Verweij constateert: 'Iedereen speelt voor eigen transfer'

BartVeenstra, 25-02-2020 om 15:45, 7733 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Van de geoliede machine van eerder dit seizoen is bij Ajax al weken geen sprake meer. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf is de eenheid binnen het elftal van trainer Erik ten Hag volledig verdwenen, zo vertelt hij in de podcast van de krant.

'Ze gaan niet meer voor elkaar door het vuur, zoals vorig jaar. Het is los zand. Iedereen speelt voor zijn eigen transfer. Dat verbaast me wel heel erg, dat dat er zo snel in is geslopen', aldus Verweij, die tijdens de podcast ingaat op de aanstaande Amsterdamse leegloop. Vorig seizoen wist directeur voetbalzaken Marc Overmars veel spelers nog te behouden, maar dat zal deze zomer anders zijn.

'In de komende zomer is het bijna niet tegen te houden. Er zal een grote leegloop komen', zegt Verweij, die enkele namen van wellicht vertrekkende spelers opnoemt. 'Dest, Onana, Van de Beek, Tagliafico, Ziyech is al weg, Neres heeft de ambitie om te vertrekken', aldus Verweij, waarna Valentijn Driessen aanvult: 'Ook Blind heeft de ambitie om nog in een ander land te spelen.' Verweij sluit een vertrek van Blind dan ook niet uit. 'Bij zijn komst zijn er ook afspraken gemaakt dat hij voor een bepaald bedrag weg kan. Hij hoeft niet de hoofdprijs op te leveren.'

Waar veel spelers zullen vertrekken, zullen er wellicht ook veel nieuwe spelers worden aangetrokken. Men heeft daarbij het volgende advies voor Ten Hag. 'Op basis van twee duels wilde Ten Hag Marin per se hebben. Dat was eerder al niet goed gegaan met Kristensen en Labyad. Als Overmars verstandig is, laat hij Ten Hag niet mee besluiten over het transferbeleid. Hij moet de opstelling maken en coachen.'

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Dat uitschakeling CL een mentale dreun is geweest dat is evident. Kon je van mijlen ver zien aankomen. De teamgeest was sterk, het radarwerk was groeiende, men snakte naar iets dat leek op vorig seizoen, maar met 10punten, incl een dramatische wending op Stamford Bridge vloog men er als nog uit.

En het is gewoon zo dat de eredivise dan kaal aandoet. Er leek al nauwelijks een concurrent te zijn.
Mentaliteit speelt altijd een rol, maar zo simpel als 'ze spelen voor een transfer' is het absoluut niet.
Altijd het spel maken, aanvallen en achterin het op orde hebben. Dat luister gewoon altijd nauw. Steeds veranderende samenstellingen bemoeilijken het enorm. Als spelers bij bosje uitvallen, en resultaten zijn slecht kan je als team in een spiraal terecht komen. Er is zoveel dat 'vorm' bepaald.
Zaken als mogelijke transfers spelen altijd en hebben altijd een uitwerking. Dat is niet nu ineens zo.

Je kunt zeer kritisch kijken naar hoe Ten Hag het gemanaged heeft of naar de breedte van de selectir, dat zeker. Maar deze overtrokken eenzijdige conclusies zijn voor de borrelende onderbuiken En daar verdienen deze valse reporters hun brood mee.

Ik verbaas me erover hoe elk jaar weer, en in alle competities voetbalvolgers volledig over zaken als 'vorm' heen kijken. Kwalitatief superieur geachte teams die gaan kwakkelen zien we jaar in jaar uit. Wanneer het team piekt is bepalend voor hoe het seizoen beoordeeld wordt. Het Ajax van vorig seizoen keerde het tij net optijd en er volgde een historische campagne.

Er zullen zeker spelers gaan vertrekken. Wie en hoeveel is (op Ziyech na) onbekend, dus dat is geen nieuws.
4 0
Lagasj
Het beste is om Ten Hag niet meer te laten coachen, dan is dat andere probleem ook opgelost.
0 -5
EersteAanname
Jammer dat Verweij zich verlaagt tot dit soort stemmingmakerij.
6 0
3*stars*3
Dus aankopen van Kristensen en Marin worden toegeschoven aan Ten Hag maar een Promes of een Tadic niet?
Labyad was duidelijk een aankoop uit koker van Ten Hag maar is nu erg makkelijk om hem schuld te geven van miskopen.

