Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Overmars en Ten Hag hadden onvoldoende oog voor kwaliteit'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 08:25, 9255 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen vraagt zich in zijn column in De Telegraaf hardop af of Ajax bij de Europese top hoort of dat de puzzelstukjes vorig seizoen eenmalig zodanig in elkaar vielen dat er aan de Europese top geroken mocht worden. 'Het zijn vragen waar Ajax volgend seizoen een antwoord op moet geven.'

Driessen zag dat directeur voetbalzaken Marc Overmars en Ajax-trainer Erik ten Hag hebben geanticipeerd op het vertrek van sterkhouders Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne. 'Maar zij hebben daarbij onvoldoende oog gehad voor kwaliteit. Anders hadden miljoenenaankopen als Marin en Alvarez niet op de bank gezeten tegen Getafe en zou het niet zo zijn dat een verzameling jonge onervaren krachten als Schuurs, Eiting, Gravenberch, Dest en Danilo Ajax moesten helpen ontsnappen tegen de Spanjaarden voor een plaats in de achtste finales van de Europa League.'

Volgens Driessen is er dan ook iets misgegaan in de afgelopen twee transferperiodes. 'Natuurlijk moet Ajax ruimte bieden aan jeugdspelers om door te breken, maar als daar te weinig oog voor is geweest, valt van de spelers uit eigen opleiding niet ineens te verwachten dat zij tegen een lepe Spaanse subtopper met allemaal volwassen, ervaren broodvoetballers kwalificatie afdwingen.'

Ten Hag ook geen toverdokter

Driessen schrijft tot slot dat de vorig seizoen veel bewierookte Ten Hag ook geen toverdokter is en dat ook hij een trainer is die afhankelijk is van zijn spelersmateriaal. 'Een conclusie die trouwens ook in het succesjaar al getrokken kon worden, want zowel in de Eredivisie als in de Champions League kwam Ajax pas echt los in het voorjaar van 2019. Waarbij de prestaties in de reeks Europese thuiswedstrijden, dat jaar trouwens niet overhielden met nederlagen tegen Real Madrid, Tottenham Hotspur, Chelsea en Valencia, een gelijkspel tegen Juventus en slechts overwinningen op mindere goden als PAOK Saloniki, APOEL Nicosia en Lille.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Hou toch op joh, Ten Hag is nooit de wonder coach geweest die zo bejubeld werd, dat was gewoon Schreuder. Maar Overmars en Van der Sar hebben er een handje van om de juiste mensen die kwaliteiten hebben weg te sturen of te verkopen. Begrijp niet waar ze mee bezig zijn. Maar ik geloof dat ze dat zelf ook niet begrijpen!
0 -2
Hakkie
Tadic heeft zich laten insprireren door Getafe lijkt het wel.
Rijp voor een wissel.
0 0
Meerkoet
Je kan kopen wie je wil, maar als je speelt met Gravenbergh en Babel dan gaat het altijd moeilijk worden.
3 -1
Flipper33
Ajax is een beetje doorgeslagen met ervaren spelers een jaar of 25 of 27 prima maar over de 30 niet meer aub ! Babel gaf al aan dat die een stuk minder energie heeft Huntelaar zie je het ook aan Tadic idem dito die kan niks op snelheid veel te voorspellend allemaal
2 -1
Kikke
ja zag dit allemaal al aankomen, normaal kijk ik in de kroeg, maar na de winterstop nauwelijks meer, kan ik tenminste goed zeiken en vloeken. pfff zo zonde!
0 0
PJK54
Helaas zien heel veel, veelal buitenlandse spelers, Ajax als een mooie springplank naar de grotere competities dus zijn na 1 á 2 jaar alweer vertrokken gevolg is dat de opbouw van een team voor enkele jaren per definitie al uitgesloten is en moet Ajax het doen met de wat "mindere spelers". Tel daar bij op de Micky Mouse competitie, inclusief de nepgrasvelden, en zie daar de grootste problemen van Ajax.
Ik denk dat er afgelopen transferperiodes best wel redelijk is aangekocht, gelet op hetgeen ik hierboven schrijf, maar dan komt het neer op de coach & technische staf of die er wel of geen team van kunnen smeden en daar is, denk ik, het meeste fout gegaan spelers gekocht als verdediger worden als middenvelder neergezet, een middenvelder wordt 10 minuten "getest" en op de bank gezet terwijl hij het in België prima deed.
Ik heb hier en daar gelezen dat het vorig seizoen in het voorjaar begon te draaien dus moeten we onze hoop daar maar op vestigen tenzij er zondag verloren wordt dan moet er gelijk keihard worden ingegrepen.
1 -1
ajaxdordtt
Ik weet niet in hoeverre dat "helaas" is. Buiten dat we de beste springplank zijn die er is hebben we weinig te bieden. Zoals je zegt; kunstgras, kutcompetitie, vreselijk klimaat. Ook voor het geld kunnen ze net zo goed naar een Watford of Schalke gaan.
1 -2
PJK54
Daar heb je een punt blijf wel jammer dat ze ons grote Ajax zo zien maar wat we zeggen het is niet anders.
0 -1
ajaxdordtt
Tja, springplank of het Harvard van het voetbal. Kan slechter.
0 -1
Joseph
Marc is te veel met zijn eigen portemonnee bezig geweest. Babel is enkel aangetrokken om de begroting laag te houden.

