzes van de trainer! En ook door het gevolg van het niet aantrekken van een goede vervangende middenvelder voor Frenkie en Schöne (Marin).
Aankopen zijn niet des Ajax.

En Ten Hag speelt niet des Ajax, met dat blok, de te diepe afwachtende 10, het gebrek aan combinatiespel van achteruit, het gebrek aan een goede opbouw en het niet onder druk uit kunnen voetballen, en ook het gebrek aan drukzetten. Allemaal niet des Ajax.
Tel daarbij op het eeuwige gepuzzel, de rare wissels, en het vertrouwen van spelers wegnemen door eerst te laten spelen, dan weer op de bank, of dan weer niet eens bij de selectie. Etcetera.
5 -9
FreddyAX
Overmars kan keurige cijfers overleggen, ja hij maakt ook fouten dat kan ook niet anders
Dit is allemaal veel te makkelijk; elke cub koopt spelers die tegenvallen ondanks alle beschouwingen vooraf, ook de Europese top slaat de plank met enige regelmaat mis.
Ook de bord op schoot scouting wil wel eens een missertje opleveren, ik was nooit zo onder de indruk van Sulejmani bijvoorbeeld.

Blind en Tadic halen waren buitenkansjes; het lijkt me dat Marc er toch wel enige moeite voor heeft moeten doen en ook bij hen zat er een zeker risico in , Tadic was nu niet echt de aanvoerder van Liverpool dacht ik, Blind werd door Man U niet weggedaan vanwege zijn onmisbaarheid.
Ziyech stond al veel langer op de lijst bij Ajax maar de RVC wilde het risico niet nemen ondanks aandringen van Marc en Bosz.

Het idee dat Ajax wel even een topper kan binnenhengelen is totaal niet realistisch,op financieel gebied zijn we in Europa een bijstandsmoedermet vier kinderen.
Feit is dat er spelers zijn gehaald die het niet goed doen, dat is jammer maar het is vrijwel onmogelijk om een speler ,spelend in een ander systeem en elftal , naadloos te analyseren en in te passen.

De vervanger voor Frenkie kopen is een leuke kreet maar helaas; die is er niet (daar kan Marc ook niets aan doen) .
De scouting en jeugdopleiding zullen zich altijd moeten schikken naar de mensen en middelen die er beschikbaar zijn.

Ten Hag speelt niet des Ajax: in de afgelopen vijftig jaar heeft Ajax veel verschillende trainers gehad die het allen op een andere manier invulden,er is geen successjabloon die slechts gekopieerd hoeeft te worden.
Vorig seizoen heeft Ten Hag het goed gedaan qua resultaten en ook qua attractiviteit, natuurlijk kan alles altijd beter en mooier maar enig realisme is ons niet vreemd hoop ik.

Ten Hag heeft ontegenzeggelijk heel veel last van uitvallers in het elftal, dit zorgt niet alleen voor kwaliteitsafname op die positie maar ook voor het verstoren van de patronen.

Zijn wisselbeleid roept ,ook bij mij, wel eens vraagtekens op maar hij maakt keuzes op basis van veel meer informatie dan wij hebben .
Als hij dan wel een goede wissel heeft is meteen de reactie van pers en publiek; waarom start je niet zo?
Dat laatste is niet voorbehouden aan TenHag maar geldt iedere trainer.

Kortom; eris geen succesformule die succes , mooi voetbal,alleen prima aankopen garandeert Daan, aan elke bewering van jou zit ook een andere kant.
0 0
jaripettersson
Amen
0 0
Babangida83
Eens.

Anderzijds zijn het ook krachten met hele nuttige kwaliteiten en niemand is perfect. Het was Cruijff zelf die nooit voor t ontslaan van mensen was, maar voor t verder ontwikkelen van mensen of hun slechte eigenschappen compenseren door andere mensen ernaast te zetten. Lukt het dan nog niet, dan is t einde oefening.
Ik vind dat een goed streven, want dat creëert rust in een organisatie en continuïteit. Bovendien, vind de perfecte TD en trainer maar eens. (Waarbij aangetekend dat een TD een functie is die nog nooit bij een club goed gewerkt heeft. Niet op de korte termijn, niet op de lange termijn. Dus deze functie zou niet eens moeten bestaan.)

Niet dat je zegt dat ze ontslagen dienen te worden, maar ik vraag mij wel af hoe je daar in staat. Ik zou erg blij zijn als Jordy Cruijff en Jonk het stokje overnemen. Maar t gaat nu ook weer niet rampzalig. Dus even wachten is ook prima.

Het belangrijkste is de jeugdopleiding. Die gaat niet uitstekend en push om innovatie is redelijk weg, maar het gaat ook weer niet slecht tov de concurrentie. Simpelweg omdat talent hier nog steeds een kans krijgt.
0 0
Schwalbino
Noem er eentje. Dan gaan we dat eens uitzoeken.
1 -1
Schwalbino
Noem eens een td die het beter doet. Kun je niet. Haha.
1 -1
geDaante
Jij en ik zouden het al beter doen. Ik zou never nooit met spelers als Siem de Jong, Kristensen, Magallan, Orejueala, Alvarez, Marin, Babel, de vrijwel volledig van Ziyech afhankelijke Promes, etcetera aankomen.

