Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kieft ergerde zich vooral aan de spelers van Ajax

BartVeenstra, 22-02-2020 om 10:50, 8592 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft heeft zich donderdagavond het meest geërgerd aan de spelers van Ajax. De columnist doet zijn verhaal in zijn column in De Telegraaf.

'Het meest irritante aan Getafe-Ajax was toch hoe de Ajacieden zich lieten gaan en zich druk maakten om allerlei randzaken in plaats van hun kwaliteiten aan te spreken en gewoon te voetballen', schrijft Kieft, die het logisch vindt dat spelers van Ajax zich ergeren aan het gedrag van de spelers van Getafe. 'Maar Ryan Babel die raar begint te rollen en Daley Blind die verbaal de strijd aan gaat met die gasten... Uitgerekend de twee routiniers die alles al hebben meegemaakt, lieten zich gek maken. Blijf ervan weg, concentreer je op het voetbal in plaats van bezig te zijn met de spelers van Getafe en de scheidsrechter.'

Ook het niveau van beide ploegen viel tegen, zo is Kieft van mening. Ook de andere duels in de Europa League waren van een minder niveau dan de Champions League. 'Het is allemaal surrogaat als je het afzet tegen de Champions League. Het niveauverschil is schrikbarend. Bij Ajax, met trainer Erik ten Hag voorop, doen ze altijd of er alleen in Amsterdam aanvallend wordt gevoetbald, dat dit heel speciaal is en vooral ook heel moeilijk. In de Champions League lieten Liverpool en RB Leipzig echter zien ook heel offensief te spelen en zij zijn niet de enigen die zo’n speelstijl op het hoogste niveau hanteren, want volgende week komen ook FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City en Bayern München nog in actie.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
waarom heeft die kutkieft toch zo vaak gelijk? als ajacied wil ik dit allemaal niet horen!!!
1 -2
31xAjax
Heerlijk die nuchterheid van Kieft. En hij slaat de spijker, zoals zo vaak,volledig op z'n kop. Vooral de alinea over het zg buitenaardse voetbal van Ajax.....
3 -3
WillyBrokamp
ach ja, als je zoveel columbiaanse gedachtenversneller en witte wijn hebt geconsumeerd en iedere zin eindigt met "dat mag je toch wel zeggen" dan zal het voor jezelf best wel klinken dat je iets zinvols zegt...
1 -5
ram
Wat een nare gast ben jij zeg... Echt een pure klootzak.
0 0
PetrusKeizer
ach ja. dat mag jij toch wel posten.
0 0
Frank1978
Makkelijk gezegd, voetballen wordt erg moeilijk als het spel voortdurend stil ligt. En het was inderdaad niet goed nee, maar is dat zo gek? Ziyech nog ver van zijn echte niveau, voorin missen we gewoon de kwaliteiten van Neres en Promes. En dan speel je tegen een nare ploeg die gewoon heel moeilijk te verslaan is dit seizoen. Ajax is de afgelopen weken/maanden, mede door alle blessures, gewoon niet de ploeg die het kan zijn. Toch moeten we niet bij voorbaat de handdoek gooien, een snelle goal komende donderdag en een fatsoenlijke scheids die niet meegaat in dat theater en ik wil het nog wel eens zien. Maar eerst morgen maar een volgende stap zetten naar de titel.
0 0
Kingoffdatoilet
Naast dat de scheidsrechter niet goed was en de tegenstanders kut, was het spel ook nog eens echt bagger. En dan voornamelijk de ervaren spelers speelden slecht.
0 -1
Cupmetgroteoren
Ajax speelt dit seizoen het slechtste voetbal in 20 jaar. Op de wedstrijd tegen Utrecht na is er geen goede wedstrijd gespeeld.
0 -4
PetrusKeizer
als jij nou ns je duitjes in de clubkas deed , ipv constant hier in t forumzakje. Konden we daar eindelijk de door jou gewenste topspeler van halen.
0 0
Frank1978
Het slechtste voetbal in 20 jaar. Je maakt jezelf meer en meer belachelijk.
1 0
Cupmetgroteoren
Er zijn weinig seizoenen slechter geweest hoor. Welk seizoen was slechter dan?
0 -1
noahdepoah
Ik kan me nog wel de seizoenen onder Blind en van Basten herinneren. Dat was echt slecht. Vooral onder Blind was het het slechtste voetbal wat ik Ajax ooit heb zien spelen. En ik heb al 42 jaar een seizoenkaart dus aardig wat seizoenen meegemaakt.
