Van Basten snapt niks van transfer Antony: 'Ridicuul'

BadembaBarrie, 15-02-2020 om 19:05, 10674 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco van Basten is allerminst te spreken over Ajax' aankoop van het Braziliaanse toptalent Antony. Aan tafel bij De Eretribune stelt hij dat Ajax meer moet kijken naar de eigen jeugd en vervolgens geld moet investeren in ervaren krachten die de jeugdspelers kunnen begeleiden. 

'Bij Ajax hebben ze een hele grote mond: "onze jeugdopleiding is zo geweldig". En vervolgens ga je een jeugdspeler kopen voor een megabedrag. Iets klopt dan niet', zo is Van Basten stellig. Volgens San Marco is het 'ridicuul' dat Ajax een bedrag omstreeks de 25 miljoen euro neerlegt en de eigen jeugdopleiding tegelijkertijd zo prijst.

Van Bastens tafelgenoten zijn het niet helemaal met hem eens en wijzen onder andere op de transfer van David Neres in januari 2017 en op het feit dat talenten als Antony onbetaalbaar worden naarmate ze ouder worden. 

Van Basten blijf echter bij zijn mening. 'De jeugdopleiding is het pareltje van Ajax en vervolgens moet je je geld uitegeven aan jongens die de jongere spelers begeleiden.' Hierbij geeft de oud-spits de transfers van Daley Blind en Dusan Tadić als voorbeelden. 'Dat is de balans die je moet weten te vinden tussen jeugd en andere spelers.'

Denk jij dat Ajax met 5-0 wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ErikDeBosz
Aldus van Basten na 17 miljoen uit te hebben gegeven aan Sulejmani.
4 0
ram
Ja... dat dacht ik ook meteen. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik dat een slechte aankoop vond hoor! Ik begreep dat heel goed. Sulejmani was bizar bij Heerenveen en had gewoon de potentie om de wereldtop te halen. Daarbij was hij niet eens slecht bij ons.

Met andere woorden: ik ben het niet met Marco eens. Als Ajax de overtuiging heeft dat Antony een topper kan worden, dan is dit een prima aankoop. Marco kan wel naar de jeugdopleiding wijzen maar in de jeugd zitten gewoon geen geweldige buitenspelers.
0 0
Mirella1984
precies,
0 0
Ferd
Kijk naar de eigen jeugd en haal ervaren krachten. Om
Daarna te zetten ‘koop Boadu’. Marco is een beetje in de war
1 -1
Ar
Nee hoor, zo lijkt het maar. Op basis van deze vorm van berichtgeving.
In de uitleg van Marco klinkt het allemaal heel logisch.
0 0
Ar
Marco heeft best een punt. Bijna dertig miljoen voor een jongen die 4 goals en 6 assists op zijn naam heeft in 33 wedstrijden is inderdaad belachelijk veel geld. Leg dat eens naast de cijfers van Kluivert en Neres in hun eerste volledige seizoen, toen zij 19 waren. Kluivert: 11 goals, 3 assists. Neres: 14 goals, 12 assists. Nunnely, datzelfde seizoen in Jong Ajax, ook 19 jaar: 4 goals, 11 assists in slechts 24 wedstrijden.
Kijk dan naar wat je hebt (Traoré) en nog onder contract hebt staan (Noa Lang) en wat er aan talent aankomt: Brobbey, Danilo, Hansen, en Unuvar. Danilo heeft vorig seizoen 18 goals gemaakt in 32 wedstrijden, en speelde daarbij de tweede seizoenshelft voornamelijk vanaf de rechterkant.
Dan is het dus inderdaad heel veel geld, terwijl je een geweldige opleiding hebt. Kans is daarbij dat die jongen een tijd lang nodig zal hebben om te acclimatiseren en je dus niet de zekerheid hebt dar hij er vanaf het begin zal staan. Dan is het inderdaad wijzer zulke transferbedragen uit te geven aan ervaren spelers die er meteen staan, en aan wie de jonge talenten zich kunnen optrekken.
Waarschijnlijk heeft Marco ook nog een beetje geleerd van de mispeer Sulejmani. Die werd door Heereveen groot gemaakt zoals alleen Heereveen dat kan, vervolgens flink in de etalage gezet, en daarna lachten ze daar in hun knuisten dat Ajax daar een recordbedrag voor betaalde terwijl die jongen meer dan de helft van zijn kansen naast het doel schoot.
Ik zeg niet dat Ajax deze jongen niet had moeten halen voor dit bedrag, de toekomst zal dat uitwijzen, maar het doorschuiven van Danilo en evt Brobbey kost je niets.
Dan heb je met Neres, Danilo, Tadic, Traoré, Promes en Lang, en misschien Huntelaar nog een jaartje, al genoeg opties voorin.
0 0
Ferd
7 van die bijna 30 zijn miljoenen voor Neres, niet Anthony. En dan is er nog een deel variabel. Vooralsnog kost hij dus ongeveer net zoveel als Dolberg heeft opgebracht.
0 0
Ar
Mag zo zijn, en ik hoop dat ie echt iets wordt.
Maar Marco stipt wel wat aan:
Namelijk dat je heel veel aanvallende jeugd hebt. Grote talenten.
Waarom daar niet het vertrouwen in hebben?!