Dus ik verwacht dat er heel vee TD's zijn die beter zijn dan Overmars.
Relatief gezien doen TD's van clubs als Twente, Willem II, PEC, AZ, etc. het al beter, met zo weinig geld. Bayern München doet het ook goed. Iemand als Coutinho heeft het niet gered daar, maar dat is zo'n aankoop die te begrijpen viel, is wel het juiste type wat ze zochten. Bij Ajax worden types aangekocht waarvan je van tevoren weet dat het niks wordt, omdat ze qua type, maar ook duidelijk in niveau, totaal niet passen. Dat is het verschil, en dat is schandalig.
0 -1
ajaxdordtt
Ik wil je een duimpje omlaag en omhoog geven. Eens ovrr ten Hag, oneens over Overmars.
0 0
geDaante
Prima ;), maar waarom oneens over Overmars? Met wat van wat ik schrijf over Overmars ben je het niet eens?
0 0
ajaxdordtt
Veel van je kritiekpunten kloppen wel, alleen als je naar het geheel kijkt (dus ook de positieve punten) is falen natuurlijk onzin. Door zijn transferbeleid (Milik, Sanchez. Vrij creatief en winstgevend toch?) Was er geld voor wat jij logische aankopen vindt. Verder laat je aankopen als Frenkie, Onana, Nico, Neres, Dolberg compleet buiten beschouwing. Perfect? Tuurlijk niet. Beste wat we gehad hebben de laatste 20 jaar (daarvoor heb ik geen idee)? Met afstand.
2 0
trooop
Je kunt je eigen plaatje wel af blijven draaien, maar veel geld is betekenisloos als je er vervolgens geen goed technisch beleid mee voert. Geld is maar een middel, geen doel op zich. Je kunt nog beter weinig geld verdienen en wel een goed technisch beleid voeren. Anders sta je eigenlijk alleen maar voor lul. Net als al die andere rijke baggerclubs die inwisselbaar voetbal spelen en nooit iets presteren.
1 0
Schwalbino
Noem eens een td die het beter doet.
0 -1
trooop
Dit soort logica altijd.. Dus als de hele groep een 3 voor het tentamen haalt ben jij tevreden met een 4?
0 0
ajaxdordtt
Onderweg naar 2e dubbel in 4 jaar, el finale, cl halve finale en dit jaar ook 10 punten in CL. Zo voor lul staan we niet.
0 0
PierreHeno
Die 2 minnetjes bevestigen feitelijk min of meer dat je het aardig bij het rechte eind hebt GeDaante. Een heldere uiteenzetting bovendien. En ach...de echte Ajax fans zien precies dàt waar jij de vinger op legt : technisch beleid is maar matigjes waar het inkomende transfers betreft ( Overmars) en Ten Hag is allesbehalve een Ajax coach. Allemaal tactieken en wissels die nagenoeg nooit iets opleveren in de wedstrijden waar hij er dient te staan om nog iets in het voordeel van Ajax te doen kantelen. Zijn werkelijk erbarmelijke coaching tijdens Tottenham thuis m.a.g. uitschakeling voor de finale CL neem ik hem nog het meest kwalijk al was Chelsea thuis ook al een flinke miskleun van deze coach. Was het pure mazzel dat we vorig seizoen veel minder sterkhouders tegelijk langdurig geblesseerd hadden? Zou zo maar kunnen natuurlijk maar dat we totaal geen bank hebben om tijdens europese wedstrijden enigszins op terug te kunnen vallen is een (Overmars) blamage wanneer je overal roeptoetert structureel aan te willen haken bij de top 16 CL = KO fase CL. Dan heb je gewoon zwaar gefaald in je doelstellingen. Je redt het simpelweg niet zonder minimaal 18 europees (EL/CL) waardige spelers in je selectie. Zo'n Marin is zwasr ondermaats....en wie zag er in hemelsnaam een talent in Pierie? Schuurs als pure verdediger is al erg genoeg.
5 -1
geDaante
Mee eens natuurlijk, al kan ik de aankoop van Schuurs nog wel begrijpen. Jonge nederlandse jongen met lengte maar toch nog vrij beweeglijk en vlot, en die goed kan opbouwen en opkomen. Wat hem vooral nekt is zijn zachtheid, meegekregen vanuit zijn Limburgse roots waarschijnlijk. Bij goede individuele begeleiding én het zelf harder en onverzettelijker worden, zie ik daar nog wel wat in, maar het is de vraag of dat zal gebeuren.
0 0
FreddyAX
Als Ajax een slechte TD heeft een waardeloze trainer en een inferieure scouting , hoe kan het dan dat we er zo goed voor staan?
In mijn ogen worden de aspecten die niet of niet helemaal goed gaan zwaar aangedikt en vergeet je de aanwijsbaar positieve punten te noemen in de laatste ,pak em beet, 5 jaar.

