De Visser verwacht veel van Antony: 'Denk dat hij zo meedraait'

BadembaBarrie, 15-02-2020 om 20:30, 13783 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Piet de Visser heeft Ajax zeer goede zaken gedaan met het binnenhalen van Antony. De topscout kent het Braziliaanse talent al een aantal jaar en is heilig overtuigd van diens kwaliteiten, zo vertelt hij bij FOX Sports.

'Ik heb hem heel veel gezien en het is een supertalent', aldus De Visser, die wel stelt dat Antony fysiek nog wat licht is. Des te meer reden voor de Braziliaan om naar Ajax te gaan, zo vindt De Visser. 'Ik vind het zeer verstandig dat hij de keuze maakt om eerst naar Nederland te komen. Hij is lichamelijk nog niet klaar voor de grote competities.'

De Visser beschrijft Antony als een supersnelle jongen die met zijn linkerbeen veel acties maakt op de rechterflank. Hij is echter niet te vergelijken met jongens als David Neres of Hakim Ziyech. 'Hij heeft zijn eigen stijl. Neres is wat agressiever, als hij gaat dan gaat hij. Maar Antony is heel sterk aan de bal.'

Qua rendement ziet De Visser nog wel wat ruimte voor verbetering bij Antony, die tot dusverre viermaal scoorde en zes assists gaf in 33 optredens voor Sao Paulo. 'Hij moet zijn acties uitwerken in effectiviteit en dan wordt het een topper', aldus De Visser, die ook niet al te veel aanpassingsproblemen verwacht bij de Braziliaan. 'Hij heeft al veel wedstrijden gespeeld voor Sao Paulo en Brazilië Onder 17 en O20, dus ik denk dat hij zo meedraait.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Zeker deze speler. Die kan iets met de bal aan de voet. En heeft zelfs een passeerbeweging voor zijn tegenstander. Zon speler heeft Ajax helemaal niet!!. Wordt meteen een openbaring hier en basisspeler ben ik van overtuigd, ben nu al Antony-fan.
0 0
WeerDinges
Piet heeft in ieder geval verstand van Brazilianen.
1 0
ajaxrulesz
Pietje heeft deze speler over een lange periode live in brazilie gezien en hij betitelt hem als een supertalent.
0 0
AFCAMM
Ik kon helaas niet het hele artikel lezen, maar volgens mij maakte VI de vergelijking met Robben.
Je kunt natuurlijk nooit echt (eerlijk) zo’n vergelijking maken, maar ik kan me haast niet voorstellen dat deze jongen niet ècht zo goed is als hij omschreven wordt. Heel intensief gescout en alom bekend als heel groot talent.
2 0
Jelephi
in alle bescheidenheid vraag ik me altijd af waarom Ajax hem heeft kunnen strikken als het een wereld en toptalent is. Dan slaan andere grote vermogendheden toch veel eerder toe?
0 -1
Harrie Nak
Ja anders had Pietje vast wel zijn Russische vriend in London ingelicht.
0 -1
AjaxAmsterdam
Omdat Ajax de mooiste club van de wereld is. Daarom :)
1 0
markk
Omdat Ajax een club heeft die talenten een kans geeft, een club met een geweldige opleiding en geschiedenis, een goede stap van de Braziliaanse competitie. Ik kan eigenlijk weinig redenen bedenken waarom ze niet naar Ajax zouden komen.
0 0
MarLuuk76
Ik wel het weer de taal en last but not least geld. Al heb je het bij Ajax absoluut niet slecht. Maar dat zijn redenen waarom sommige niet voor Ajax kiezen.
0 0
Sanalologo
Waarom haalde de wereldtop Frenkie de jong, de ligt, neres, onana etc. Niet op toen ze nog niet doorgebroken waren? Domme redenatie.
2 0
brullie
Juist...!!
0 0
Ferd
Barca haalde Onana als tiener.
0 0
DonQ
Ik vind dat een beetje een dooddoener. Over het algemeen wil de absolute top spelers die ze meteen kunnen gebruiken en al volledig ontwikkeld zijn. Real Madrid is daarin een uitzondering met het aantal jonge Brazilianen die zij de laatste jaren hebben gehaald.
2 0
Schip
In Italië doen ze dit ook al jaren en Spanje/Portugal idem.

Maar het kan een trendbreuk zijn. Het afbreukrisico is voor een club als Ajax alleen wel erg groot. Als Vinicius bij Real mislukt, liggen ze daar qua kosten niet wakker van.
0 0
Dit is mijn club
Aldus de ontdekker van Edson Arantes do Nascimento. Kan niet mis gaan. ;-)
2 -1
LangeTermijn
Een technische speler met een hoge handelingssnelheid. Zijn voorzetten zijn Ziyechiaans; indraaiend, scherp bij de tweede paal. Doet qua bewegingen denken aan Robben, maar Anthony draait vaker buitenom. Doet me ook denken aan Maxwell qua passeerbeweging. Ik heb hoge verwachtingen, helemaal als een gerespecteerde scout als Piet de Visser dit zegt!
3 -1
Mazraoui
De Visser vond die Mexicanen van psv ook altijd wereldklasse. Niet te nadele van deze Antony trouwens. Meer dat hier weinig waarde aan hoeft worden gehecht
1 -1
Cupmetgroteoren
Moet toch heerlijk zijn als je al jaren zo geframed bent als scout: meesterscout, topscout, etc.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Jammer dat hij in de winterstop al niet is gekomen om te wennen alvast ...
4 0
MPAjax
had je idd goed kunnen gebruiken
0 0