Van der Gijp raadt Ajax terugkeer Vertonghen af

ThijsZwagerman, 19-02-2020 om 22:30, 7406 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

René van der Gijp vindt dat Ajax geen poging moet doen om Jan Vertonghen na dit seizoen terug te halen naar Amsterdam. Volgens de analist heeft de Belgische verdediger zijn beste tijd gehad en voegt Vertonghen niets meer toe aan Ajax.

Als Van der Gijp bij Veronica gevraagd wordt of Vertonghen een optie zou kunnen zijn voor Ajax, is de analist duidelijk. ‘Niet doen. Alles dat je over hem leest in Engeland is dat het echt niet meer kan. Hij moest het natuurlijk al nooit van zijn snelheid hebben, maar nu kan het écht niet meer. Dan moet je dat als Ajax niet doen.’

Vertonghen wordt al langere tijd gekoppeld aan een terugkeer naar Ajax, maar komende zomer zou dit weleens concreet kunnen worden. De 32-jarige Belg is dan namelijk transfervrij en zal waarschijnlijk nog wel een paar jaar door willen voetballen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Gewoon halen ook al was het alleen maar om te zingen ;-) Altijd leuk!
0 0
FreddyAX
Als basisspeler zie ik het ook niet zitten, prima gozer maar heeft teveel ingeboet aan snelheid.
In de "Oijer -rol" zou het wel kunnen maar dan moet dat geen topsalaris kosten.

Is volgens mij geen versterking dus dan eerder eigen mensen door laten schuiven.
1 0
LammertAlbertus
Gijp heb geliek

RupsjeNooitGenoeg GrasIsEldersGroener Tendencies zijn dr om te onderdrukken en niet om aan toe te geven .

Jantje is niet goed genoeg meer voor The Spurs dan zeker ook niet goed genoeg voor Ajax.

Ajax dat vorig seizoen 2x dik had moeten winnen van The Spurs maar doordat helaas de Ajax staf Ten Hag & L'Ami + Ajax cv's De Ligt & Blind + Ajax controlerende middenvelders Schöne & Frenkie de lange hoge wegpeer paniek ballen van Andre Onana niet rustig wisten te krijgen

kom maar Andre over de grond inspelen , Frenkie Lasse kan je prima in de dekking aanspelen , durf doe maar kom maar met die bal , geen lange hoge ballen, want zo breng je hun in hun kracht en on s uit ons dominerende kracht .Hoeveel lefty lcv's heeft Ajax ?

Blind Martinez Pierie
Eiting kan het ook
Botman Kemper
Salah-Eddine Maduro

terwijl rechtsbenige Schuurs Alvarez Veltman Jurrien Timber
Llansana Devyne Rensch Regeer daar ook kunnen spelen .
0 -1
Rentokill
Transfervrij toch?
Doen. Als t niet lukt is het geen grote ramp.
0 -2
Stoelhaas
Tranfervrij is niet hetzelfde als gratis hè.
Het gaat je sowieso een paar miljoen kosten.
Dus alleen halen als je een goed plan met hem hebt.
1 0
Web
Bij België speelt hij wel goed
Wil je hem halen, dat zou Blind op het middenveld kunnen spelen, dat zou dar weer inhouden dat Eiting niet komt te spelen.
Eiting en Blind samen op het middenveld is te veel van het goede
0 0
Ajaxxxisdebeste
Voor sommige spelers is het snel voorbij en Vertonghen is het 3 jaar te laat... als jeugdtrainer is die altijd welkom
1 0
Libero
Ik had Jan echt heel graag zien terugkeren, maar hij speelt al een aantal jaar teleurstellend i.m.o. Als het nou alleen zijn snelheid was, maar ook qua positionering en scherpte laat het te wensen over. Helaas...
4 0
Mauroafca
Werd 2 jaar geleden gewoon speler van het jaar verkozen door het Tottenham publiek. Zo vreselijk was het tot aan dit seizoen dus niet.
0 0
Inhartennieren
Ik denk dat hij helemaal gelijk heeft.
6 0
Francisco81
Zoals zo vaak zegt van der Gijp bij CL-avondjes vaak dingen die wel ergens op slaan in tegenstelling tot de Veronica inside uitzendingen. Hij heeft gelijk wat Vertonghen betreft. Was ook altijd een fan van Jan en is een echte ajacied. Maar lijkt fysiek niet meer top te zijn , moet Ajax niet meer aan beginnen
5 0
Aspers73
Helemaal gelijk
3 0
DS
Al zou Blind echt naar Arsenal gaan, heb je wel een ervaren LCV nodig. Voor het niveau wat Ajax nastreeft is Jantje helaas 3jaar te laat.
5 0
Antafca
Hij kan toch ook gewoon komen als blind blijft?! Blind op middenveld dan
0 -4
Stone020island
Waarom zou je blind van zijn beste positie ( zeker in het ajax spel) afhalen? Daarnaast blind centraal = wereldtop en blind op middenveld = ook goed maar komt daar tegen de grote ploegen net te kort vind ik.
6 0
Joseph
Probleem met Blind op het middenveld, was niet Blind op het middenveld, maar dat er dan geen fatsoenlijke speler meer in de verdediging stond. Zonder enige twijfel zou ik Blind tegen welke tegenstander dan ook op het middenveld zetten, speelde daar jaren geleden al top, vooral de wedstrijd tegen Barcelona is mij bijgebleven.

