Sinouh en Endt niet overtuigd van Varela

ThijsZwagerman, 16-02-2020 om 09:15, 8201 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-doelman Khalid Sinouh en voormalig Ajax-teammanager David Endt zijn niet te spreken over Bruno Varela. De reservedoelman van Ajax zal tegen Getafe waarschijnlijk de geschorste André Onana moeten vervangen, maar na Varela's geblunder tegen Jong FC Utrecht zijn Sinouh en Endt daar niet gerust op. 

‘Ten Hag zal niet lekker slapen’, stelt Sinouh in gesprek met de NOS. ‘Ik was erbij op Zoudenbalch (trainingscomplex van FC Utrecht, red.). Het veld was waardeloos, er was veel wind, de omstandigheden waren niet optimaal, maar het was niet best. Zo'n wedstrijd kan je zelfvertrouwen danig aantasten, kan ik uit ervaring vertellen. Die gaat in je hoofd zitten.’

Toch vindt Sinouh het nier per se de schuld van Varela dat Ajax nu verlegen zit om een waardige reservedoelman. Sinouh vindt dat Ajax in plaats van Varela een ervaren doelman als stand-in voor Onana zou moeten hebben. ‘Ik begrijp het niet. Varela heeft nog niet onder druk gepresteerd. Er had een ervaren keeper achter Onana moeten zitten. Heel vreemd. De belangen zijn zo groot.’

Endt is het wel met Sinouh eens en vindt Varela vooral een onzekere factor. ‘Ik zie geen slechte keeper, hij heeft de atletische kwaliteiten. Varela heeft het alleen nog niet laten zien op het hoogste niveau. Een open boek is hij nog. Fouten als maandag kunnen gebeuren als keeper. Ook Onana maakte in het begin bij Jong Ajax cruciale fouten. En nu is hij onaantastbaar. Vertrouwen krijgen en minuten maken is belangrijk voor een keeper’, zegt de voormalig teammanager ter verdediging van Varela.

Ondanks het feit dat ook Endt niet overtuigd is van Varela als tweede doelman, ziet de ex-teammanager niet zo snel een alternatief voor handen. ‘Ik heb Kjell Scherpen bij Jong Ajax echt stappen zien maken, maar tussen keepen in de eredivisie bij FC Emmen en keepen in het eerste van Ajax zit een groot verschil. De stap naar het eerste is nog een brug te ver voor hem. Dominik Kotarski heb ik veel fouten zien maken bij Jong Ajax. Hij heeft kwaliteiten, maar heeft me nog niet volledig kunnen overtuigen’, besluit Endt.

Denk jij dat Ajax met 5-0 wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Je kan ook n veldspeler op doel zetten, soms kunnen die heel aardig keepen.
0 0
Red Devil
Die Sinouh moet lekker zijn mond houden want dat was zelf een waardeloze keeper.
2 -3
ram
Ik vind dit altijd zo'n achterlijke argumentatie... Met dit soort argumentatie mag vrijwel niemand iets over voetballers (of over wat dan ook) zeggen.
0 0
Meerkoet
Laten we nou even rustig aan doen.
Ik weet niet of mensen Onana nog herinneren in zijn eerste potjes voor Jong Ajax ...... ik bedoel maar.
Als Varela er echt niets van kan, hadden ze hem deze zomer wel de wacht aangezegd.
0 0
de-Ajacied
we hebben dus weer een groot keepers probleem
0 0
ETM
Gezien de massale afkeuring van Varela die plaats vond na dat debacel ga ik haast aan mezelf twijfelen, maar mij lijkt de paniek heel erg overtrokken.
Het is heel vervelend dat het gebeurd is zo vlak voor Getafe uit. Het is een dusdanig mentaal vak dat het de druk op Varela aanzienlijk verhoogd heeft.
Maar ik geloof niet dat hij ineens een slechte keeper is. Na 1 spookwedstrijd je 2de keeper degraderen terwijl hij net een kans krijgt in Ajax1? Varela is niet voor niets 2de keeper en deed het prima zo vond zo dacht ik menigeen.

Ik vind de situatie ook heel anders dan bij Lamprou. Zijn situatie was onwerkbaar geworden. Varela is neem ik aan van de reserve keepers het meest ingewerkt bij Ajax1 en het zou me echt verbazen als Ten Hag hem nu passeert.

Dat gezegd hebbende; ik zit er ook niet rustig bij. Ook niet bij een andere reserve, Onana is zoveel waard!
Maar dat hele Getafe komt me te vroeg en baart me ernstige zorgen.
3 0
fanforeffer
Varela is toch jaren de eerste keeper van Benfica geweest ? Hij heeft toch ervaring ? Of beginnen ze na 1 slechte wedstrijd alweer te schreeuwen dat Ajax het zo fout doet ? en dat het transfer beleid niet deugt en dat de jeugd opleiding niet klopt , dat TH altijd de verkeerde opstelling maakt ?
0 -1
masterrr
1 seizoen om precies te zijn, 1 seizoen in Vitoria Situbal en verder altijd bij Benfica 2. Dat is waarschijnlijk niveau Keuken Kampioen Divisie.

Het slaat helemaal nergens op dat deze jongen is gehaald, terwijl we genoeg geld hebben voor een fatsoenlijke back-up keeper. Dat kan al in Nederland. Denk een aan Sergio Padt of zoals PSV Unnerstal of Ruiter.
1 0
Schip
Padt zou idd een uitstekende 2e keeper zijn.
0 0
Juichtoon
Tja Varela lijkt me een probleem. Komt uit de koker van Ten Hag...-:). Net als Marin.
1 -8
Dazoo
Jij komt uit de koker van je moeder, daar waar de zon niet schijnt, en dat lijkt me een veel groter probleem.
3 0
OdjePils
Hahahahha
0 0
mgtow
Ohohohooooo. Die zit.
0 0