Als een 17 jarige een beetje behoorlijk kan verdedigen, of een beetje behoorlijke middenvelder is, dan zetten we die zo bij het eerste. Krijgt ie alle vertrouwen. Maar bij aanvallers doen we extra moeilijk.

Er is zo veel aanvallend talent verloren gegaan bij ons.
Zivkovic is een voorbeeld. Geen makkelijke jongen. Maar scoorde er wel 20 in zijn eerste seizoen JA. Terwijl niet eens helemaal gebruikt op basis van zijn kwaliteiten. Waar is ie?

Nunnely, Sierhuis, maakten JA min of meer kampioen in ‘18. De ene zoveel assists, de ander zoveel doelpunten. Maar nooit een echte kans gekregen. En waar zijn ze nu?

Ik zeg niet persé dat genoemde spelers goed genoeg waren om een echte kans te krijgen, of goed genoeg voor Ajax1, maar het is wel opvallende dat verdedigers en middenvelders veel en veel meer vertrouwen krijgen dan getalenteerde aanvallers.

En daar komen we aan op de kern van Marco’s betoog.
0 -1
Drukwerk1968
Hij zegt: jeugd moet je niet kopen, die moet je inpassen en ervaring kopen om de jeugd te begeleiden. Niets mis mee. Pareltjes zoals Anthony moet je denk ik wel weer kopen. Daar verschilt Marco van mening. Verder niets
2 0
suske
Je hoeft maar een aankoop onder de trainer van Basten te noemen Sulejmani. Waar speelt hij nu en wat heeft hij Ajax gebracht niets. dank je Marco jou wijsheid raakt kant nog wal.
3 0
Ar
Misschien heeft ie daarvan geleerd.
0 0
JariHeijden
Ik ben het oneens met Marco. Zeker met de portemonnee van Ajax is het niet erg om je financiële nek soms uit te steken. Het is niet zo dat Ajax daarmee zijn jeugdopleiding te grabbel gooit. Het is én én; niet het een óf het ander, maar beide. Je investeert in je eigen op te leiden talenten en je koopt spelers die je mist in je selectie. Als er nu in de jeugd niet een speler klaar staat, dan moet je handelen.