1 0
Frank1978
Jij vindt het nu echt slechter dan bijvoorbeeld '14-'15?
1 0
Cupmetgroteoren
Het scheelt niet veel qua spel. Spel is sinds begin van dit seizoen, de voorrondes CL, erbarmelijk. Ik denk dat het percentage slechte wedstrijden 95% is.
0 -3
OpaVerteld
Je kan pas echt oordelen over ons spel als je ook zo af en toe in staat bent je Ajax brilletje af te zetten en er gewoon objectief naar te kijken.
Valt echt niet mee, maar tis zo verhelderend.
Gelukkig verstaat Wim die kunst en zijn analyses zijn van hoog niveau, blijkbaar te hoog voor de meesten op dit medium.....
1 -3
Labrador
de kut met de grote oren heeft een dubbel account
3 0
Frank1978
Ook opmerkelijk. De kut met de grote oren verwijt ons altijd dat we met alcohol op naar Ajax zitten te kijken en daarom nooit objectief zijn. Met Kieft is hij het daarentegen altijd eens...
0 0
Ajaxadept
Tja als je te positief over Ajax praat, hoef je niet meer als analist aan te schuiven....! De schoorsteen moet ook roken he....!
2 -3
Cupmetgroteoren
Eindelijk iemand die zegt waar het op staat. Kieft is redpilled als het om voetbal gaat. Ik heb "m nog nooit onzin horen zeggen. Ik ben het dan ook altijd met 'm eens.
2 -4
Frank1978
Kieft vindt Psv ook een fijnere club dan Ajax, heeft hij ook gezegd en het zou mij niet verbazen als je ook dat met hem eens bent.
0 0
PJK54
ach ja Kieft zal mij benieuwen of die ooit nog eens iets positiefs over Ajax gaat roepen is na zijn overgang naar P=V een echte supporter van die club geworden.

Natuurlijk moeten routiniers er "ver" boven staan maar als je ruim 85 minuten wordt gesard, geïntimideerd, geschopt, geslagen, niet serieus genomen door een Franse scheidsrechter dan kan ik begrijpen dat je een keer uit je plaat gaat en neem dat die jongens niet kwalijk, ik neem het Ten Hag kwalijk dat hij onze spelers in de week ervoor niet heeft gewapend tegen dat zooitje theatervoetballers.

Enige wat ik hoop, zal msschien ijdel zijn, is dat die UEFA ook heeft zitten kijken en een scheids aanstelt die er vanaf minuut 1 klaar mee is en gelijk kaarten geeft aan dat theatergezelschap. Het enige wat Ajax moet doen is hun spelletje spelen dan moeten we ze met kop en staart opvreten.
3 -1
ajaxdordtt
De ergernis begon al na 5 minuten, niet na 85.
0 0
PJK54
lezen wat ik schrijf "als je ruim 85 minuten" wordt...."
0 0
ajaxdordtt
Ja, lezen wat ik schrijf. Nadat ze 5 minuten gesard werden sloegen de stoppen al door. Niet na 85. Als ze de laatste 5 minuten hun irritaties lieten merken had ik het begrepen.
0 -1
jarenfan
Waarom lezen we niets van Zyech ennTadic,
na afloop..
Zyech kampt nog steeds met blessure of hij wil niet hard aangevallen worden,met
gedachte al in Engeland.
1 0
ajaxdordtt
Helemaal eens.
1 -1
MPAjax
Ajax spelers maakte zich terecht druk om de hoofdzaak dat een buitenspel doelpunt was goedgekeurd, wat mij betreft hadden ze harder mogen roepen om de VAR met erikkie voorop omdat het hinderlijk buitenspel was, die gast was buitenspel omdat hij in de lijn van de bal stond op het moment van spelen
1 -1
ajaxdordtt
Nee joh.
0 -1
DeMeervanweleer
Krijg lekker de t.... zeiksnor. Ajax steekt als Europees relatief kleine club zijn nek uit om op een creatieve manier de hegemonie te doorbreken. Lukt niet altijd, maar ze proberen het in tegenstelling tot PSV die het op voorbaat al opgeeft in ieder geval. Iets meer waardering is wel op zijn plaats.