Met een fatsoenlijke vleugelspeler, was het een stuk makkelijker tegen Getafe..
1 -4
PJK54
Ik denk niet dat Marc zich nog druk maakt om zijn knip die heeft zijn zaakjes al rond hoor heeft zijn centjes prima weggezet.

Wat Babel betreft daar zet iedereen nu vraagtekens bij denk dat we allemaal nog het idee van jaren terug van hem hadden maar helaas heeft ook bij hem de tand des tijds behoorlijk ingegrepen en is hij eigenlijk geen schim meer van wat hij was, blijft wel dat een beetje scouting hem nooit had moeten aanraden.
0 -1
PierreHeno
Het vorig seizoen moet nog wel een paar jaar mee. Ik ben er nog steeds trots op. Kan niet elk jaar feest zijn tenslotte. Dan zou het trouwens ook geen echt feest meer zijn. Maar wil je dit weer 'ns kunnen bereiken dan zul je daar toch echt de juiste spelers en juiste coach voor in huis moeten hebben. Dat heb je 123 niet zo op de rit. En met de spelers die overblijven na komende zomer ben je er bij lange na nog niet om dat succes van vorig seizoen opnieuw te kunnen proberen na te streven. Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch.....hebben ze het wel in zich..en Marin...die kun je nu toch echt wel afserveren voor wat betreft de doelstellingen van Ajax 1. Of Overmars het gaat redden om een sreieuze selectie aan de start te krijgen valt ook nog wel te betwijfelen. En met Ten Hag als coach leg je de lat europees ook niet al te hoog eerlijk gezegd. Dat is inmiddels toch wel gebleken ondanks alle behaalde successen. Wanneer hij er werkelijk moest staan als coach ( bv Tottenham thuis) was hij in geen velden of wegen te bekennen om het tij nog ten gunste van Ajax te doen kunnen keren. Ten Hag is geen Ajax coach...denkt niet als een Ajax coach zou moeten denken. En de assistentent Reiziger en Poulsen kunnen linea recta richting madame Tussaud's wassenbeelden museum.
3 -2
MosesD
De Europese top is ook een utopie. Hebben we een goeie lichting, dan worden we leeggeroofd. Het grote geld regeert. En de Eredivisie is natuurlijk geen topcompetitie. Het is het lot van Ajax. We kunnen hooguit incidenteel tegen de (sub)top aanschurken. Meer niet.
Toch heeft natte wind Driessen wel een beetje gelijk. Voor de creatieve controleurs de Jong en Schöne zijn geen vervangers gehaald. Alleen Marin, maar dat is dus een totaal ander type speler. Meer een 10 of een half met veel diepgang en loopvermogen. Er is dus te weinig creativiteit gehaald, dat is gewoon een feit. En er is ook veel te weinig diepgang op de vleugels als Neres en/of Promes er niet bij zijn. Ook daar is geen balans. Overmars heeft een paar keer in de roos geschoten, maar ook een paar keer helemaal mis. Magallan bijvoorbeeld, daarvan zag een leek (zelfs op Youtube) dat dat helemaal geen Ajax speler is. Natuurlijk kan niet elke aankoop raak zijn, het is altijd afwachten of een speler het niveau haalt, maar het type speler, dat moet wel kloppen. Werk aan de winkel dus.
2 -1
Libero
Niets mis met de doelstelling. Of het reëel is is een andere kwestie, maar niet geschoten is altijd mis. Je zal toch maar een club supporteren die genoegen neemt met een plek in de grauwe middenmoot, moet er niet aan denken.
0 0
Juichtoon
Lulkous Valentijn. Heeft vorig jaar diep in zn kaarten laten kijken. Hij is af, voor altijd.
6 -7
Woodenshoe1
Hij heeft in deze column gewoon 100% gelijk!
4 -4
TwoLegsAlwaysWin
Driessen is een rioolrat die per definitie nooit gelijk heeft.
4 -5
Schwalbino
