Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaan noemt wissel van Álvarez 'onbegrijpelijk'

BartVeenstra, 22-02-2020 om 10:45, 9468 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan begrijpt er niets van dat Erik ten Hag ervoor koos om Edson Álvarez voortijdig naar de kant te halen. De Mexicaan werd vervangen door Perr Schuurs en laatstgenoemde ging in de laatste minuut behoorlijk in de fout, waarna de 2-0 nog viel.

'Ten Hag vond het onbegrijpelijk dat zijn elftal "zo open lag bij balverlies"', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Wat voor mij onbegrijpelijk was, ik heb hierover op het moment van schrijven nog nergens iets gelezen, is dat Álvarez werd gewisseld voor Schuurs, die het beslissende balverlies leed', aldus Spaan, die wissel van Traoré voor Huntelaar wel begreep. 'Traoré kreeg niet alleen weinig aanvoer, wat hij kreeg verspeelde hij. Doorgekopte ballen kon ik tellen: twee? Huntelaar zou misschien in staat kunnen zijn hier en daar een beuk uit te delen.'

Maar die andere wissel - Schuurs voor Álvarez - begrijpt Spaan niet. 'Dat Ten Hag de ene centrale verdediger verving door de man die zo langzamerhand een brokkenpiloot mag worden genoemd, was onnavolgbaar, gezien zijn mededeling vooraf dat hij niet wist of ­Ziyech de hele wedstrijd zou kunnen spelen. Álvarez had geel, was dat de reden?'

Dat Ten Hag Ryan Babel liet staan, noemt Spaan verder ook discutabel. 'Moet Tadić nodig zijn pass- en trapoefeningen inhalen, Babel zou iets mogen doen aan zijn aannames. Vaak springt de bal een beetje op als hij hem probeert te verwerken, wat de boel ophoudt en extra energie kost. Bovendien maakt het een klun­zige indruk op de omstanders.'

Verder is Spaan ook kritisch op het middenveld van Ajax. 'Ziyech was in de rust al rijp voor een douche. Het middenveld van Ajax was om te huilen. Geen enkele symbiose tussen Van de Beek en Martínez, zoals ooit tussen de complementaire Schöne en De Jong, terwijl Ziyech veel te ver weg stond, met zijn hoofd in Londen al', schrijft Spaan, die ook kritisch is op Donny van de Beek. 'Ook Donny had zichtbaar andere prioriteiten dan een uitwedstrijd tegen Cluj, Ludogorets, Malmö of Lask. Heel Ajax zit daar klaarblijkelijk niet op te wachten. Alleen Blind vertoonde sporen van strijdlust en inzicht. Het pluspunt is dat het vinden van een datum voor de inhaalwedstrijd tegen Utrecht geen probleem meer zal opleveren.'

