Perez verbaasd: 'Ajax verplicht om door te gaan'

JesseTH, 16-02-2020 om 20:30, 8683 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez is van mening dat Ajax 'gewoon' ten koste van Getafe de volgende ronde van de Europa League moet halen. De Spaanse ploeg krijgt lof en wordt gezien als een lastige tegenstander, maar de analist vindt de opinie enigszins overdreven.

'Getafe wordt bijna gelijk met FC Barcelona en Real Madrid gezet', opent hij zijn verhaal tijdens Dit was het Weekend op FOX Sports. 'Dat is nu even, maar Getafe staat normaal gesproken echt geen derde. Willem II, dat derde stond, tref je veel liever in de Europa League dan Feyenoord, dat op dat moment vijfde stond.'

De Deen is daarom dan ook van mening dat er voor Ajax geen excuses gelden in het tweeluik met Getafe. 'Ik vind dat Ajax verplicht is om door te gaan. Je hebt je selectie ingericht op de Champions League. Wat ze hebben laten zien in de Champions League, was van een hoog niveau.'

Mario Been bespreekt de keepersissue die speelt bij Ajax richting Getafe-uit. Bruno Varela is de tweede keeper, maar ging tegen Jong FC Utrecht meermaals in de fout. 'Het is Scherpen of hij. Je kunt er lang of kort over praten, maar je zult hem gewoon het voordeel van de twijfel moeten geven. Je hebt niet anders en je moet het invullen. Naar buiten toe zal je hem groot moeten maken en dan is het hopen dat hij niet zo’n dag heeft als tegen Jong FC Utrecht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ik vind dit soort uitspraken echt kul.
Net als uitspraken als : 'Dit mag niet op dit niveau'.

Voetbal is een sport waarin van alles mis kan gaan, zeker als je een off day hebt, als er individuele fouten worden gemaakt (en dat overkomt de besten wel eens), of als er een scheidsrechter is die de gekste beslissingen neemt. Als alles tegen zit en de tegenstander zit alles mee dan kan iedereen van iedereen winnen. Dat is wat voetbal leuk maakt. Als kwaliteit altijd overwint wordt het héél saai en emotieloos.

En dan heb je nog de botsing van stijlen. De ene voetbalstijl speelt je eigen spel in de kaart, terwijl de andere precies het omgekeerde losmaakt. Daar heeft elke ploeg gemak of juist last van. Als je dat combineert met het bovenstaande, wordt de kans dat in de het laatste geval (last van de speelstijl van de tegenstander) kwaliteit de doorslag geeft kleiner.

Uitspraken als die van Perez worden vaak gebezigd, maar zijn volstrekt irreëel, omdat ze geen rekening houden met de werkelijkheid, en in feite puur idealistisch maar ook te veeleisend zijn.

In de werkelijkheid van Getafe-Ajax treft Ajax een ploeg die 'ons' totaal niet ligt.
Maar dat zegt nog niets over het werkelijke verloop, want dat hangt af van de vraag of beide ploegen hun beste niveau kunnen benaderen, van fouten die zij of wij maken, en van pech/geluk met al het andere: scheidsrechter, bal nog nét binnen of juist over de lijn, scoreverloop etc.
Alle details dus. En Ajax noch Getafe hebben alles zelf in de hand.
1 -1
Jariiii
Wat een negativisme hier over Perez. Die man is gewoon complimenteus over Ajax.
1 -1
FreddyAX
Perez vindt....., och ja .
Iedereen bij zijn volle verstand ziet dat Getafe op dit moment in een uitzonderlijke vorm verkeerd,als je dan begint dat Ajax dat niet als excuus mag gebruiken dan snap je er niet veel van.
HIj wordt steeds vervelender met zijn praatjes en doet zich voor alsof hij het allemaal uitgevonden heeft, bij Ajax weten we beter....
1 -1
mgtow
Kan die man aub niet Denemarken gaan vervelen met zijn oeverloze gezeur.
1 -1
Joseph
Perez moet wat kwijt, dit zijn frustraties die ik hoor, geen onderbouwde analyse. Een ploeg die het de Spaanse top moeilijk maakt, is gewoon een lastige tegenstander voor Ajax.
1 -1
Bjorn
Getafe in deze vorm, derde van La Liga, is geen walk-over. Doet Perez een beetje te makkelijk over.
1 -1
markk
Het kan alle kanten op maar Ajax is nog steeds favoriet. Goed spelen tegen teams in de competitie is iets heel anders dan goed spelen in de CL/EL. Ajax heeft aangetoond dat het een heel hoog niveau kan halen in de CL terwijl Getafe slechts 1 wedstrijd overtuigend wist te winnen en 2 keer van Basel verloor. Ik denk dat Ajax weer top gemotiveerd is voor Getafe en denk dan ook dat Ajax in Madrid de 3 punten pakt.
1 0
Markopantelic007
Neem aan dat Ajax tegen Valencia ook gemotiveerd was, en we weten hoe dat is afgelopen.

