Van Basten ziet in Boadu potentiële Ajax-spits

BadembaBarrie, 15-02-2020 om 19:40, 6050 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco van Basten vindt Myron Boadu in potentie een geschikte spits voor Ajax. Die mening deelt hij aan tafel bij De Eretribune op FOX Sports. Van Basten ziet op het technisch vlak nog wel enkele beperkingen bij de jonge spits, maar gelooft desondanks in Boadu's kwaliteiten. 

'Technisch vind ik hem toch wel beperkt', stelt Van Basten. 'Maar het voordeel is: zijn loopvermogen is gewoon heel erg goed. Hij is snel en hij is er altijd.' Volgens Van Basten is er wat betreft de techniek voor Boadu dus nog genoeg werk aan de winkel. 

Woensdag miste Boadu nog een kans voor open doel, in de bekerwedstrijd tussen AZ en NAC Breda (1-3). Wim Kieft schreef eerder op zaterdag bovendien dat hij Boadu 'nog geen zekerheid' vindt voor Ajax. 'Kieft en ik hebben dit soort ballen ook gemist toen we zeventien à achttien waren', is van Basten echter duidelijk. 'Dat hoort erbij.'

Van Basten ziet het dan ook niet als een reden waarom Boadu niet bij Ajax zou passen. 'Het is een spits, dus hij moet zorgen dat hij die ballen erin schiet. Daar hoef je geen hele goede voetballer voor te zijn', aldus San Marco, die de vergelijking trekt Klaas-Jan Huntelaar. 'Huntelaar zal niet gek veel beter zijn dan Boadu, die heeft ook dit soort kansen gemist.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ja, leuk. Maar Traore is meer een Ajax-spits en net zo goed als Boadu. En daarachter hebben we nog supertalenten Brobbey en Hansen.

Ik zie echt geen enkele reden om een jonge spits te halen. Ik zou het lekker doen met Traore in de punt en Tadic op '10'. Als Traore tegenvalt of niet speelt, kan Tadic in de spits en als ze allebei niet kunnen spelen, kan Promes daar spelen of je laat Brobbey of Hansen een keer spelen.

Als Ajax ervoor kiest om een spits te halen, zou dat in mijn ogen een type Huntelaar moeten zijn: een oudere gast die niet per se hoeft te spelen maar wel van waarde kan zijn. Maar echt nodig vind ik het dus niet om een spits te halen.
0 0
Ar
Zoals hij het zegt klinkt het logisch.
Hij bedoeld hier duidelijk niet dat Ajax Boadu moet halen. Hij maakt een vergelijking die ook geldt voor de spits talenten die we zelf hebben: kijk naar Huntelaar, je hoeft niet persé geweldig te kunnen voetballen om een geweldige spits te zijn. Je moet scoren. Je moet je aanbieden. En je moet de drive hebben. Want dat is misschien wel de grootste kracht van spelers als Huntelaar, en ik noem ook Kuyt, hun intrinsieke motivatie.
3 0
Van Reenen
Jammer dat Marco alleen aan tafel zit bij Fox en wei in naar Jong Ajax of de jeugd kijkt. Traore is nu al een betere spits dan die omhoog geschreven Boadu. Gisterenavond heeft deze spits 4 goals gemaakt bin Twente of vergis ik mij. Dan hebben wij oom nog Brian Brobbey. Conclusie: de uitspraak van Marco is zijn mening en dat mag, maar slaat als een tang op een varken. Raakt kant nog wal.
2 0
Cruijffthebest
Niet nodig, wel spelers als Antony, Carrascal, type Alderweireld, Roberto Alvarado, Jose Juan Macias.
Dat zijn spelers die Ajax wellicht beter maken.
1 0
Van Reenen
Carrascal, prachtige voetballer vanaf links en Anthony vanaf rechts. Goed uitgezocht Cruijffthebest. Compliment.
0 0
Cruijffthebest
Dankjewel!
0 0
Ferd
Van Basten: schande dat Ajax jonge spelers zoals Anthony voor veel geld koopt, dat gaat ten koste van de jeugdopleiding

