Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Swart: 'Ajax heeft vaker van die rare scheidsrechters'

JesseTH, 21-02-2020 om 17:30, 6062 views, VoetbalPrimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjaak Swart is niet te spreken over de arbitrage die donderdag de leiding had over Getafe - Ajax. Volgens de voormalig rechtsbuiten van de Amsterdamse club liet hij te veel toe, maar niet enkel de scheidsrechter haalde volgens hem niet het gewenste niveau. Ook de Ajacieden zelf zijn debet aan de nederlaag.

'Het was niet om aan te gluren', begint de clubicoon bij Alles op Swart te vertellen over de scheidsrechter van dienst. 'Als hij meteen aan het begin ingrijpt, dan krijg je iets heel anders. Nu liet hij alles toe, al het tijdrekken. Ajax heeft vaker van die rare scheidsrechters. Die laatste bij Chelsea ook. Die was ook niet goed bij zijn hoofd.'

Niet alleen de arbiter, ook Ajax zelf leverde een slechte prestatie. Hakim Ziyech, normaal gesproken een van de uitblinkers, gaf niet thuis. 'Hij speelde niet goed, maar dat kan altijd gebeuren. Hij komt terug van een rotblessure. Blind daarentegen, vond ik tegen het einde steeds beter worden. Maar een paar anderen vond ik absoluut niet goed. Ik ga geen namen noemen, maar zij weten zelf ook wel of ze goed of slecht spelen.'

Na de 2-0 nederlaag heerst als vanzelfsprekend vooral negativiteit, maar is er ook nog een kans dat Ajax doorgaat? Volgens Swart wel. 'Ik heb toch nog wel een beetje vertrouwen, mits we een keer een goede scheidsrechter aangesteld krijgen. Dan zie ik er zeker een van die ploeg uit gaan.'

Swart houdt zorgen over Bruno Varela

Ook het werk van Bruno Varela komt ter sprake. Eerder gaf Swart aan zich zorgen te maken over diens basisplaats tegen Getafe en ook na het duel is dat gevoel nog hetzelfde. 'Gisteren had hij een beetje geluk dat de bal een paar keer tegen hem aan geschoten werd toen hij uitkwam. Hij maakt geen betrouwbare indruk, vind ik. Op het begin liep het goed af. Voor hetzelfde geld schiet hij de bal tegen iemand aan en ligt hij in het doel.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax114
Ik heb geen hoop meer op goede scheidsrechter voor Ajax in europa.
0 0
31xAjax
Het gaat weer veel over bijzaken. Dat spelers en trainer/coach een wanprestatie leverden lijkt onder te sneeuwen....
0 0
MPAjax
Die vrije trap waarbij een getafe speler hinderlijk buitenspel stond en ze gewoon door mochten gaan zonder dat er gefloten werd, vervolgens wordt er gescoort.

Zelfde soort situatie ajax speler wordt getackled chelsea mag doorspelen, vervolgens word er gescoort.

Het is hetzelfde patroon.

Scheidsrechters hanteren niet de regels en/ of VAR (correct) om ervoor te zorgen dat de tegenstander van Ajax kan winnen.

De wedstrijd tegen Getafe had de scheids een badge van de FIFA en helemaal nergens de UEFA staan. Zoek je op Wiki naar FIFA en het eerste wat je leest is corruptie.

Sinds dat Platini en Blatter weg zijn is de situatie niet verandert heb ik het idee en is match fixing hot want het gaat om veel geld en de gokbedrijven lijken een grote invloed te hebben met hun odds. Neem aan dat je meer geld kreeg als je je geld op getafe had gezet.
1 0
b.hulshof
Vond de scheids wel meevallen, het team wist wat ze te wachten stond en dan trap je zo snel in het toneelspel van de tegenstander.
0 -8
ajaxdordtt
Hij floot gewoon heel makkelijk. Dan moet je zelf ook maar meer gaan liggen. Vond hem vooral qua blessuretijd vreemd. Maar we hadden beter geen blessuretijd kunnen hebben. Met 1 0 was er nog veel mogelijk.
2 0
3sterrenAjax1
een reden dat we vaak slachtoffer zijn is omdat we er nooit tegen in opstand komen. sterker nog in NL laten we anderen (fox, andere clubs) het beeld creëren dat we de scheids altijd mee hebben terwijl t tegenovergestelde waar is.
7 -1
Hagmag
Het voetbal van Ajax, geen schot op doel, is niet de schuld van de scheidsrechter.
2 -3
Juichtoon
Dat is een andere kwestie. Staat los van elkaar, de wedstrijd op het veld en vanachter de bestuurstafels, maar het beïnvloedt uiteindelijk elkaar wel.
3 0
DeMeervanweleer
De UEFA wil de orde van de usual suspects niet verstoren. Zo`n vreemde eend in de bijt als Ajax maakt nerveus en moet op z`n plaats gezet worden. Het is namelijk echt een tendens; Ajax heeft Europees de scheids in ieder geval nooit mee, maar opvallend vaak tegen.
7 0
Juichtoon
En dat komt vooral omdat Ajax er veel te weinig van zegt. Het lijkt wel alsof de club maar niet wil begrijpen dat er ook een wedstrijd vanachter de bestuurstafel gespeeld dient te worden.
Toegegeven dat hier wel verbetering in zit getuige de reacties van vd Sar richting en over Chelsea.
Maar de wedstrijd vanachter de bestuurstafel speel je ook wekelijks en niet 1x per jaar.
Hier is niks calimero aan, het gaat om je eigen belang. En als je daar niet voor opkomt doet niemand het.
7 0
Redrum
Klopt helemaal wat je zegt. Ajax laat het al jarenlang rustig over zich heen komen en benoemt nooit dat ze genaaid zijn in de media. Ajax is simpelweg een gewillig slachtoffer voor de corrupte maffia bende die Uefa heet. Ajax probeert al heel lang het braafste jongetje van de klas te zijn en moet dat bekopen met jaarlijkse kontneuksessies van de Uefa.
7 0
Duif63
Inderdaad zou een vertegenwoordiger van Ajax met internationaal aanzien (Blind, vd Sar, Overmars) er is met gestrekt been in moeten gaan. Zoek de media maar eens op, speel maar keihard op de man. Dan krijg je in het hypocriet politiek correcte Nederland 98 van de 100 mensen over je heen en bij de Uefa waarschijnlijk 99, maar die ene gaat wel nadenken. En één wordt vanzelf twee enz.
3 0
Juichtoon
Speelt ook op nationaal niveau.
3 0