Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van Basten: 'Vond die scheidsrechter echt een oelewapper'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 08:00, 5054 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Marco van Basten is niet bepaald te spreken over het optreden van scheidsrechter Ruddy Buquet bij de Europa League-wedstrijd tussen Getafe CF en Ajax. Na afloop bleek dat er in totaal maar 42 minuten aan zuivere speeltijd waren gespeeld.

Zodoende lag het spel tijdens de wedstrijd vaker stil dan dat er werd gevoetbald. 'Dat is toch ongelooflijk?', spreekt Van Basten zich uit als analist van FOX Sports. 'Dat je van de negentig minuten, 42 minuten hebt gevoetbald. Dat is toch een achterlijke regel?'

Van Basten laat zich vervolgens kritisch uit over scheidsrechter Buquet. 'Ik vond die scheidsrechter echt een oelewapper. Die gaat maar door in die komedie, hij ging er maar in mee. In plaats van dat hij er wat aan doet... De verkeerde ploeg helpen. Die scheidsrechter is echt een koekenbakker. Plus het feit dat je maar 42 minuten gespeeld hebt van de negentig, dat is gewoon schandalig. Je moet geld teruggeven aan het publiek, verplicht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Van Basten is de enige analist bij FOX die gewoon durft te zeggen wat iedereen ziet
0 0
aka
Hij heeft gelijk, maar als ze tegen hem pannekoek zeggen krijgen ze een stadionverbod
0 0
Cruijffthebest
Marco heeft volkomen gelijk, het is te achterlijk voor woorden dat er zo weinig speelminuten geweest zijn. Hoogste tijd voor zuivere speeltijd, dan is al dat toneel en tijdrekken meteen afgelopen!
Dat Getafe is een regelrechte schande voor het voetbal, hoop dat we straks een echt goede scheids krijgen die deze matennaaier aanpakt en wel vanaf begin wedstrijd!
1 0
Web
Wat er gisteren gebeurde was het ergste wat ik op voetbal gebied heb mee gemaakt, en ik ben niet de jongste meer
Die jongen met die aansteker had donker rood moeten krijgen, diep schande wat hij flikte

Als ik Ten Hag was had ik dit netjes gezegd in de persconferentie, die belachelijke trainer die om twee keer geel vraagt, terwijl zijn ploeg niets anders deed dan schoppen en provoceren
Dit mag je nooit accepteren Euefa, die moeten echt in grijpen
De meest trieste wedstrijd die ik ooit heb mee gemaakt

Ja het Heizeldrama was natuurlijk veel erger, maar anders
3 0
Van Reenen
Hou MarcMarco,nog zacht uitgedrukt en te netjes voor die hufter. Maar dat zijn zijnbazenbij de uefa ook. uefa met kleine letters omdat ik die halve idiote minacht en die organisatie ook. Die idioot onopzettelijk aangesteld nadat de Nederlandse media het uitgelekte optreden van die andere halve zool bij chelsea hebben gepubliceerd,
1 0
Redrum
Het is een regelrechte schande wat er gisteravond gebeurde. Ajax speelde slecht, maar kreeg ook geen enkel moment de tijd om in de wedstrijd te komen. Zelfs als Ajax zelf balbezit had gingen die gore lafaards nog regelmatig naar de grond, waarna er werd afgefloten. Het is ongelofelijk dat een scheidsrechter dit soort puur spelbederf gewoon toelaat. Dit sloeg echt gewoon alles. In de Arena moeten ze er in ieder geval maar een paar echt een goeie rotschop geven. Er wordt toch wel gefloten. Raak ze dan op zijn minst maar goed ook de volgende keer. Keer op keer laat de arbitrage ons in de steek. 42 minuten zuivere speeltijd zou gewoon niet moeten kunnen. Dat heeft niks meer met voetbal te maken. De spelers kunnen onmogelijk moe zijn ook na deze wedstrijd.
4 0
RuffRhythim
Als wij in balbezit waren liep gewoon een of meerdere van die engnekken tegen een Ajacied op en ging vervolgens liggen.