Niet. Ajax vist noodgedwongen (kleine competitie) in een vijver met spelers waarvan de overall kwaliteit veel minder duidelijk is. Het risico dat een aankoop niet brengt wat je hoopt is daarom een stuk groter dan wanneer je zou kunnen vissen in de vijver waar de rijke clubs hun hengels uitgooien en waar spelers als Mbappe, Haaland, De Ligt, Felix, De Jong in zwemmen. Zo moeilijk is het niet.
3 -3
Minsc
Je kan wel hopen dat Orejuela een goede basisspeler gaat worden, maar als Orejuela er niet veel van kan moet je hem gewoon niet kopen.
Twijfelgevallen zouden we niet meer kopen, kan je je dat nog herinneren?
1 -1
FreddyAX
Ajax ,noch een andere club, wil een twijfelgeval kopen.
Zekerheid krijg je echter nooit, en zeker niet als je niet de topklasse kunt kopen,precies zoals Schwalbino zegt.
0 0
Rinus M.
Valentijn is een zielig en gefrustreerd mannetje.
7 -4
Redrum
De tandem Ten Hag - Overmars was vorig jaar perfect onderhouden, gestroomlijnd en draaide op volle toeren. Dit jaar had de tandem twee lekke banden, roestplekken en was het stuur scheef. Ik weet niet of we volgend jaar nog een derde rondje moeten maken.
3 -6
Duif63
De vraag stellen is hem beantwoorden.
2 -3
ARUCAMBA
Niets zo moeilijk als een goed elftal kopen kijk naar manchester city, manchester united, paris saint germain, real madrid, in mijn ogen heeft ajax een goed elftal maar er zijn te veel spelers geblesseerd, het geweldige barcelona onder guardiola had zonder messi, iniesta, xavi en busquets ook nooit met hun vervangers hetzelfde nivo gehaald, logisch lijk mij. Overmars en ten Hag doen het gewoon heel goed, ajax legde tegen utrecht een geweldige partij voetbal op de mat, daarna hebben we enkel en alleen maar blessures gehad. Het is geen misselijk rijtje; neres, ziyech, veltman, promes en gisteren zonder de geschorste nico. Niet eerlijk om Overmars en ten Hag zo te beoordelen
13 -2
Kikke
o had je een plusje gegeven, maar dat moet een minnetje zijn, begin was ik het mee eens, laatst niet. OVermars en Ten Hag hebben het helemaal niet goed gedaan. Ten eerste was Ten Hag totaal niet de verantwoordelijke voor het succes vorig jaar. Dat heb ik van af het begin gezegd. Je zag dt al meteen bij het aanstellen van Ten Hag dat het helemaal niks was.
0 -2
Minsc
Marin en Alvarez hebben een godsvermogen gekost en zitten op de bank, hoezo is het niet eerlijk Overmars daarop aan te spreken?
Hij had betere spelers moeten kopen, dan hadden we minder last gehad van die blessures.
1 -2
ARUCAMBA
voor nederlandse begrippen, maar internationaal lachen ze om zulke bedragen, als je 5 spelers koopt van dit caliber zullen er ongeveer 2 voldoen, je koopt je arm, door opbrengsten vanuit de CL kun je het enigszins behappen zonder die inkomsten, ten dode opgeschreven
1 0
Flipper33
En dan hebben we het nog niet gehad over de spelers die al weg zijn
0 0
Eastwood
Driessen, het is toch wel bekend bij je, dat als Ajax een goede lichting heeft die één of twee seizoenen mooie dingen laten zien, buitenlandse clubs onze beste spelers weghalen. Dat is ons lot nu eenmaal. Een mooi elftal opbouwen, cashen en weer opnieuw opbouwen. Ik zie het ook liever anders, maar zo gaat het wel vaak.
5 -2
Dit is mijn club
Het is zo'n zielig mannetje met zijn goedkope retoriek. HIj schrijft zoals het hem wekelijks uitkomt. Hoeft geen enkele verantwoording af te leggen en heeft een vrijbrief om te schoppen tegen alles wat hem uitkomt en persoonlijke oorlogjes uit te vechten. Walgelijk mannetje die nooit meer de Arena in zou moeten mogen.
3 -3
godlike
Dit is zo makkelijk scoren..