Ik denk dat het hoge bedrag ook een reden is waarom Marco zo denkt. Als Antony 10mln zou kosten, dan zou dit bij hem niet zo'n discussie zijn vermoed ik. En hij zegt er nog wel bij dat een aankoop de jonge spelers moet begeleiden, zoals Blind en Tadic, maar als dat argument telt, dan zijn heel veel aankopen onverstandig. Frenkie, Eriksen, Dolberg, Traoré, etc. Allemaal spelers die dan kennelijk eigen jeugd in de weg staan. Onzin natuurlijk, je kunt heel goed jonge spelers kopen. Het is niet zo dat de jeugdopleiding nu vergeten wordt. Maar iemand als Sontje Hansen bijvoorbeeld, die is gewoon nog niet ver genoeg.
0 0
JohnnyD
Ik lees hieronder veel wat ik al een tijdje denk. In de jeugdopleiding loopt kennelijk niet genoeg talent. Misschien moet de jeugdopleiding weer eens onder de loep. Ik snap wel dat een lichting Nouri, V/d Beek, Cerny en De Jong niet op afroep beschikbaar is, maar die zaten er al jaren aan te komen. De jeugdopleiding leek wel een feest. Wedstrijden op De Toekomst leken eerder uitverkocht dan de Arena. Ik vind het nogal stil daarna en de haleluja stemming lijkt helemaal weg. Toen de revolutie werd afgeblazen las ik al dat we een kleine opleving gaan krijgen (toen het concept enigszins werd toegepast) en dat we daarna weer vervallen naar het oude (nagenoeg alle oude trainers waren weer terug gekeerd). Het begint er zo stilletjes aan op te lijken dat dat idd aan het gebeuren is.
0 -1
Pheadrus
Nee, hij heeft echt een punt. Ajax zou er veel beter aan doen om ervaren spelers aan te trekken. Tadic en Blind geeft hij als goede voorbeelden. En dat klopt! Ajax zou eens moeten nadenken om ervaren jongens als bijvoorbeeld Promes of Babel aan te trekken. Oh shit, die hebben ze net gedaan. Nou, Vertongen dan? Daar is Ajax mee bezig ja. Kort om; puur gelul van San Marco.
0 -2
PetrusKeizer
haha. Wegens Marco's aankoopbeleid destijds wordt hij hier ff afgeserveerd. Kinderachtig argument. Misschien vond hij destijds wat er in de jeugdopleiding aankwam niet goed genoeg, en vind hij dat er vandaag de dag in de Ajax-jeugd juist wel heel veel talent rondloopt dat het 1e kan halen? Brobbey, Hansen en zo. En verder vind ik zelf 25 mio voor n speler die het ook nog maar moet bewijzen, wat dus ook voor onze eigen talenten in de jeugd geldt, idd belachelijk veel. Wat Marco wel vergeet te vermelden is dat dit soort bedragen heden ten dage - helaas - volkomen normaal geworden zijn om neer te leggen, ook voor zo'n jonge speler. Dus je kan t daar niet mee eens zijn maar dat is n beetje n gevecht tegen windmolens.
0 -2
Juichtoon
En die jeugdopleiding wilde Johan op de schop nemen maar dat hoefde van Marco niet. En zo gaf Marco 30 mln uit aan spelers die niet rendeerden, bleef de jeugdopleiding ondermaats en bakte hij er als trainer ook niet zo veel van.
0 0
MK77
Volgend seizoen zal Ajax 40+ wedstrijden spelen, daarnaast zullen er ook wel 10+ interlands gespeeld moeten worden (ook jong oranje). Verwacht van Basten dat een talent van 17 als Hansen (zelfde positie) dit allemaal invult?
Dan is hij nog steeds een pannenkoek
1 -1
markk
Wat een achterlijke conclusie. Je kan toch niet alleen op de jeugd teren, er is geen enkel Europees top team die dat doet of kan. Er zitten veel getalenteerde spelers in Jong Ajax maar niet zo zeer op rechts voor, als je dan een geweldig talent binnen kan halen is dat toch mooi? Ajax heeft voorlopig genoeg ervaren spelers met Blind, Tadic, Huntelaar, Babel, De Jong, Promes en zelfs Van de Beek.
1 0
Ruff Rhythim
Marco is alleen een goede voetballer geweest. Dat wordt steeds duidelijker...helaas.

