Driessen: 'Er is onvoldoende geanticipeerd'

FinnDekker, 24-02-2020 om 07:40, 5477 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Valentijn Driessen is het te makkelijk om te wijzen naar vorig seizoen na de slechte resultaten van Ajax in de afgelopen weken. In 2019 startte Ajax ook dramatisch na de winterstop, waaronder ook uit bij Heracles Almelo, waarna alles uiteindelijk toch nog goed kwam. Maar in tegenstelling tot toen zouden er dit jaar weinig aanknopingspunten zijn om aan vast te klampen. 

De verslaggever van De Telegraaf ziet gelijkenissen met een jaar geleden qua verliespunten. 'Alleen zijn de vooruitzichten ditmaal troebeler. Staf en spelers bakken zoete broodjes, zijn niet scherp genoeg op elkaar en de wetenschap bij veel basisspelers dat komende zomer een lucratieve transfer wacht, werkt gelatenheid en desinteresse in de hand.'

'Krijgt Ten Hag zijn ingedutte ploeg de komende tien dagen niet aan het voetballen, dan ligt het voor de hand dat Ajax als halve finalist van de Champions League donderdag roemloos wordt uitgeschakeld in de veel zwakkere Europa League, dreigt AZ zondag in de Eredivisie langszij te komen bij de landskampioen en kan FC Utrecht KNVB-bekerwinnaar Ajax zomaar onttronen op 4 maart', schrijft Driessen over een absoluut doemscenario.

Driessen wijst vervolgens naar Marc Overmars, die deze terugval had kunnen en moeten voorkomen. 'Terwijl je dacht dat Ajax in de winter de knip zou trekken om nationaal en internationaal geen sportief risico te lopen is er onvoldoende geanticipeerd op de zomerse missers, die het vertrek van De Ligt, De Jong, Dolberg en Schöne niet opvingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Goedkoop geblaat weer van Valentijntje hoor.

Ajax heeft wel getracht om het gemis van Neres op te vangen door Babel te huren ook heeft hij geprobeerd om Anthony vervroegd naar Ajax te krijgen.

Dat je net na de herstart er weer een lading blessures bij krijgt was niet te voorzien en dat nu is waarom het misloopt.
Driessen is niet eens een onheilsprofeet te noemen wel een zwartkijker die de koe in de kont kijkt en dan bijna blij is als hij bijval krijgt van VI .
Deze man heeft zich al zo vaak ongeloofwaardig gemaakt dat zijn mening geen enkele relevantie heeft.
0 0
vincent_DV
Het loopt helemaal niet mis op blessures. Het loopt mis omdat je gewoonweg te weinig fatsoenlijke middenvelders hebt en ook geen echt goede RCV. Had je gewoon 1 goede extra creatieve 6 en een goede RCV had je een goede basis van achteruit, dan weet ik zeker dat niemand had gezeken op een aanval bestaande uit Tadic, van de Beek, Promes/Danilo en Babel.