Overigens leek het team na bekendmaking van Frenkie naar Barca, ook op loszand.
Slechte start van 2e seizoenshelft met die 4-4 tegen Heerenveen en een pak slaag in Rotterdam.
The rest is history.
3 -2
Lewis Hamilton
Ze zetten geen stap te veel voor Ten Hag en dat is echt zorgwekkend. Het voetbal zelf is al klote, maar als je dan ook nog eens geen stap extra wil zetten, dan maakt het niet uit wie de tegenstander is.
3 -7
Boer Gijs
Zoals Sjaak zegt: een schop onder de kont moeten deze spelers krijgen. Je schaamt je toch om zo onder je kunnen te presteren omdat je niet bereid samen er alles aan te doen?
3 0
Cruijffthebest
Simpel, degene die niet presteert zoals het hoort, die kan lekker gaan banken.
Dan kijken hoeveel clubs interesse hebben als ze niet spelen. Cruijff deed dat altijd en of dat werkte!!!
Ze spelen voor Ajax, hun salaris wordt betaald door Ajax, ze staan in de schijnwerpers door Ajax, ga dan GVD ook eens spelen met hart en ziel voor Ajax, slapjanussen!!!!!
4 -2
oudzuid2
"Iedereen speelt voor zijn eigen transfer"
met name bij Donny heb ik dat gevoel. hoeft niet perse een nadeel te zijn want hij is vaak een van de beteren op het veld.
hopelijk kan Ziyech z'n kop erbij houden en zit ie niet al in gedachten bij Chelsea. tegen Getafe leek het daar wel op
4 -5
Red Devil
Er zijn een aantal spelers alleen maar met zichzelf bezig en niet met het teambelang.
ten Hag moet hier veel harder regen gaan optreden en wie niet horen wil moet maar voelen.
2 -2
PJK54
Misschien onbewust maar ik geloof het niet ik denk dat het meer te maken heeft met automatisme en dat ontbreekt zéker vooral daar ze wekelijks in een andere opstelling spelen en daar is er één verantwoordelijke voor. Los zand dat klopt dan wel en ga dat maar even aan elkaar smeden dat gaat niet meevallen.
1 -3
Libero
Er zijn al vier maanden standaard vier of meer spelers op wisselende posities geblesseerd, maar daar is er maar één verantwoordelijk voor.... Ok doei.
2 -3
PJK54
Zelfs toen er geen geblesseerde spelers waren bleef professor Ten Hag aan het schuiven en wisselen hoe dan ook is hij verantwoordelijk.
1 -3
Cupmetgroteoren
Allemaal speculatie. Ik geloof er ook helemaal niks van dat mogelijke transfers per se leiden tot minder spel. Het kan ook juist een individuele drijfveer zijn. Maar dit soort verhaaltjes worden altijd uit de kast getrokken wanneer de resultaten minder zijn. Dan worden er allerlei verbanden bij gehaald, niet in de laatste plaats om het vuurtje op te poken.
5 -1
The
Wat is er met je gebeurd? Ben je verliefd of zo? Beter zo...
2 0
4xEC1
Ik ben het vaak niet met jou eens maar dit keer wel, met alles, niks aan toe te voegen. Laten we dan maar hopen dat de ploeg deze negativiteit (dat deels door het eigen falen wordt veroorzaakt) maar ook deze speculaties juist aangrijpt en motiveert om de buitenwereld de mond te snoeren door f*cking vanaf nu de mouwen op te stropen en te vechten voor wat het waard is!! WZAWADB
1 0
PJK54
Onbewust en ongewild misschien maar daar zet ik nog vraagtekens bij ik zie meer het ontbreken van automatische maar dat kan ook niet anders dan wekelijks in een andere opstelling spelen
0 0
AlexIbarra
Op zich vind ik het niet erg dat Jan en alleman zijn stompzinnige mening als feit loopt te verkondigen, of treurige persoonlijke roddeltjes 'kritiek' noemt. Maar in alle media-uitingen die ik meekrijg (bewust niet al te veel) zie ik niks van échte kritiek, als in opbouwend of gebaseerd op technische / tactische zaken.
Kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een zgn. kenner iets heb horen zeggen dat ik zelf nog niet had gezien of bedacht. Behalve onzin zoals dit dan.

Als je een mooie transfer wilt maken, is het verstandig om goed te presteren. Als je prijzen wilt winnen met Ajax ook, dus wat is het verschil?
Ik kan letterlijk niet één Ajacied opnoemen waarvan ik denk dat die egoistisch bezig is of probeert de show te stelen (misschien Ziyech tegen Getafe maar toen was hij al verkocht en probeerde hij zijn vorm terug te vinden).

Schuurs en Blind maken fouten om een transfer af te dwingen? Babel kan geen ballen in de loop meenemen omdat hij aan een andere club denkt? Nico pakt een schorsing omdat hij alvast zijn rust wil pakken voor de transferwindow?
In november moest de KNVB nog ingrijpen omdat Ajax veel te goed was voor het NL voetbal, en in februari kunnen trainer, spelers, medische staf, etc. niets goed meer doen en wil elke zichzelf respecterende prof meteen naar een andere club verkassen...

Het is net een video waarin kinderen van 3 de crash van die space shuttle in de jaren '80 verklaren. Als je gek op peuters bent of het je eigen kinderen zijn, is dat vast leuk.
Maar als je geinteresseerd bent in ruimtevaart heb je er geen flikker aan.
6 0
3*stars*3
Netjes!
0 0
Schwalbino
Zo, dat is goed beschreven! Je merkt gewoon dat er een bepaald soort analisten is dat graag het negatieve ergens in leest. Naast de mannen van de telegraaf zijn dat ook de mannen bij Veronica Inside en Arno Vermeulen.

