Kieft: 'Wat heeft Ihattaren in Amsterdam te zoeken?'

JesseTH, 14-02-2020 om 22:40, 19085 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wim Kieft is van mening dat Mohamed Ihattaren er op dit moment niet goed aan zou doen om over te stappen van PSV naar Ajax. De creatieveling, die koos voor het Nederlands elftal, is nog bijzonder jong, in tegenstelling tot AZ-speler Calvin Stengs.

'Stengs heeft het allemaal en is rijp voor een overstap van AZ naar Ajax, maar wat heeft Ihattaren in Amsterdam te zoeken?', vraagt Kieft zich af in zijn column op de website van De Telegraaf. 'In potentie heeft hij de kwaliteiten, maar hij is jong, een kind van PSV en in Eindhoven gaan ze ongetwijfeld werk maken om niet nog een seizoen als dit mee te maken. Daar kan Ihattaren van profiteren.'

Op het gebied van ervaring spreekt Kieft onvervalst de waarheid. Toch kwam Ihattaren met zijn achttien jaar al tot 42 wedstrijden in het eerste van PSV, terwijl de 21-jarige Stengs 68 wedstrijden speelde in het eerste elftal van AZ.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Alleen er is 1 groot probleem dat Kieft niet heeft vermeld, Ajax heeft geen interesse in Stengs.
0 0
Raoul14
Denk dat de vraag of Ihatarren er zelf oren naar heeft belangrijker is. Als Ajax langs komt met een zak geld en hij wil zich sportief en financieel verbeteren is psv kansloos. Dat is het mooie van onze huidige status. Een voor Nederlandse begrippen riant salaris, groter stadion, mooier shirt, CL, misschien maatjes bij Ajax, wat wil je nog meer?
0 0
Pheadrus
De beste Nederlandse talenten en spelers MOETEN bij Ajax spelen. Ihatarren is het grootste talent van Nederland van zijn lichting en hoort dus in Amsterdam te voetballen. Voor zijn eigen ontwikkeling is het beter en bij Ajax kan hij CL spelen en prijzen winnen in de komende jaren. Ook Raiola zal blij zijn met deze stap. Hij kan eerst verdienen aan de transfer naar Ajax en daarna aan de transfer (voor de hoofdprijs) naar een buitenlandse top club. Ik weet niet of het waar is maar het lijkt er op dat spelers van Marokkaanse afkomst minder makkelijk worden overgenomen door de top competities. Ook dat is een reden om eerst een tussenstap te maken bij Ajax.
0 -2
Cruijffthebest
Robert Alvarado is een betere optie dan Stengs en Ihattaren en ook nog eens veel goedkoper.
Lijkt in zijn spel best op Ziyech eigenlijk.
0 -2
Pheadrus
En is Mike Trésor Ndayishimiye een optie?
0 0
Cupmetgroteoren
Overmars wil geen zaken meer doen met Raiola. Stengs, Boadu en Ihatarren komen dus niet. Snap ook niet dat al die spelers altijd voor Raiola kiezen. Zo'n Mustapha Nakli, de zaakwaarnemer van Ziyech, hoor je niet in de media en lijkt een stuk verstandiger met carrières van spelers om te gaan.
1 0
TheRiviera
Veel spelers kiezen voor hem omdat hij spelers kan krijgen bij de clubs waar ze heen willen voor het salaris wat ze willen. Zag gisteren nog op V.I een artikel over Haaland die zijn succes bij Dortmund volgens hem te danken heeft aan Raiola omdat hij ze spelers goed begeleid en vreemd genoeg een fijne persoon is om mee om te gaan.

