Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van Halst: 'Ajax moet terug naar de basis'

FinnDekker, 24-02-2020 om 15:50, 6404 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Ajax voor een lastige klus staat aankomende donderdag is een understatement. De Ajacieden moeten tegen Getafe een 2-0 nederlaag zien weg te werken in eigen huis. Samen met Jan van Halst en Gerald Vanenburg kijkt het Algemeen Dagblad vooruit op de return in de Europa League. 

'Als je zag hoe makkelijk ze zich lieten meeslepen in het spelletje van die ploeg... Die Spanjaarden zijn er met glans in geslaagd om de Ajacieden uit hun spel te halen. Ik denk niet dat je dat zo makkelijk even omdraait, binnen een week', klinkt het uit de mond van Van Halst, die het somber inziet voor de Amsterdammers. 'Je moet stoïcijns je eigen spel spelen, maar dat vergt een mentale hardheid.'

Vanenburg is iets positiever gestemd. 'Ajax zal problemen hebben om er doorheen te voetballen, want Getafe gaat het natuurlijk achterin dichtgooien. Het is ook wel een kwestie van geluk. Als Ajax binnen twintig minuten weet te scoren, kunnen ze er makkelijk een stuk of vier maken. Daar ben ik van overtuigd. Een compleet Ajax zou sowieso geen problemen hebben met Getafe, want ze zijn kwalitatief veel beter.'

Maar wat moet er anders qua opstelling? 'De as is heel belangrijk. Vorig seizoen heeft Ajax successen behaald met Tadić in de spits. Ik zou hem daar graag weer zien', stelt Van Halst. 'Met Van de Beek op tien en Blind achterin komt er wat meer herkenbaarheid in de ploeg. Dat is belangrijk nu: terug naar de basis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Eens. Tadic maar weer in de spits, Babel eruit en Ziyech op rechts.
Ik zou het donderdag zo doen:

Onana;
Dest, Schuurs, Blind, Castillo;
Alvarez, Martinez;
Ziyech, Van de Beek, Danilo;
Tadic
0 0
AjaxSXM
Wat ik mis bij al dit soort commentatoren (en Ten Hag overigens) is een beetje creativiteit a la Cruyff / Van Gaal / Pep): of Getafe gaat weer hoog druk zetten (zeer onwaarschijnlijk maar niet ondenkbaar) of ze graven zich in (meest waarschijnlijk). In beide gevallen heb je betere veld bezetting met een 4 mans middenveld dat durft te voetballen dus 3-4-3. Met Blind net voor de 3 mans verdediging (Dest Schuurs Martinez voor geschorste Niko) en Eijting erbij. Ziyech op rechts, Tadic op 10 en Traore in de spits als voetballende spits. Danilo op links want Babel moet eindelijk uit zijn (en ons!) lijden verlost worden.
0 0
neutraaltje
nee hoor, ik verwacht niet dat zij zich ingraven, en zou ook onverstandig zijn
ik denk dat ze er net zo zullen in gaan als de uitwedstrijd, want dat is de manier waarmee ajax het moelijk heeft. en hoe ze zelf het beste spelen.
maar als ajax zich niet gek laat maken.. niet ingaat op hun fratsen. en er keihard voor gaat, zie ik nog wel mogelijkheden
0 0
fanforeffer
Wat ik niet begrijp ; Babel op links is niks, zwaar onder de maat. Tadic op recht speelt zwaar onder de maat. Waarom wordt er niet een keer tijdens de wedstrijd gewisseld ?
0 0
PierreHeno
En ja hoor!!...daar hebben we meeprater Van Halst weer hoor met zijn abstracte 'bloody obvious' aanmerkingen.
0 -2
Johan1
We moeten terug naar de basis inderdaad, maar dan wel zonder Ten Hag. Die clown presteert het om met deze spelers iedere week slechter te gaan spelen.
4 -1
pafo
Tegen getafe.
Onana
Nous, martinez,blind,Nico
Vdbeek,Ziyech,eiting
Dest,tadic,babel (als er een betere is dan die)

Uitgaande dat promes en neres nog geblesseerd zijn

Succes
0 -2
Labrador
nous is gebleseerd en nico geschorst........
2 0
Spectre
Nico is geschorst
1 0
Web
Eens, wat zou ik graag Vanenburg bij Ajax zien
Erg geschikt voor de jeugd, maar ik zou hem ook graag naast Ten Hag zien
Betrap hem alleen maar op zinnige uitspraken
En in mijn ogen de een van de meest technische spelers die ik in Nederland heb gezien
4 -3
Schip
Het is juist alsof hij de heenwedstrijd compleet gemist heeft. Net als de wedstrijd van Getafe tegen Barca in Nou Camp.

Dacht je nou echt dat Getafe Ajax lekker de kans gaat geven om in het eigen spel te komen, om het publiek erachter te krijgen en die 1-0 te scoren?

Man, die gaan hoog druk zetten en Ajax voor eigen publiek aanpakken. Ajax thuis is sinds Spurs geen Ajax thuis meer. Het wordt 90 minuten lang hetzelfde: ergeren, worstelen, vloeken en met afnemende hoop naar de klok kijken. En als de tegengoal valt, kun je helemaal je lol op.

Krijgen we straks de teksten van TH weer: zelf initiatief nemen, zelf druk zetten, maar niet ongeduldig worden, niet uit de tent laten lokken, goed positiespel. Blaat blaat blaat blaat.

Wat TH beschrijft is wat de basis zou moeten zijn, wat Van Halst ook voorstelt. Web: hoe lang is het geleden dat Ajax gedomineerd heeft? Uberhaupt? In eigen huis? IN een Europese wedstrijd? Vol druk erop en niet loslaten? Heeft Ajax uberhaupt zo'n wedstrijd gespeeld onder TH, of moeten we dan naar Bosz? Waarschijnlijk wel, want TH is niet van 90 minuten druk. Die wil ruimte laten en omschakelen.

Ik zie 0 (voor)tekenen van herstel. Overleeft Ajax dit wel, dan is het een ontsnapping voor in de geschiedenisboeken. Real uit voelde ik aankomen, al had je daar ook geluk bij nodig. Nu heb je meer dan geluk nodig. Namelijk vorm, geloof en een werkende tactiek. Roep me even als je een van die dingen tegenkomt ok.
1 -1
Labrador
want anders kom je niet kijken?
0 0