Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van Basten kritisch op Babel: 'Alles vloog van z'n voeten'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 07:50, 6332 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Marco van Basten heeft tijdens de nabeschouwing van het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe CF (2-1) kritiek geuit op Ryan Babel. De aanvaller, die wordt gehuurd van Galatasaray, speelde in de ogen van de analist van FOX Sports geen goede wedstrijd.

Ajax speelde tegen Getafe CF met Dusan Tadić, Ryan Babel en Danilo in de aanval. 'Als je die aanval ziet, is het heel weinig wat ze gebracht hebben. Dat zijn je aanvallers die wat moeten forceren. Het had geen enkel effect', zegt Van Basten, die kritisch is op Babel. 'Het is een routinier. Je zou denken dat hij een aanspeelpunt is, maar alles vloog van z'n voeten en hij leed alleen maar balverlies.'

Dat Babel niet zijn beste niveau haalt, zorgt voor verbazing bij Van Basten. 'Ja, want de laatste paar keer bij het Nederlands elftal vond ik hem nog wel goed. Dat is toch een tijd geleden, denk ik.'

Oud-Ajacied Kenneth Perez neemt het vervolgens op voor Babel. 'Ik vind dat hij bij het Nederlands elftal boven verwachting presteert. Daardoor blijft hij daar ook. Het probleem is dat wij hem iedere week zien spelen. Zijn aannames zijn niet anders dan vijftien jaar geleden. Ik vind het jammer dat hij daarin niet beter is geworden. In de kleine ruimte heb je een goede aanname nodig. Dat vind ik wel een minpunt, maar hij kan wel voetballen. Hij zit echt in een mindere fase.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Mensen op AS in december:

WiJ wiLLeN BaBeL, LaNg mOeT wEg!

Mensen op AS in februari:

WaaRoM is LanG weg eN is bAbEL geHaalD!!!?? wAnBeLeiD!
1 -1
Schip
Waarheid zit beetje in het midden. In de tweede periode vond ik Babel prima, ook qua balbehandeling, al is hij geen stylist. En bij Jong oranje speelde hij ook weleens in de spits als aanspeelpunt, deed hij prima.

Bij oranje was hij eerder tegen Duitsland erg sterk op links en balvast. Waarom er nu zo'n geprut uitkomt...Ik kan het niet los zien van het feit dat zijn rol anders is. TH maakt dat te moeilijk. Op rechts moest hij wennen, op links moest hij wennen. Je ziet de frustratie bij Babel.

Hij kan echt wel wat en moet niet opeens een pispaal worden. Alsof het toeval is dat hij niet aardt en dat het hele team al maanden bagger speelt.
1 -1
WZAWZDB14
Hebben ze in het contract van babel een aantal verplichte speelminuten opgenomen ofzo?
2 0
Ar
Ik ben eerder kritisch op Overmars en Ten Hag. Lang verhuren om Babel te huren lijkt nou niet bepaald de beste keuze te zijn geweest. Het direct opstellen van Babel evenmin.
3 -1
Van Reenen
Leuk om te lezen dat Marco het met mij eens is. Alleen mocht Babel van mij met het 1e vliegtuig terug naar Turkije.
3 0
Amp
Die opmerking over babel zijn techniek van kwal perez is wel spot on. Enige waar babel rendeert is spits, en daar heb je nu gewoon betere alternatieven lopen, ook al is ten hag traore aan het helpen kapot te maken
0 0
Woodenshoe1
Die Traore hype hier volg ik ook niet helemaal. Heb hem nog niets speciaals zien doen in de wedstrijden dat hij mee deed. Behalve ballen van zijn voeten laten springen en mensen omver lopen...
2 0
AjaxYahudi
Maar we hebben Traore ook helemaal niet zien spelen in een goed draaiend team, ik zie heel veel potentie in die jongen omdat hij in de basis alles heeft wat een Ajax spits nodig heeft: onwijs sterk, snel genoeg en het grootste pluspunt vind ik zijn overzicht waardoor die een heel goed aanspeelpunt is, enige waar die echt aan moet werken is zijn scorend vermogen en in sommige situaties wat egoistischer moet handelen.
Ik zeg niet dat het een wereldspits is maar voor zijn leeftijd zie ik hem de komende 2 jaar wel uitgroeien tot een sensatie mits die niet kapot wordt gemaakt door Ten Hag door hem continue willekeurig basis/bank/buiten de selectie te houden.
0 0
SundayOliseh
Klopt, het is pijnlijk maar Traore is ook niet goed genoeg. Nog niet iig.
2 0
Woodenshoe1
Toen hij voor het eerst vertrok was niemand er rouwig om. Daarna kwam hij terug, geen succes. En nu halen ze hem nog een keer terug en verwachten de meesten hier dat hij even de kar gaat trekken. Hij was en is gewoon een hele beperkte voetballen die alleen van waarde kan zijn als hij de ruimte heeft. En laten we die ruimte bij Ajax zelden hebben.

