Van Basten kraakt Ajacieden: 'Zijn ze niet goed genoeg voor'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 19:00, 11842 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Marco van Basten is uiterst kritisch op het niveau van de spelers van Ajax. Volgens hem hebben sommige Ajacieden niet het niveau om het voetbal te spelen dat Ajax wil spelen, zo meldt hij voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe op FOX Sports.

Kenneth Perez, eveneens analist bij de zender, stelt dat Ajax vorige week op bezoek bij Getafe (2-0 nederlaag) vooral voetballend ondermaats was. 'Er waren mogelijkheden om goede keuzes te maken, maar die werden niet gemaakt', zegt hij. Hij onderbouwt zijn uitspraken met beeldmateriaal van de heenwedstrijd in Madrid, waarop te zien is dat Ajacieden door verkeerde keuzes de bal meermaals verliezen.

Van Basten reageert vervolgen kritisch. 'Dit zijn jongens die het dus niet kunnen uitvoeren', waarmee de oud Oranje-international verwijst naar de beelden van Perez. 'Ze zijn niet in staat om dit gewoon te realiseren. Daar zijn ze niet goed genoeg voor.' In zijn ogen mist het huidige Ajax sterkhouders als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die een sleutelrol speelden in de Champions League-campagne van vorig seizoen. 'De Jong was altijd aanspeelbaar en De Ligt deed ook zijn ding. En dat rolt dan steeds verder. Op een gegeven moment blijkt dat sommige spelers vorig jaar boven hun kunnen gespeeld hebben.'

Vooral de rol van De Jong wordt daarbij uitgelicht. Met hem op het middenveld liep het spel van Ajax veel beter dan nu, zo zijn Van Basten en Perez van mening. 'De Jong was zo'n sleutelfiguur', zegt Perez. 'Hij stelde steeds uit, zodat anderen in positie konden komen. En dat mis je nu.' Van Basten: 'Als je dan een mindere bal speelt en hij dat kan corrigeren door goed aan te nemen en snelheid te maken, dan is jouw mindere bal gecamoufleerd.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Niemand heeft vorig jaar boven zijn niveau gespeeld. Dat niveau werd lang volgehouden. Dit jaar wordt onder niveau gespeeld, al had meer kwaliteit op het middenveld wel geholpen. De vorm, het vertrouwen en de tactiek zijn er gewoon niet. Dan ga je verkeerde keuzes krijgen.
0 -1
Babangida83
Beetje zielig om een half jeugdelftal te gaan zitten afbranden, terwijl ze tegen een gepokt en gemazeld Getafe spelen dat zowat naast Madrid en Barça staat op de ranglijst. En ze wonnen ook nog!

We hebben echt wel slechtere tijden gekend en we kunnen nu eenmaal niet zulke dure spelers halen voor de bank.

En dat vind ik ook het mooie aan Ajax, want dan komt er weer talent door. Van de Beek is ook ooit vierde geworden in een poule met Molde, Celtic en Fenerbahce. Nu gaat hij bijna naar Real Madrid.
1 -1
bdsngsfs
Zoals ik al eerder zei, gisteren bestond het elftal uit slechts 4 van de spelers die vorig jaar in de CL speelden.
Onbegrijpelijk dat van Basten en co daar overheen kijken. "Boven hun niveau speelden"? 4 Spelers waren geblesseerd, één geschorst en drie anderen zijn verkocht. Waar praten we over.
3 -1
Duif63
Aansluiting bij de Europese top. Dat is de doelstelling die vd Sar en Overmars hardop uitgesproken hebben. Dan moet je ze daar ook op beoordelen. En afrekenen als die doelstelling niet gehaald wordt.
0 0
Libero
Omdat we nu een slechte periode kennen betekent dat nog niet dat het mislukt is. Jij snapt ook wel dat zoiets niet over één nacht ijs gaat en het ook met horten en stoten zal gaan. Dit jaar ging het budget met wel 20 mio omhoog en alsnog zijn we een dwerg vergeleken met de clubs waar we aansluiting bij zoeken. Dat budget zal nog vele malen hoger moeten willen we ook maar in de buurt komen van structureel aanhaken. En dan nog zullen we geen Bale of Coutinho kunnen halen, laat staan als reserves gebruiken.
Maar de ambitie staat en dat lijkt me niets minder dan goed. Niet geschoten is altijd mis!
Het zijn vooral boeroepers zoals jij die op de weg naar boven de kleinste tegenslag héél opportunistisch aangrijpen om te kunnen zeggen "Zie je wel? Mislukt, zei ik toch!"
0 -1
Ajax68
KLOPT helemaal deze keer.
0 0
meerzicht
Ja nu heel snel door seleceteren. Babel maar even aan de kant. Martinez alleen op het middenvekd niet meer als verdediger. Wellicht moet ook Tadic eens een paar weken rust nemen dat gaat niet goed zo. Ajax moet oo snel op zoek naar betere verdedigers wat een drama is dat zeg. En aub laten we stoppen met telkens te vergelijken met de Jong, een voetballer van apparte klasse waarvan er niet veel zijn. Blin zijn datvwe hem hadden. En tot slot volgens mij is er de afgelopen periode veel aangetrokken op basis van een overspanne situatie, laten we maar weer gewoon met beentjes op de grond komen.
0 -1
Sonofafca
Er zullen nog ongeveer 7 spelers vertrekken. Ajax moet gaan bouwen weer de komende jaren. Ajax supporters be prepared
2 0
Tjpknge
Klopt eigenlijk zijn nu alleen Blind, Onana, Vd Beek, Tagliafico, Promes, Neres en Ziyech van het niveau om het een tegenstander van formaat lastig te maken. En dan moet het ook nog zo zijn dat die laatste 4 niet eens aanwezig zijn voor de match van gisteren.