4 -4
PJK54
Kieft zeiksnor?
0 -1
Redrum
De lat ligt voor Ajax gewoon een stuk hoger dan voor clubs als psv en feyenoord, maar soms komt de kritiek wel wat zeikerig over ja. Van Ajax wordt zeker na afgelopen seizoen gewoon verwacht dat we dit soort irritante schijtploegen wel even verslaan. Helaas gaat dat niet lukken als we noodgedwongen spelers als Babel en Alvarez moeten opstellen. Met Promes en Neres had deze wedstrijd waarschijnlijk heel anders verlopen. Maar goed, dit soort wedstrijden doen me wel extra beseffen hoe bijzonder vorig seizoen eigenlijk wel niet was. Wat Ajax vorig jaar gepresteerd heeft is eigenlijk ongelofelijk.
0 0
DeMeervanweleer
Dat bedoel ik.
0 0
Lagasj
Kieft heeft gelijk.
Ik had hetzelfde.
6 -2
Briejun
Liverpool en Leipzig? Rare voorbeelden en vergelijking.
Twee ploegen die het bij uitstek moeten hebben van de omschakeling, c.q. druk zetten en op de counter spelen.
Ik zie VVD en Upamecano niet gauw opschuiven naar de middenlijn. Die hangen toch echt liever ergens halverwege hun eigen helft...
0 0
DeMeervanweleer
En met onvergelijkbare budgetten en een voor spelers aantrekkelijker competitie.
Ajax daar mee vergelijken is unfair
0 0
Knalpot
Wat Liverpool speelt lijkt op omschakeling maar het is gewoon zo snel mogelijk combinerend bij de voorste 3 zien te krijgen en zeker in thuiswedstrijden komt daar een enorme partij druk naar voren bij kijken. Hoe je dit met countervoetbal kan vergelijken dat valt bij mij echt niet te rijmen.
0 0
leeuwenhart
Doet zo zijn best om anti Ajax onzin te verkopen, valt me wat tegen van je Wim !
7 -7
jaripettersson
Klopt anders aardig wat hij zegt. Heb jij oogkleppen op?
1 -1
Web
Omdat jou menig misschien anders is dan Kieft?
4 -4
MPAjax
quincy
0 0
TontoKarnaggel
Als jij je tijdens het kijken van getafe- Ajax vooral zit te ergeren aan Blind vraag ik me eigenlijk al af met wat voor intentie je daar dan zit te kijken maar goed, ieder zijn mening. Wat ik me echt afvraag is echter het volgende, al die figuren die roepen dat Ajax niet mee moet gaan in hun spel en vooral hun eigen spel moet spelen, hoe zien die Ajax dat dan doen? Als de scheidsrechter voor de zoveelste schwalbe fluit net doen of je het niet hoort en gewoon doorspelen? Bij de zoveelste kleine overtreding waar niet voor gefloten wordt gewoon zelf de bal pakken en een vrije trap nemen? Als het spel wederom stil ligt door tijdrekken niet wachten op de scheids maar gewoon zelf maar vast beginnen?
Echt, hoe komen mensen er toch bij dat het gedrag/actie van een tegenstander/ scheidsrechter geen invloed op Ajax zelf hoeft te hebben?
7 -3
Redrum
Ja het is gewoon zo frustrerend dat de scheidsrechter er in meegaat. Op een gegeven moment kan je dat niet meer negeren. Het is gewoon een keiharde schande wat de Uefa keer op keer presteert met hun corrupte teringscheidsrechters.
2 0
Web
Blind was een uitzondering van de vedetten
Tadic en Ziyech gaven niet thuis
1 -2
Henkjanklaas
Kieft kon zich vroeger ook een aantal keren niet in de hand houden. Er zijn trouwens veel te veel van die zogenaamde analytici op al die TV kanalen. Leuk baantje voor oud voetballers daar niet van.
Beetje vanaf de zijlijn kritiek uiten over alles en nog wat zonder ook maar enige verantwoordelijkheid te hoeven dragen en nog lekker betaald ook.
Ook vormen ze regelmatig een mening over meer interne zaken bij een club terwijl ze er niet of nauwelijks rondlopen. Derksen is het toppunt, die komt nooit bij een club of training en matigt zich wel allerlei vaak harde meningen aan. Enig weerwoord krijgen dit soort mannetjes in een TV uitzending zelden of nooit. Ze zeggen dan “ dat is het format van het programma” werkelijk een dooddoener. Derksen uit ook nog eens vaak kritiek op andere analytici... zo is het eind zoek. Wie gaat deze mannen van VI nou eens weerwoord bieden in hun uitzending....