Jongens die gescout worden hebben echt wel talent en potentie. De stap moeten ze echt wel zelf zetten en dat is van zoveel factoren afhankelijk. Het is dus niet alleen slecht gescout en aangekocht, zo makkelijk is het helaas niet. Als je naar de basis van gisteren keek zag je 'slechts' vier spelers die vorig jaar in de basis stonden, dan is het niet raar dat je geen automatismen in je elftal hebt (althans, niet degene die je vorig jaar zo ver brachten). Het is een samenloop van omstandigheden maar laten we niet vergeten dat jongens de stap uiteindelijk zelf moeten zetten.
4 -1
ck69
Magallan is ook uitvoerig gescout.. just saying
1 0
Gecko
Verleden jaar hosanna. Tadic, Blind. Ziyech. Opgewaardeerde contracten. Echter, Cl halve finale was een incident. Geen vastigheid. Ajax speelt gevaarlijk spel met die dure huishouding. Geen CL en je mist een hoop inkomsten. Nld is te klein. Tv gelden zijn laag. Minder budget dan buitenlandse clubs
Laten we trots zijn wat Ajax heeft bereikt.
Marin en Alvarez zijn miskopen. Idem Magallan. Betere scouting is aan te bevelen.
3 -2
FreddyAX
En dan kan Ajax ineens wel echte toppers kopen?
Nee hoor gaat nooit gebeuren, noem jij nu eens een speler die op zeker Ajax beter had gemaakt dan?
En wat moet dat kosten?
Gelul dus.
0 0
Flipper33
als Marin en alvarez nu de enige miskopen waren laatste jaren zijn er wel meer miskopen gedaan 2 Colombianen 1 Deen 1 Argentijn 1 burkanees en nog wel een paar
0 0
FreddyAX
En ook heel veel goede aankopen en daarmee hebben we alles bij elkaar veel geld verdiend.
0 0
Hagmag
Laten we niet vergeten dat met de selectie die Ajax momenteel in huis heeft, Chelsea helemaal weggespeeld werd. Door een arbitrale dwaling c.q. omkoping van de scheids, werd de uitslag voor Ajax negatief. Tijdens deze wedstrijd waren er geen blessures.
Gi.avond deden niet mee: Veltman / Nicooh / Ziyech / Neres. Komt Blind terug van zijn blessure en speelde Promes weer zijn eerste 45 minuten.
De spelers die dit grote vele gemis op moeten vangen ontberen kwaliteit, zeker de 2 miljoenen aankopen Alvarez en Marin en dat is verwijtbaar slecht.
Schuurs moet je eens 5 wedstrijden laten staan en het vertrouwen gunnen c.q. geven.
5 -3
Amp
Te weinig oog voor de jeugd? Wat lult hij nou? De jeugd laat verdorie steeds zien niet het gewenste instapniveau te hebben. Enige wat je qua jeugd ten hag wel kan verwijten is dat ie idioot genoeg steeds jonkies maar 10 minuten gunt tijdens gespeelde wedstrijden. En dan ineens wel allemaal in de basis gooit als hij geen andere oplossingen meer heeft.