Maar spelen met Eiting en Gravenberch op 2 cruciale posities, dat kan echt niet, twee totaal onervaren jochies...
0 0
aka
Deze keer heeft hij gelijk
0 0
MosesD
Hoewel ik Driessen een vreselijke natte wind vind, heeft hij met zijn kritiek op Overmars wel een punt. Als je kijkt naar wie er vertrokken zijn en wie er gekomen zijn, daar zit het al scheef. Er gingen twee creatieve (controlerende) middenvelders er kwam er eentje voor terug, maar Marin is geen creatieve speler, noch een controleur. Eerder is hij een 10 of een aanvallende rechtshalf. Veel beter had Overmars dus bijvoorbeeld een Pröpper of in ieder geval zo'n type moeten halen. Waarom Marin als vervanger van de Jong en Schöne? Totaal onbegrijpelijk en een grote fout.
Dan de vleugels waarvan je tijdens het vorige succesvolle seizoen al zag dat die dun bezet waren. Oké, Promes kwam erbij, maar er had nog wel een extra vleugelspeler gehaald kunnen worden. Achterin haalde hij Alvarez (en eerder Magallan), een hele dure aankoop. Hoe is het mogelijk dat er uit de koker van de goed betaalde scouts zowel Nico/Martinez ook een Magallan komt? Wordt daarover wel gepraat en worden daar ook harde conclusies getrokken? Ik betwijfel het. Natuurlijk weet je nooit zeker of een aankoop het red, maar van Magallan zag een leek binnen 5 minuten dat dat geen Ajax verdediger is. En die jongen is eindeloos bekeken, hoe is dat in vredesnaam mogelijk? Alvarez krijgt nog het voordeel van de twijfel, maar let wel, daar is 15 mio voor betaald. Dan moet je het wel héél zeker weten. Nou, dat weet ik (en met mij velen anderen) nog niet. Kortom, de scouting moet tegen het licht gehouden worden. Die moet veel en veel beter.
Voor komend seizoen: Onana weg, is er een nieuwe keeper nodig? Ik twijfel. Varela en Scherpen moeten hem toch kunnen vervangen? (ook Onana maakte weleens foutjes in het begin). Heel veel geld betalen voor een keeper? Nogmaals ik twijfel. Rechtback heb je straks Mazra en Timber (uitgaande dat Dest vertrekt). Dat is dus prima bezet. Een volwaardige back met als back-up een eigen jeugdspeler. Centraal Blind en Schuurs, met daarachter Alvarez en Botman/Pierie. Je kan overwegen nog een cv aan te trekken, maar geen top prioriteit. Nico zal vertrekken, ik denk dat Martinez prima linksback kan spelen. Erachter twee grote talenten Eddine en Castillo.
Op het middenveld zou ik dus een vervanger halen voor van de Beek. En nog een creatieve middenvelder, want eigenlijk is alleen Eiting een creatieveling en die is vaak geblesseerd en het is nog afwachten of die de laatste stap kan maken. Marin moet nogmaals de kans krijgen, maar dan dus NIET als controleur! Voorin zou ik naast Promes nog een linksbuiten halen (Babel mag terug naar Turkije), Unuvar mag trouwens ook veel kansen krijgen hangend op links en als 10. In de spits hebben we dan Tadic en grote talenten Traore en Brobbey erachter. Op rechts dus Anthony. Erachter eventueel als Hansen, maar een een extra rechtsbuiten is geen overbodige luxe (of gaat Kühn toch nog verrassen?). Al met al moeten er na Anthony nog maximaal 4 spelers gehaald worden, waarbij prioriteit op creativiteit op middenveld ligt. Overigens was ik een enorme fan van Edgar Davids. Die combineerde creativiteit met een onvoorstelbare hoeveelheid energie en power. Zo'n type zou ik er ook heel graag bij zien. Nico is straks weg, dan is Martinez de enige 'gemene' speler. Te weinig.
Werk aan de winkel dus voor Overmars.
1 0
Cupmetgroteoren
Nee hoor, de verwachtingen zijn te hoog. Met een hit en miss percentage van 50 procent heeft een td het gewoon goed gedaan. Maar men denkt hier ff structureel Europa te domineren, wat niet gaat gebeuren met zo'n lage begroting. Getafe is in handen van Dubai en daar kun je incidenteel een keer van winnen, maar meer niet. Ajax staat eerste in de eredivisie en wordt waarschijnlijk kampioen. Veel meer zit er niet in. Chelsea werkt met een begroting van rond de 500 miljoen en Valencia heeft een begroting van rond de 200 miljoen. Logisch dus dat je uitgeschakeld wordt in de CL.
0 0
MosesD
De verwachtingen zijn idd te hoog. Ten tijde van de zgn Fluwelen Revolutie werd geroepen dat Ajax moest terugkeren aan de Europese top. Dat hebben ze in de geschiedenis maar twee keer gestaan, maar vooruit. Een mooi maar totaal onrealistisch streven, zeker in de huidige voetbaltijd. Ajax speelt in de Eredivisie en kan daardoor hooguit af en toe tegen de (sub)top aanschurken. Al heel knap voor een club uit zo'n kleine competitie.
Waar het mij om ging is dat er verkeerd is geïnvesteerd afgelopen zomer. Jij zegt dat Overmars 50% heeft goed gedaan, ik betwijfel dat. Maar laten we kijken naar afgelopen zomer. Er vertrekken dus 2 creatieve en controlerende middenvelders. Daar komt één middenvelder voor terug, die a) niet creatief is en b) geen controleur is. Daar gaat het mij om. Daar gaat het al fout.
Voor de rest zijn er gewoon teveel misperen. Natuurlijk en nogmaals je weet nooit 100% of een speler gaat slagen, wel moet je spelers halen, die in eerste instantie bij Ajax passen. En ook dat gaat vaak al fout.
0 0
BRAMHOUTEN
Er zijn weer veel trollen onder hun steen vandaan gekomen. Over een aantal weken zijn ze weer vertrokken.
1 -1
3sterrenAjax1
ten hag wisselt veel te veel. alvarez vs schuurs, eiting vs gravenberg, traore vs huntelaar. zo maak je spelers onzeker en creër je tevens nooit vastigheid.
0 0
Vertonghen
Het is niet zo simpel als TH of Overmars aanwijzen.
Ze zijn beide gebonden, Overmars aan de rvc en TH natuurlijk aan Overmars.