Scheids floot weer af, spel ligt weer stil, opdracht weer geslaagd...
En dat 90 minuten lang....
3 0
roodwit007
De enige schuldige was die Fransman , verder niemand ik geef Marco helemaal gelijk dat dit een aanval is op het spelletje voetbal , als die knakker direct rood had geven dan was dat toneel afgelopen maar ja voetbal en maffia hoort erbij
1 0
Amsterdam Loyals
Heel simpel, gemiddeld genomen lag de wedstrijd na 1 minuut voetbal, meer dan 1 minuut stil. Een scheidsrechter heeft de taak dit tegen te gaan. Ipv optreden, ging hij er in mee en was regelmatig de wanhoop op z’n gezicht te lezen. De scheidsrechter was een drama! Pleit Ajax niet geheel vrij, maar dit soort clowns maken normaal voetbal onmogelijk.
4 0
TontoKarnaggel
Gisteren 42 minuten, vorige pot tegen valencia ik meen 52 minuten zuivere speeltijd, en dat op een totaal van ruim 200 minuten wedstrijd zonder dat de scheids er ook maar iets aan doet. Maar ondertussen wel een aanvaller affluiten omdat hij zich breed maakt of een goal afkeuren vanwege 0,2 cm buitenspel. Krijg steeds meer het idee dat scheidrechters worden aangesteld om het anti-voetbal te faciliteren en de ploegen die wel willen voetballen dwars te zitten ( elke snel genomen vrije trap of ingooi werd in beide genoemde wedstrijden teruggefloten bv ). Voetbal wordt van binnenuit helemaal kapot gemaakt....
1 0
Cupmetgroteoren
Alsof het zou hebben geholpen als het meer minuten waren. Ajax kon nauwelijks 3 seconden de bal in de ploeg houden en creerde 0 kansen.
2 -6
RusselWestbrook
Je hebt gisteren genoten hè? Kun je weer een paar dagen ongegeneerd debiele shit roepen terwijl je jezelf aftrekt op de minnetjes die je scoort.
6 -1
PetrusKeizer
als die weer ns bezig is heeft-ie aan 90 minuten zuivere trektijd nog niet genoeg. klopt trouwens niet dat je ruggenmerg er door wordt aangetast. wel krijg je er grote oren van.
0 0
RuffRhythim
Hij is al urenlang daarmee bezig ja...
1 0
TontoKarnaggel
Wat heeft dat er in godsnaam nou weer mee te maken? Dus als een ploeg , Ajax in dit geval, slecht speelt gelden de regels opeens niet meer? Zullen we in zo'n geval anders gewoon gelijk affluiten? 3 foute passes is einde wedstrijd of zoiets, en dat de scheids zich alleen aan de regels hoeft te houden als beide ploegen lekker in de wedstrijd zitten. Mijn god...
4 0
rss-dion
Nou totaal niet mee eens, dit is echt zo onzin wat je zegt. Door al dat tijdrekken ligt het spel stil en kom je niet in de wedstrijd. dat heeft met bal aanrakingen te maken waardoor je aan voetballen toe komt.

Waarom denk je dat ajax zo goed was tegen chelsea 2 x .

Hoog tempo, bal contacten, 56 minuten zuiveren speeltijd
Ajax lille was geweldig, 3-0 61 minuten zuiveren speeltijd.

En daar moet je heen. ! !

Altijd 60 minuten zuiveren speeltijd ongeacht wat.
3 0
Cupmetgroteoren
Lol, Ajax was een drama tegen Chelsea. Thuis domineerde Chelsea 75 minuten lang, uit tweede helft werd Ajax van de kaart geblazen vanaf de eerste minuut van de tweede helft. Het was de slechtste helft ooit door Ajax vertoond.
0 0
Van Reenen
Nou totaal niet mee eens. Je betaalt in hettheater voor anderhalfuur amusement en daar loopt na 42 minuten ooknHermanFinkers of Joup van het toneel. Enig idee wat er dan zou gebeuren? Je betaalt voor een VOETBAL wedstrijd en die horen 90 minuten te duren. Daarvoor betaal je. Gebeurt bij ijshockey, basketbal en meer sporten.
0 -2
meerzicht
Nee, voetbal moet naar90 minuten zuivere speeltijd !
0 -2
Ferd
Dan duren wedstrijden 3 uur joh
1 0
Van Reenen
Nee, want daarvoor heb je een scheidsrechter, tenminste soms speel je tegen 12 man zoals gisterenavond.
0 -1
rss-dion
42 minuten zuiveren speeltijd. Jongens kom op, dat is schandalig. Ajax kan goed voetballen, als de bal rolt. Dit sloeg nergens op. 30 seconden rolde de bal en dan weer 30 seconden stond het stil. De scheids trapte overal in. Getafe ging liggen PIEP!, Getafe ingooi, corners, pijntjes. het was een en al tijdrek.

Ja ajax was niet best. Maar mag dat? Je vorm kan je alleen terugpakken als het balletje rolt. Ik vind het UEFA Cups geen kloot meer aan zo. Valencia thuis in de Arena was precies hetzelfde. Het anti voetbal wint zo.