Babel hoort gewoon niet in een Ajax shirt te lopen, dat is de verantwoordelijkheid van Overmars. We hebben sowieso gewoon heel slecht ingekocht afgelopen zomer en in de winter deze hele slechte noodoplossing gehaald. En die helpt ons van de regen in de drup...
2 0
Oempaloempa
Dat klopt wel.
Wanneer je dure aankopen bij een hoop blesures op de bank zitten en onervaren jonkies de kar moeten trekken, dan duidt dat op foute inschattingen.
2 0
Bjorn
Kan iemand die man aan het verstand brengen dat je niet met zo'n kapsel moet rond lopen als je er wekelijks niets van bakt? Je wordt erop aangepakt, zo simpel is de voetballerij. Ga normaal doen, ga voetballen.
2 -1
Lazell
Vind dit altijd zo'n gezwets. Beoordeel gewoon iemand op zijn kwaliteiten ipv zijn haar of hoed.
2 -1
AlexIbarra
Als Babel een genetische test doet komt er ws 98% verwantschap met Siem de Jong uit...

Goede gozer maar het is bijna knap hoe hij me elke wedstrijd opnieuw teleur weet te stellen.
Het ergste is nog dat hij er (bijna) nooit een balletje in prikt om zijn slechte spel een beetje te compenseren.

Het voordeel voor aanvallers is toch dat je een half uur gekloot kunt goedmaken met 1 lullig steekpassje dat wel aankomt of een keer lekker wegdraaien en uithalen.
3 0
Ajax68
Ben je blij dat ze er een "spits" bijhalen, krijg je zoiets wat nog geen bal fatsoenlijk kan aannemen, en zo traag is als een dikke stront, wat een miskoop weer, nummer zoveel Overmars !!!
En dan die Tadic he, verschrikkelijk, is helemaal uitgeput lijkt het wel.
Die hoort ook helemaal NIET in de spits, want dat is geen spits.
KOOP een ECHTE SPITS Overmars, en leg dáár eens 30 miljoen voor uit.
Wat een teleurstelling, en zo lopen er nog wel meerdere rond bij Ajax, en toch durven ze te stellen dat zij de grootste en sterkste selectie hebben???
2 -1
Stamhoofd
Danilo in één helft meer laten zien dan Babel de afgelopen tijd. Hij had van mij mogen blijven staan en dan Babel wisselen. Dan heb je met Danilo en Promes twee spelers met diepte
3 0
MankeNelis
Hij ziet eruit als een chupa chup, maar hij voetbalt ook als een lolly. Babel heeft altijd al ruzie met de bal gehad.
3 0
altijdwelwat
Babel kwam zijn EK deelname ff veilig stellen bij ons , die dacht ik ga lekker in de eredivisie beperkte tegenstanders overhoop spelen. Probleem is dat zijn eigen beperkingen nog veel groter zijn, en Ten Hag kijkt er naar en laat het gebeuren.
4 0
HenryVakH1972
Zit mij telkens dood te ergeren aan die clown!
3 0
Markopantelic007
Met Babel sta je gewoon twee keer zo erg voor lul. Dat haar, als Ronaldo nou zoiets zou doen, ok. Babel moet op het trainingsveld staan, niet bij de kapper zitten.
3 0
fanforeffer
Het is voor mij onbegrijpelijk waarom zo'n slecht spelende Babel mag blijven staan ? Wisselen heeft veel voordelen; 1. hij staat een goed spelende speler in de weg. 2. De speler weet dat hij het beter moet doen 3. Op deze manier denkt het hele elftal, Babel staat altijd in de basis ,ik ga net zo spelen als Babel !
2 0
DarkDefender
Babel is tot nu toe het tegenovergestelde van een aanwinst, het neigt bijna naar sabotage zo slecht is het.
5 0
3sterrenAjax1
elke aanname is een kaats op de tegenstander. wat is die man slecht zeg.
3 0
Joseph
Babel is de slechtste aanvaller die Ajax in lange tijd gehad heeft.

Overmars heeft geld willen besparen met een goedkoop alternatief om Neres en Promes op te vangen, dat kost ons nu de EL.
4 0
voorkennis
Het is een regelrechte aanfluiting wat die Babel week in week uit laat zien, eigenlijk lachwekkend.
En dan wordt Lang verhuurd aan Twente, en dan komt deze pias.
Had Lang de tijd gegeven om te groeien en te wennen, maar nee hoor Ten Hag wisselt en wisselt en wisselt
3 0
behangdelul
Als Lang het iedere week had laten zien bij Twente ben ik het met je eens, maar bij Twente valt lang ook niet echt op.
0 -3
Duif63
Jij bent echt compleet van het padje. Weet je wel dat een bal rond is ?
0 -1
Redrum
Babel was in zijn tweede periode een ijzersterk aanspeelpunt. Toen had hij echt een toegevoegde waarde. Maar deze roze Babel die we nu rond hebben lopen is een karikatuur van die speler. Het is gewoon niet om aan te gluren. De meest simpele ballen vliegen van zijn voet of borst en hij komt niet eens meer in de buurt van een doelpoging. Ajax heeft voor de zoveelste keer gegokt en verloren. Ze hebben zich er makkelijk en goedkoop vanaf proberen te maken in de winterstop en het resultaat is inmiddels wel duidelijk.
1 0