De selectie was vorig jaar al volledig uit belans.
12e (op Huntelaar na) man was iedere wedstrijd weer 40% minder als de basis.
Dit jaar vertrekken slechts 2 v/d 5 top spelers van het afgelopen jaar, als een godswonder mogen we nog een jaar genieten van een paar toppers.

Daarvoor terug halen wij Alvarez en Marin, daar gaat het dus mis.
Aankopen vallen tegen, Ajax investeerd te weinig in de toekomst (exodus 2020).
Dit terwijl iedere blinde al weet welke spelers er zullen vertrekken.
Nu hebben we dus weer een magere bank en moeten de aankopen nog ‘wennen’ na 1 juni.

Naar mijn idee slecht beleid, wat niet wegmeemt dat TH niet altijd (vaak) onlogische keuzes maakt en wissels toepast.
0 -2
roodwit007
noem mijn een trainer op , die wel altijd een goede beslissing neemt
0 -1
MarLuuk76
Die kut Valentijn en al die andere pers. Kunnen altijd schrijven wat ze willen. Omdat of het 1 of het ander ooit wel in een seizoen ter sprake komt. Vies eng naar mannetje.
1 -2
roodwit007
Raar de gene die nu zo hard roepen rot op ter hag , zijnen wel de personen die verleden seizoen bijna zijn kont schoon likte , als je wint heb je vrienden als je verliest zit je met een hunk vol trollen
0 -1
Johan1
De schuld ligt toch echt bij onze waardeloze trainer die te vaak wisselt van opstelling en spelers onzeker maakt. Waarom ineens geen Traore, Alvarez? Nu moesten Opa Huntelaar en Schuurs ineens starten. Ten Hag is tactisch gewoon erg zwak en het lukt hem niet om er een hecht team van re maken. Zelfs met reservespelers heb je meer kwaliteit dan Groningen, Willem 2 en Heracles, maar spelers zonder vertrouwen en vastigheid spelen niet goed. Ten Hag weg en je wordt kampioen, als hij blijft, gaat de schaal naar Rotterdam. Ongelooflijk, want Feyenoord stond 18 !!! punten achter. Kun he nagaan wat een goede trainer kan doen.
1 -5
Boer Gijs
11 punten al verkloot door die pruster ten Hag
1 -6
Ginoajax1
Het grote probleem denk ik is dat het gelazer van tranfers van spelers de focus niet volledig op de wedstrijden is. Je maakt mij niet wijs dat je met deze selectie niet kunt winnen van Heracles die 5 punten halen uit 8 wedstrijden.
Bijna op elke positie staat een betere speler. Ziyech en vd beek zijn teveel bezig met randzaken.
Elke tegenstander ziet ajax als de wedstrijd van het jaar. Dan moet je volledig gefocust zijn op de wedstrijden. Onana kan dat wel.
2 0
Libero
Heracles uit is, ongelooflijk maar waar, altijd lastig. Vorig jaar verloren we er ook met een wél fitte selectie mét Hakim, mét Frenkie, mét Matthijs en mét Lasse (als invaller), ook van een niet zo indrukwekkend Heracles. Dat was wel ook vlak na de winterstop, misschien hadden transferperikelen ook wel invloed, maar we hebben daar ook in andere periodes verloren en gelijkgespeeld.
1 -1
de-Ajacied
Europa League kunnen we sowieso vergeten
Maar het kampioenschap mag echt nier uit handen worden gegeven