Al het andere wat hij in het voetbal heeft betekent kan gemist worden op deze manier, jammer....
0 0
Babangida83
Met zijn status zou hij moeten weten dat hij zo extra veel druk op die aankoop legt. Bah. Het zou hem sieren daar iets voorzichtiger mee om te gaan. Iets wat hij ook vroeg van Johan Derksen, maar nu zelf blijkbaar vergeet. Net een mens die Marco.
0 0
Juichtoon
Weet wat ridicuul was Marco? Dat jij ooit trainer van Ajax bent geworden.
Dat zou Marco nu over zichzelf zeggen denk ik.
2 -3
Patrick78
Ik begrijp zijn frustatie....Antony was in beeld bij AC Milan en Van Basten heeft duidelijk nog vorkeur voor AC Milan. Sorry Marco, maar op dit moment wij zijn drie keer beter dan AC Milan.
0 -2
Dazoo
Onze held en legende zit hier, with all due respect, een beetje te eikelen. Hij schetst het te zwart/wit: alleen oudere spelers mogen gekocht worden, alles wat jonger is móet uit de eigen jeugd komen. Ligt natuurlijk wat genuanceerder. Je kijkt naar je elftal en de posities. Als er een positie vrijvalt, kijk je hoe je die het best kunt invullen. Hebben we iemand uit de jeugd voor die plek klaarstaan? Als nee: dan kijken we wie we kunnen kopen. Moet dat dan een jonge of oude speler zijn? Dat maakt niet uit. Het moet de beste speler zijn die je voor die positie kunt kopen. En dan kijk je of je met diegene de balans jong/ervaren niet verstoord.
3 -1
Babangida83
Beleid van Ajax is juist óf hele grote talenten, óf gearriveerde spelers die echt wat toevoegen. De rest kun je op goed niveau niet krijgen, want dan spelen ze in de grote competities. En dan blijkt t vaak weer middelmaat te zijn of spelers die moeite hebben met aanpassing. Dus begrijp t ook niet helemaal van Van Basten. Was volgens mij gewoon onderdeel van plan Cruijff (Ajax), maar daar snapte Marco ook al niet veel van.

En dan wil hij wel Boadu voor veel geld kopen terwijl we juist op zijn positie al twee toppers in de jeugd hebben lopen...
2 0
PetrosQ
Overigens vind ik het altijd een enorme dooddoener als men een transfer van Ajax bekritiseerd en vervolgens hardop afgeeft tegen het 'pochen met je jeugdopleiding'. Ajax heeft 72 spelers de Europese velden opgeholpen. Daarnaast stonden er 6 spelers uit de jeugdopleiding (Onana, Veltman, de Ligt, Blind, De Jong, vd Beek) tegen Tottenham in de halve finale van de CL. Tegen Vitesse waren dat er 7 spelers uit eigen gelederen. Wie kan dat zeggen?
7 0
Juichtoon
Excactement.
1 0
PetrosQ
Van Basten is wel de laatste die dit kan zeggen met z'n Sulejmani van 19 miljoen
3 -2
Juichtoon
En Wielaert en die andere jongen van Twente dan. Marco gaf voor 30 mln uit en dat was allemaal weggegooid geld. Hij is wel de laatste die iets van het aankoopbeleid mag zeggen.
1 -1
Babangida83
Marco moet over transferbeleid gewoon misschien even geen openlijke mening hebben, gezien zijn eigen trackrecord waarmee de club op randje faillissement kwam.
3 -2
de-Ajacied
Ergens heeft Marco wel gelijk. Maar een toptalent is altijd welkom. En veel beter dan een middelmaat as Marin
1 -6
Juichtoon
Neen Marco heeft helemaal geen gelijk. Is nu een onruststoker bah.
4 -1
Warrior
Ja, wat dat betreft heeft hij wel iets van Cruijff. Maar als Cruijff het zei (en dat had hij in dit geval) was het waarheid.
1 0
Juichtoon
Detail hahaha.
0 0
JariHeijden
Ook Cruijff was maar een mens en had dus niet altijd gelijk. We moeten niet gaan doen daar alles wat Cruijff vond blind voor waar aangenomen kon worden.
0 0
Ajaxadept
Tja Marco, in jouw tijd als trainer had Ajax niet zo veel geld opgehaald met verkoop van jeugdspelers. Gelukkig weet Ajax nu wat nodig is voor langduriger succes, namelijk een mix tussen ervaren spelers, aankomende toptalenten en eigen jeugd.
0 -2
Raoul14
Pech voor Marco. Juist blij dat Ajax het en/en pad volgt c.q. durft te volgen.
1 -2
Schwalbino
Kom mannen. Even een voorspelling. Antony, top of flop?