1 -1
Toeschouwer
Weet je wat het is verkopen van "Talent" is
niet moeilijk. Dat verkoopt zichzelf wel op het veld.
Maar "Aankopen" doen dat is een ander verhaal.
Overmars gebruikt steeds zijn " Huismakelaars"
die aankomen zetten met meestal " B-Keus"
Daar ga je niet beter door voetballen, alleen iedereen
die er mee te maken heeft word er elke keer financieel wijzer van. Als je dat niet verandert snel dan blijf je
altijd een minder elftal hebben.
2 -3
Luie
het is heel simpel de spelers die we nodig hebben willen niet in de Eredivisie voetballen.
0 -1
Toeschouwer
Die spelers kan Ajax niet betalen of wil Ajax niet betalen.
Ajax zijn "prijspakkers" met het aankopen van spelers.
0 -1
sebastiaan1900
Je mist in feite vier belangrijke spelers. Blind die een hele tijd geblesseerd was, net als Promes en Neres. Ziyech afwezig. Tja, dat zijn je vier belangrijkste spelers. Je speelt tegen een rot tegenstander die ook in Spanje de topclubs het erg lastig maakt. Vreemd is het allemaal niet. Babel valt ontzettend tegen. Van te voren waren veel mensen enthousiast over zijn komst. Het valt echter allemaal erg tegen. Kampioen worden is een must. Grote schoonmaak in de zomer. Doorselecteren en afscheid nemen van een aantal leden van een gouden team.
2 0
Oempaloempa
Je vergeet Joel Veltman even te noemen, onze IJmuidense trots en pitbull, die toch niet voor niets al jaren in AJAX 1 speelt.
0 0
Caparzo
Het is allemaal heel simpel, het verschil tussen het vorige en huidige seizoen zit hem erin dat toen nagenoeg iedereen dit bleef, en nu al einde eerste seizoenshelft bij bosjes omvielen en de rest op het tandvlees liep (ook mentaal ingegeven). Waren de blessures en we hadden een tot in de kleinste details ingespeeld elftal P/T/N-M/Z/VdB-T/B/V/D-O, was de CL kwartfinale onze volgende pot en was het kampioenschap al zo goed als binnen. Maar helaas koop je niks voor “als” en is de realiteit weerbarstiger. Ons rest niks anders als zakelijk kampioen worden en volgend seizoen weer opnieuw beginnen.
1 0
GdlT
De weg naar de top is zelden een rechte lijn. Talenten leren door vallen en opstaan, dit geldt ook voor trainers, T.D.’ers, directeuren etc. Kortom voor alles wat bij AJAX rondloopt.

