Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vissers: 'Het was een aaneenschakeling van ongein'

JesseTH, 21-02-2020 om 16:20, 5469 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers vindt het knap dat Getafe er donderdag in slaagde om Ajax uit haar spel te halen, maar de manier waarop dat ging kan op weinig waardering rekenen. De opponent lokte de Amsterdammers uit de tent en dat in een periode waarin de verslaggever Ajax sowieso al moeite ziet hebben.

'Sommigen vinden dat het om winnen gaat in de sport. Maar als het alleen daarom ging, was ik geen sportjournalist geworden', spreekt Vissers op de website van De Volkskrant. 'Gisteren was een aaneenschakeling van ongein. Daar heb ik weinig plezier aan beleefd.'

'Ajax heeft het eigenlijk altijd lastig tegen ploegen die gaan vervelen, klierig kort gaan dekken', weet hij ook. 'Daarnaast is Ajax, ongeveer sinds de uitschakeling in de Champions League, niet zo goed in vorm. De spelers lijken mentaal een beetje moe. En ze hebben nog een heel lastig programma voor de boeg.'

De zuivere speeltijd bedroeg donderdag slechts 42 minuten en dat stoort. Vissers is voor het bijhouden van de zuivere speeltijd, maar weet ook dat daar het een en ander bij komt kijken. 'Het voordeel van voetbal is dat je precies weet wanneer een wedstrijd klaar is. Dat is fijn voor reclamemakers, televisiezenders en supporters zelf. Ik heb zelf nu al vaak dat ik de deadline van de krant niet haal. Dat wordt dan veel erger. Maar dat is geen sportief bezwaar en het sportieve moet leidend zijn.’

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GrandMasterFlex
We missen een onverzettelijke klootzak en een wereldvoetballer op het middenveld. Vorig jaar had je ook wedstrijden waarbij we een type Poulsen misten naast Frenkie, maar deed Schöne prima zijn ding door Frenkie in zijn kracht te zetten. Nu heb je wel een dergelijke voetballer in de vorm van Martinez, maar vragen wij van hem een Frenkie rol en dat is hij niet. We moeten hopen dat een talent zich ontpopt tot een nieuwe klasbak op het middenveld die het Ajax spelletje kent en uitvoert. Verder hoop ik zelf naast Antony op Stengs en Ihattaren om ons middenveld/aanval te versterken.
1 0
MPAjax
mijn idee tijdens de wedstrijd was dat als ze die gast waar ziyech op de foto naar wees hadden lam gelegd of meer uit zn spel gehaald dan hadden ze geen last meer van één van de meest irritante spelertjes van gaytafe buiten die blonde trans en cucu de dweil om dan
0 0
NUL20
Haha, CuCu de Dweil
0 0
Welja
Zo lang als wij in Nederland denken dat we voetballend dit soort ploegen kunnen verslaan wordt het nooit wat.

Dit betreft niet alleen Ajax, maar ook andere Nederlandse ploegen en het NL elftal. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een NL poeg zo'n wedstrijd won. Kan me Portugal-Nederland nog goed herinneren.

Volgende keer met dezelfde instelling naar Het Zuiden. Dan maar 10 minuten zuivere speeltijd. Maar dan loop je wel met 0-0 van het veld en is het overduidelijk waarom zo'n speelstijl niet professioneel is maar matennaaierig en ronduit vervelende vorm van spelbederf.
0 0
Redrum
Het spelbederf viert al een aantal jaar hoogtijdagen. Zolang Ajax dat niet gaat erkennen blijven ze in de problemen komen tegen pauperploegjes als Getafe, Utrecht, Groningen en Psv. Wie niet kan voetballen moet laf zijn is het voetbalsynoniem voor wie niet sterk is moet slim zijn.
1 0
MarLuuk76
Ik vraag mij af, waarom er zo veel op de spelers wordt afgeschoven. En dan bedoel ik in het meegaan van de streken van Getafe. Want zegt men we zijn gewaarschuwd voor deze streken. Het is dom van de spelers lees je dan etc. Ik vraag mij echt af wie van deze supporters gisteren rustig voor de tv hebben zitten kijken. Niet boos zijn geworden, geen scheldwoorden hebben gebruikt zich hebben vermaakt etc. Ik niet werd echt pislink, en dan sta ik nog niet eens op het veld. Want ook supporters waren gewaarschuwd. Een club als Getafe dien je gewoon uit te sluiten. Wegens extreem spelbederf. En dat je als speler link wordt en er in meegaat onbewust. Is gewoon normaal, ook al wil je dat niet.
Hopelijk volgende week een leuke spannende wedstrijd. Met een dikke winst, maar ik vrees chapter 2.
1 -1
ajaxdordtt
Jij bent dan ook geen professioneel sporter.
2 0
MarLuuk76
Haha dat heb je goed gezien. Toch zonde had er wel de bouw voor.
0 0
ARUCAMBA
ook met zuivere speeltijd had ajax jammer genoeg niet gewonnen, je moet er voor zorgen om nooit afhankelijk van de scheidsrechter te zijn. De realiteit is dat het gewoon niet loopt, het zit ook tegen, veel spelers geblesseerd, volgende week zonder Nico, daar is ook weer geen vervanger voor, of je moet WEER heel je elftal omgooien, verleden jaar zat alles mee en dit jaar alles tegen.
Na die geweldige pot tegen Utrecht is de klad er ingekomen, vorm van de dag? Spelen jammergenoeg al maanden slecht
1 0
Kaatje
Eens. De vorm van de dag is zeker niet stabiel momenteel. En ik geloof ook dat de CL-uitschakeling ergens nog steeds (onbewust) in het hoofd zit. En sommige spelers zijn wellicht (onbewust) ook al vooruit aan het kijken naar komend seizoen, ofwel waar speel ik straks. Totale 100% focus op nu, voetbal en winnen. Elke wedstrijd nu willen en pakken. Ik hoop dat de ommekeer heel snel komt.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Alleen vergeet die even te melden dat baggerclubs zoals Gaytafe weinig profijt van hebben als ze een wedstrijd met zuivere speeltijd te maken krijgen dan heeft het totaal geen nut meer.
0 0
ajaxdordtt
Zowel staff, spelers en supporters zijn met open ogen in de val van Getafe gestapt. Hoe dom kun je zijn.
1 -1
Redrum
Het ergste is nog dat al vanaf het moment dat de loting bekend was gezegd werd door alles en iedereen dat Getafe dit zou gaan doen. Als je er dan totaal geen antwoord op hebt moet je je kapot schamen als club.
3 -1
ajaxdordtt
Precies. Ze leken er compleet verrast door.
3 0
Redrum
Inderdaad. Dat is gewoon heel kwalijk op dit niveau. Je hebt letterlijk een paar maanden de tijd om hier iets op te verzinnen en je wordt tijdens de wedstrijd compleet overrompeld. Ik snap dat gewoon echt niet.
1 0
Juichtoon
Desnoods laat je de 4e verzorger een bidon tegen iemands hoofd gooien.
2 0
Redrum
Inderdaad, verzin iets. Ga ook gekke dingen doen. Maar wat je vooral niet moet doen is denken dat je het met je normale spel wel redt in zo'n wedstrijd. Dan krijg je dus zo'n tenenkrommend genant tafereel als dat we gisteravond gezien hebben.
0 0