Het belangrijkste is dat er weer wat meer spelers op tijd fit hebben tegen feyenoord en dat we deze weken niet te vaak Nijhuis hebben
4 -2
Ajaxadept
Driessen wil zijn plek in het VI programma weer veilig stellen door het azijnpissen over Ajax weer aan te wakkeren. Iedereen weet dat de echte "toppers" in de winterperiode niet te koop zijn. Overmars heeft getracht Anthony in de winter al te halen, zijn club werkte daar niet aan mee. Overmars is dus de schuld van de blessure van Promes die zich na de winterstop blesseerde? Onzinverhaal, maar ja je moet je krantje wel dagelijks slijten, he Driessen.
3 -2
Duif63
Driessen heeft gewoon gelijk. Overmars ging pas op 31 januari proberen Antony binnen te halen. Beetje laat he. Daar had hij op 1 januari mee moeten beginnen.
0 0
louis60
Ik verwijt het de technische staf. Zoveel geld, zoveel ervaring en in de winter niemand halen? En je wilt op 3 fronten strijden? Een kind kon inschatten dat dat niet kan, met zoveel blessures. Ja, als iedereen weer fit is, komt het allemaal weer goed. Wanneer is dat? Vlak voordat ze naar andere clubs gaan?
5 -1
Vlieske
Valentijn ben het een keer met je eens. Je vergeet alleen nog 1 ding. De jeugdopleiding is inmiddels ook alweer verkloot. Ook hier hebben ten hag en Aldimars een groot aandeel in. Als je de jeugdelftallen nu ziet spelen. Zoooooo slecht. En allemaal weer met een nr 10 als loper. Iets wat God juist weer had afgeschaft. De mooie voetballers voetballers worden aan de buitenkant gezet. Ongelooflijk hoe je in een paar jaar tijd alles weer naar de sodemieter helpt
4 -2
Danos
Valentijn pakt in zijn stuk ook wel weer de voorbeelden die zijn stukje goed uitkomen, zoals scherpen en pirie “ mis” kopen zijn. Met deze jongens is gewoon een traject afgesproken en ze zouden pas volgend seizoen klaar moeten zijn voor het eerste( zeg nog geen basisplaats)

Babel vond meneer ook een goede aankoop maar ja dat nog niet uit de verf komt is een ander verhaal.

Neres heeft een terugslag gehad, Veltman is erbij gekomen en promes had ook fit moeten zijn.

EL is lastig tegen die kloten ploeg maar kampioen worden is belangrijker.
Mocht AZ gelijk komen aankomend weekend dan komt de kampioen stress daar ook opspelen en je moet er niet gek van opkijken dat ze dan weer falen.
Wat we ook vaak zien als iedereen denkt dat we het verprutsten dat we eind van het weekend de grote winnaar zijn.

Beker binderij persoonlijk gewoon bonus
1 -1
leeuwenhart
Makkelijk om te kwijlen als het niet goed gaat. En laten we eerlijk wezen het gaat niet goed , maar ik vind dit open deuren intrappen. We gaan ook hier wel weer door heen komen maar ik vrees dat we nog niet tot op de bodem zijn. Maar we weten dat AJAX altijd terug veert hoe erg het ook is of gaat worden !
1 -3
Joseph
Martinez en Promes waren uitstekende versterkingen, tegen Chelsea hebben we gezien dat de basis op orde was. Daar heeft Overmars dus voor de helft goed gedaan, Alvarez en Marin is natuurlijk om te janken zo slecht.