Neem nou eens dat verhaal over de net niet CL finale; veel zwartkijkers hebben allerlei kritiek op het net misgaan in die pot, je hoort niemand van deze bloedgroep zich uitspreken over de prestaties die geleid hebben tot die halve finale.

Het is dus een kwestie van halve waarheden benoemen, dat zijn vaak hele leugens.
1 0
waayop
Driessen nemen we natuurlijk niet serieus. De vraag is wel waarom Ajax zo nodig op trainingskamp moest. In Nederland kan je 's winters prima trainen en konden de mannen lekker 's avonds achter kaap kont in hun eigen bed uitrusten. En hadden ze een langere rustperiode kunnen nemen.
4 -1
Cupmetgroteoren
Ajax mocht 7 ton bijschrijven, een gigantisch bedrag. Volkomen logisch dat men erheen ging. Maar verder dat trainingskamp heeft niks met de resultaten te maken.
0 0
Cello
Ik zou een heel eind mee kunnen gaan in de kritiek als EtH de volledige beschikking had gehad over al zijn spelers. Als hij met Promes, Neres, Ziyech, vdBeek, Blind, Dest, Mazraoui, Veltman, Tadic, Tagliafico, Onana, Martinez, etc, etc niet in geslaagd zou zijn om Getafe aan de kant te schijven.......ja dan kan je wat met de kritiek.

Maar nu?. Met geblesseerden en de schorsing van Tagliafico er ook nog eens bij. Nee.
3 -3
Ajaxadept
Wie liep hier te leuteren over Schreuder hoe goed die wel niet was? Schreuder staat inmiddels tegen Bayern met 3-0 achter.
4 -2
ajaxdordtt
Toch lachwekkend dat mensen denken dat een assistent trainer zoveel invloed heeft.
2 -1
Denees
Ja, het verschil tussen het Ajax van toen en nu is Schreuder. Ten Hag had Schreuder nodig om de juiste beslissingen te nemen tijdens de wedstrijd, de wedstrijd te lezen. Dat doen Reiziger en Poulsen niet mede door gebrek aan ervaring. Wat je directie, v.d. Sar en Overmars kunt verwijten is dat ze dat niet hebben herkend en deze assistent trainers hebben geaccepteerd. Ten Hag is een excellente trainer, maar kan het niet alleen en de combinatie met de Schreuder was uniek.
3 -3
JanBiesbos
en frenkie, de ligt en schone niet vergeten...
0 0
FreddyAX
Wat heeft Alfred dit weekend gedaan?
0 0
ajaxdordtt
Ja Alfred was het verschil, niet Frenkie. Koekoek.
1 0
Libero
Ajax speelde vorig seizoen ook zat zaadpotten, zat Schreuder toen niet op de bank?
Het is gewoon allemaal zo doorzichtig, deze BS.
1 0
Ajaxsupzuidned
Mede door blessures maar ook door slechte aankopen en keuzes heeft Ten Hag automatismen uit het elftal gehaald en ervoor gezorgd dat het spel al maanden dramatisch is!!
1 -1
markk
Slechte aankopen kan je Marc ook aanrekenen, uiteindelijk heeft hij het laatste woord en niet Ten Hag. Ten Hag zal ook flink balen dat de nieuwe aankopen niet voldoen.
0 -1
ajaxdordtt
Erik rausssss
3 -8
de-Ajacied
Ben jij dat Valentijn?
5 0
afca_sittard
Ja allemaal Erik zijn schuld ! vorig jaar ook al zo een slecht seizoen gedraaid, Dit jaar zit alles mee maar we verliezen nog ! .....
2 -2
ajaxdordtt
Ja, kwam echt door Erik dat Frenkie zo goed speelde. Denk dat Erik Frenkie echt heeft leren voetballen. Een trainer/manager is er toch juist om de zaken te managen wanneer het tegen zit? Wanneer alles mee zit kan Rapper Sjors ook een goede coach zijn.
2 -4
FreddyAX
Een manager moet juist voorkomen dat het tegen zit.
0 0
afca_sittard
Haha dus als alles mee zit heeft het niks met de trainer te maken maar wanneer het tegen zit heeft het alles met de trainer te maken ? Rare gedachten gang.
2 -1
ajaxdordtt
Een trainer kan een ploeg idd maar een paar procent beter maken. Een belangrijk onderdeel daarvan is een normale opstelling. Het duurde al een half jaar voor hij Frenkie op het middenveld zette. Een trainer kan een team wel vele malen minder maken, zie een Stam.
1 -2
afca_sittard
Je kan nu wel met stam op de proppen komen maar zo zijn er ook genoeg trainers die na een mindere periode successen hebben behaald. Maar waarom maak je je zo druk om die paar procent dan ? je verkondigd al dagen hoe slecht Erik wel niet is dus daar maak ik op uit dat je het wel heel belangrijk vind, maar wat boeit die paar procent dan ? En voor die paar procent kunnen we inderdaad net zo goed Rapper Sjors voor de groep zetten:)
2 0
ajaxdordtt
Tussen paar procent beter en heel veel minder zit aardif wat verschil lieverd.
1 -3
afca_sittard
Je lult maar wat. slaat kant nog wal wat je zegt.
3 0
ajaxdordtt
Dat een Limburger het niet snapt verbaast me niet veel, zo moeilijk is het echt niet.
0 -4
afca_sittard
Haha kneusje, Zegt genoeg dat je dat erbij moet halen lijkt me. Heb je geen sterker argument dan dat ?
4 0
ajaxdordtt
Ik zap het nog eens proberen in Jip en Janneke taal. Een trainer kan een ploeg een paar procent beter maken, laten we zeggen 5%. En een trainer kan een team heel veel minder maken, laten we zeggen 30%. Dan kan daar dus 35 procent verschil in zitten.
0 -4
afca_sittard
je praat alsof je het over feiten hebt, maar ik zie dat totaal anders mag toch ofniet ? Maar dat je TH slecht vind weten we inmiddels wel. En een beetje zelfreflectie kan voor jou ook geen kwaad denk ik want je denkt dat je heel wat bent volgens mij.
3 0
ajaxdordtt
Tuurlijk mag je een andere mening hebben. Graag zelfs, anders is een forum saai. Zeg dat dan ipv "je lult maar wat".
0 -3
AlexIbarra
In de winterstop hadden we nog verwacht dat Neres en Promes snel terug zouden zijn, en Ziyech gewoon inzetbaar. Waarom dan veel geld uitgeven voor een vleugelspeler die er direct staat (niet Babel maar een topper die ook echt iets kost) terwijl je alleen nog EL speelt?
Maar goed, volgens Valentijn zijn blessures ook de schuld van de trainer dus in dat geval ligt het aan TH dat alledrie die jongens veel trager dan verwacht herstellen.