Desniettemin denk ik ook wel dat we doorgaan.
0 -1
Boer Gijs
Verplicht? Tuurlijk niet
0 -1
Lewis Hamilton
Perez hoeven we niet serieus te nemen want die kijkt alleen naar de Eredivisie. Wat ik knap vind, als Ajax niet in NL zou spelen, zou ik nooit een wedstrijd hebben gekeken.
0 -1
Schip
Soms heeft Perez van die hautaine buien en dan kan hij erg denigrerend praten over spelers of ploegen. Getafe heeft niet de spelers van Barca of Real nee, maar die had Red Bull ook niet.

Daar werden we twee keer door geveegd. Ik schaam me nog kapot als ik er aan terug denk. En Spurs had ook geen superelftal. We verliezen wel vaker van teams die niet de kwaliteit van Real of Barca hebben Kenneth.
0 -1
Bramble1988
Helemaal eens met Kenneth
0 -6
Labrador
Getafe staat niet voor niets 3e in Spanje. Dat doen ze gewoon goed.
5 0
Ajax27
Makkelijk lullen toen onze basiself fit was. Iedereen kan lullen wat ie wil, maar met Blind, Ziyech, Promes en Neres en Onana fit en in ritme spelen, is een compleet ander verhaal dan een geschorste Onana, geblesseerde Promes en Neres, en jongens als Blind en Ziyech die net terugkomen uit een blessure en nog geen 90 minuten vol kunnen maken. De automatismen zijn weg, er wordt wekelijks geschoven met poppetjes en je treft een club die een superjaar draaien in een top-2 competitie. Vergelijken met Willem II, alstublieft zeg. Perez hoe ongeloofwaardig wil je over komen. We mogen ontzettend blij zijn als we donderdag gelijk spelen. Daarna hopen dat een week later zowel Ziyech als Blind de 90 minuten vol kummen maken om nipt met 1 doelpunt verschil thuis te winnen. Dat, en alleen dat, is iets waar we op mogen hopen. Veel meer mogen we gewoonweg niet verwachten.
5 0
Dit is mijn club
Helemaal eens. Perez en co hebben altijd makkelijk praten. Het huidige Ajax is niet het Ajax van Valencia en Chelsea uit en Getafe lijkt in grootse vorm te verkeren. Heeft niks met smoesjes te maken, maar is gewoon realiteit.
2 0
Cupmetgroteoren
Kunnen dit soort smoesjes niet eens een keer opgeborgen worden? Tegen Valencia thuis had Valencia twee keer zoveel geblesseerden. En misschien heeft Getafe ook een hoop blessureleed.
0 -3
Cupmetgroteoren
Ja, kunnen wij gewoon een analyse krijgen van Getafe van mensen die die ploeg dit seizoen gevolgd hebben, want met 'zou moeten winnen' kunnen we niks. Waarom is die ploeg zo sterk dit seizoen? Wat zijn de sterke en zwakke posities, etc.
1 0
gusanito
Perez heeft Getafe de afgelopen maanden blijkbaar niet zien spelen. Ze spelen pressievoetbal zoals Atletico dat in hun beste tijden onder Simeone deed. Je moet heel erg uitkijken voor dat team en het is echt belachelijk dat hij dat zo loopt bagatelliseren .
5 0