Kijk je b.v. naar Liverpool, daar bouwen ze al jaren aan een kampioenselftal, maar daar hebben ze niet te makes met spelers die, zo snel als mogelijk is, vertrekken naar een andere competitie. Hetzelfde geldt voor clubs zoals Barcelona, PSG, Bayern Munchen, City, Real Madrid. Maar ook die clubs falen jaar in jaar uit (ze hebben daar geluk dat ze niet met een Valentijn Driessen te maken hebben ;-) )

Wat voor mij onbegrijpelijk is, Ten Hag laat spelers niet op hun sterkste plek spelen. Het hele elftal wordt door elkaar geschud als er blessures zijn. Gevolg is dat iedereen loopt te zoeken, er is geen automatisme meer. Afgelopen november werd Chelsea van de mat getikt, dat gebeurde ook door een elftal zonder Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Schone.
Sinds de wedstrijd in Londen lijkt Erik ten Hag de weg kwijt te zijn. Voor het begin van het seizoen liep hij te verkondigen dat de selectie uit meer dan 11 gelijkwaardige spelers bestaat, na het trainingskamp in Qatar zei hij dat ze klaar waren voor de tweede helft van het seizoen, lijkt er meer op dat ze al klaar zijn met het seizoen.
2 0
JSF
Goed verhaal. Vorig jaar zat ook echt alles mee, incl weinig tot geen blessures. Dat vergeten wel wet mensen hier. TH heeft nauwelijks in z’n favoriete opstelling kunnen spelen en drie sterkhouders verloren
2 -2
Schwalbino
Makkelijk zat toch? Je selectie verliest voor meer dan 150 miljoen aan kwaliteit en je koopt diezelfde kwaliteit terug voor zeg 30 miljoen. Ja? Dat is wat Valentijn en nog wat pipo's beweren dat mogelijk is.
1 -1
Ajax68
KLOPT, onvoldoende kwaliteit ingekocht.
Ik vrees het ergste als wij door moeten met Schuurs, Eiting, Gravenberch, Tadic, Babel en co.
Daar worden wij geen kampioen mee.
En ten Hag maar lullen, geeft zijn spelers aan niet in te gaan op het (wan)gedrag van Getafe, en zélf geeft hij het voorbeeld !
Wat een engnek is dat zeg.
Natuurlijk zijn er teveel blessures van de sterkhouders, maar als je toch ziet hoe die Babel en Tadic zich presenteren, gauw verkopen alle twee !
En hopelijk gaat Overmars nu wél eens goed inkopen, en op de plaatsen waar het echt nodig is, die moeten kwalitatief beter bezet worden met klasse spelers.
Die eigen jeugd heeft nog wel 2 jaar nodig om wat te rijpen, en dat kunnen wij als Ajax zijnde niet hebben.
Wat wij nodig hebben is een ECHTE CENTRUMSPITS, stop daar maar eens 30 miljoen in, want die Tadic is om te janken, al tijden lang onzichtbaar en gewoon slecht.
En een goede vervanger van de Ligt ???
En als Ziyech wegvalt, is heel het voetbal als een onwennige kleuterklas, er is geen DURF, geen OVERTUIGING, geen WIL om te winnen, geen KLASSE, geen BLUF, geen kerels met KLOTEN, geen FURIE, geen PASSIE, geen ........NIKS.
We hebben weer een jaartje mogen/kunnen genieten, en het is alweer OVER enUIT !!!
En dat DOM gelul van ten Hag zijn we ook al zat.
En dan moet de grote leegloop nog komen zeg.
Of kiest Ajax er BEWUST voor om verder te gaan met de zgn eigen jeugd, tis allemaal niet te hopen, want dan worden wij als rijksten snel weer ingelopen door Eindhoven en misschien wel Rotterdam.
Wat een teleurstelling zeg.
Is dan alles in een keer weer over ?
3 -5
MarcoB1971
Schuurs komt er echt wel. Op 2 slechte ballen na vond ik hem gisteren best goed spelen. Ging in ieder geval de duels mannelijk aan.
En Tadic speelde gisteren voor het eerst weer in het centrum. Hij mist ook de diepgaande mensen als Promes, Neres en Zyech.
En Gravenberch op zijn 17e al afschrijven....
Babel is gehuurd. Probeer maar eens een goede speler in de winter te halen. Daarnaast kijk naar het inkoopbeleid bij andere clubs, het is gewoon moeilijk, nooit slaagt iedereen. En Ten Hag bashen zo makkelijk. Hij mist voor zijn spelletje gewoon zijn belangrijkste spelers.
Ga is achter je club staan en het is niet altijd hosanna. We staan nog steeds bovenaan en in de halve finale van de beker. Daarnaast is Ziyech en Taglifico er zondag ook weer bij.
Promes Tadic Babel(Danilo)
Martinez(Eiting) Ziyech Van Beek
Taglifico Blind Schuurs Dest
Onana.