Ik weet niet of het Vertonghen moet zijn, maar een goede CV erbij, Blind op 6 en Martinez op linksback (verwacht een vertrek van Tagliafico): dan staat er wat moois hoor!
3 0
Libero
Wanneer Ziyech er niet meer is heb je Blind gewoon nodig op het middenveld; je meest creatieve speler in de achterhoede zetten snijdt geen hout. Of ze moeten nog een creatief konijn uit de hoge hoed toveren, maar dat zal geen gevestigde naam zijn.
2 0
Stone020island
Daarnaast is verthongen echt zwaar over datum.
1 0
Bensco
Op zich zelf staande transfer vind ik. Niet te vergelijken met Blind, Huntelaar of zelfs Heitinga. Vertonghen is fit, international en barst van de ervaring. Hij zou de nr1 verdediger van de eredivisie zijn en in de CL samen met blind ook wel zijn mannetje staan. Ik zou alleen proberen hem nog voor het EK te tekenen anders gaat het je een hoop geld kosten.
0 -8
ajaxdordtt
Beiden linksbenig.
4 0
behangdelul
Vevang Vertongen in de tekst door Blind of Huntelaar en je hebt een copy van het jaarlijkse gelul. Tuurlijk kan Jan nog blindelings (geen woordspeling) mee en Blind is ook de snelste niet of nooit geweest.
0 -7
PierreHeno
Jan moet gewoon nog ergens anders gaan cashen met al zijn ervaring want bij Ajax wordt het financieel flink inleveren en zal hij te maken krijgen met hoge verwachtingen die hij simpelweg internationaal niet meer waar zal kunnen maken. En voor de (kl)erdedivisie hoef je hem niet te halen. Bovendien: Blind is beter als LCV en juist die moet je zien te behouden.
5 0
Knalpot
Tuurlijk wel altijd halen, alleen al om die kakkies extra schuim in de mondhoeken te zien krijgen.
0 -8
AlexIbarra
Blind is beter LCV.

Als Jan komt kan hij back up zijn voor Blind en proberen RCV of LB een basisplaats te veroveren. Als Nico vertrekt zal diens vervanger waarschijnlijk een stukje minder zijn.
Misschien kun je ook met Blind als echte 6 in de punt naar achteren spelen, Jan LCV.

Natuurlijk zou Blind in theorie kunnen vertrekken, dan is Jan voor mij sowieso welkom.
Maar laten we eerst eens kijken of Daley wil verlengen. Want dan is flink investeren op de positie waar je beste speler staat niet echt prioriteit nummer 1.
Al is 2x3 miljoen per jaar tegenwoordig nauwelijks nog investeren te noemen.
3 -1
WeerDinges
Vertonghen op Rcv? Je maakt een grap zeker. Man is 33 en heeft daar nog nooit gespeeld. Blind op 6 is inmiddels ook wel duidelijk dat je dat niet moet doen. Lekker op zijn beste plek laten staan. En LB wil hij zelf niet meer, daarnaast heb je op die op positie Martinez als back up en een lichting jeugd rondlopen. Alleen als vervanger van Daley zou het een optie kunnen zijn maar dan nog zie ik liever een aankoop met groeipotentie.
4 -1
JariJari
6 is Blind's beste positie
1 -2
AFCAjax
Als ie komt gewoon als ervaren kracht voor erbij op de bank, maar dat gaat niet gebeuren, wil bovendien een topsalaris.
2 0
Noxin
Inderdaad, niet doen puur vanwege z'n snelheid. Hij zou met zijn ervaring in de top niks toevoegen tegenover snelheidsduivels als Veltman, Blind, Alvarez, Martinez en Schuurs.
2 -4
Sanalologo
Voor een normaal salaris altijd terug halen. Gaat in de eredivisie nog makkelijk mee en heeft een hoop ervaring. Is daarnaast op meerdere plekken inzetbaar en is een echte leider.
4 -1
Joseph
Hangt gewoon van de salariseisen af en ik zou de medische keuring niet laten doen door dezelfde arts als die Heitinga destijds keurde, toen hebben ze gewoon een gehandicapte speler binnen gehaald. Als hij een fatsoenlijke 60 meter kan laten zien, ben ik om.
2 -1
DonQ
Ik ben het eigenlijk wel met hem eens. Hij was qua wendbaarheid en snelheid natuurlijk nooit top, maar ook voetballend, zie ik niet meer de Vertonghen van Ajax.
6 -1
OpaVerteld
Gijp heeft best een punt.
Hoogstens in een Huntelaar rol met op termijn uitzicht op een eventuele functie binnen het trainersgilde binnen de club.
Jan is en blijft immers een Ajacied.
5 0
ajax4lifebaby
Lastig oordelen hoe fit Jan nog is. Maar hij was ooit geweldig, maar lijkt wel een beetje afgetakeld. Daarom houdt ik van Blind kwam gewoon terug op 28 jarige leeftijd legend.
6 0
SpursAjax
Vertongen mag altijd terug komen! Hoop echt dat hij komt!
2 -6