Je hoeft ook alleen maar AS te lezen en je begrijpt meteen de reden waarom die analisten dit continu doen. Er zijn genoeg fans voor wie het glas altijd half leeg is.
3 0
trodat4030
Ah, het neefje van Mike zit weer op AS te minnen, schattig!
0 -1
Boer Gijs
Volgens mij heeft Hag ook iemand ingehuurd om hier te minnen
0 0
trodat4030
Ik heb ook een advies voor de journalist Verweij. Schrijf gewoon feiten en ga niet overal en nergens je ongevraagde mening spuien.
5 -2
Labrador
Wat zou het heerlijk zijn als Blind een aantal journalisten van de telegraaf op hun plek zou zetten zoals hij dat ook bij Jan Joost deed.
7 -2
Amsteraaij
Wat deed blind dan?
0 0
Labrador
https://www.vtbl.nl/video/artikel/5020291/blind-zet-jan-joost-van-gangelen-op-zijn-plek-daar-stoor-ik-me-aan
0 0
Soccerskins
5 spelers zijn al weg waarvan er 1 verkocht is. Knap.
4 -2
Johan1
Klopt helemaal, het zijn een stelletje volgevreten, verwende vedettes. Zeker nu ze een transfer kunnen maken, gaan ze niet meer voluit. Een trainer moet daarom ook ingrijpen en alle spelers scherp houden.
4 -10
Libero
Je zou toch denken dat spelers die mogelijk een transfer kunnen maken juist wel hun best doen.
Maar dat past niet in jouw verhaal hè?
7 -3
cantharel
Van Blind geloof ik het helemaal niet want Ajax heeft ong 20 mln voor hem betaald en een salaris van 4 a 5 mln en dan nu voor een zacht prijsje wegdoen na 2 jaar. Als dat zo is ga ik twijfelen aan de geestelijke vermogens van Overmars.
3 0
Labrador
Het is weer zo ver.
3 0
Arek Milik
Jah en ETH is bezig met Bayern Munchen. Die ziet schoon kans om hansi flick op te volgen. Lekker op zoek gaan naar een vervanger. Ik ken nog wel 1 die ons een paar geleden naar de UEL finale heeft geloosd met een duidelijke visie! ;-)
2 -3
Stuyvesant
En uiteindelijk GEEN ENKELE PRIJS HEEFT GEWONNEN, in tegenstelling tot Ten Hag.
5 -3
Arek Milik
Hahaha! Scheve vergelijking, ten hag had ook geen prijs in zijn eerste jaar en zit er inmiddels nu 2 jaar. Peter bosz had maar 1 jaar en werd in zijn ‘journey’ weggepest door Bergkamp die ook al vertrokken is!
2 -3
AlexIbarra
Dom praten maar heel triomfantelijk erbij lachen.
Grote jongen...

Ik vind Bosz een prima trainer maar misschien kun je je nog herinneren dat Ten Hag in zijn eerste hele seizoen de dubbel pakte?
Dat TH het Nouri-jaar mocht afmaken waarin alles kut was en we overal al uit lagen, is toch geen graadmeter?
1 0
Libero
Ajax was in het eerste half jaar onder TH de best presterende ploeg in de ED.
1 0
Stuyvesant
In zijn eerste volledige jaar won Ten Hag het kampioenschap en de beker en in zijn tweede volledige jaar is hij nog steeds op koers voor het kampioenschap, de beker en (hoe moeilijk ook) de EL.

Peter Bosz is in zijn hele carrière eenmaal kampioen van de eerste divisie geworden. Verder nooit wat gewonnen in zijn carrière. Ik heb veel liever Ten Hag dan Bosz. Bij Bos weet je zeker dat je niets wint.
2 -4
FWAjacied
‘Kristensen komt uit de koker van hoofd scouting Henk Veldmate, die hem in zijn tijd bij FC Groningen al volgde, en John Steen Olsen.’

Lijkt me ook heel knap en zelfs een beetje zorgwekkend als Ten Hag, die eind december naar Ajax kwam, de scouting en Overmars zo snel en makkelijk heeft kunnen overtuigen dat Kristensen per se moest komen. En dus ook kwam eind januari. Bij de verhalen over alle mislukte aankopen, zoals de Zuid-Amerikanen, is het blijkbaar allemaal wel te verklaren.
1 -1
Web
Typisch de Telegraaf
Bij ieder team wat minder loopt, is de sfeer wat minder
Toen het nog goed liep was al bekend dat die spelers gingen vertrekken
5 -1
behangdelul
Wow, wat een onzin weer. Ajax mist gewoon 5 basisspelers wtf wil je dan?
7 -1