Silooy: 'Je mag Getafe best een compliment geven'

ThijsZwagerman, 23-02-2020 om 10:35, 6187 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sonny Silooy is lovend over Ajax-opponent Getafe. De oud-Ajacied zag Getafe het Ajax donderdagavond ontzettend moeilijk maken en vindt dat een compliment waard voor de nummer drie van Spanje.

Toch is Silooy ook kritisch op Ajax. Volgens de oud-speler hadden de Amsterdammers zich niet uit de tent moeten laten lokken. ‘Met tegenstanders uit dit soort landen weet je dat dit gaat gebeuren. Die proberen je uit het spel te halen en dat is Getafe ook gelukt. Ze hebben Ajax weten te ontregelen. Dan mag je best wel een compliment geven aan Getafe. Die hebben hun ding gedaan en die wedstrijd gewonnen. Ze hebben de spelers van Ajax lopen irriteren en die hebben zichzelf uiteindelijk uit de wedstrijd gespeeld.’

Daarbij vindt Silooy wel dat Getafe werd geholpen door de scheidsrechter, die de wedstrijd volgens hem niet onder controle had. ‘Van de scheidsrechter had ik wel meer verwacht. Die had het een beetje naar een wedstrijd moeten fluiten, maar dat is ook niet gebeurd. De scheidsrechter ging ook mee in het spel van Getafe en dan krijg je heel veel problemen.’

Dat Ajax donderdag met 2-0 verloor, ligt volgens Silooy echter niet alleen aan de scheidsrechter en het provoceren van Getafe. De oud-Ajacied legt bij Goedemorgen Eredivisie uit waar het op voetballend vlak misging. ’Ajax is dominant in het positiespel. Maar dat is er totaal niet uitgekomen, omdat Getafe druk naar voren zette. Daardoor werd het moeilijk om van achteruit via goed positiespel naar voren te spelen. In de eerste helft is dat volgens mij niet één keer gelukt, dat is een verdienste van Getafe. Maar als Ajax moet je daar toch op een bepaalde manier onderuit zien te spelen. Daar train je ook op.’

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
Ik betwijfel of ze daar op getraind hebben Jan Jacobus Silooy.
0 0
OdjePils
Hou je kop Sonny!
0 0
Cupmetgroteoren
Sinds de nieuwe tv rechten in Spanje zal het onmogelijk zijn voor Ajax om van een top 5 ploeg in Spanje of Engeland te winnen. De verschillen zijn te groot geworden.

Ik was de enige die hier de uitschakeling van Ajax voorspelde. En ik zal wel een andere wedstrijd hebben gezien, maar Getafe was de enige ploeg die enigszins aanvallende intenties had.

Het is een dramatisch Europees seizoen, met als dieptepunten qua spel Chelsea uit (tweede helft) en deze wedstrijd. Maar eigenlijk waren alle Europese wedstrijden ronduit slecht. Uitschakeling in CL en EL is dan ook terecht, maar dat roep ik al maanden, en pas nu is men het met me eens.
0 -1
vdhaas
Nee hoor. Nog steeds oneens. Want flauwekul.
0 0
godlike
Respect? Net als dat zij voor Ajax hebben zeker?.....
1 0
Markopantelic007
Mocht het nou niet lukken donderdag, dan zou ik me als speler echt opofferen om een van die gasten zo'n doodschop te geven en er even bij te vermelden terwijl je je rode kaart incasseert hoe pijn echt voelt.
0 -1
Web
Dat moet je helemaal niet willen, zou het ook niet kunnen
0 0
Web
Ik heb totaal geen respect voor spelers die de hele wedstrijd aan het provoceren zijn
Die spelers die bij elk duel alle register uit de kast halen om de wedstrijd te verzieken
Een speler die geraakt word door een aansteker, en als een gek door de benen zakt alsof hij een mes in zijn rug kreeg
Een trainer die om gele kaarten vraagt, terwijl zijn ploeg niets anders deed dan schoppen en provoceren
Eigelijk heb ik helemaal geen respect voor mensen die dit alleen al zeggen
Natuurlijk niet goed dat de spelers zich lieten gaan, maar wel menselijk