En daarna ook Van Basten: Ajax moet Boadu halen ondanks het eigen talent dat al aanwezig is voor de spits
6 -2
PetrusKeizer
heeft-ie niet gezegd. alleen 'in potentie' een ajax-spits. niet: haal m maar meteen ff op.
0 0
DT10
Tadic, Traore, Brobbey, Hansen!
1 0
PetrusKeizer
hij zegt alleen maar: in potentie n goeie voor Ajax. Niet dat Ajax m maar ff moet ophalen. En juist heel goed dat hij spitsen die technisch in de verste verten niet zo goed zijn als hij was dan maar meteen afserveert. Z'n punt is duidelijk : n spits moet scoren, de rest doet er niet toe. Cruijff vond Inzaghi helemaal niks, want die kon niet voetballen. Moet je ns kijken naar t trackrecord van Inzaghi. Gert Muller, Horst Hrubesch: als voetballer waren ze niet om aan te zien, als spits n monster.
1 0
Cupmetgroteoren
Van Basten is iemand van de oude stempel: een showspeler als Antony, daar houdt ie niet van. Ook met spelers met een groot ego kon ie niet omgaan: seedorf, ziyech, van bommel. Een wat verlegen en introverte jongen als Boadu geniet zijn voorkeur.
1 0
Schip
Zijn allemaal aannames. Sneijder, Persie, Vdv: dat waren geen ego's zeker. Die hebben het bijna uitgevonden. Robben was verder een enorme egotripper en aansteller in het veld. Heeft Van Basten ooit een conflict met hen gehad? Of gaf hij vdv juist voor wedstrijden aan 'gaan we nog iets leiks van je zien vandaag?' Klinkt eerder als een coach die houdt van show spelers ipv gestampte pot spelers.

Seedorf presteerde in oranje niet in die periode ongeacht coach. Is natuurlijk belachelijk te kakken gezer door van Basten met die Hofs vergelijking, maar dat is Marco. Die flapt zijn mening er uit.

Seeedorf werd eveneens genegeerd door Van Marwijk. Kon die ook niet net ego's omgaan? Grootste ego zat bij hem aan de ontbijttafel als schoonzoon. Maakte Persie belangrijk als spits: de man die niet met de pers wenste te praten toen en die vrije trappen op zijn 18e opeiste bij vrije trappen specialist Van Hooijdonk die Feyenoord dat jaar de Europa league bezorgde met dat wapen. Een en al ego.

Ziyech was een wisselspeler bij H'veen. Geen ego, maar een frele speler die enkel op intuitie speelde en veel balverlies leed zonder daar nog veel tegenover te zetten. Marco kreeg hem niet aan de praat, doodzonde, heeft niets met ego te maken. Anders was hij wel gebotst met Suarez, die hij nota bene aanvoerder maakte periode lang.

Aannames. Ik verwacht dat hij Antony nog niet eens gezien heeft en het bedrag buitensporig vindt. Het is ook een risico.
0 0
ajaxxcied4life
Exact, terwijl (ook Nederlanders) stiekem genieten van de onachtzame techniek van Ziyech, het betweterige van Seedorf en het eigenaardige van Van Bommel alleen zullen ze het niet hardop toegeven. Desondanks vinden mensen als van Basten zulke types oprecht niks.
0 0
OdjePils
Marco is gek!
3 0
trodat4030
Hij is niet gek, hij is onwetend. Dat zijn 2 verschillende dingen.
3 0
Mokum31
Aan de ene kant roepen over 28 mil
En hier adviseren
Geloof me dat die kaasklappers een giga bedrag vragen
1 0
Schip
Ik snap hier echt geen moer van. Van Basten was de meest complete Ajax spits ooit en weet te verkondigen dat een spits vooral doelpunten moet maken. Boadu is geen aanspeelpunt. Hij profiteert van ruimtes. Prima 2 spitsen spits of eentje die vooral in de omschakeling kan toeslaan.