De meeste mensen mogen Raiolo niet omdat hij financieel overal wilt profiteren. Dat reflecteert negatief terug in de media. Hij denkt behalve aan ze spelers ook veel aan zichzelf. Zelf heb ik Raiolo niet zo hoog zitten maar het is duidelijk dat er enorm veel spelers zijn die hem als de beste zakenwaarnemer zien.
0 0
Schip
Nou, alles wat in Eindhoven ontbreekt: kwaliteitsroutiniers als Blind en Tadic, CL voetbal, toptalenten uit de jeugd in alle linies, internationale status en een club die investeert. Ik zou Ihattaren 100% halen voor het middenveld. Dan heb je je spelmaker. Controleurs of schakelspelers zijn er genoeg met Eiting, Gravenberch, Blind wellicht, Taylor, Regeer.
1 -1
Ajaxsupzuidned
Beiden halen! Jongens met heel veel potentie die je over een paar jaar voor het dubbele kunt verkopen. En je verzwakt daarmee je directe concurrenten.
0 -1
Tinus
Als je kwaliteit kunt halen moet je dat doen, ook als ze van je concurrent zijn. Maar dat argument om je concurrentie te verzwakken is een angsthazen-argument dat beter bij PSV past. Je koopt een speler omdat hij in je team past, verder ga je uit van eigen kracht. Daarnaast zijn we gewoon gebaat bij sterke concurrentie.
0 -2
4xEC1
Als Ajax zich voor Ihattaren zou melden zou het ook veel slimmer van hem (lees Raiola) zijn om te gaan, je speelt je bij Ajax natuurlijk sneller in de kijker voor de toekomst en je bent meer waard dan dat je in dat gat blijft. Heel jammer dat je al zo als voetballiefhebber al moet redeneren maar dat weet je met zo'n zaakwaarnemer.
1 -1
4xEC1
Wat goed is komt snel Kieft. Stengs speelt al een tijdlang onder de maat, iemand op AS had onlangs een greep uit de reacties op een AZ forum hier gekopieërd en die zijn niet te spreken over Stengs de laatste tijd. Kan gebeuren natuurlijk met een speler maar Ihattaren is nu al veel constanter dan Stengs het hele seizoen, notabene in een verschrikkelijk draaiend elftal, dàt is al een hele prestatie op zich. Laat staan als hij bij Ajax speelt waar goed voetbal bijna net zo belangrijk is als winnen. Zie Frank de Boer. Dus Kieft lult maar een end weg.
0 -2
waayop
De vraag is meer in hoeverre Ihattaren zich verder kan ontwikkelen in Eindhoven. Zijn teamgenoten zijn allemaal slechter dus daar leert hij niets van en of PSV volgend seizoen Europees speelt is nog de vraag.
0 0
Redrum
Hooguit Europa League, sowieso geen Champions League.
0 0
DeMeervanweleer
Dat is moeilijk te verkopen in Eindhoven, je grootste talent aan de concurrent verkopen. Ik denk dat we eerder nog iets uit Zuid Amerika mogen verwachten. Antony is een vleugelspeler en op het middenveld, er van uitgaande dat Ziyech een middenvelder is, gaan er twee sleutelspelers weg.
Stengs twijfel ik over, ik wel een Nederlander en Amsterdammer bovendien, goed voor de signatuur van Ajax, maar ik vind hem wat broos.
0 0
Redrum
Je kan beter vragen: Wat heeft Ihattaren in Eindhoven te zoeken?
7 0
4xEC1
Iets van een spijker....
0 0
Hwb
Ik denk dat Kieft gelijk heeft. Ihattaren is een groot talent en hoop dat Ajax hem vastlegt, maar voor Ihattaren ligt een andere keuze voor. PSV biedt hem meer zekerheid, Ajax denk ik meer kans (maar ook meer risico). Bij PSV belandt hij niet zomaar op de bank, bij Ajax zie ik dat (na een paar mindere wedstrijden) toch eerder gebeuren. Als hij slaagt bij Ajax kan hij wellicht wat verder komen dan via PSV, maar het scenario Bazoer/Maher is ook waarschijnlijker.
0 0
Redrum
Bij psv is hij al de absolute sterspeler, bij Ajax zou hij dat niet zijn. Voor zijn ontwikkeling zou hij echter juist bij Ajax moeten spelen, niet psv. Het is niet gezond dat zo'n jonge knul de kar al moet trekken. Die heeft bij psv niemand waar hij zelf wat van kan leren of waar hij zich aan kan optrekken.
0 0
EuforischeRealist
Prijzen? Een podium om als een gerespecteerde speler binnen te komen bij de Europese top? Zich laten zien op het hoogste niveau in de CL?