Begint dan langzaam weer het elfal te worden dat Ten Hag voor ogen had. Missen alleen nog Neres en Veltman(die het kennelijk toch beter doet, achteraf)
3 -2
Patrick78
Schuurs kan voetballen, hij is snel, hij is sterk aan de bal....onzin! Schuurs is een ramp. Hij kan simpelweg niet verdedigen.
2 -3
altijdwelwat
Tadic verdient 5,4 miljoen , die gaat helemaal nergens meer naartoe want die zijn honger is weg sinds hij zijn handtekening heeft gezet onder het nieuwe contract.
0 -2
tonny
we hebben zonder zyech geen creatieve voetballer in het veld die opening hadden gevonden.
Elting komt gewoon tekort op dit niveau
met Zyech hadden we het gered. en achterin is het behalve blind ook armoedig, schuurs moet veel meer voetballen zodat zijn fouten er uit gaan
3 -1
altijdwelwat
Lang is bij een moeilijke ploeg als FC Twente , bij 70% van de aanvallen betrokken. Die jongen beschikt over een enorme geldingsdrang die hem waarschijnlijk af en toe lastig maken in de omgang voor Ten Hag. Maar geef zo een jongen het vertrouwen wat Babel wel krijgt en hij gaat voor je door een muur.
1 -3
meerzicht
Geen balans in het team. Te weinig oog voor goede verdedigers en we missen een of meerder verstandige vechters. Overigens denk ik dat we de afgelopen maanden in een grootbspanningsveld hebben geleefd en wellicht is dat ook wel mede een reden van blessures. Ik ben overigens niet zo n type die gelijk wijst naar het onvermoegen van een trainer maar er zijn toch wel wat kritische kanttekeningen tegen ten hag te maken. Gisterenavond raakte ik toch ook redelijk verbaasd dat babel de hele wedstrijd mocht blijven staan en dat schuurs wel in zware wedstrijden moet opdraven maar geen basis gelegenheid krijgt in de compititie. Die jongen was gisteren absoluut niet de slechtste en kan progressie maken maar dan moet hij op wat lager niveau wel meters maken met wat minder druk. Maar ook dat zal,wel met het overspannen programma te maken hebben.
4 -3
Duif63
Dit is wat ik al maanden roep. En toch zijn er nog mensen die Overmars en Ten Hag verdedigen. Onbegrijpelijk.
4 -4
JSF
Ok.... ah ja.... op die fiets.... T is zo lekker lullen vanaf de zijkant... dat geldt overigens voor veel mensen, ook hier op dit forum
2 -5
Minsc
Hij heeft toch gewoon gelijk? Twee dure aankopen die nooit spelen, geblunder van Overmars dus.
1 -1
MarcoB1971
Dat is meestal met aankopen doe je 10 aankopen moet je hopen dat er 5 succesvol zijn. Geldt voor elke club.
1 -3
Marcao
Dolberg Weg. Noa Lang verhuurd. Babel gehaald. Tadic gruwelijk uit vorm. Huntelaar te oud en en langzaam. Neres, Promes en (in mindere mate) Ziyech chronisch geblesseerd.

Dus helaas... dit hebben Ten Hag en vooral Overmars niet goed gedaan. € 262.000.000 op de bank, maar brandhout op de reservebank.
7 -2
Babangida83
Hier kan ik mij wel in vinden. Goed stuk van Valentijn. Mooi verwoord. Kraakt de goede noten om de juiste redenen.

Het goede van gisteren vind ik eigenlijk dat we wonnen van zo'n lastig Getafe, met zoveel groentjes in de ploeg. Dan is er dus echt wel wat kwaliteit. Het moet alleen nog wel even wat rijpen. En de wedstrijd van gisteren is daar heel belangrijk voor geweest.
3 -3
VoorOnzePloeg
Valentijn heeft nu toch echt gelijk,zie je niet vaak
6 -2
MankeNelis
Achteraf heeft iedereen zowat gelijk.
1 -4
Markopantelic007
Er is inderdaad te weinig kwaliteit, vooral voorin. Maarja tot hoeveel blessuregevallen moet je rekening houden? Neres, Promes, Labyad, Ziyech, Veltman, Mazraoui. Je kunt moeilijk meerdere gelijkwaardige spelers op de bank houden. Daar moet talent zitten wat tegen het eerste aan zit, is dat er niet? Of ze zijn verhuurd (Lang).

Marin en Alvarez zijn trouwens wel erg snel afgeschreven. Zou Ajax niet beter af zijn geweest met hun gisteren ipv Gravenberg en Schuurs? Talenten horen pas te spelen als het loopt.
5 0
wladimir
Alvarez en Marin hebben hun kansen gehad en zijn niet beter dan de talenten. Babel is slechter dan Lang. Drie spelers die Ajax veel geld hebben gekost maken Ajax slechter.