2 -3
jaripettersson
Zo is het. Heb je zelf ooit iets fout gedaan mag je geen mening meer hebben. Kun je ook gelijk dit forum opdoeken. Zou op zich best relaxed zijn.
0 0
Web
Wij mogen wel een mening hebben, en Kieft niet?
Je kan het toch naast je neer leggen?
Of zelfs niet lezen
2 -3
Libero
Kan jij toch ook doen bij de tekst van Henkjanklaas?
Naast je neerleggen of zelfs niet lezen?
Wie maakt jou de hoeder van broeder Kieft?
Kan het zijn dat jij zijn mening deelt?
0 0
Web
Dat kan ja
Gaat er mij om dat iedereen over Kieft een valt.
Zogenaamde analyticus
Laat aub iedereen zeggen wat hij wil, hij heeft een column in de Telegraaf, daar is hij voor ingehuurd om een mening te geven
0 0
Libero
Prima, maar dan komen er reacties op die meningen. Daarvoor zijn die blanco hokjes onder de artikelen. Het zou wat zijn als we niet konden reageren omdat hij betaald krijgt om zijn mening te geven zeg.
0 0
Web
Ziyech en Tadic kunnen een voorbeeld nemen aan Blind
Ik lees de Telegraaf niet, maar mag toch hopen dat Kieft ook deze spelers aan haalt
Blind haalde nog wel een behoorlijk niveau
0 -3
Meerkoet
https://youtu.be/QDh4ZzEaOJM?t=90

Leuk om eens te vragen hoe hij met dit soort dingen omging de volgende keer als hij op tv is, ouwe snorkelaar .....
4 -2
MPAjax
dat ze zulke mensen een podium geven is het verval van de moderne praatprogramma's, zit geen verstand meer in

goede vondst van je maar dit zegt alles over hemzelf, wie het poepie laat ...
1 -1
Meerkoet
Kieft wist overigens uitstekend met dit soort zaken om te gaan.
Liet zich in de luren leggen door Vercauteren.
Kostte een hee generatie een schitterend WK.
Eigenhandig ..... onze Willem ...... de koele ..... mafklapper
10 -2
Hagmag
Waarom ben je het niet eens met wat Kieft zegt ?
Ik lees het graag hier boven of hier onder....
2 -2
MPAjax
het is allebei even erg
0 0
Meerkoet
Het boeit me niets wat Kieft zegt, vind het irritant dat hij een platform krijgt.
Geld ook voor Waterreus, vd Kerkhof en dat soort simpeles.
Zullen nooit iets positiefs zeggen.
0 -2
Web
Kieft is normaal een van de beteren die er is
En waarom mag hij niet zijn mening geven?
Wie ben jij en ik dan?
1 0
Koningtoto
Dan ben je de grootste hypocriet op AS Web, of ben je vergeten hoe je mensen keer op keer aanviel de afgelopen jaren? Mensen die een andere mening hadden dan jij.
0 -1
Web
Wat doe jij en IK dan
Lezen
Geef ik niet aan dat ik ook een mening heb?
Als er een positief is over alles wat binnen Ajax gebeurt ben ik het wel
Of wil jij zeggen van niet?
0 0
Meerkoet
Kieft ergert zich altijd aan Ajax sinds hij daar als speler weg ging.
Ik erger mij vooral aan Kieft, die werkelijk altijd loopt te zeiken.
Maarja, wellicht komt dat negativisme door zijn verslavingsdrang, zou zomaar kunnen.
2 -2
Web
Kieft heeft heel vaak aan gegeven dat hij Ajax heel goed vind spelen, en nu niet, heeft toch gelijk
Vond jij ze dan goed van de week?
0 0
Libero
Slap gelul vanaf de zijlijn altijd. "Concentreer je op het voetbal". Welk voetbal? Die klojo's wisten het volledig dood te leggen; gemiddeld lag na iedere gespeelde minuut het spel meer dan een minuut stil. Als er dan een tegen je aan springt en gaat liggen en JIJ krijgt geel, zoals bij Babel, dan snap ik wel dat het heel lastig is om je te beheersen en wat dat betreft deed hij het wel ludiek. Al dan niet toevallig was het daarna wel een stuk minder.