De vraag waarom hij het niet zo willen is logischer Kieft!
0 0
Web
Kind uit Utrecht Wim.
2 0
31xAjax
Je leest wéér niet goed...
0 0
Web
Staat er wel degelijk
Kind van de club, echt niet
0 0
krachtpatser66
Aan de andere kant: ik vind dat Kieft gelijk heeft. Ihattaren is nog te jong voor een overstap. Hij wordt teveel gehyped. Voorop gesteld: goede voetballer, schitterende techniek, fysiek sterk, snel. Maar lekker nog een paar jaar bij PSV laten ballen.
0 0
krachtpatser66
Ihattaren of Stengs. Nee!. Ik vind ze geen directe versterking en zeker niet als vervanger van Hakim. Dan zie ik nog liever Robert Alvarado komen. 3 keer beter dan deze 2.
2 0
TontoKarnaggel
Noem eens 1 ding waarom Ihattaren in godsnaam in eindhoven zou blijven....
3 0
Joker
Zette die zichzelf ff voor lul.... Was weer niet helemaal helder volgens mij of zijn bivenkamer is ietwat aangetast in de loop der tijd.

Hij was zichzelf even vergeten, is ook al ff geleden. Waarom zou kieft wel van ajax naar psv gaan.
En Ittaharen niet van psv naar ajax???

Iets met geld
2 -1
ajaxxcied4life
Kieft is een beste kerel en vindt kennelijk het verschil tussen Ajax en psv niet dusdanig groot dat Ihattaren er goed aan zou doen om naar Ajax te verkassen. Ergens snap ik hem wel, want het is namelijk nog niet zo dat Ajax, Bayernstyle al 7x achtereen kampioen is geworden met een straatlengte voorsprong op de nummer 2. Laten we hopen dat Ajax kampioen wordt en zodoende geen voorrondes voor de CL hoeft te spelen en na jaren weer eens een normale voorbereiding kan gaan hebben en vanuit die positie de kampioenschappen aaneen kan gaan reigen. Ik zelf denk dat Ihattaren door naar Ajax te gaan wel nog een stap kan maken, aangezien de druk in Amsterdam structureel hoger is in tegenstelling tot in Eindhoven. Ajax daarnaast eigenlijk altijd eist om op alle fronten evenveel te geven en bijvoorbeeld niet de beker maar laat schieten om maar kampioen te worden enz. Dus wordt van zo een jongen echt verwacht dat hij drie wekelijks, 94 minuten lang laat zien wat hij kan. Daarnaast speelt Ajax een veel moeilijker spelsysteem met positiewisselingen enz en door een aantal jaren dat voetbal te spelen groei je eveneens als speler. Plus kan hij ook fysiek en conditioneel stappen maken, puur omdat Ajax meer op pressie speelt.
4 0
ajaxxcied4life
*rijgen
0 0
oudzuid2
ehmm prijzen en Champions League bijvoorbeeld Wimpie?
2 0
aka
Kieft is een Psver die hem liever daar houd....nutteloze vent
4 -1
Cupmetgroteoren
Kieft geeft geen fuck om valse supportersgevoelens die grenzen aan die van vrouwelijke groupies. De man is redpilled als het om voetbal gaat. Geen bullshit, geen nonsens.
3 -6
aka
Kieft is een Psver die hem liever daar houd....nutteloze vent
4 -4
Cello
Het zou me niet eens verbazen als er gewoon helemaal niemand vanuit de Nederlandse competitie komt. Ik gok op een stuk of 3 a 4 Zuid-Amerikanen (1 uit Argentinie en misschien wel 3 uit Brazilie) en dat de rest gewoon aangevuld gaat worden vanuit de jeugd en dus vooral Jong Ajax.
Ik denk dat Overmars niet staat te wachten om voor een interne transfer (Eredivisie) 25-30 mio of meer neer te tellen. Maar dat clubs als PSV (Ihattaren) en AZ (Stengs o.a.) daar wel stilletjes vanuit gaan als Ajax aanklopt.......immers, beter dan wie ook weten zij dat er Gods gruwelijk veel mio euro's in Amsterdam zijn binnengekomen èn daarvan zullen ze een graantje willen meepikken.
1 0
3*stars*3
Al gaat een transfer naar Ajax moeilijk worden.
Mino heeft wel wat opties voor die jongen stand-by.
1 0
3*stars*3
Snap echt niet dat liefhebbers als Wim en René niet inzien dat Ajax de beste optie is voor VOETBALLERS.
Ja, Ajax is niet hun favoriete club en dat is duidelijk maar beetje objectief oordelen kan geen kwaad.
Ihattaren zou perfect passen in het spel van Ajax, ipv dat countershit van Eindhoven.