Er moet een systeem komen dat je altijd zuiveren speeltijd hebt.
3 0
MarLuuk76
Mensen die niet snappen, Dat die acties onbewust ook bij de Ajax spelers gaat meespelen zeg. Bijna iedere ploeg verliest daar. En is vooral bang door het matennaaien van die lui. Ze gaan om niks naar de grond. En zie hoe ze vertragen,. Gek dat je nooit in je spel komt. Bijna niemand dus.
3 -1
rss-dion
helemaal mee eens ! Door nu naar ajax te wijzen moedig je dit gedrag aan.
2 -1
MarLuuk76
Inderdaad let maar op, gaan straks veel meer ploegen zo tegen Ajax spelen, ook in Nl
1 0
Markopantelic007
Eigenlijk mag je er niks van zeggen, na zo'n wanprestatie. Maar slecht is het wel, zeker omdat de eerste goal ook nog eens viel uit een vrije trap wat geen vrije trap was.
2 0
ate74
Het is toch raar dat je er alleen maar iets van mag zeggen als je zelf top speelt... want top spelen wordt je onmogelijk gemaakt.
6 0
Markopantelic007
Man zelfs met de beste scheidsrechter hadden we niets klaargespeeld gisteren. De laatste keer dat we er zo machteloos bij liepen was volgens mij tegen Real een aantal jaar geleden dat aanleiding was voor Johan Cruijff om in te grijpen. Ik bedoel daarom pas kritiek uiten als jezelf niets of weinig te verwijten valt, zoals na Chelsea uit.
0 -1
Jos1983
Zuivere speeltijd invoeren PUNT...
Zitten 338 man in een wedstrijd organisate, daarvan kan er vast 1 de stopwatch aan en uit drukken, ben je direct van al het theater af...
1 0
Cupmetgroteoren
Ja er is altijd wel iets met de scheidsrechter. Wat een onzin allemaal. Vanaf minuut 1 wilde Ajax niet voetballen.
0 -5
Redrum
Ajax wilde niet voetballen? Getafe zul je bedoelen.
0 0
Rdk1983
Groot gelijk. Geld terug, overspelen. Dit is gewoon oplichterij. Wordt totaal niet gevoetbald.
0 0
3sterrenAjax1
franse scheidsrechters zijn waardeloos. turpin en nu weer deze scheids. echt belachelijk
3 0
Frank1978
We moeten eerst naar onszelf kijken, maar verder met van Basten eens. Scheids was ook schandalig slecht.
1 -2
PetrusKeizer
Jammer dat hij niet echt de kans kreeg bij de FIFA, met t doorvoeren van nieuwe regels om t spel te verbeteren. Hij had t toen ook al over zuivere speeltijd.
0 0
7172AFCA7395
Niet naar aanleiding van gisteren.
Maar zuivere speeltijd invoeren ben ik voor.
0 0
Jaridebeste
Een absolute verschrikking was het. Dat de UEFA nou niet inziet wat een anti-reclame dit voor het voetbal is.

Helaas was Ajax zelf niet veel beter. Tuurlijk is het ontzettend moeilijk voetballen als het spel steeds stil ligt en er niet op de juiste manier wordt ingegrepen tegen die provocerende toneelspelers van Getafe....maar de momenten dat er wel gevoetbald kon worden, waren zo verschrikkelijk slecht van Ajax. Het deed gewoon pijn aan de ogen. Echt Ajax onwaardig.
1 -1
MarcoB1971
Welke momenten kon Ajax dan voetballen er is maar 42 minuten gevoetbald.
0 0
RuffRhythim
Was dat de zuivere speeltijd? Tering zeg...
0 0
Jaridebeste
Tijdens die 42 minuten waren er echt wel momenten maar dan gaf Ziyech weer een hopeloze bal, liep Babel de ruimtes dicht of liet Tadic de bal weer eens van zijn voet springen. En zo zijn er echt wel meer voorbeelden. Martinez die een bal gewoon simpel moet inspelen maar weer gaat draaien en dan de bal knullig verliest etc.
0 -1
PetrusKeizer
jammer genoeg heb je gelijk. we moeten wel eerlijk blijven. t Team blijven steunen is iets anders dan de ogen sluiten voor de werkelijkheid. Het eerste moet je altijd doen, het tweede vooral niet.
0 0
chloorbestendig
San Marco, het enige heldere licht tussen als die oelewappers die zich analisten noemen.
5 0