Ik hou van voetbal en niet van randzaken
0 0
MPAjax
Zoals middenweg401 zei Toneelspel, rollen, zeiken , tijdrekken etc. en de scheids die ze hielp. Daar geef ik nooit mijn compliment aan. Je kan ze wat mij betreft diskwalificeren en de scheids ontslaan.
1 0
Frank1978
Ik heb respect voor ploegen die met bescheiden middelen op een faire manier goede resultaten halen, niet voor ploegen die walgelijk gedrag nodig hebben om te kunnen winnen. Zelden zulke bloedzuigers gezien als (veel van) de Getafe spelers, die Braziliaan sloeg wel alles met z'n gerol over de grond. Ik hoop op een fatsoenlijke scheids komende donderdag en een ontketend Ajax. Wat zou ik ervoor over hebben om deze acteurs uit Spanje zwaar gefrustreerd af te zien druipen...
1 0
Toeschouwer
Getafe hebben hun huiswerk wel gedaan.
Ten Hag snapt er niets van, kan ook niet
anders als je geen Ajax trainer bent.
Kan niet praten voor de camera , zegt
'crazy things.'
0 -3
Web
Ten Hag zijn schuld dat de tegenstander het voetbal verziekt en het voetbal kapot maakt?
2 0
jewie3
wie vind je dan wel een Ajax trainer? en wat voor crazy things doet Ten Hag dan?
1 0
MPAjax
Je tweede vraag is al beantwoordt in z'n tekst.
0 0
Middenweg401
Beperkte voetbalkwaliteiten compenseren door strijd en het afjagen daar mag je ze een compliment voor geven. Toneelspel, rollen, zeiken , tijdrekken etc. daar zal ik vanuit een objectieve situatie nooit een compliment voor geven. Het is ronduit irritant en het bederft mijn kijkplezier.
1 0
Ar
Daar onder uitvoetballen gaat natuurlijk nooit met Alvarez. Zelfs over twee, drie meter speelde hij de ballen nog naar de verkeerde. Pas toen Schuurs erin kwam ging Ajax beter voetballen. Maar die wordt afgerekend op een foutje, terwijl Alvarez aan de bal de ene na de andere blunder beging.
0 -2
Libero
Het was een grote fout van Schuurs, net als dat hij tegen AZ een grote fout maakte. Lullig dat het niet eerlijk is omdat hij verder goed speelde, maar als je grote fouten tegendoelpunten opleveren wordt dat je aangerekend.
Naar een ander wijzen die er op dat moment niet meer bij is slaat helemaal nergens op, fout is fout.
0 0
Ar
Prima dat een fout wordt aangerekend, maar Onana maakt ook wel eens een fout. Kan me een behoorlijke pijnlijke herinneren in de laatste minuut van een Europese halve finale.
0 0
Web
Ik was ook blij dat Schuurs er in kwam, terecht
Maar geen foutje, het was een fout
0 0
Schip
Het positiespel is inderdaad de crux, maar een bal strak rondspelen en het veld groot maken in balbezit is gewoon niet het ding van TH. Anders had hij wel vleugels gehad die zo speelden. Hij maakt het speelveld juist te klein, door de vleugels naar binnen te laten trekken. De keren dat de backs dan echt het veld breed houden, zijn op de vingers van een hand te tellen.

Maar oh wee, als je tegen het Pep spelsysteem ingaat en voor de Van Gaal speelwijze pleit. Een beetje een mix zou ideaal zijn, maar ik heb het niet gezien bij dit Ajax.
1 -1
Web
Dat was dus de oplossing, speler ouderwets aan de zijlijn plakken
Ik hou van spelers die naar binnen trekken, en met combinatie de zestien ik komen

En heeft Ajax buiten spelers die aan de lijn moeten blijven, en voor een actie kunnen gaan?

Was het niet van Gaal die Robben op rechts zetten, zodat hij over het zwakke been van de tegenstander kon
0 0
fanforeffer
Groot gelijk Silooy,laat Ajax spelers en trainer vooral naar zichzelf kijken . Ajax lijkt wel een ,one trick pony ,. Iedereen ging staan wachten tot ze de bal kregen en dachten bij elk tikkie en vrije trap te krijgen. het is een schande dat Getafe zo mag spelen en dat dat toegelaten wordt. Maar de te grote bonnussen van de banken zijn ook een schande en gaan gewoon door en de belasting dienst maakt 80 miljoen over naar Roemenië maar gaan ook gewoon door met fouten maken. Dus vandaag hard werken, veel inzet en donderdag Getafe afstraffen dan hebt je het goed gedaan ! Anders blijf je verontwaardig in Nederland ,je hebt wel gelijk maat staat mooi met lege handen
4 0
PetrusKeizer
idd, spijker op de kop, Sonny heeft gewoon gelijk. Vooral die laatste opmerking komt hard aan: 'daar train je ook op'. Maar misschien dacht Sonny wel, toen hij dat zei: 'doen ze dat eigenlijk wel (voldoende)?'
0 0
Bobbaasje
Thuis winnen we wel met 4-0.
1 -1
ajax4perez
K hou het dan toch op een 4-1 maar dan zijn we ook door ;-)

Alles moet wel meezitten en ik hoop dat het arbitrale trio/kwartet de wedstrijd in Getafe geanalyseerd hebben voordat ze afreizen naar Amsterdam.
Vanaf de aftrap gelijk aan beiden teams duidelijk maken dat duikelen geen zin heeft. Desnoods vaker de VAR vragen en zo het onderscheid maken en indien nodig alsnog een kaart trekken.
Dan maar meer blessure tijd!

Ik geloof er namelijk heilig in als Ajax thuis wel zijn spel kan spelen en het staat 1-0 en vervolgens 2-0 dat Getafe ontzettend zenuwachtig wordt.
Hierdoor gaan ze nog meer provoceren waar de scheids dan (hopelijk) niet intrapt.

Het publiek ruikt bloed waardoor de sfeer hetzelfde is als tijdens de EL in het seizoen dat Bosz aan het roer stond.

Resultaat: Ajax gaat door!
1 0
Bky
Kan er een andere foto geplaatst worden? Die kerel met dat verwaaide vogelnest hoef ik niet te zien in mijn weekend aub.
1 -1