Mossou: 'Getafe doet er nog een schepje bovenop'

JesseTH, 17-02-2020 om 23:15, 5858 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou maakt zich enigszins zorgen over de manier waarop Ajax met de strijdwijze van Getafe om zal gaan. De journalist van het Algemeen Dagblad zag hoe Valencia het eerder dit seizoen min of meer op dezelfde manier deed en daar gingen de Amsterdammers toen niet goed mee om.

'Valencia was thuis in de ArenA heel irritant. Ze maakten veel overtredingen en gingen veel liggen', leidt Mossou zijn verhaal in bij Voetbalpraat. 'Er sloop paniek in het elftal en dat zal echt anders moeten, want Getafe doet er nog een schepje bovenop. Zij maken iedere minuut drie overtredingen. Als Ajax zich daar op dezelfde manier laat meeslepen, hebben ze een probleem, maar het is natuurlijk geen wonderploeg.'

Door de berichtgeving over de Spaanse ploeg komt Getafe inmiddels over als een topploeg, maar Mossou wil dat gevoel een beetje temperen. 'Dat is een beetje hoe de media werkt. We willen zoeken naar wat voor een tegenstander we gaan treffen. Dan wordt dat helemaal dood geanalyseerd.'

Kenneth Perez stelt dat ze bij Ajax ook ietwat overdreven lovend zijn over de tegenstander. 'Het is een beproefd recept voor een club om de tegenstander omhoog te praten. Stel dat het niet lukt, dan heb je dat in ieder geval achter de hand. Je hebt de selectie ingericht op de Champions League en dan hoor je van Getafe te winnen. Qua club hoort Ajax door te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Moussou's trucjes om Ajax altijd te ondergraven zijn zo doorzichtig als wat. Bottom line bij hem is dat Ajax niet zijn favoriete club is en dat hij Ajax niet het succes gunt maar dat durft hij nooit klip en klaar te zeggen. Dus doet hij op deze zij meer achterbakse manier: 1) Getafe is geen hoogvlieger ( lees: mocht Ajax daarvan verkiezen dan is dat een blamage en moeten ze maar een toontje lager zingen met al hun poen) 2)Ajax moet niet meegaan in het fysieke spel van Getafe (lees: Ajax is een mooi weer voetbalteam die zodra het zwaar en fysiek wordt al meteen de handdoek gooit) 3) Ajax raakt snel in paniek wanneer het even tegen zit met bv een scheidsrechterlijke beslissing etc. Die Moussou gebruikt Ajax slechts als substraat om zijn stukjes te schrijven.En wanneer Ajax sportieve successen viert heeft meneer het indeens weer over 'het Nederlandse voetbal staat weer op de kaart' en 'de eredivisie is dus (!) zo slecht nog niet' of 'Feyenoord had hier ook kunnen staan met een beetje meer geluk..' etc etc.
0 0
waayop
Tsja wat een domme opmerking "Je hoort van Getafe te winnen", zo lusten we er nog wel een paar. Ajax "hoorde" gezien de begroting vorig seizoen niet in de halve finale van de CL te staan. Dat is nu juist het aardige van voetbal, er gebeuren ook onverwachte dingen. Het zou natuurlijk wel fijn zijn, winnen van Getafe.
1 0
Labrador
Ik kan in iedergeval niet wachten om in het vliegtuig naar Madrid te stappen!
1 0
FreddyAX
Irritant dit; eerst maakt men Getafe heel groot(Pas maar op Ajax!) en dan gaan we ze weer weg bagatelliseren , zodoende kan Ajax het nooit goed doen.

Valentijn en VI was dit pad ook al ingeslagen dus kan Voetbalpraat niet achterblijven.
Feit is dat Getafe op dit moment een hele vervelende tegenstander is, waar ze 3 jaar geleden stonden heeft er niets mee te maken en dat Willem II ook derde stond in Nederland ook niet.
(Wat hebben wij ,by the way, eigenlijk gedaan tegen Willem II? En AZ? en eerste pot PSV?)

Goedkoop en doorzichtig hoor.
1 0
Libero
Moussou overdrijft natuurlijk, maar de werkelijkheid is alsnog niet mals: iedere drie minuten een overtreding. las ik gisteren. Dan is het niet gek dat ze 77 gele kaarten hebben verzameld, maar wel bizar dat ze ondanks de ongetwijfeld vele schorsingen toch zo hoog staan met zo'n klein budget (63mio).
Verder wel weer frappant dat er een aantal zijn die de kwaliteiten Getafe lopen te bagatelliseren terwijl ze het net Barcelona in Camp Nou enorm moeilijk hebben gemaakt.
"Omdat ze nou toevallig derde staan in La Liga, daar staan ze anders nooit". Zowel Driessen als Derksen als Perez. Wat een debiele drogreden en het geeft alleen maar blijk dat ze hun huiswerk niet doen, want Getafe staat allerminst 'toevallig' derde. Alles om straks te kunnen zeggen, en Driessen zei het zelfs alvast, "Nee, lag toch echt aan Ajax, hoor". Stelletje miesgassers!
1 0
TontoKarnaggel
Irritant, veel liggen, 3 overtredingen per minuut. Ik weet dat het zo helaas niet meer werkt maar ipv dat Ajax zich daar op moet instellen en aanpassen zou dat eigenlijk een taak voor de scheidsrechter moeten zijn. Maar goed, die illusie heb ik allang niet meer, en als ik die al wel had dan was die na Ajax-valencia echt wel voorbij....
0 0