Wim zegt heel vaak dat hij moe is of dat iets vermoeiend is.
Niet gek als je om de zoveel tijd besmet raakt door negativisme van René, Derksen en Driessen.
4 0
PierreHeno
Wimpie heeft nog steeds de pest in dat hij bij Ajax 2e plan was. Die wond wil maar niet helen. Natuurlijk is het voor Ihattaren een flinke stap omhoog omdat hij niet alleen CL kan gaan spelen maar bovendien kan spelen en trainen met ervaren topspelers.....daar wil je nog wel eens wat van opsteken en bovendien ga je wanneer je het bij Ajax heb gemaakt via de voordeur als grote meneer naar de rijke topclubs. Je zult de komende twee seizoenen maar voor MC uit moeten komen.......niks CL wedstrijden maar spelen voor max de 2e plek in de PL want Liverpool blijft daar de komende jaren nog wel buitencategorie.
2 0
PetrusKeizer
Wim heeft 1 seizoen heel sterk gedraaid bij ons en belandde pas daarna op t 2e plan, immers Marco. Je kan hem natuurlijk allerlei gevoelens aanpraten (die hij , naar eigen en herhaald zeggen, overigens niet heeft).
0 0
036AFCA97
Ik hoop echt dat Ihattaren en Antony worden gehaald dit seizoen nog. Heb je Neres en Ziyech alvast vervangen.
1 -1
geronimo
Kieft komt wel bij Ajax vandaan maar het is een PSVer, daarbij is het ook nog een oude mopperkous geworden
4 0
3*stars*3
Triest dat het zo is gelopen en dat hij nu een zeikwijf is geworden.
Komt vaak ook erg moeilijk uit zijn woorden.

Maar hoop echt dat hij clean is en blijft.
4 -1
Cupmetgroteoren
Kieft is nooit volledig clean. Kieft kent de klappen van de zweep. Gast is zowat heel zijn volwassen leven verslaafd geweest, is mentaal gefolterd door z'n verslavingszucht. De man is redpilled als het om voetbal gaat: het is totaal onbelangrijk als je in de diepe afgrond bent gevallen. Al die supporterssentimenten, trainersonzin, opgeblazen zelfpijperij van clubs en bestuurders: Kieft weet dat het een grote masquerade is en dat iedereen uiteindelijk gewoon geen reet voorstelt op deze aardbol.
0 -2
Simon1
Europese wedstrijden op top niveau...
Prijzen
Zichzelf verbeteren en daardoor begeerd worden door de internationale top
1 0
Ajaxxxisdebeste
Mooiste club ter wereld, mooiste naam, meest iconische shirt ooit
1 0
Simon1
Mee eens, maar dat was toch al algemeen bekend?
0 0
Juichtoon
Dag Willem je bent af. Ajax een van de topclubs van Europa. Ja wat heb daar nou te zoeken.
3 -1
Kingoffdatoilet
Beter voetbal, betere coaches, beter salaris, betere status, betere groeimogelijkheden, betere kansen bij vervolgclubs
9 0
Ajaxxxisdebeste
Mooiste club ter wereld
4 0
Bocarra
Niets...
0 -3
Patrick78
Wat heeft Ihattaren in Amsterdam te zoeken? Prijzen winnen Wim....
7 0
Ajaxxxisdebeste
Klein detail ja
0 0
Deepblue
Kieft heeft nou niet echt een goed track-record als het gaat om de juiste club te kiezen. Dus wat je met deze raad aan zou moeten?
4 0
insectenverdelg
Even 3 redenen voor je Wim:

1. Cl spelen volgend jaar.
2. Niet op je 17e / 18e de kar moeten trekken, maar je lekker in de luwte ontwikkelen van gevestigde namen als Blind, Tadic en Promes
3. Jezelf beter in de kijker spelen voor heel europa (en dat weet Mino ook). Ajax is dasr gwwoon meer in trek dan PSV.
10 0
Mazraoui
Kieft een geboren en getogen Amsterdammer hoe kan je er zo naast zitten
5 0
PierreHeno
Nooit een echte Ajacied geweest. Kon niet tegen Amsterdamse humor en stond hier altijd op het 2e plan.
0 -2
gappie04
Ik ben echt geen kieft fan. Maar is gewoon een ras amsterdammer. En uuuhhh 2e plan? Europees topscorer......
0 0
Juichtoon
PSV fan.
3 -2
SPLNDD
Drugs
4 -3