Waar Overmars echt gefaald heeft, is deze winter. Met de blessures van Neres en Promes, had ingegrepen moeten worden. De diepgang van de vleugels is ontzettend belangrijk voor Ajax. Vorig seizoen was het zonder Neres ook altijd minder, hebben ze het ook afgelegd tegen Tottenham, was nooit gebeurd met Neres.

Babel is geen speler met diepgang, dat was gewoon een goedkoop excuus van Overmars voor een aanvaller.
2 -1
Cupmetgroteoren
De Rvc gaf geen toestemming voor mega aankopen deze winter zonder dat er eerst een speler verkocht werd. En dat is prima verantwoord financieel beleid. Je gaat niet zomaar midden in het seizoen 25m boven je begroting zitten. Ziyech kon verkocht worden en dan kon anthony meteen gehaald worden, maar Overmars gaf geen toestemming voor de verkoop van Ziyech.
0 0
ajaxxcied4life
Ondertussen moeten we ook concluderen dat Neres erg vaak geblesseerd is. Iets dat ook de nodige zorgen moet baren. Vooral omdat hij bij zijn vorige club ook vaker niet dan wel speelde.
0 -2
3*stars*3
Neres erg vaak geblesseerd?
Is in november geblesseerd geraakt en daarna niet meer terug gekomen.
Vorig seizoen heeft hij meer dan 50 duels gespeeld.
In 17/18 ook bijna alles gespeeld...
2 0
cantharel
Die 50 mln kan je in elk geval naar fluiten, ontvang je nooit meer.
1 -3
Ajax4glory
Zullen we gewoon een tijdje 4-4-2 gaan spelen met Traore en Tadic voorin
4 -1
Duif63
Dat heb ik hier in de winterstop al geopperd. Mocht niet van de kenners, "want dat past niet bij Ajax en de filsofie van Johan"
0 0
Boer Gijs
Je had allang anders moet gaan ballen.
1 0
PeterVKV
Of 3-5-2 met achterin Martinez, Blind en Schuurs. Nico en Dest aanvallend aan de zijkanten, een voetballend middenveld met Eiting, Donny en Ziyech en voorin inderdaad Traore en Tadic. Nico vervangen door Castillio tegen Getafe. Als Promes weer fit dan voor Tadic (als hij zo slecht blijft spelen) of Traore. Pas weer met 3 spitsen als Neres fit is.

Maar gaat TH niet doen want die kan niet buiten de lijntjes kleuren.
1 -1
Joseph
Zou ik normaal fel op tegen zijn, maar als je enige 2 vleugelspelers met diepgang geblesseerd zijn, is het misschien wel het beste..

Dat gekloot met Babel, Huntelaar en Tadic is niet om aan te zien. Die 3 kunnen niet samen spelen.
3 0
PeterVKV
Voordeel bij een nadeel: interesse in Ajax spelers verflauwt, buiten Onana vertrekt niemand meer, Donny en Nico spelen nu zo matig dat ze nog maar een jaartje blijven.... Anderen zoals Tadic en Blind realiseren zich weer dat ze heel blij mogen zijn om lekker bij Ajax te mogen spelen....Weer anderen zoals Babel en Huntelaar beseffen dat het nu echt tijd is om bij de veteranen te gaan ballen......En Overmars beseft dat er een grote fout is gemaakt door niet veel meer in jong aanvallend talent met diepgang te investeren als het opleiden van dat soort spelers blijkbaar niet lukt....En Ten Hag is terug op aarde; een heel behoorlijke trainer/coach die echter niet buiten de box kan denken als het echt moeilijk wordt zoals de afgelopen tijd, vasthoudend aan een tactiek waarvoor hij door blessures niet de juiste spelers heeft. Doodzone, maar door de mand.
1 0
cantharel
Mee eens want wie wil nog te dure Ajax spelers hebben, elk nadeel heeft nu ook zijn voordeel.
1 0
Ajaxbrl
Nog zo'n slechte zomer en we zijn helemaal niks meer, hopen dat de boys snel opkrabbelen, nog 11 potjes in de competitie, win je er 9 ben je sowieso kampioen (mag je utr en fey nog verliezen).
0 0
Ajax68
KLOPT HELEMAAL !!!
2 0
cantharel
Niet helemaal want als je AZ verliest dan mag je er niet nog een verliezen.
0 0
Labrador
OKE MAN
0 0
Flipper33
Aankomend seizoen weer het zelfde verhaal! Als ziyech weg is en Vd beek waarschijnlijk hebben we weer geen creatieve middenvelder ! Zullen ze Antony wel weer voor gebruiken.
1 -1
Joseph
Als Ajax Europees niet weg wilt vallen komend seizoen, moeten ze alles uit de kast trekken voor Ihattaren. Het gat dat Ziyech achter laat is gigantisch.