Volgens Driessen heeft TH geen ideeën maar volgens vdLem schuift hij juist te veel. In mijn ogen zit achter het verschuiven van mensen een idee.
De 17-jarige Gravenberch opstellen ipv Alvarez of Marin is toch een idee? Danilo laten debuteren om Tadic centraal te kunnen zetten is toch een idee? Traore dit keer niet meenemen omdat je Tadic en Huntelaar al op 9 kunt gebruiken, is toch een idee?
Met watje Eiting en giraffe op schaatsen Schuurs, kiezen we voor voetbal in de as ipv fysiek of ervaring. Ok, je wint er niet met 4-1 door maar het is wel een idee.

Zelfs in deze fase winnen we van Psv, halen tegen een sterkere tegenstander toch meer EU punten voor NL dan AZ en zitten nog in de beker.
Ik ben absoluut niet blij met hoe er gevoetbald wordt maar we hebben in de zomer netto voor 130 mln aan spelers verkocht en er zit (incl. Blind, Ziyech en Promes) nog eens voor minimaal 150 mln aan transferwaarde al een tijdje in de lappenmand.
Dat is ruim 2,5 jaarbegroting aan kwaliteit die je inlevert tov de wedstrijden tegen Real.

Deze zware week doorkomen. Dan kun je met een rustig programma en aansterkende selectie proberen realistische resultaten neer te zetten, en de titel of dubbel te pakken.
Mochten we daarin hopeloos falen, dan verwijt ik dat Ten Hag zeker ook.

Momenteel spelen we met een steeds wisselende mix van overbelaste spelers, onwennige nieuwkomers, terugkerende geblesseerden en jong grut. Imo is het onrealistisch om te verwachten dat die 2x in de week gestroomlijnd samenspelen en een EU-subtop niveau halen.
Geen foefje of ideetje kan tegen zoveel kwaliteitsverlies op.
5 -2
FreddyAX
Het elftal wat deze week uitgeschakeld is, was op 8 plaatsen anders ( Neres, Ziyech,Tagliafico,de Ligt, Frenkie, Mazraoui,Veltman,Schone )dan het succeselftal vorig jaar.
Velen willen dat gewoon niet weten of doen alsof dit de kwade invloed is van Ten Hag of Overmars.