Voor Neres was veel interesse. Zijn contract is zelfs geüpgraded. Had Overmars die 50 miljoen niet gewoon moeten pakken?
3 -3
Knalpot
Marin heeft kansen gehad in een team wat nog op zoek naar zichzelf was na het vertrek van 3 bepalende spelers. Afschrijven is onzin en hij verdiend ook gewoon weer een nieuwe kans Gravenbergh is er gewoon nog niet aan toe om zoveel wedstrijden op niveau te spelen.
1 0
Babangida83
Marin en Alvarez zijn momenteel niet beter dan die talenten. Dat is een beetje het probleem.
0 -3
Dennis129
Tsja, een combinatie van blessures en dramatisch inkopen van Overmars zijn de hoofdoorzaken.
De Ligt vertrekt en je koopt Alvarez die schijnbaar minder is dan Veltman en Schuurs.
De Jong vertrekt en je koopt niemand, want je denkt dat Eiting hem wel kan opvolgen. Die is gewoon niet goed genoeg is.
Schone vertrekt en je koopt Marin. Die blijkt er geen klote van te kunnen want er loopt nu al weken een 17 jarige die er nog lang niet klaar voor is.
Dit zijn 3 hele grove misrekeningen geweest, want de posities in je as zijn het allerbelangrijkst.
Met Promes en Martinez ook nog een goede en redelijk goede aankoop gedaan.
In de winter Noa Lang verhuren is een fout geweest, want die is beter dan Danilo op rechts en dan had Tadic de afgelopen wedstrijden ook gewoon in de spits kunnen spelen, want Traore is nog niet klaar en Huntelaar in de basis kan niet meer.
Over De pink Panther die hij heeft gehaald ga ik het niet eens hebben.
Dus ook in de winter weer 2 fouten.
2 -1
altijdwelwat
Alvarez en Marin kan je ondertussen wel doorstrepen, en kan iemand mij uitleggen waarin Lang precies minder is dan Babel , afgezien van zijn salaris......afgerekend op 2 wedstrijden , waarin hij zelfs in die wedstrijden een klasse beter is dan Babel.

Bij Twente ook gewoon bij veel kansen betrokken:

https://youtu.be/DxVY0TYx-I8
4 -1
wladimir
Jouw reactie legt de vinger op de zere plek. In principe het beleid van Overmars in een notendop.
3 -1
Babangida83
Ik vermoed eigenlijk wel dat dit de invloed is van Ten Hag. Die kon niet omgaan met Lang, bewust of onbewust en serveert hem publiekelijk af (Telstar), waardoor Overmars wel met een oplossing moest komen. Heb het idee dat Lang het al nooit goed kon doen bij Ten Hag omdat hij dit soort types gewoon niet moet.

Maar ja, dan nog, moet Overmars eigenlijk gewoon zeggen dat hij Lang beter moet maken ipv om versterkingen te vragen.
3 -1
altijdwelwat
Erik heeft liever een sympathieke 33-jarige speler met roze haar, die vriendjes is met Tadic lekker makkelijk . Jammer dat hij hem op het veld alleen nooit weer te vinden, maar goed als het maar gezellig is.
2 -1
davidgravemaker
Ten Hag is verre van een toverdokter. Gisteravond weer bewezen dat hij er misschien wel nog minder van snapt.. Blind linkback, Gravenberch en Eiting op het middenveld, Babel voor de zoveelste keer 90 minuten met zichzelf zitten stoeien.

Maar vorig jaar ook: Dolberg er in de thuiswedstrijd tegen Spurs niet af halen, waardoor je met 10 man speelt de hele wedstrijd. Tegen Chelsea je 2 CV's laten staan terwijl ze allebei geel hebben. Sowieso Veltman opstellen keer op keer.

Alvarez die keer op keer heeft laten zien geen middenvelder te zijn, maar dan toch in je belangrijkste wedstrijd tegen Valencia thuis weer positioneren op het middenveld.

Moedeloos van te worden deze man.
6 -2
hartvoorajax1
Ik had Veltman graag zien spelen gisteravond.
3 0
Dennis129
Veltman is je beste RCv. Met afstand zelfs. Natuurlijk stelt hij hem op.
5 -2
Babangida83
Echt he... Hoe langer een speler geblesseerd is, hoe beter ze worden. #denkisna
3 -4
PJK54
Is al vele keren geschreven vorig seizoen zat Schreuder als zijn assistent op de bank en die was het brein nu moet Ten Hag het alleen rooien en zie daar kansloos verloren van een theatergezelschap en nu moet er in de ED alle zeilen bijgezet worden om in ieder geval kampioen te worden.
2 -2
Mokum2018
Zoals verwacht heeft Valentijntje weer commentaar
4 -10
voorkennis
Ja maar hij heeft wel gelijk
8 -3