Dan heb je Traore en Brobbey, die dat wel kunnen.
3 0
Web
Een ding kun je met zekerheid voorspellen
Traore, Brobbey en Boadu worden nooit zo goed als van Basten
Het is gewoon lastig, niemand van ons kan weten wie zich het best doorontwikkelen van deze drie spelers, dat hangt van zoveel factoren af
1 -2
Dit is mijn club
Wat moet je met Boadu als je Traoré en Brobbey in huis hebt? En Marco vindt het onzin om zoveel geld uit te geven aan Antony, maar vergeet dat een AZ doodleuk 25 miljoen zal vragen voor zo'n Boadu. En dan is het wel ok Marco? Hij was een wereldster als voetballer en tegenwoordig vaak verademend als analyst, maar vanavond kraamde hij alleen maar onzin uit.
6 0
stefanwillem
Van Basten: aankoop Anthony is belachelijk, eigen jeugd eerst. Van Basten: Boadu geschikte spits voor Ajax.
Ik snap de man niet meer.
8 0
Bocarra
Ajax heeft zat spelers als Boadu. Wellicht nog beter.
3 0
Patrick78
Volgens Marco ook Cvitanich was een geschikte spits voor Ajax....
1 -1
MPAjax
"pannekoek"
4 -4
VoorOnzePloeg
Van Basten pipo zeg
3 -3
Bky
Van Basten is helemaal van het padje.
3 -2
036AFCA97
Hahahaha, die Van Basten spreekt zichzelf zo enorm tegen.
2 0
trodat4030
Zie je wel, Marco lult maar een eind raak, hij heeft écht geen flauw benul wat er bij Ajax rondloopt. We stikken van de spitsen, zetten er zelfs een paar op de flanken omdat we daar 1. tekort komen en 2. ze anders moeten banken. We hebben spitsen zat, flankspelers tekort, dus Boadu zou een ridicule aankoop zijn, die van Anthony is juist broodnodig. Schoenmaker, blijf alsjeblieft bij je leest. Als je nimmer op DT te vinden bent, moet je gewoon niet over jeugd gaan leuteren. Dan wordt het al snel raaskallen.. Zonde.
3 0
FrankBeton
Marco, .. luister eens, Traore en Brobbey kloppen op de deur. 
Dan is Boadu aantrekken weggegooid geld en zou Traore en Brobbey blokkeren. 
Je weet toch, die twee komen vanuit onze Youth Acadamy..

Ongelofelijk
6 0
Amster
En nog geen 2u geleden zat je kritiek te uiten op de aankoop Anthony, waar we niet echt veel top buitenspelers in de jeugd hebben rondlopen. Maar wel 2 ijzersterke spitsen.

Wat een pannekoek.
3 -2
FrankBeton
Ongelofelijk die Van Basten
2 0
3*stars*3
Ok Traoré is later gekomen en heeft qua duels op ED niveau natuurlijk een achterstand.
Maar Traoré heeft imo alles om te slagen bij ons.
Daarnaast heeft Traoré itt Dolberg destijds, wel dat hongerige (kijk naar die 0-1 in Arnhem).
Brobbey staat ook klaar en als iedereen fit is, dan heb je aan Tadic gewoon een goede spits en mentor staan.