Ik zeg 60/40 t/f.
1 -9
milan-jantje
Heb heel veel vertrouwen in deze jongen, gezien dat de scouting in Brazilië erg goed gaat Neres een topper Richardson ondanks dat hij niet kwam ook gescout is ook een topper dus scouting doet echt wel hele goede dingen in Brazilië.
0 0
Ajax114
Flop, had liever Everton van Gremio gehaald. Fysiek ook sterker nu hebben we weer een lichtgewicht die amper op zijn benen blijft staan.
1 -9
trodat4030
Opmerkelijk, niet iedere voetballer hoeft het van spierballen te hebben. Ik noem even 3 van onze 5 beste spelers van afgelopen seizoen: Blind, Ziyech, Frenkie. Naast gymfanaat Tadic en natuurlijke spierbundel Matthijs, waren zij 3 toch de beste spelers van allemaal, maar zijn het net vaatdoekjes.
2 0
Cello
In een jaar kan er alweer heel wat veranderd zijn en is hij kwa fysiek heus wel sterker....dat zie je echt van jaar tot jaar bij zoveel voetballers gebeuren.
0 0
Patrick78
Aldus de expert in Zuid-Amerikaans voetbal....
1 -1
Jelephi
Grappig ook dat Marco commentaar heeft op aankopen terwijl hij met Sulejmani e Oleguer alleen al het aankooprecord van Ajax toentertijd verbrak.

Die galbak is in alles anti-ajax geworden, zelfde als wim kieft. Wrok en ironie.
2 -2
MosesD
Olequer is nou net een speler die gratis overkwam. Maar begrijp deze kritiek van van Basten ook niet zo.
0 0
Jelephi
oleguer kostte 5m teken geld.
0 0
DeHardeWaarheid
Was jij tegen de komst van Sulejmani?
2 0
ratje
Is hij tegen de komst van Antony?
0 0
Cello
Apart, dat de man die ooit Sulejmani naar Ajax haalde, de man die nu Boadu wel graag bij Ajax zou zien (alsof die goedkoper zou zijn, ik denk zelfs duurder!) tegelijkertijd een pleidooi houdt over dat Ajax voor ervaring moet gaan die dan de rest van de jeugd moet gaan ondersteunen....de jeugdopleiding is het pareltje van de club. Anthony kopen zou niet moeten volgens hem....die zou uit de opleiding moeten komen. Tsjah. Ik denk dat in principe iedereen het wel eens is met die redenering, echter.....bij gebrek aan een goede vleugelflitser zal je die moeten kopen hè?.

