Janssen: 'Het spel van achteruit is zó matig'

JesseTH, 23-02-2020 om 23:25, 2938 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Theo Janssen en Arno Vermeulen maken zich zorgen om de vorm van Ajax op dit moment. De analisten van Studio Voetbal zien dat er té veel spelers in een matige vorm verkeren en er daardoor geen goede lijn zit in het spel van de Amsterdammers.

'Het spel van achteruit is zó matig op het moment', benoemt Janssen een pijnpunt. 'Als je vandaag kijkt naar hoe veel ballen Blind verliest en Schuurs een paar keer in de fout ging... De tweede helft kwam Eiting erin en toen ging het iets beter lopen. Toen gingen ze met drie man opbouwen en zag het er iets beter uit. Alleen in de eindfase hebben Tadić en Babel geen goede actie gemaakt.'

Een aanvaller die in de wedstrijd wél een goede indruk maakte, was de spits van Heracles Almelo: Cyriel Dessers. De vraag is of hij in aanmerking kan komen voor de Nederlandse top. 'Als je kijkt naar wat er nu bij Ajax staat, dat is Huntelaar. Hij is 36 en nog steeds een fantastische spits, maar hij is oud aan het worden. Ik denk niet dat hij eerste spits zou worden bij een club als Ajax, maar als tweede spits zou hij er fantastisch bijpassen.'

Vermeulen ziet dat Erik ten Hag zelden in deze samenstelling speelt met Ajax én er veel spelers in een mindere vorm zijn. 'Als je naar de drie spitsen van vandaag kijkt, ziet dat er op papier fantastisch uit. Als je dan kijkt naar wat eruit komt, is dat heel mager. Het is een seizoen waarin ze nooit een niveau zullen halen van het afgelopen jaar en waarvan ik ook niet weet hoe ze de komende weken gaan doorkomen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Ik denk dt Schreuder aardig gemist wordt.
0 0
Ajax68
En wát nou eigen jeugd, die het nog helemaal NIET aankunnen ! Leen ze allemaal maar uit om ervaring en wedstrijdritme op te doen, want echt niet een kan momenteel op het Europesche nivo mee, met heel hun beste opleiding ter wereld, sodemieter toch op. Als dat zo was hoefde Overmars niet zoveel te kopen ( miskopen ) ! Het is een regelrechte SCHANDE wat Ajax nu laat zien !!!
0 -1
Labrador
Hou ff op met je caps lock
0 0
Ajax68
Blijkt dat het aankoopbeleid bijna volledig faalt !
Alles wordt opgevangen door tweedehands spelers al Babel, Schuurs en nog lang niet rijpe eigen jeugd.
Van ten Hag krijg je ook een punthoofd met zijn onbegrijpelijke wissels steeds, en het tijdstip waarop. Niets of niemand houdt zijn vaste waarden ( Donny, Tadic en babel).
En het beschermen van spelers is ook dramatisch.
Pech met de vele blessures zijn er natuurlijk ook , want wáár blijft David Neres ? Je hoort of ziet helemaal NIETS over hem, wat een zooitje, en dat heet dan persoonlijke en prive bescherming, flikker toch op met dat gelul.
Kijkende naar alle MISKOPEN springen de tranen je in de ogen, want voor al dat geld hadden verschillende andere clubs hun jaarbegroting kunnen realiseren, dus Overmars doet het helemaal niet zo goed als ze ons willen doen geloven ! Een enkele goede aankoop daar gelaten. En wát nou grote selectie ? Ook ik maak mij grote zorgen om ons aller Ajax, want ALLES lijkt ze uit de handen te ontglippen, het kampioenschap, de Europa cup, en straks de beker ook nog ??? En dit ligt niet alleen maar aan de vele blessures, he meneer ten HAG, eigenwijze en zelfingenomen stotteraar !!!
2 0
Ansjo
Er zijn gewoon 2 grote problemen op dit moment bij Ajax. 1 is Ten Hag en de 2e zijn de blessures. Ten Hag is zo'n enorme flutcoach dat hij geen logische opstelling kan formeren met dit soort blessures.

We hebben 2 centrumspitsen met Huntelaar en Traore en 2 aanvallers fit die in het centrum en op de vleugel kunnen spelen met Tadic en Babel. Huntelaar kan gewoon niet meer vanaf de start maar ten Hag stelt hem op. Een coach MET verstand had Tadic opgesteld op links, Traoré in de spits en direct Danilo op rechts aangezien een goede coach direct had gezien dat Babel niets kan. Een goede coach had Tadic nooit op rechts gezet.

Maar goed veeels te laat wisselt tactisch meesterbrein Ten Hag Babel voor Danilo. Tadic speelt het beste in de spits of op linksbuiten. Danilo presteert bij Jong Ajax op de rechterkant. Waar zet ten Hag deze spelers na deze wissel? Danilo linksbuiten en Tadic rechtsbuiten..... Ten Hag is zooooo slecht. Wat een oplichter.

Ten Hag begint daarnaast met Huntelaar in de spits wat geen 1 coach meer zou doen als je Traore hebt. We komen met 1-0 achter met nog een kwartier te gaan en wat doet ten Hag? Ons tactisch meesterbrein? Die wisselt een middenvelder voor een middenvelder...
2 -1
Illegaal
De tweede helft ging het wat beter????... ja toen hebben we zo goed als geen kans meer gecreëerd en hebben we de tegengoal tegen gekregen.

De eerste helft was beter er waren meer doelrijpe kansen... en Eiting had never nooit niet ingebracht mogen worden voor Martinez.... Martinez is 3 klassen beter dan trage Eiting.... en Gravenbergh moet ook onmiddellijk weg daar, en daarna nog met Danilo aankomen die het niveau van Jong Ajax niet ontspringt en met ekkelenkamp komen is een teken van armoe.
2 -2
Babangida83
Eiting trager dan Martinez? Haha
0 0
ajaxdordtt
Helemaal eens, buiten Eiting. 2 compleet verschillende spelers. Eiting kan wel veel meer met een bal dan Martinez.
2 0
behangdelul
Voor het gemak vergeet iedereen dat we ook zo'n periode hadden vorig jaar. En we weten allemaal hoe dat eindigde
1 -4
Duif63
Tuurlijk joh, er is niet aan de hand. Komt vanzelf goed. Toch ?
1 0
Cupmetgroteoren
Het is al sinds de voorrondes CL kut met peren. Toen hoorde Ajax eigenlijk al uitgeschakeld te worden, want PAOK en Apeol waren beter. Daarna is het niet veel beter geworden, met als dieptepunt de tweede helft Chelsea uit, toen Ajax volledig werd gedeclasseerd.
2 -1
Labrador
En hoe kwam dat? Denk ff na
0 0
megaonion
Laat ze maar lullen. Ze kunnen nu nog hun frustratie uiten totdat we weer met de schaal en zometeen ook met de EL beker daar staan. Kunnen ze weer terug hun hoekje in en janken.
0 -3
ajaxdordtt
Heb je de laatste 4 maanden onions geschild tijdens de wedstrijden?
2 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ja het was te slecht vandaag en daardoor hebben we verloren. We staan nog echter nog bovenaan en staan in de halve finale van de beker en spelen nog Europees voetbal. Het moet veeeeeeeeeeeeel beter dan vandaag maar kop omhoog borst vooruit WIJ ZIJN AJAX!!!

Ajax-getafe 4-0
Ajax-az 4-1
3 -3