Kraay jr.: 'Geen toeval dat Pierie bij Jong Ajax speelt'

JesseTH, 28-02-2020 om 23:30, 8721 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hans Kraay jr. is niet te spreken over het niveau dat Kik Pierie weet te halen sinds zijn overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De analist was onder de indruk van de verdediger toen hij nog in Friesland speelde, maar met diens huidige spel snapt hij dat Pierie enkel minuten mag maken in Jong Ajax.

'Het is geen toeval dat hij altijd bij Jong Ajax speelt', vertelt hij dan ook bij FOX Sports. 'Pierie is niet de Pierie die we bij Heerenveen hebben gezien. Daar was hij een hele goede voetballer als linkervleugelverdediger of linker centrale verdediger.'

'Hij komt in velden of wegen niet voor in de plannen en dat is niet voor niks', weet Kraay jr., die in de afgelopen weken Daley Blind weg zag vallen en de naam van Pierie nooit naar voren hoorde komen. 'Ik hoop voor hem dat hij op basis van voetbal aan kan sluiten bij het eerste, maar het is op dit moment niet goed genoeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Vanuit Amsterdam kon men in Heerenveen deze GRIJZE muis zien lopen. Maar toch moest ook deze grijze muis gehaald worden. Heeft sowieso het postuur niet van een centrale verdediger. En nu moet grijze muis Botman deze zomer blijven in Amsterdam. Ze leren er niets van.
3 0
HilversumNoord
In het rijtje Labyad, Alvarez, Babel, Marin, De Jong. Weggegooid geld. Ik dacht dat we nu mensen aan het roer hadden die Ajax naar level wilden brengen...uitgeschakeld door Getafe en in de competitie heel moeizaam. Niet vreemd toch met deze namen? Marc mag wel een keertje vertrekken. Heb je geen zak aan.
4 -8
Multi
Mensen zagen het al niet in Pieri zitten en was dan ook een enorme gok. Qua scouting is dit in ieder geval een van de categorie met je bord op je schoot.
4 -5
Duif63
Ook Pierie is weer zo'n aankoop waarvan je vooraf al wist dat het nooit iets zou worden. De zoveelste.
4 -7
afca_sittard
En weer de zoveelste die zijn oordeel al klaar heeft, Het was vantevoren toch al duidelijk dat hij in het begin in jong zal spelen ? Wacht toch eens rustig af en oordeel dan. Pierrie heeft nog alle tijd om zich te ontwikkelen.
2 -3
Knalpot
Precies als wij blind op zn 19e moesten beoordelen hadden we hem ook gratis naar Heerenveen gestuurd.
1 -3
Rdk1983
Dat weet je niet. Ajax koopt met Pierie en Schuurs 2 jongens waarvan iedereen overtuigd was dat het de toekomst was. Ajax blijkt echter toch stap te hoog.

Zegt meer over bepaalde grens dan over slechte aankoop. Soms is er gewoon niet te krijgen wat je echt wilt.
6 -3
Cupmetgroteoren
Ik kan er niks aan doen, maar elke x als ik die pierie zie met z'n arrogante verwijfde kop, dan irriteer ik me mateloos aan 'm.
2 -11
Ferd
Dat heb ik als ik de naam kutmetgroteoren lees
2 -2
LammertAlbertus
Fysiek heeft ie problemen, geen balans in zijn lichaam, valt snel om .

Had hem een naam gegeven die hem daar perfect mee kan helpen, was ie daar naar toe gegaan had ie nu gespeeld, want voetballend is deze lcv zeer zeer goed .

Als ik Kik was zou ik alsnog en wel zsm naar die ene naam gaan waar ik hem rond de herfst vakantie op getipt had en dan komt het geheid goed met hem.
1 -1
Labrador
Heeft scouten in eigen land überhaupt nog zin?
5 -3
Babangida83
In die zin dat Ajax over het algemeen anders voetbalt dan andere ploegen. En daarom zul je een speler nog wel moeten scouten om te kijken of hij in t systeem van Ajax past. Zo'n Van der Hoorn bijvoorbeeld kon niet meevoetballen. Dat zie je over 1 a 2 wedstrijden misschien niet zo duidelijk. Maar als je hem iets intensiever volgt wel degelijk.
0 0
Aeter
Enkel voor de jeugd. Grote talenten als Boadu, Stengs, Ihattaren heb je absoluut geen scouts voor nodig. Verder loopt er dan ook niets rond de eredivisie.
5 -3
RayJordaan
Alleen Ihattaren maakt ons "echt" sterker
0 0
Ferd
Stengs is geen groot talent. Te traag voor de top. Een iets betere versie van Ryan Koolwijk, kunnen beide best voetballen maar zijn te traag voor een stap naar boven
1 0
Cupmetgroteoren
Alleen voor de supertalenten. Maar er zijn niet zoveel Nederlandse talenten. Hooguit 24 Nederlandse spelers in een periode van 3-5 jaar zouden bij Ajax kunnen spelen. Uit die smalle vijver vis je.
3 0
Ajax114
Jawel. Heel makkelijk en haal Berghuis op. Dan heb je volgend jaar Promes,Neres, Antony en Berghuis op de flanken. Promes kan eventueel op 10. Van de andere drie is er altijd wel 1 geblesseerd. Gewoon de lat hoog leggen en toppers voorin hebben. Hoop zo dat Overmars eens denkt in mogelijkheden en niet in moeilijkheden.
7 -6
Babangida83
Dit is dus precies waarom je het aan de scouting moet overlaten en dus niet altijd zelf kunt.
0 0
Ferd
Berghuis? Ik nam je al niet serieus dus kan niet zeggen dat ik je nu niet serieus meer kan nemen. Maar ik verklaar je nu wel officieel hersendood.
4 -8
afca_sittard
Ik vind Berghuis een misselijk ventje laat ik dat voorop stellen, Maar met zijn voetbal kwaliteiten is toch niet zo veel mis ? Ik zie ook liever een ander komen maar zo een rare reactie vind ik het niet van Ajax114.
1 0
Ferd
Komt enorm veel tekort voor Ajax. Zakt ook bij Feyenoord als eerste door het ijs als het niveau iets stijgt. Berghuis maakt Ajax niet sterker. Zo’n vergiftigd mannetje met beperkte kwaliteiten maakt Ajax zwakker.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Slecht scouten niet, goed scouten wel.
1 -1
Schwalbino
Dan mis je de volgende Frenkie.
7 0