Toen hij Sulejmani kocht kocht hij die ook alleen maar, omdat een spits van het kaliber Sulejmani (zoals destijds spelend bij Hveen) ontbrak bij Ajax.
Een Boadu wel kopen zou verder een klap in het gezicht zijn van de jeugdopleiding en in het byzonder van Lassina Traoré. Die jongen klopt nu langzaam maar zeker echt op de deur van Ajax-1.....dan zou de aankoop van Boadu, op dezelfde positie als Traoré, pas echt ridicuul zijn!.
5 -1
trooop
Dus als Ajax een toptalent kan aantrekken dat (mogelijk) beter is dan de eigen talenten, dan moeten ze dat niet doen omdat... ze hun eigen jeugdopleiding goed vinden.
Goed verhaal marco.
0 -1
JGAjax
Hee Marcooo, pannekoek!
1 -3
milan-jantje
Transfersom is geen eens 25 miljoen en daar struikeld zo beetje het hele land over echt dweilen allemaal. Er gaat zeg maar 25 miljoen of 28,8 miljoen maakt het uit naar Sao Paolo maar van die miljoenen is 15,16 of 17 miljoen echt transfersom Anthony nog 5, 6 of 7 bonus wat meestal wel zekerheidje is en dan nog eens 5,6,7 miljoen om de volledige rechten voor Neres maar daar hoor je niemand over. En die echte top talenten binnen Ajax komen er echt wel aan maar zijn allemaal azijn zeikers overal breng je ze is het niet goed want dan mag je nog niet te veel van ze verwachten koop je een wereld talent moet de jeugd er weer staan misschien moeten alle mensen met hun meningen op tv eerst eens bij hun zelf nagaan wat ze allemaal zeggen en doen en misschien gewoon eens bij 1 standpunt blijven.
1 -1
Kokakola
Goedkoop scoren. Laten zien dat je zogenaamd objectief bent.
2 -1
vdhaas
Of het is zn mening en loopt hij niet in de polonaise
3 -2
DeHardeWaarheid
Volgens de bezoekers van Ajax Showtime is SC Heerenveen-spits Miraljem Sulejmani meer dan welkom bij Ajax. 83 procent van de stemmers is er van overtuigd dat Sulejmani een versterking is.

Er is 4400 keer gestemd. Tien procent twijfelt, vijf procent vindt dat Sulejmani meer mag scoren. De overige twee procent doet de deur dicht voor Sulejmani.
3 -1
trodat4030
Klopt helemaal. Wat echter het punt is, is dat Marco een 19 jarige Sulejmani kocht voor 17 miljoen (en 1,8 milj salaris p/j voor 5 jaar, totaal 25 milj, uit een bijna lege kas!) en nu uit zn plaat gaat omdat er een nieuwe 19 jarige wordt gehaald. Voor meer geld, maar dat heet gewoon inflatie. Nog buiten het feit dat de club nu wél in staat is om dat risico te nemen. Marco loopt gewoon te piepen over hetgeen hij zelf ook deed. Maakte hij nou die vergelijking met Sulejmani, zo van, kijk wat ik deed en wat er van kwam, maar dat doet Marco niet, die denkt namelijk dat Anthony 17 is. Hij lult over dingen waar hij blijkbaar de ins en outs niet snapt.