Denk jij dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Opvallend genoeg zegt Spaan hetzelfde als dat ik na afloop van de wedstrijd al aangaf. Ziyech in London, Van de Beek in Madrid, niet bij Geentoffe of taffe maar Real en Dest bij Bayern. Tadic speelt al weken onder zijn kunnen. Dus heb je een aantal spelers die niet geblesseerd wil raken. Babel Kan ook wel bij Geentoffe meelopen op de toneelschool. Trouwens, zou Schuurs in gedachten ook al bij een andere club zitten? Of hij is kleurenblind door de bal naar een andere kleur te spelen? Wat bezielde Ten Hag eigenlijk. Alvarez verstaat Spaans en Schuurs niet en slecht deed Alvarez het beslist niet. En toch wisselen!
4 0
Aeter
Spaan is al jaren niet meer serieus te nemen.
0 -1
GrandMasterFlex
Lekker makkelijk om Schuurs nu weer af te branden! Was verdorie gewoon met hem gestart, dan kregen ze misschien wel bruikbare cross en inspeel passes! Dan had je kunnen scoren door goed veldspel en dan Alvarez kunnen brengen voor Ziyech om de boel op slot te gooien! Verder snap ik niet dat bij gebrek aan een goede rechtsbuiten Dest niet doorschuift en Maz op de rechtsback zet. Dan kan Tadic in de spits en kan je Traore altijd nog brengen voor Babel. Tadic op rechtsbuiten slaat nergens op.
3 0
trodat4030
Mazraoui is maandag bij Jong geblesseerd geraakt, daarom speelde Dest niet op rechtbuiten.
1 0
fanforeffer
Spaan heeft altijd achteraf commentaar !
0 -1
PetrusKeizer
had hij dit commentaar dan soms vooraf moeten geven. hahahaha
3 0
Ajaxxxisdebeste
Schuurs aan de bal vind ik veel fijner ogen dan Alvarez, dat hij die fout maakt is niet goed, maar De Ligt deed dat ook in begin
2 0
Web
Ten Hag wilde meer voetbal van achter uit, en dat werd ook beter met Schuurs. Toen kwam die fout
Achteraf is alles makkelijk
5 -2
Wereld
Het hele elftal werd overlopen, o.a. doordat Ziyech met elke standaardsituatie een counter van de tegenstander inleidde, Babel ook elke bal kwijt was en doordat Tadic en Ziyech (ook de afgelopen weken al) te lui zijn om mee te verdedigen, waardoor Dest (zelfs tegen RKC thuis) tegen 2 man komt te staan en we daardoor ook niets meer hebben aan de diepgang en snelheid van Dest (aangezien hij dan met heel andere dingen bezig is). Daar komt nog bij dat Martinez en V/D Beek (maar ook de rest van de verdediging) tegen 5 tot 7 lopende mensen van Getafe komen te staan.
3 0
Vlieske
Ik denk dat ten hag meer voetbal en durf van achteruit wilde. Wat ik men eigen dan wel af vraag is waarom is alvarez dan gehaald? Als hij eigenlijk niet goed genoeg is om op te bouwen voor ajax.
0 -1
NaarCLbeker5
Vlieske zoals altijd weer negatief.
De meest vervelende van iedereen hier.
0 -3
Hagmag
Omdat het een MISKOOP is.
1 -5
blava
Lekkere kritiek. vd Beek en Marinez stonden tegen 4 Spaanse middenvelders. Ziyech had een vrije dag en waarom zouden Tadic en Babel meeverdedigen? Dan is het niet meer dan logisch dat het middenveld overlopen wordt. TH had na 20 minuten moeten ingrijpen maar uiteraard deed hij niets, waarom zou hij, hij is toch een top(b) trainer.

Schuurs is 3 weken geblesseerd geweest en zonder enig wedstrijdritme wordt hij ingezet. Dan krijg je zo'n situatie als in de laatste minuut. Voetballers zijn nog steeds geen machine.

Schuld aan de nederlaag hebben Tadic, wel aanvoerder maar geen leider, Ziyech en Babel. Door hun ervaring moeten zij het team op sleeptouw nemen maar faalden nadrukkelijk. Alleen Blind (wel leider maar geen aanvoerder) liet zien wat leiderschap betekende.

Schuurs verdient een kans te krijgen. Voetballend veel beter dan Alvarez en die foutjes die hij maakt zijn pijnlijk maar dat hoort erbij. Frank de Boer en Matthijs de Ligt maakten ook zulke fouten in de eerste fase van hun carriere.

Komisch was het plan dat TH bedacht had om meer ruimte op het middenveld te creeeren . Onbenullig, naief en amateuristisch. TH had de opstelling na 20 minuten moeten omzetten en Eiting voor Babel moeten inbrengen en Tadic in de spits moeten zetten. Ajax had geen grip op het middenveld en juist dan moet een trainer ingrijpen. Dan toon je leiderschap.
7 -5
Knalpot
Komisch is jouw commentaar, Eiting hadden ze helemaal opgevreten met zn trage motoriek en Babel eruit halen en dan Traore maar linksbuiten zetten waar die nog nooit van zn leven gespeeld heeft?
0 -1
MPAjax
van de beek bleef ook voorin hangen, sinds dit jaar zijn het balletjes wachters
1 -1
Benijax
Helemaal gelijk. ETH heeft deze wedstrijd volledig verkeerd ingeschat en zijn spelers niet goed voorbereid. Tactische plan was ook lachwekkend. Lange ballen met Traore in de spits met buitenspelers aan de zijlijn geplakt. Zo oliedom.
5 0
NaarCLbeker5
Misschien lag het niet aan de voorbereiding, maar aan de uitvoering. Kan ook.
3 0
Knalpot
Weet wel zeker dat het aan de uitvoering lag, Blind en Ziyech leverde elke bal vooruit in, dat gaat ook in de koppetjes van de rest zitten.
0 0
Yo
Enige reden die ik kon bedenken is omdat Alvarez geel had. Verder was er geen reden voor
8 0