Driessen stelt vraagtekens bij motivatie Ajacieden

BartVeenstra, 25-02-2020 om 10:55, 6559 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Journalist Valentijn Driessen vraagt zich af in hoeverre de spelers van Ajax op dit moment gemotiveerd zijn. De Amsterdamse ploeg draait de laatste tijd behoorlijk minder, maar De Telegraaf is vooralsnog opvallend mild in haar kritiek.

Vorig jaar was dat wel anders, zo is oud-Ajacied Kenneth Perez tijdens Voetbalpraat (FOX Sports) van mening. Toen moest vooral trainer Erik ten Hag het vaak ontgelden. 'Wat ik me afvraag: vorig jaar waren jullie superkritisch op Erik ten Hag en Ajax toen het crescendo liep. Nu gaat het slecht, dramatisch, maar zijn jullie poeslief. Het zijn niet de aanvallen op Ten Hag van toen het lekker ging', aldus Perez.

Dit vraagt uiteraard om een reactie van Driessen. Hij laat het weten dat het wel meevalt. 'Jij leest de krant natuurlijk niet. Toen het lekker ging waren we echt niet zo kritisch als iedereen denkt. Tot februari was het hetzelfde scenario als nu. Toen deden ze het Europees beter omdat ze doorgingen in de Champions League. Nu doen ze exact hetzelfde als vorig jaar en zijn we omgeslagen toen ze in Europa goed presteerden en PSV in het zicht kregen.'

Ajax staat nu nog altijd bovenaan in de Eredivisie, terwijl het in Europa door verschillende oorzaken mis is gegaan. 'Je ziet nu geen vooruitgang, toen wel. Toen zag je wel iets groeien, ondanks dat het niet goed ging tegen Heerenveen, Feyenoord en Heracles. Nu zie je weinig verbetering', aldus Driessen, die zich hardop afvraag in hoeverre de spelers van Ajax nog gemotiveerd zijn. 'Er is nu ook een heel andere situatie, omdat er spelers van Ajax zijn die weten dat ze aan het einde van het seizoen weggaan. Ik vraag me af of de honger er dan nog steeds is. Dat heb ik nu geconstateerd, plus het aankoopbeleid.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
heb je t weer. 'de honger'. dom modieus geklets. honger hadden we in Nederland in de winter van 44-45.
0 0
Inhartennieren
Ik ben een Driessen hater, maar hier zou hij best wel eens gelijk kunnen hebben.
De knop moet om bij de speler.
Hebben de teleurstelling van de uitschakeling van de CL nog steeds niet verwerkt.
De neuzen moeten dezelfde kant op, en anders zouden we het kampioenschap wel eens kunnen verspelen.
1 0
fanforeffer
Vorig jaar ,heel veel onterechte kritiek om maar zand in de motor te gooien bij Ajax ,alles geprobeerd om te stoken ,niet gelukt fantasich seizoen. Nu gaat het minder ,precies zoals Faalazijn het hebben wil. Hij is tevreden . Nog even geprobeerd bij pvc ook gelukt. Faalazijntje is een tevreden man.
3 -1
ajaxdordtt
Niks onterechts aan. Toen voegde Erik ook niks toe, alleen op AS wordt vooral scorebordjournalistiek toegepasr.
1 -3
ARUCAMBA
Aankoop beleid ter discussie stellen vind ik zeer zwak, spelers aankopen is koffiedik kijken, je kan je zelfs falliet kopen, genoeg voorbeelden van in nederland, op dat gebied doet ajax het zo slecht nog niet , het zit gewoon allemaal tegen de laatste maanden
2 0
Labrador
Het kan in 1 klap rustig worden als PSV Feyenoord 0-0 wordt en Ajax wint van AZ
2 0
BokkieBokstra
Zo is dat. Nog een 4-1 (mijn pool voorspelling) tegen Getafe erbij en Ten Hag is top trainer, Overmars doet top aankopen en als Babel er ook nog drie intrapt is het een wereldaankoop. Kijk al uit naar de commentaren. Met heel WZAWDB natuurljjk.
1 0
ajaxxcied4life
Ik vraag me oprecht af waarom een van origine Amsterdamse krant en mediapartner van de club Ajax zo blij is als het fout loopt bij Ajax. In andere landen zie je dat kranten uit de streek van een club juist pogen om onrust te stoken bij de concurrenten, maar in Nederland is op Trouw en misschien het Parool na eigenlijk iedere krant tegen Ajax. Ik snap dat 'tegen Ajax' nogal een calimeroconnotatie met zich meebrengt, maar laat ik dan zeggen extreem kritisch. Zal het bij de Telegraaf te maken hebben met redacteuren die pro Cruijff zijn, zoals ik hier en daar op dit forum al eerder heb gelezen?
3 0
ajaxdordtt
Drama verkoopt nu eenmaal beter dan goed nieuws.
0 0
Stuyvesant
Ach ja, kan je wat anders verwachten van een krant die in 1940-45 ook de verkeerde kant koos?
2 -2
ajaxxcied4life
True!
0 0
behangdelul
Hij is het hele jaar al negatief en op zoek naar zaken. Het enige dat ie nog niet geschreven heeft is dat Ten hag zich aan zijn dochter vergrepen zou hebben of een massamoordenaar is maar verder is alles uit de kast gehaald...en dan nog vragen: waarom pakken jullie hem niet aan: WTF!
2 -1
Libero
Perez is ook steeds meer een stripfiguur aan het worden. "Wat nou nuance of feiten?"
0 0
zwollie
Faalazijntje krijgt er een stijve plasser van zo, kan hij lekker door zeuren over ajax.
0 0
AJAXAFC1
En terecht dit keer, het mag nu wel keer op scherp gezet worden...
Komende week getafe az en utrecht alles of niets
1 -2