Zou je sieren als je hier dan ook inhoudelijk op reageert, DeHardeWaarheid.
0 0
Minsc
En wij kregen ook jaarlijks een half miljoen of zo om foute beslissingen te maken?
1 -1
Ajax114
Hahaha dat is een goede ja
0 -1
DeHardeWaarheid
Dus jij was voor de aankoop van Sulejmani?
0 0
Warrior
Heel veel mensen, die allemaal opeens tegen waren toen het niet bleek te zijn, wat het leek. Zoals zo vaak hier.
0 -1
vdhaas
Zo is het. Ik kan me herinneren dat iedereen (incl ikzelf) suleimani graag erbij wilde.
3 0
Bocarra
Eeehhh hoe hete die duurste aankoop van de eredivisie ook al weer???? En welke trainer was daarvoor verantwoordelijk??? Marco is al een tijdje de weg kwijt. Heil Marco!
0 -1
OdjePils
Hahaha
0 -1
Babayaka
Heeft wel een punt, de jonge is jong het blijft afwachten, maar ik hoop dat het een geweldenaar wordt en dan is alles anders
0 0
Joseph
Is niet echt een man met visie. Het is vreemd om een talentvolle vleugelaanvaller aan te trekken, we moeten dan jeugd de kans geven die er nog niet klaar voor is. Maar een Boadu moeten we wel halen, terwijl Traore net aan het doorbreken is..
1 0
Labrador
Ach Marco.. Hoeveel geld mocht jij uitgeven toen je trainer werd in 2008?
2 -1
Patrick78
Voor spelers als Sno, Wielaert, Sulejmani, Aissati, Oleguer en Cvitanich.
0 0
Tscheu
Mooi rijtje :)
0 0
Johan1
Ik denk dat Ajax nog steeds de meeste spelers uit eigen jeugd opstelt ivm andere clubs. Je kunt niet alle spelers zelf opleiden, ook al omdat de goede spelers al vroeg weggekocht worden, daar valt niet tegenop te opleiden.
1 0
gusanito
Maar wel Boadu interessant noemen haha. Wat denkt hij dat AZ vraagt als Ajax zich daar voor meldt. Dan begint het topclubje pesten en kan er zomaar een zelfde soort bedrag gevraagd worden.
6 0
wladimir
Ooit was MvB coach van Ajax. In dat seizoen werd bijna het faillissement voor Ajax aangevraagd. In die zin heeft hij misschien een punt. Ajax kan zich dit financiële risico veroorloven. Ajax heeft geen vleugelflitser in de opleiding. Als dit een miskoop blijkt te zijn heeft Overmars wel een probleem.
3 -1
DeHardeWaarheid
In het boekjaar 2008/09 was het verlies 3,4 miljoen euro.
0 0
MPAjax
Ben een keer langs een training gelopen van hem toen hij nog coach was van ajax omdat ik daar in de buurt op school zat, zelden een prof coach meegemaakt met zo weinig mimiek en uitstraling naar de spelers. Hij zei bijna niks, wees af en toe wat, stond maar op één plek, leefde niet mee. Ik ben na 10 minuten weer weg gegaan.
2 -2
Starring
Klopt, zo is mijn beeld ook ongeveer van de trainer Van Basten bij Ajax. Handen over elkaar. Vanaf een afstand met een stoïcijnse blik observerend, terwijl de veldtrainingen werden geleid en gecoacht door z'n assistenten Van 't Schip en Robbie Witschge.
0 0
jewie3
En jij kan dat al na 10 minuten zien? Dat vind ik knap
3 -2
MPAjax
had niet zoveel zin meer om verder te kijken nee, waarom vind je dat raar, staat er toch waarom, weet niet meer precies hoelang ik was wezen kijken maar jij wilt graag de spuit 11 zijn ipv lezen wat er staat
1 -2
Schip
Ik kan dit soort uitspraken van oud Ajacieden juist wel waarderen. Houdt je bij de les. Maar wat ik dan weer niet begrijp, is waarom hij dan wel voor Boadu pleit. En inderdaad, hij wilde zelf Sulejmani hebben. Is het dan puur het bedrag? Wil hij zulke bedragen enkel uitgeven aan middengroep spelers van 24-28 of i.d.? Maar die komen gewoon niet naar de eredivisie.
3 -2
Deepblue
Marco zegt meestal wel goede dingen. Dit lijkt me echter onzin.
1 0
Libero
Dit gebeurt er met mensen die langer dan een half jaar voor FOX werken. Hij vergeet ook zomaar dat al de grootste talenten van onze opleiding traditioneel door rijke clubs weggekaapt worden.
2 -1
MPAjax
ze komen vleugelspelers in jong tekort dat was algemeen bekend
2 0
Libero
Maar waarom hebben ze Kühn dan verhuurd?
0 -2
MPAjax
omdat ze in kühn niet een klassieke vleugelspeler zien en zou beter zijn als 10 of aanvallende middenvelder centraal, heeft geen voorzet en geen passeerbeweging maar is beter in de kleine ruimte en de 16