Valentijntje is een misselijkmakende onheilsprofeet.
Ondanks zijn volkomen belachelijke uitspraken vorig jaar, denkthij dat hij iets van het spelletje snapt en meent ,deskundig als hij is, daar iets over te moeten zeggen.
0 0
Libero
Precies, op gebied van flankspelers zat het na de winterstop 4x tegen (4!!), inclusief een tegenvallende Babel waarvan de meesten (juist in de media) het een sterk staaltje machtsvertoon vonden.
0 -1
PaulC
Ik stel voor dat Driessen de nieuwe algemeen directeur va Ajax wordt. Die man heeft zo ontzettend veel verstand zaken dat Ajax met ieder jaar de treble pakt..... Pfffff....
5 -2
31xAjax
Vernietigend naar daarom niet minder waar. En van der Lem en Israël weten waar ze het over hebben en hebben dus recht van spreken. Het kan toch ook niet wat Erik ten H. doet. Er zit niet alleen geen idee achter, er valt geen enkele lijn in te ontdekken. Los van alle blessures en schorsingen, blijft hij maar schuiven met spelers waarbij opvalt dat met name de jeugd wel afgerekend wordt en de (wat) oudere spelers niet of veel minder. Blind is beter dan Martinez als LCV en Martinez is beter dan Blind als LB. En wat doet Hans Kazan????
6 -2
FreddyAX
Het feit dat je iets niet begrijpt wil niet zeggen dat er geen idee achter zat.
0 0
Redrum
Dit is serieus alweer het 5e artikeltje van Driessen over Ten Hag in de afgelopen 2 dagen. Die vent heeft echt een hele ongezonde obsessie voor onze Erik. Ik denk dat Valentijn op kale mannen valt.
7 -5
Sterspeler
klopt. Maar ik kan hem helaas geen ongelijk geven.
7 -3
Babangida83
Dat ie op kale mannen valt? Ik wist t!
0 0
Redrum
Zijn kritiek op Ten Hag is gedeeltelijk wel terecht ja. Het heeft voor mij alleen geen waarde meer, aangezien hij al 2 jaar lang probeert Ten Hag af te branden. Ik heb Valentijn niet nodig om mijn opinie over Erik te vormen. In mijn ogen is Erik het spoor bijster. Gelukkig voor ons en voor hem stroomt de ziekenboeg weer langzaam leeg.
2 -1
ajaxdordtt
Zag hij het dus al 2 jaar goed.
1 -3
DeMeervanweleer
Blessures komen door overbelasting, een gevolg van lang bovengemiddeld presteren onder een coach die voor elkaar kreeg wat vele coaches niet lukte: Ajax weer aanzien geven in Europa.
De aasgieren cirkelen weet, maar feitelijk juiste beschouwingen zie je maar weinig.
Ajax heeft bovenmaats gepresteerd en betaald daar nu de prijs voor, Overmars kan geen 100% gelijkwaardige selectie kopen. Dat kunnen de rijken der aarde, gesteund en in stand gehouden do door de UEFA en een oneerlijk tv gelden systeem. Wat dat betreft zou een NBA systeem veel eerlijker zijn.
6 -7
Ajaxadept
Goeie samenvatting, bashen van ten Hag begint bij sommige obsessieve en ziekelijke vormen aan te nemen...!
2 0
ajaxdordtt
Waarom zijn Frenkie, Matthujs en Lasse dan niet geblesseerd?
0 -1
DeMeervanweleer
Omdat die in sterkere selecties zitten... Kunnen op de bank, wat ook gebeurd, of gewisseld worden wat ook gebeurd, zonder dat daarmee de winst wordt verspeeld. Het voetbal is misschien minder, maar de kwaliteit dusdanig dat er toch wel gewonnen wordt.
0 0
Inhartennieren
Eindelijk mensen die met gezond verstand een nuchtere realistische analyse maken.
2 -4
Inhartennieren
Het is toch te belachelijk voor woorden dat de meeste hier gewoon klakkeloos met de woorden van Driessen mee gaan.
Driessen is een Rat waarbij Ten Hag het nooit goed zal kunnen doen.
Hij was de eerste die Ten Hag stelselmatig met de grond gelijk maakte. Tot het moment dat Ajax de wereld veroverde met oogstrelend voetbal.
Maar nu het door heel, heel veel gegronde redenen minder gaat, wordt hij weer door Driessen aangepakt.
Je kon er op wachten.
Ten Hag is gewoon een geweldige trainer.
Ik zou hem niet willen ruilen voor Bosz.
Kom maar op met de minnetjes.
7 -7
markk
Ik snap dat critici lang hebben moeten wachten op een vorm dip en zij betaald worden om hun mond open te trekken maar wat ik niet snap is dat Ajax fans Ten Hag bekritiseren. Gezien zijn staan van dienst heeft hij bij mij behoorlijk wat krediet opgebouwd en daarnaast doet hij het gezien de omstandigheden prima; door arbitrale dwalingen op een haar na CL playoffs gemist en verloren met een B-elftal van de nr 3/4 van de La Liga is niks om je voor te schamen. Daarnaast ontbreken tov van vorig jaar of eerder seizoen: De Jong, De Ligt, Mazraoui, Veltman, Tagliafico, Ziyech, Schone, Neres, Promes, Sinkgraven, Dolberg, Labyad. Het is wat mij betreft niet meer dan normaal dat Ajax ook hier en daar punten verspeelt.
9 -3
Ajaxadept
Gelukkig ook fans die de nuance durven aan te brengen. Terechte constateringen.
4 -1
Juichtoon
Nuanceringen prima maar sommigen maken er een soort hetze van
0 -1
ricky10
Voor de valentijntjes driessens onder ons is dit natuurlijk schitterend dat het even minder gaat, want dan kan er lekker tegenaan geschopt worden en kan er lekker onrust gestookt worden. Vorig seizoen ging het goed en kon er op de trainer weinig tot geen kritiek gegeven worden, maar dan werd er wel in de wereld geholpen dat spelers totaal niet met de trainer door één deur konden. Altijd zoeken en zuigen die media en waarom, omdat Ajax de beste en de grootste is en dat ook altijd zal zijn en blijven. Het is pure jaloezie en afgunst. Dit seizoen mag je best kritiek hebben zeker de laatste maanden, want het is gewoon niet goed, simpel.
Een verwijtbaar iets is dat de trainer inderdaad teveel schuift met spelers op bepalende posities. Ik vindt bijvoorbeeld dat een speler als Marin geen eerlijke kans heeft gehad en begrijp ook niet dat dit soort jongens niet gewoon een serie wedstrijden mag spelen om zichzelf te bewijzen. Als je Tadic neemt is dat voor de ploeg een belangrijk iemand en de aanvoerder, maar die loopt ook al maanden te kloten op het veld en laat helemaal niks zien, geen schim van vorig seizoen in ieder geval. Ook een Tadic mag in dit geval wel een keer weten dat het klaar is en hij even op de bank plaats moet nemen. Je bent als trainer zo goed als je materiaal, maar het is wel aan jou het zo neer te zetten dat het maximaal presteert en dan kan het gebeuren dat je een keer verliest of gelijk speelt. Verder moet je eens een ander poppetje proberen wanneer het andere poppetje al weken niks laat zien.
0 -2
FreddyAX
Ik begrijp je vraagtekens rond Marin wel maar we hebben ook gezien dat Alvarez veel tijd kreeg en dat men daar dan weer niet over te spreken was.