Antony is geen 10.
1 0
Jari_held
Haha wat een gelul dit weer van Driessen... als Ajax donderdag met 3-0 wint, van AZ wint en tegen Utrecht de bekerfinale haalt is alles weer koek en ei... is net zo waar als dat hij nu paniek zaait over een roemloos einde van het seizoen...

Ja er moet genoeg beter... maar zo slecht als het nu allemaal gemaakt wordt is het niet.
1 -13
Raoul14
Keep on dreaming!
3 0
PeterVKV
Het is tering slecht, het is niet om aan te zien slecht, het kan bijna niet slechter.
4 0
Joseph
Gisteren niet gekeken?
5 0
Duif63
Zo slecht is het niet.... Meen je dat nu serieus?
10 -1
Jari_held
Nee je staat bovenaan, staat in de halve finale van de beker en Europees heb je gewoon een goede groepsfase gespeeld en ben je gewoon genaaid. Tegen Getafe was inderdaad verschrikkelijk slecht en zou uitschakeling wel een slechte zaak zijn. Maar de complete paniek die nu gezaaid wordt slaat nergens op
0 -4
31xAjax
Je hebt écht geen idee hè?
4 0
Jari_held
Je klinkt alsof je voorspellende gaven hebt en al weet dat we roemloos ten onder gaan overal en elke wedstrijd dit seizoen? Ik zie ook wel dat de vorm de laatste weken een stuk minder is, maar dat hier hele duidelijke redenen voor aan te wijzen zijn... de complete paniek is dus nergens voor nodig. Ipv zeiken op alles en iedereen bij de club, zou je er ook voor kunnen kiezen om gewoon achter het team en de club te kunnen staan. Schijnt dat supporter namelijk iets met support te maken heeft in plaats van met afzeiken
0 -2
voorkennis
ja ....als als als
3 -1
Gajes
Blessure bij beide buitenspelers met diepgang is 1 van de oorzaken. Daarnaast natuurlijk het vertrek van de Jong en de Ligt, welke spelers je ook had gekocht geen van allen heeft vergelijkbare kwaliteiten vandaar ook de transfersommen.
1 -1
voorkennis
Ondanks alle blessures zet nou GVD Tadic in de spits , Ziyech vrije rol van rechts en Donny op 10.(met Eiting en Martinez als controleurs erachter)
Dat heb je iig weer enigzins de vastigheden van vorig seizoen.
Hoe moeilijk kan t allemaal zijn?
Maar donderdag zullen we wel weer die suikerspin op links krijgen, Tadic op rechts en Traore in de spits.
Het is om werkelijk moedeloos van te worden
3 -2
Aspers73
Dat is het meest kwalijke, je speelt 1,5 seizoen lang je beste voetbal met Tadic in de spits en hij laat hem nu constant op rechts spelen. Hoe haal je het in je hoofd?
7 -1
Spectre
Je moet vanaf nu gewoon met Tadic in de spits spelen en em daar laten staan
3 0
Markopantelic007
Onzin er is wel degelijk geanticipeerd. Marin, Alvarez, Martinez en Promes zijn voor veel geld gehaald. Helaas is het niet uitgepakt zoals gehoopt, maar dat wist niemand van te voren. Had Overmars er dan nóg meer moeten halen? Tot november sprak men trouwens nog over een misschien nog wel beter Ajax dan vorig seizoen. Blessures hebben roet in het eten gegooid.
3 -2
Dennis129
Er is heel slecht geanticipeerd dus.
Marin is gekomen ipv Schone, maar speelt nooit en zelfs de 17 jarige Gravenberch die er niks van baks blijkt beter.
Alvarez is gehaald als vervanger van De Ligt maar Veltman en Schuurs blijken beter.
Voor De Jong is helemaal niemand gehaald en dachten ze het met Eiting af te kunnen
Martinez is gehaald als verdediger en speelt uit nood op het middenveld.
Promes is een goede aankoop.
Er zijn in de hele selectie buiten Neres en Promes geen basiswaardige vleugelspelers aanwezig. In Jong Ajax spelen de 16 jarige Unuvar en centrumspits Danilo op de vleugels. Dus ook daarvandaan kan geen vervanger komen. Noa Lang had nu op rechts kunnen spelen, zodat Tadic naar de spits kon, maar die besloten ze te verhuren. Ook weer zo een inschattingsfout.
Overmars is de hoofdschuldige van deze malaise
2 -1
Aspers73
Klopt. In alle linies waren de beste spelers geblesseerd. Haal de beste 4 of 5 spelers weg uit een ander team en er blijft ook niks over.
1 -1
31xAjax
Het gaat gvd over Ajax, niet over andere teams.....
1 -1
0115ajax
Creativiteit en snelheid zijn niet gekocht. Dit had gemoeten.