kijk maar naar zijn filmpjes, stelt zich nooit op als echte vleugelspeler zoals anthony dat wel doet
2 0
Libero
Ajax speelt helemaal niet met klassieke buitenspelers. Kühn is dat inderdaad niet, maar Antony net zo min. Stijf links, op rechts spelend, dan is Kühn nog meer tweebenig en dus meer aan het zwerven ja. Maar xo heeft Ziyech ook vaker wel dan niet gespeeld, zwervend vanaf RA.
1 -1
PetrusKeizer
en zo is het. klassieke vleugelspelers spelen stijf aan de zijlijn , passeren hum mannetje buitenom en geven de voorzet. zo speelt ajax al tijden niet meer. heeft niets met 4-3-3 te maken, je opstelling an 4-3-3 zijn en dan kan je nog steeds zonder 'klassieke vleugelspelers' spelen.
0 0
MPAjax
ze spelen als de spelers daarvoor zijn met klassieke buitenspelers, anthony is een vleugelspeler, jij kijkt niet voordat je praat, 4-3-3 word nog steeds gewoon gehanteerd, kijk maar naar de opstellingen

kuhn vond je meer terug als aanvallende middenvelder centraal ja, lees wat ik zeg maar soms met vrije rol ja maar is alles behalve een vleugelspeler terwijl anthony wel als (hangende) vleugelspeler word gebruikt, bekijk de beelden dan praten we verder
0 -1
gusanito
Niet meer van deze tijd zijn manier van denken. Als Ajax nu de ene na de andere speler voor dik 20 miljoen zou halen zou ik hem snappen.
0 0
geronimo
Miralem Sulejmani dat was een goede aankoop van jou Marco
4 0
FrankBeton
Man man man ....

Sulejmani, Marco. Weet je nog??
5 -1
Ajaxxxisdebeste
JEUGDopleiding, Anthony is 19, beste talenten horen naar Ajax te komen, soms voor geld.
3 0
PetrusKeizer
ja, ja. als je t nou ff omdraait: jeugdOPLEIDING. wat zeg je dan?
0 0
PaulC
Toen Cruijff nog een adviserende rol bij Ajax had en aan Marco zijn masterplan over de jeugdopleiding uitlegde toen wilde Marco daar helemaal niets van weten......
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Als Bergkamp en co het voor zeggen hadden gehad, waren Tadic, Blind, Neres, Nico niet gekocht en was Ten Hag nu al ontslagen
8 0
Schip
Keizer vroeg om aankopen, maar kreeg deze niet. Remember? TH kwam en hij kreeg ze direct. En in de zomer daarop nog meer. Zo niet, dan was TH ook direct ontslagen.

Iets meer nuance mag hoor, als per se in kampen wilt denken.
0 -4
Hagmag
Met alle respect voor Marco v Basten maar dan moeten de jeugdtalenten wel beschikbaar zijn.
Carel en Ekkelenkamp zijn grijze muizen., hebben we niets aan. Traoré krijgt nu de kans. Dest = Best en Nous komen volop aan bod. Donny is inmiddels gearriveerd en gaat weg.
Dit is buitencategorie en was haalbaar en daar gaat Ajax in vele opzichten mee scoren. Univar en Hansen komen er aan.
Gewoon eerst nadenken Marco.
1 0
trodat4030
Volgens mij denk Marco dat er op elke positie wel een speler klaar staat die zo in het 1e mee kan. Nou Marco, dat is verre van de waarheid. Op links heb je met Naci een 10 rondlopen van 16 en op rechts loopt een spits genaamd Hansen van 17. Goede spelers, al zijn ze beiden op een andere positie geschikter, maar echt nog mijlen van een basisplaats in 1. Sws is het vrij pover op de flanken in de bovenbouw. Als je iets nodig hebt en het is niet voor handen, moet je de markt op.
1 0
TontoKarnaggel
Alle respect voor Van Basten, fantastische speler en keurig mens maar dit snap ik niet helemaal. De kans bestaat dat we in 2 seizoenen voor een 350 M aan spelers gaan kwijtraken, oftewel zo'n 8 basisspelers van het vorige succesjaar. En dat moet allemaal opgevangen worden met eigen jeugd? Anders ben je geen opleidingsclub meer? Valt me vaak op dat eigenlijk iedere club maar raak kan kopen zonder enige vorm van kritiek behalve de clubs die juist bekend staan om hun opleiding.
6 0
Toon meer reacties