Het schuiven is in mijn ogen heel vaak noodgedwongen en niet het gevolg van een bepaalde wenselijkheid.
Eigenlijk verder helemaal eens met je verhaal ook over Tadic.
0 0
Web
Blessures komen door het trainen
Het lult maar aan,
Puur aannames, maar het komt zo goed uit want het is Ajax
Gehaat door heel Nederland
Blind ontstoken hartspier te hard trainen
Neres en Veltman knie te hart trainen
Promes overstrekking te hart trainen

Driessen heeft weer wat hij graag wil
Alleen vd Lem heeft een punt, hij wijzigt misschien iets te veel?

Feiten zijn dat dure aankopen als Marin en Alvarez te kort komen, en dat Babel het ook niet heeft

Nu moet je door blessures jeugd geforceerd brengen, en dat is het probleem

Ik ben er zo zeker van als Ajax morgen op Neres na, het zo weer oppakt
Woensdag zag je alweer met Promes dat er vastigheden terug komen
Blind is er twee maand uit geweest, word ook zo maar even aan voor bij gegaan
3 -2
FreddyAX
Ik hoop dat je gelijk krijgt Web met je laatste bewering, toch denk ik dat we niet moeten onderschatten dat er ook tijd nodig is om weer op niveau te komen .
Dat zou volkomen logisch zijn zoals je zelf goed verwoord in je post.
0 0
Libero
Blind heeft ook acht weken niets kunnen doen. Is heel iets anders dan iemand die wat aan zijn enkel oid heeft en wel aan zijn fitheid kan werken en/of andere lichaamsdelen trainen.
0 0
davidgravemaker
Vind het echt TH aan te rekenen dat het elftal voor geen meter draait. Hij rouleert op belangrijke posities veel te vaak. Laat Alvarez of Schuurs gewoon eens een paar wedstrijden op dezelfde positie staan! Middenveld draaide geweldig met Ziyech VD Beek en Martinez. Waarom helemaal overhoop halen tegen Valencia?? (ondanks de geblesseerden)

En vervolgens Tadic die al weken niet draai, en al helemaal niet op de flanken, laten staan. En Babel.... mijn god... wat moet die man nog mis doen om zijn plek kwijt te raken.
4 -6
Web
Schuurs had gewoon gespeeld met de blessure van Veltman, maar was niet fit
Middenveld draaide geweldig
Ziyech was ( is ) geblesseerd,
Volg je het wel????
2 -5
davidgravemaker
Ziyech was niet geblesseerd tegen Valencia... Alvarez en Schuurs hebben om en om gespeeld.
1 -1
Arek Milik
Sommige gasten hier zijn oerdom en willen niet toegeven. TH rouleert idd heel veel omdat hij de grip volledig kwijt is. Hij geeft spelers geen vertrouwen meer, Alvarez had natuurlijk moeten blijven staan, want schuurs maakt te veel fouten. Alvarez doet het behoorlijk op die positie wanneer hij daar speelde, maar TH moet weer dom rouleren terwijl daar geen overduidelijke reden voor is.
0 0
ricky10
Voor de valentijntjes driessens onder ons is dit natuurlijk schitterend dat het even minder gaat, want dan kan er lekker tegenaan geschopt worden en kan er lekker onrust gestookt worden. Vorig seizoen ging het goed en kon er op de trainer weinig tot geen kritiek gegeven worden, maar dan werd er wel in de wereld geholpen dat spelers totaal niet met de trainer door één deur konden. Altijd zoeken en zuigen die media en waarom, omdat Ajax de beste en de grootste is en dat ook altijd zal zijn en blijven. Het is pure jaloezie en afgunst. Dit seizoen mag je best kritiek hebben zeker de laatste maanden, want het is gewoon niet goed, simpel.
3 -2
Cupmetgroteoren
Valentijn Driessen is 10 x zo mild en genuanceerd als supporters. Lees eerst eens wat er op social media en op deze site wordt gezegd over ten hag, en kom dan terug met het uitgekauwde verhaaltje van 'de media' dit/dat/zus/zo.
1 -4
Web
10 keer zo mild, wat een belachelijke reactie ,zoals dagelijks van jou
Weet je wat 10 keer zo veel is?????
3 -2
Cupmetgroteoren
Ja, tien keer zo mild. Ga eens ff teruglezen wat er over ten hag werd gezegd in de wedstrijdtopic, tot aan gescheld op hem en continu ten 'hag out' aan toe. Je denkt dat je mij ff van hyperbolen kan betichten, maar ik weet precies wat ik zeg rn het klopt als een bus. Jouw reactie is belachelijk omdat je helemaal niet leest wat er over hem geschreven wordt hier. Doe je ogen open.
1 -4
Gerrr
Spelers worden onder TH eerder slechter als beter.