Wat denken mijn mede Ajacieden?

Zonder Promes en Neres wordt het niets. Hoelang ze weg zijn? Geen idee. Je kan AZ thuis gewoon verliezen. Weet je waarom? Er worden 0 kansen gecreëerd. En als dat het geval is dan weet je, we zijn heel slecht in vorm. Je kan nu in 1 week alles weggeven Europa, Beker en kampioenschap (je moet AZ winnen, er komen nog Utrecht uit Kakkerlakken uit, die kan je ook zomaar verliezen zelfs in vorm).

Ik maak mij heel veel zorgen. Doet denken aan 1e seizoen Ten Hag. Toen bleef ie ook maar lullen. We hadden een topselectie toen.
4 -1
Schip
Je kunt je vingers er op natellen dat het donderdag van hetzelfde laken een pak wordt. TH begrijpt geen flikker van het belang van vleugels en wat voor spelers daar moeten spelen. Dus wordt het weet kutten met Babel op links en Tadic op rechts.
3 -1
Joseph
Lijkt inderdaad alsof ten Hag het belang van diepgang totaal niet begrijpt. Diepgang is namelijk ook een opdracht die je een speler kan geven. Babel zal nooit zo goed worden als Neres, maar hij creëert wel ruimte.
0 0
Duif63
Het is niet moeilijk te voorspellen hoe het af gaat lopen, deze week uit de EL, volgende week uit de beker.
In de competitie gaan wij met psv om plek 3 strijden. Feyenoord en AZ om de titel.
3 -6
Bounce77
Want die kakkies gaan alles winnen? dat geluksvaatje is zo onderhand ook wel leeg, wordt wel eens tijd voor een fatsoenlijke scheidsrechter die gewoon fluit in 010
4 0
goajaxgo
Geluksvaatje raakt niet leeg.
1 0
0115ajax
Ik heb opgezocht Feyenoord Ajax 22 maart. Dat is over een maand.

Ik denk met Promes en zonder Neres. Die kan je zomaar verliezen. Daarom kan je alleen maar winnen van AZ anders titel heel moeilijk.
0 -2
0115ajax
Met deze groep wel, maar Promes was alweer op het veld en Labyad sprint alweer 90 centimeter. Maar wanneer kunnen ze spelen? Dat wordt Key, want je hebt niet direct al goede vorm.

Tegen Getafe 60 kans op winst.
Tegen Az 40 kans op winst.
Tegen Utrecht 40 kans op winst.
Tegen Heerenveen 50 kans op winst.