Tsja, ik denk dat we ons voor volgend seizoen op kunnen maken voor een tussen-seizoen.. Maar dan (met een beetje geluk) kan het jaar er op wel weer genieten worden met Unuvar, Brobbey, Salah-Eddine en Taylor.
4 0
waayop
Tsja, het zal allemaal. Maar als ik dan aan de eerste helft tegen Utrecht denk, dat was van een hoger seizoen dan vorig jaar. Ra, ra hoe kan dat dan?
0 0
Mbaku
Marco is werkelijk een belachelijke analist. Kraamt alleen maar onzin uit. Geeft nu weer af op het feit dat spelers boven hun stand hebben geleefd door Frenkie en de Ligt. Wat een gelul. Welke speler van vandaag speelde er vorig jaar ook dan ? Dat zijn er 3. En niemand die hem corrigeert. Die man braakt echt alleen maar onzin en wordt niet geremd door enige kennis van zaken. Belachelijke man. En heel jammer want de beste spits die ik ooit heb gezien.
2 -8
Babangida83
Beetje arrogant onze Marco. Doet ook net alsof Getafe niks voorstelt...
1 0
Aeter
Van Basten is juist een van de beste analisten. Jij kunt alleen niet tegen de waarheid.
1 -1
OdjePils
Supergoeie analyse Marco: Ajax mist De Jong en de Ligt, kneus!
2 -9
Van Reenen
Marco heeft gelijk. Ik begrijp nog steeds niet welke toegevoegde waarde Babel heeft. Gaan er vanavond nog vluchten naar Turkije?
4 -2
Inhartennieren
Babel was de eerste helft samen met Carel de beste spelers van Ajax
1 -6
de-Ajacied
Marco is de enige op FOX sport die alleen maar zinnige dingen zegt
5 -5
blava
Allemaal makkelijke kritiek van Perez en van Basten. Het halve basis elftal is sinds November geblesseerd dus ik weet eigenlijk niet waarover zij praten. Momenteel praat iedereen iedereen na.

Deze blessure gold was niet voorzien. Ik heb er nog wel vertrouwen in.
4 -1
Schwalbino
Dit plus als je, zoals vorig seizoen, bijna alles met 8 tot 9 dezelfde spelers kunt spelen. Dan groeien de automatismen erin.
1 0
Robeerke
Van Basten is zich aan het ontpoppen tot de beste analist. Schroomt niet om de harde waarheid te verkondigen en heeft eigenlijk altijd gelijk.
10 -5
waayop
Jammer dan dat ie dat als trainer niet in de praktijk kon omzetten.
3 -1
Ajacied33
Met wat heeft hij nu gelijk dan? Gewoon populistisch gelul wat hij en half NL doet nu,alsof Ajax er helemaal niets meer van kan. We hebben gewoon teveel blessures waardoor de ideale samenstelling er niet meer is. Ik heb vorig seizoen met Frenkie en de Ligt ook dramatische potten van Ajax gezien. Afgelopen oktober/november waren gewoon buitenaards, beter voetbal gezien als het seizoen ervoor met laatstgenoemde toppers erbij
4 -4
Siemsubliem10
En dan nog mag het verval met een groot gedeelte b keus niet zo groot zijn als je constant bij de Europese top wilt horen...
0 0
Libero
B, C en zelfs D-keuze hè? Of dacht je dat Labyad 1e of 2e keuze was?
0 0
Duif63
Hij heeft 100% gelijk, maar er zijn er maar weinig die tegen de waarheid kunnen. Binnen Ajax al helemaal niet.
9 -8
Ajax114
Echt he en maar blijven zeggen hoe goed ze zijn terwijl het niveau weer helemaal terug is op het niveau van 5 jaar geleden.
5 -7
Ajax114
Hij heeft helemaal gelijk en dat gaan we straks pijnlijk weer 2x45 minuten aanschouwen. We zijn helemaal weer terug op het niveau van 5 jaar geleden. Triest , dat er zo slecht beleid wordt gevoerd.c
4 -9
31xAjax
De kracht zit hem in de herhaling, Kenneth en Marco hebben gewoon gelijk...
3 -1
Henkstarr
Marco pannenkoek haha (trainer)
3 -10
Maxipaxi
Dit zegt alles over jou , sukkel
4 -1
Labrador
Ben het niet eens. We missen 6(!!) spelers. Koekoek. Normaal spelen we met Onana Dest Blind Veltman Nico Martinez vd beek Ziyech Promes Tadic Neres. De vorige keer tegen AZ speelden we met Onana Dest Schuurs Martinez Nous Alvarez Marin vd beek Tadic Huntelaar en een geblesseerde Ziyech
6 -2
ovopiet
Praat hij nu iemand na die dit vorige week al zei?
0 0
edalm
Goed en nu de volgende open deur
1 0