Dat is verwijtbaar.
6 -4
afca_sittard
Wat een onzin, Vorig jaar was het nog allemaal fantastische. Ajax heeft nu ook gewoon pech met blessures van sleutelspelers ! En je kan TH zeker wat dingen verwijten maar je kan de spelers naar mijn mening nog meer verwijten, altijd dat wijzen naar de trainer wordt ik een beetje moe van.
5 -5
Arek Milik
En ik wordt moe van mensen zoals jouw, die geen inzicht heeft wat op dit moment speelt. Ten Hag maakt te veel onbegrijpelijk keuzes. Dat vorig jaar wel fantastisch was, dat kwam omdat buiten TH alles meezat. Hij heeft dat zelf ook gezegd in het laatste interview, dat er wat hem betreft geen beleid is om structureel aan te haken in europa maar dat je geluk moet hebben. TOTAAL ONGELOOF WAARDIG naar je beleid toe! Hij was al niet zo snugger maar is nu de grip volledig kwijt en kloot maar wat aan met zijn selectie. Spelers die geen vertrouwen krijgen door zijn constante rouleren, spelers die blessure terugslagen krijgen omdat hij zij te vroeg brengen of te hard laat trainen, constant wartaal uitslaat dat overslaat op de spelers. Nee deze man is niet geschikt!
0 -1
Babayaka
Ja hoor geweldig 3-1 voor staan en toch verliezen.
0 0
afca_sittard
Waar heb je het precies over?
0 0
PJK54
Duidelijk het vertrek van het "brein" Schreuder is een grote aderlating geweest en daar kan Ten Hag nog steeds niet mee omgaan laat staan dat de onervaren Poulsen dat kan invullen. Natuurlijk heeft Ajax vorig seizoen "naam" gemaakt in Europa maar dat is in die 2 wedstrijden tegen theatergezelschap Getafe compleet kapot gemaakt Ajax was geen schim meer van het Ajax van vorig seizoen. Ja ik weet het daar komen de bekende excuses....... het vertrek van een 3-tal spelers en natuurlijk de blessures!! maar wat ook geschreven wordt daar had Ajax op moeten anticiperen hetgeen niet is gebeurd met alle gevolgen van dien. Dus blijft nu alleen de dubbel en hopelijk zijn de spelers en staf daar ook van doordrongen en gaan ze er morgen voor 200% tegenaan.
1 -4
Ajaxadept
Je supertrainer Schreuder staat na slechts 20 minuten al met 3-0 achter tegen Bayern...!
1 0
Ajaxadept
Brein Schreuder, hoe verzin je het fantast. Ach ja als je weinig realiteits gevoel hebt sleep je alles erbij immers. Winteraankopen met echte klasse zijn er niet, of onbetaalbaar. Ajax heeft simpel naar zijn mogelijkheden gepresteerd.
1 -1
Web
Geen schim meer van het vorig seizoen
Weet je hoeveel spelers niet mee doen, en er niet meer zijn?
Stop eens met her vergelijken van dit bijzonder seizoen, misschien een keer in de 15 jaar
4 -4
PJK54
of vindt jij van wel dan??? Oké daar gaan we weer de blessures, de verkoop van 3 spelers enz. enz. enz. maar wel miljoenen op de bank en aankopen die in de ogen van Ten Hag niet deugen prima samenwerking toch???
1 -4
Cupmetgroteoren
Schreuder is het brein omdat ie zo'n groot voorhoofd heeft? Men gaat me echt niet wijsmaken dat een assistent-trainer, een pionnenlegger, invloed heeft op het spel. Dit fabeltje plaats ik in dezelfde orde van grootte als mensen die het monster van logness zien of ufo's menen te hebben gedecteerd. Het gaat een eigen leven leiden zonder enig bewijs en de logica is zo krom als een banaan. De meest simpele verklaringen accepteren mensen niet, zoals vele blessures en de jong en de ligt die zijn weggevallen, maar de meest bizarre aangehaalde oorzaken, waar een fantasyschrijver een puntje aan kan zuigen, worden zomaar voor waarheid aangenomen. Want er moeten weer per se koppen rollen. Vanuit dat vertrekpunt worden er zomaar dingen 'ingevuld', en men wijkt er voor geen millimeter vanaf en het standpunt wordt op autistische wijze herhaald.
1 -1
FreddyAX
Nu moet ik helemaal met je eens zijn, gebeurt maar zelden.
0 0
PJK54
Iedere trainer heeft een assistent waarmee hij zijn ideeën deelt en uitwisselt zo ook Ten Hag en toen was dat Schreuder en wat blijkt..... Schreuder weg en Ten Hag weet het niet meer 1 1=2 toch maar hou jij het op jouw denkbeelden doe ik het op de mijne, ik hoef geen gelijk dat zal de toekomst uitwijzen.
Ben het sowieso niet met je nogal denigrerende laatste opmerking eens.
0 -6
Cupmetgroteoren
Gelukkig voel je je aangesproken, want je bent continu aan het poken en stoken met negatieve posts over ten hag met inhoudsloze posts en verklaringen die echt op nul feiten gebaseerd zijn en rechtstreeks uit je imaginaire denkwereld komen.