Boadu en Stengs hype is leuk geweest.
Maar ik zie die 2 niet als spelers die ons vooruit gaan helpen.
Vooral Boadu lijkt beter als er ruimtes komen te liggen en Stengs oogt lui.
1 0
AjaxDaniel
Hahaha wel Antony een onbegrijpelijke aankoop noemen, maar dan vervolgens met Boadu op de proppen komen. Traore is minstens zo talentvol en kost geen tientallen miljoenen.
3 0
MankeNelis
Vanavond niet hij laat helemaal niets zien op moment suprême. Zie meer potentie in Traoré.
2 0
arigold
Nee Marco, het verleden heeft wel uitgewezen dat we geen spelers meer van AZ moeten halen. Zeker niet voor dit prijskaartje
1 0
Amp
Wat is er gebeurt met "ajax heeft een grote mond, met hun opleiding. Laat ze eigen jeugd kansen geven"? Kunnen die reaguurders die bassie zo liepen te verdedigen in de topic over anthony dit ff uitleggen, aangezien we daar geen sulejmani-vergelijkingen mochten maken?
2 0
MosesD
Co Adriaanse, ik haal hem hier maar al te graag weer aan zei ooit 'een goed paard is nog geen ruiter'. Spijker op de kop. Van Basten toont hier weer eens aan waarom. Eerder klagen over aankoop Anthony en dan deze onzin verkondigen over Boadu, terwijl Ajax al 2, 3,4, wellicht 5 spelers heeft lopen die uitstekend in de spits zijn. Bovendien is Boadu een type zoals Zivkovic, dus iemand die ruimte nodig heeft en weggestuurd moet worden en niet ook als aanspeelpunt kan fungeren. Ik heb zeer veel respect voor Marco van Basten de voetballer, als trainer en analyticus past hij feilloos in het rijtje Gullit, Wouters, Mulder, Winter, etc, ex-voetballers met een zeer beperkte blik.
2 0
vdhaas
Grappig dat je adriaanse noemt, want ik vond van basten zowel als trainer als als analist een klasse beter
0 0
MosesD
Als trainer beter? Volgens mij heeft van Basten als trainer niets gewonnen en is overal vroegtijdig eruit gegaan. Adriaanse is net als Peter Bosz iemand die in correcte en heldere taal juist dingen haarfijn kon analyseren.
3 0
atouba19
Ik snap echt niets van waarom elke analist zegt dat Ajax Boadu moet halen.
Als je echt n goede analist bent zie je dat Ajax met Troare al een potentiele topspits in huis heeft.
6 0
ajaxdordtt
Traore is ook een geweldig talent, dus het is niet nodig om Boadu te halen. Ik vind Boadu wel beter.
0 -8
atouba19
Ben ik niet met je eens! De geringe minuten in Ajax 1 maakt Traore een ijzersterke indruk. Heeft alles van n topspits. Fysiek, in kleine ruimtes handig, scorend vermogen en kan aardig koppen. Vind dat Boadu deze eigenschappen minder beheerst. Wat niet wegneemt dat Boadu ook een prima spits is.
4 0
ajaxdordtt
Dat mag, we hoeven het niet eens te zijn. Ben het eens dat Traore een erg goede indruk maakt, maar vind het wat wild allemaal vergeleken met Boadu.
2 -4
Ozymandias
Ik vind Boadu momenteel iets beter maar denk dat Traoré meer potentieel heeft. In tegenstelling tot Boadu wordt Traoré pas sinds kort op een hoog niveau begeleid. Daardoor heeft Traoré in één jaar tijd ook zo'n enorme stap in zijn ontwikkeling kunnen zetten.
1 0
ajaxdordtt
Ik weet niet of die timing en positionering van Boadu aan te leren is.
0 -1
Ozymandias
Ik vind de positionering van Traoré niet minder (zeker voor een Ajax spits die niet alleen in de diepte belangrijk moet zijn). Daarbij vind ik het overzicht van Traoré nu al beter dan dat van Boadu.
2 0
Jojo49
marco niet zo zeuren .
0 0
RaynoFischer
Az vraagt dik de hoofdprijs, spreekt zichzelf ook lekker tegen...
Antony is belachelijk, maar Boadu zouden ze moeten halen terwijl nu juist Traore het goed doet en je ook nog Brobbey en eventueel Danilo hebt..
3 0
Bramble1988
Ohja, Anthony kopen kan niet maar Boadu (terwijl je Traore, Bobby, Danilo) is dan wel een optie..?
6 0