Jansen: 'Zijn Álvarez en Marin nou echt zó slecht?'

JesseTH, 28-02-2020 om 17:15, 6004 views, Pantelic Podcast |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen vraagt zich af hoe het kan dat miljoenenaankopen Edson Álvarez en Razvan Marin ook met alle blessures nog buiten de boot vallen. Juist dat tweetal zou volgens de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad gewend moeten zijn aan de omstandigheden die een wedstrijd tegen Getafe met zich meebrengt.

'Hoe kan dit? Zijn Marin en Álvarez nou echt zó slecht?', vraagt de journalist zich hardop af in de Pantelic Podcast. 'Marin is Roemeens international en heeft met Standard in de top gespeeld. Hij moet iets gewend zijn qua weerstand en vervelende tegenstanders. En Álvarez al helemaal in die Latino-competities en het Mexicaanse elftal. Ik ben benieuwd wat ze doen op het trainingsveld. Als je dertig miljoen voor die spelers uittrekt, dan moeten zij toch kunnen spelen?'

Nu de absolute klasse door blessures ontbreekt bij Ajax, is een alternatief plan geen overbodige luxe. Een overtuigende andere manier van spelen is er echter niet in Amsterdam, zo weet Jansen. 'Het is redelijk voorspelbaar, ook ingegeven doordat je spelers mist. Plan B bij Ten Hag is Huntelaar erin brengen, alleen dat werkt gewoon niet. Het hele team moet dan ineens ballen erin gaan pompen en dat heeft ook niet echt zin.'

Het is voor Ajax zaak om het vertrouwen terug te winnen en dat kan volgens Jansen maar op één manier. 'Als Ajax maar weer gewoon sprankelend voetbal laat zien. Je kunt hier niets aan veranderen. Je moet kampioen worden en de beker winnen. Dan heb je in ieder geval nationaal laten zien dat je de beste bent en internationaal heb je een krankzinnig seizoen gehad waarin je uiteindelijk gewoon te kort kwam.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Nee, maar pasten blijkbaar nog niet binnen het spel wat ten Hag voor ogen had/heeft
0 0
Cruijffthebest
Ach, het 1e seizoen van Ibrahimovic en Chivu werden ze ook afgebrand en we weten hoe het later met ze is gegaan, dus wie weet hoe het straks met Alvarez en Marin gaat.
1 0
Cupmetgroteoren
Nee. Bij Zlatan waren de meningen verdeeld. De helft vond 'm waanzinnig goed, de andere helft had kritiek. Bij chivu pakte hij kaarten in zijn eerste wedstrijden, maar zag iedereen wel dat ie een goede verdediger was. Bin alvarez is zowat 80 à 90 procent van mening dat ie tekort komt, in elk geval op het middenveld. Andere orde van grootte. En geloof me, als Alvarez zo goed was als zlatan of chivu, stond ie er echt wel in.
0 -1
PJK54
Spelers gaan meestal beter presteren als ze vertrouwen krijgen maar ben bang dat deze dat van professor Ten Hag niet gaan krijgen en ja dan is het weggegooid geld tenzij e binnenkort een......
0 0
NaarCLbeker5
Tijdens de eerst ontmoeting met Getafe stond Alvarez wel in de basis en deed het best redelijk. Dus het is niet zo dat hij tegen Getafe niet is gebruikt of niets bracht.
Als hij toen tegen het einde niet gewisseld was, hadden we de eerste wedstrijd waarschijnlijk slechts 1-0 verloren, en gisteren de verlenging gehaald.
1 0
Cupmetgroteoren
Alvarez, marin én hun vervangers eiting en gravenberch zijn niet goed genoeg. Kan dat? Ja, dat kan.
0 -5
Flipper33
Krijgen we geen ruk meer voor terug ben ik bang voor paar miljoen door de plee gespoeld hadden ze beter moeten besteden
0 0
MPAjax
Marin kreeg niet genoeg kans en zorgde elke wedstrijd dat hij speelde wel voor een overwinning. Alvarez(vervanging de ligt) werd ineens middenvelder gezet en daarna weer naar verdediging snap wel dat hij daar in de war van is. Dat getuigd niet van een betrouwbare coach die weet wat hij aan het doen is.

Hele team wordt rondom een paar spelers gebouwd. Komt er een nieuwe speler die te oud is, worden vanuit het niets de eigen jeugd ingezet en vallen ineens die paar belangrijke spelers weg één voor één. Moeten de anderen met te weinig teambuilding en wedstrijdritme het ineens opnemen tegen een ingespeelde gebalanceerde tegenstander + een zwitserse gematchfixte uefa scheids en dan is het dag met je handje.
1 -2
Gecko
Marin heeft zat kansen gehad
Onzin wat je hier schrijft
0 -1
Patrick78
Onzin. Marin heeft geen kansen gehad.
0 -1
Ansjo
Plan B is gewoon Plan A met wissels. Ajax probeert al zo aanvallend te voetballen dat een Plan B bij een achterstand niet eens bestaat. Kan je gewoon beter je eigen spel blijven spelen. Een Plan B bij Ajax is alleen als we een voorsprong moeten verdedigen in de laatste 10 minuten. That's it.
0 0
fanforeffer
De scouting heeft volledig gefaald, Alvarez ,Marin Maggalan het waren allemaal toppers. Niks is er van terecht gekomen.
1 -3
Gecko
Waarom al die minnen. Spelen ze dan geweldig.
Wat een treurnis
0 -1
Patrick78
Spelen ze dan geweldig...spelen? Wanneer? Vertel het me alsjeblieft. Alvarez zit bijna altijd op de bank en Marin zit altijd op de bank.
0 0
Gecko
Als ze goed waren zouden ze spelen.
Marin kansen gehad Alvarez opbouwend niets
0 0
Gecko
Rommel gekocht. Geld verspilling
Verkwisting
Samen met Magallan
Voor al dat geld wat beters kunnen halen
1 -5
AFCAwooz
Ik blijf het ook waanzin vinden. Wat ik begreep was er ook best interesse voor marin in de winterstop maar ETH wilde hem perse houden. Als ik het goed heb bijgehouden heeft hij geen minuut gespeeld sinds de winterstop.
4 0
ajaxdordtt
Nee, belachelijk inderdaad.
2 0
Patrick78
Natuurlijk ze zijn niet minder dan Schuurs en Eiting of Gravenberch. Gewoon een idiote keuze van Ten Hag.
1 -1
blava
TH is de oorzaak dat beide spelers op de bank zitten Ik vraag mij af of TH wel zijn talen spreekt. Duits is geen probleem maar communiceren in een andere taal lukt blijkbaar niet
2 -3
Redrum
Kan Erik überhaupt wel communiceren? Ik begin het me steeds meer af te vragen.
2 -1