Een van de weinige manieren om het van hun 'spel' te winnen is inderdaad te blijven voetballen met snel combineren, maar je moet dan wel op een scheids kunnen rekenen dat hij gewoon zijn werk doet. Anders krijg je dus op gegeven moment dat het gevoel van machteloosheid het overneemt.
Wijs gvd toch liever naar die anti-voetballers, die schoppers, die acteurs ipv degenen die wél wilden voetballen.
1 0
altijdwelwat
Dat het voetbal wat Getafe speelt verschrikkelijk is lijkt mij duidelijk. En dat wij als fans daar gefrustreerd van worden , kan ik mij volledig in vinden. Maar Babel is een prof , ontvangt daar een miljoenen salaris voor. Werd gehaald om zijn ervaring , en zou en direct staan maar gedraagt zich als een verwend klein kind die zijn zin niet krijgt. Laat hem dat kleine beetje energie wat hij heeft in het voetballende gedeelte stoppen, want voorlopig is hij een verzwakking t.o.v. Lang gebleken.
4 -1
Libero
Het blijven wel mensen. Ik snap het wel. Je wordt gepiepeld door tegenstander en scheids en daarbij of misschien wel daardoor speel je zelf nog eens kut ook. Gek, hè dat iemand dan iets van frustratie toont?
Voorheen werd er geklaagd dat ze zich als makke lammetjes naar de slacht lieten leiden en hun bek nooit opentrokken en nu is het weer dat ze zich niet zo moesten laten kennen. Just can't win...
1 0
jarenfan
Heeft toch een punt,met dat rare gedrag van Babel.
Zat me toch al af te vragen wat deze clown bij Ajax hoort te zoeken.
Begrijp dat er blessures zijn ,maar dat het verval zo groot is,
schrikbarend.
Strompelend naar de eindstreep,en hopen niet ingehaald te worden.
3 -2
Ajaxmax
Ja, onze Willem kon alle stress goed aan hoor , op eigen kracht!
Of.......
4 -1
Maxipaxi
Nakkie linkerhand, wijntje rechterhand!
2 0
altijdwelwat
Ik zal mezelf hier niet populair maken, maar ik ben het helemaal met Kieft eens. Laat die Babel eerst eens zijn energie leggen in een goede balaanname, ipv dat kinderlijke onprofessionele gedrag. Ik zat echt met plaats vervangende schaamte te kijken, totale wanprestatie.
6 -3
ajaxxcied4life
Ik denk dat de meeste mensen die Ajax een warm hart toedragen Babel erg slecht vonden spelen maar dan dat gesneer naar Ajax over dat zij zouden denken dat zij de enigen zijn die aanvallend voetbal spelen, vind ik gewoon een patethische populistische claim.
3 0
altijdwelwat
Ten Hag doet het anders met regelmaat voorkomen alsof voetballen bij Ajax hogere wiskunde is .
0 -1
Libero
Kijk, dit is dus dat kenmerkende geblaat wat er gebeurt. Hij heeft het een keer over moeilijk en vervolgens zitten ze bij VI een tirade af te steken met dat soort termen als 'hogere wiskunde' wat dan weer door de massa overgenomen wordt "Jaaa zij daar bij Ajax die vinden dat..."
2 0
Red Devil
Dat mietjesgedrag moet eruit bij Ajax en ze moeten zich eens als echte kerels gaan gedragen op het veld en ook daarbuiten.
Niet lullen maar poetsen.
5 -3
AFCAMM
Het was inderdaad heel frustrerend dat Ajax zich weer zo’n type wedstrijd liet opdringen door de tegenstander. Ze probeerden zich aan te passen/gingen uit machteloosheid mee in plaats van het eigen spel te spelen. Het leek daardoor nergens op.. tot vlak voor het einde.
4 0
ajaxxcied4life
Nee Willem. Jij doet alsof Ajax beweert dat zij de enige zijn die aanvallend voetbal spelen. Ajax spreekt enkel uit dat hwt te allen tijde aanvallend voetbal wil spelen, omdat dit nu eenmaal in het dna van de club zit ingegeven door Michels, Cruijff en van Gaal. Daarnaast heeft die club uit Amsterdam ervoor gezorgd dat jij prof bent geworden Willem.
2 -2