1 plus 1 is 2 in jouw hoofd ja. Je kunt het totaal niet hard maken, er zijn een miljoen andere verklaringen die gegeven kunnen worden, zoals de meest logische, namelijk het vertrek van de jong en de ligt en de vele blessures, maar jij kiest er eentje waar je je lekker bij voelt, omdat je graag iemand de schuld geeft. Voelt gewoon net ff wat lekkerder voor je dan het verloop van zaken te accepteren, zoals blessures en het vertrek van belangrijke spelers, etc.
1 -2
PJK54
je hebt helemaal gelijk dat wil je toch?

Ik blijf erbij Ten Hag is geen Ajax trainer en zal dat nooit worden
1 -2
Web
Gelul
Blessures en miskopen is het probleem
Hij pakt 10 punt in de CL, gaat er uit door dwaling van de leiding en blessures
Ten Hag had Tadic niet uit de spits moeten halen, dat was verkeerd
3 -2
Inhartennieren
Je hebt helemaal gelijk.
Maar voor het inbrengen van Traoré viel ook wat zeggen.
De hele wereld riep namelijk dat hij Traoré moest brengen.
Nu blijkt dat die het ook moeilijk had.
Nu is Ten Hag bij vele een slechte trainer.
Hij moet van Driessen Jeugd inbrengen, hij moet van Driessen vastigheid creëren.
Maar hoe doe je dat, als blijkt dat te veel jeugd gewoon nog niet goed genoeg is, en als je om de haverklap blessures hebt.
Wat kan ten Hag daar aan doen.
Het enige wat je ten Hag en overmars kunt verwijten, is dat de aankopen niet renderen.
3 0
Libero
Met figuren als Driessen kan je het gewoon niet goed doen. Achteraf had je altijd het tegenovergestelde moeten doen als het slecht ging en als het goed ging kwam dat niet door jou.
0 0
Raoul14
Het meest zorgelijk vind ik dat Ten Hag niet ziet wat wij allemaal wel zien, een bar slecht Ajax.
1 -1
Van Reenen
De roep om Frank de Boer wordt weer groter. Weliswaar de roep van mij. Wat zal er gebeuren als Frank spelers heeft die Ten Hag nu heeft en gehad heeft. Dan hoeft tikkie-breed en tikkie-terug niet meer.
1 -9
davidgravemaker
Dan zeg ik mijn seizoenskaart op als die man terug komt. Niet om aaaaan te gluren het voetbal. Wel net zo eigenwijs als TH. Dat hebben ze zeker met elkaar gemeen.
3 0
Cupmetgroteoren
Wie roept er dan om Frank de boer? Niemand. En waarom? Meer dan een miljoen euro aan afkoopsommen verspillen (trainer assistenten), puur om jouw onderbuik te voeden.

De massa voelt zich beter als een trainer wordt ontslagen, een week of twee. Ze teren er een tijdje op en daarna moeten er nieuwe slachtoffers uitgezocht worden, want de bloeddorst van supporters kent geen grenzen.
1 -2
Cupmetgroteoren
Als ten hag in een ander systeem gaat spelen of wat dan ook, gaat babel echt niet beter een bal aannemen. Spelers bepalen wat er gebeurt.
2 -1
Ajax114
Valentijn heeft helemaal gelijk. Beter zoeken en je gaat echt goede spelers vinden die voor Ajax willen voetballen. De scouting en directie zijn lui en gemakzuchtig.
4 -2
Cupmetgroteoren
Een veredelde gymleraar (trainer) ontslaan kost geld en dient enkel om de onderbuik van supporters te voeden of voor bestuurders om te overleven. Daarom nooit doen. Ajax kan het zich niet veroorloven zomaar een miljoen aan afkoopsommen te betalen terwijl Barcelona een omzet van 1.1 miljard heeft.
1 -3