'Gaat erom dat je beseft dat je hier aan de bak moet'

BartVeenstra, 20-02-2020 om 09:00, 3561 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Ronald de Boer hoopt dat de spelers van Ajax beseffen dat zij donderdagavond vol aan de bak moeten tegen Getafe CF. Waar de Amsterdammers vorig seizoen speelden tegen Europese grootmachten als Bayern München, Real Madrid en Juventus is Getafe CF op papier een veel kleinere tegenstander.

Waar Real Madrid een stadion heeft waar ruim tachtigduizend mensen in kunnen, is het stadion van Getafe met een capaciteit van 17.000 een stuk kleiner. 'Maar het voel wel echt als een voetbalstadion', zegt De Boer tegen Voetbal Primeur. 'Het publiek zit er dicht op, ik verwacht een hectische atmosfeer. Maar de spelers van Ajax zijn dat wel gewend. Vorig jaar hebben ze voor hetere vuren gestaan.'

Een 'makkie' wordt het absoluut niet tegen Getafe CF en De Boer hamert erop dat de spelers van Ajax heel scherp moeten zijn. 'Het gaat erom dat je beseft dat je hier volle bak moet', zegt hij, waarna zijn uitleg volgt. 'Voor Getafe is het hun manier om aan de wereld te laten zien hoe goed ze zijn. Het kan een transfer voor ze betekenen. Je moet ongelooflijk gefocust zijn. Tegen Madrid was je de underdog, nu ben je veruit de favoriet. De enige manier om mensen niet teleur te stellen is door te winnen. Niemand accepteert het als je er tegen Getafe uitgaat.'

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
is helemaal uitgekomen. Ronald zal daar niet blij mee zijn ....
1 0
DeMeervanweleer
Goh Roon, echt? Ik dacht dat ze er eigenlijk wel met een laconieke instelling van af kwamen.
Scheidsrechter heeft voorkennis dat scheelt hoop ik, voor de rest zou het fijn zijn als Blind weer lijn in het spel krijgt en Hakim weer gaat toveren.
0 0
Red Devil
Vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal moet Ajax er staan vanavond anders kan het fout aflopen daar.
Maar hopen dat ze ongeschonden uit de strijd gaan komen vanavond tegen die schoppers.
1 0
Libero
Hallo, FOX-meneertje! Je bent niet veruit de favoriet. Als de bookies Getafe als favoriet aanwijzen dan zijn zij ook echt de favoriet. Die bookies weten echt wel waar ze het over hebben... die lullen niet zo makkelijk voor de vuist weg voor hun centen.
0 0
JariJari
In het tweeluik zijn wij (zeer licht) favouriet.

Zij zijn favouriet in hun thuiswedstrijd uiteraard.
0 0
Libero
Nou, in principe winnen we Europees uit vaker dan thuis, maar feit is dat we nu niet op volle sterkte zijn.
Het gaat hier sws om deze wedstrijd en niet om het tweeluik.
0 0
Babangida83
Vandaag gaan we zien wie het het meeste wil. Wordt echt een strijd om wilskracht, denk ik.
0 0
Markopantelic007
Pff lastiger dan Real Madrid, tuurlijk Ronald. Heeft Getafe ook drie keer achter elkaar de CL gewonnen? Wordt het nou niet een beetje overdreven allemaal? Het is en blijft maar Getafe, en wij zijn Ajax. Dat ze derde staan is een mooie prestatie, maar misschien stelt de rest eronder gewoon niet zoveel voor op dit moment.
0 0
AFCA024AFCA
Hij geeft aan dat het voetballend tegen Real makkelijker is dan tegen Getafe. Dit komt doordat het een ploeg is die of heel hoog druk zet of zich helemaal in laat zakken. Dit beide heeft Real niet gedaan vorig jaar. En juist deze twee manieren van verdedigen liggen Ajax over het algemeen niet.
0 0
Redrum
Ik zie het een beetje als Willem 2. Die hebben ook nog even derde gestaan bij ons. In de competitie zijn ze in een soort flow terecht gekomen. Europees voetbal is alleen hele andere koek en dat zijn ze ook niet gewend. Het zou me niet eens verbazen als Ajax het relatief makkelijk krijgt.
0 0
Lazell
Maar Getafe laat het al ietsje langer zien dat dit seizoen. Dat is een kleine club die door slim inkopen en een slimme tactiek veel hoger eindigt dan het financieel hoort te eindigen. Net als Sheffield United, dat meerdere klasses is gepromoveerd in Engeland en nu in hun debuutjaar in de subtop staat.

Ik denk dat Getafe voorlopig een blijvertje is en we het daarom 'gewoon' lastig krijgen tegen dit ploegje. Ze staan 3e, boven Atletico en Valencia in de competitie. Vorig jaar 5e. Jaar daarvoor 8e.
0 0
Babangida83
Het kan natuurlijk beide kanten op, wat dat betreft. Maar t kan ook prima zijn dat dit een moeilijkere wedstrijd wordt dan vorig jaar tegen Madrid. De favoriet of de underdog zijn, zijn mentaal twee hele verschillende werelden. Inzet kan t verschil maken. In principe hadden we nog makkelijker van Groningen moeten winnen. Maar t liep anders. Voor Groningen was t de wedstrijd van hun leven, en daar speelden ze ook naar.
0 0