Dan misschien goede selectie dan kan het nog.
0 -2
Duif63
Het is net wat je zegt, ook al zijn er straks weer spelers terug dan zijn ze nog niet gelijk in vorm. Dat duurt weken, en dan is het seizoen verloren.
2 -1
0115ajax
Ik vrees er ook voor. Zou zomaar kunnen dat we dan in punten gelijk staan met die kakkerlakken. En wees nu eerlijk? Dan is Ten Hag toch een prutser?

Bovendien voordat je 90 minuten mag maken bij Erik, ben je vaak 2 maanden verder.

Geen CL zou een ramp zijn en dan komen die kakkerlakken financieel er weer bovenop.
3 -1
Duif63
Klopt, dat is het ergste. Ze doen het niet eens op eigen kracht maar Ajax helpt zijn tegenstanders zelf weer in het zadel.
3 -1
Boer Gijs
Dit is voor mij een open deur. Toch waren velen hier tevreden met Babel ipv echte versterking in alle linies afgelopen transferwindow. Zowel Overmars als ten Hag hebben keihard gefaald. In de zomer verkeerde aankopen. In de winter niet goed gemaakt. En zwakke coaching die team niet simpel neer kan zetten om in elk geval de ondergrens te bewaken. Echt wat hebben staf en directie de mooie mogelijkheden van Ajax om zeep geholpen. Die moeten heel gauw conclusies trekken
3 -1
Aspers73
Dejavu jaren 90. Na 2 of 3 goede jaren kwamen de blessures, spel werd minder, spelers liepen weg en wat ervoor in de plaats kwam (aankopen EN jeugd) waren niet goed genoeg. De Reusers, Turpijn, Wooters etc.
4 0
Holleeder87
Zoveel blessures kun je niet opvangen. Er moet voor iedere speler wel zicht op speeltijd blijven anders komt niemand.
1 -1
0115ajax
Met Marin en Alvarez idd niet. Een goede middenvelder of vleugelspeler had gemoeten.
1 -1
Boer Gijs
Allebei
1 -1
Boer Gijs
Onzin. Blessures Neres en Promes wierpen Ajax al terug. Elke blessure in elke linie levert gelijk problemen op. Gaat Hag gelijk dingen vreemd omzetten ipv simpel vervangen. En de dure zomeraankopen blijven zelfs nu nog op de bank. Wat een grote faal.
2 -1
Duif63
Dit was mij aan het begin van het seizoen al duidelijk. In de media worden ernu ook een paar wakker. Nu nog de mensen binnen Ajax zelf.
3 -3
behangdelul
Als je altijd maar loopt te zeiken en negatief te doen, dan heb je net als een stilstaande klok ook 2x per dag gelijk. Of je daar blij van wordt is voor de meesten niet relevant, voor jou wel zure galbak die je er bent.
2 0
Duif63
Moeilijk hè, om de waarheid te accepteren. Blijf maar lekker volhouden dat er niets aan de hand is en alles vanzelf goed komt. En Overmars en Ten Hag zijn geweldig bezig toch ?
0 -1
behangdelul
hoor je mij dat zeggen? Ik heb het nu over jou, jij die al jaren altijd alleen maar loopt te zeiken en te stoken. opzouten hier man.
2 0
Duif63
Ik moet je teleurstellen, ik blijf nog even.
0 -1
mgtow
Don't overstay your welcome
0 0
Zuiderling
Vooruit dan Driessen , je hebt hier een punt.
4 0
TwoLegsAlwaysWin
Vooruit, Driessen heeft nooit een punt. Als Driessen maar lang genoeg blijft zeiken, dan krijgt hij weleens gelijk. Ik hoop zo dat we de komende week Getafe en AZ van de mat vegen, zodat Driessen de rest van het seizoen weer in zijn rattenhol zit.
0 0
Boer Gijs
Driessen heeft amper gestookt dit seizoen. Hij wacht al 3 maanden. Is hij nu nog niet kritisch mag zijn. Hag en Overmars hebben Ajax dit seizoen gewoon verknald.
0 0
Duif63
Dat hopen we allemaal, maar is niet realistisch.
0 0