Gijp: 'Die tussenstap moet het AZ-bestuur ze gunnen'

JesseTH, 14-02-2020 om 21:40, 5098 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp en Johan Derksen zijn er volledig van overtuigd dat Calvin Stengs en Myron Boadu een tussenstap moeten maken alvorens zij naar het buitenland vertrekken. AZ lijkt hen echter niet aan Ajax te willen verkopen en dat creëert een lastige situatie.

'Die tussenstap moet zo’n bestuur van AZ die jongens gunnen', is Van der Gijp van mening in de uitzending van Veronica Inside. 'Als je in de hele wereld "Ajax" roept, dan weet iedereen waar je het over hebt. Roep je "AZ", dan denken ze dat je het over de plaatselijke krant hebt.'

'Het is bij Ajax totaal anders', weet de analist. 'Zoals ze speelden tegen NAC, moet je geen twee keer bij Ajax spelen. Dan sta je ernaast. Ze moeten nog zó veel stappen maken.' Vooral Boadu moet in zijn ogen nog stappen maken om bij Ajax te spelen. 'Hij heeft het heel erg moeilijk als het druk is. Die snelheid van handelen kun je ontwikkelen. Het is niet zo dat hij er helemaal niets van kan.'

Derksen is bang voor de toekomst van het AZ-tweetal, want hij gelooft niet dat AZ met hen mee zal denken. 'Ik denk dat een buitenlandse club altijd meer betaalt voor die AZ-talenten dan Ajax. Ik denk dat AZ lak heeft aan de carrière van die jongens. Die willen gewoon cashen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
bij Gijp kan je er al vrij snel niks van.
0 0
FreddyAX
Zegt de man die van de week notabene vond dat het slap gelul uit Amsterdam over wennen aan Ajax, de cultuur, de druk en de stijl onzin was.
Je bent nooit te oud om te leren.
0 0
Meerkoet
Beiden zijn niet nodig.
Wil niet zeggen dat ik ze niet graag zie komen.
Ik denk ook serieus dat geen van beiden meer als 12 miljoen waard is.
0 0
PierreHeno
Ach wanneer die jongens niet willen bijtekenen worden ze ieder jaar minder waard. En provincieclub AZ zal wel mòeten verkopen omdat hun financiële huishouding anders te veel slagzij gaat maken. Dus nu een 'grote bek' maar strakjes wordt het leuren met spelers omdat ze geld nodig hebben.
0 0
3*stars*3
Volgens mij zit Az financieel juist goed toch?
Afgelopen jaren de ene na de andere klapper geslagen met verkoop van; Jansen, Jahanbaksh, Weghorst, Til etc.
Ze halen dan koopjes binnen als; De Wit, Kohnson van Az, Friday etc.
Ze zijn daar erg zuinig en als ze jaarlijks 3/4e plek pakken en strijden om de beker, zijn ze daar denk ik wel tevreden.
Een grote broek aantrekken en risico’s nemen, doen ze niet meer.
Al zou het goed zijn voor de top van NL, als Az een vaste belager gaat worden in de titelraces.
0 0
PierreHeno
AZ moet steeds verkopen om het financieel te kunnen blijven behappen en spelers die er bovenuit springen willen al helemaal niet bij AZ blijven omdat ze weten dat ze via AZ nooit bij een echte Europese topclub terechtkomen aangezien die clubs maar al te goed weten dat bij AZ presteren heel wat anders is dan bij Ajax groot worden. Bij Ajax en die Europese topclubs moèt je presteren, bij AZ hoeft dat nooit ècht. AZ heeft bij velen de gunfactor maar heeft een bijzonder kleine supportersschare. Ze hebben vaak talentvolle voetballers maar die verdwijnen doorgaans in het subtop milieu in niet al te grote competities. Via Ajax kunnen die kansen direct heel wat hoger worden ingeschat. Dat is precies de meerwaarde van de wereldnaam Ajax. Daar kom je niet enkele hogerop Europees maar doe je doorgaans ook nog eens echt om de prijzen mee. AZ en Ajax zijn niet te vergelijken. Ajax is een wereldclub. AZ een leuke provincieclub.
0 0
donpedroh
Beiden zijn niet nodig. Vul het liever in met eigen jeugd dan... Traore is de nummer 9 van de toekomst! Buitenspelers... geen idee wie of wat, lastig om goede betaalbare spelers te vinden op die de plek. Wie weet blijft Neres wel...
Bertrand Traore misschien of Adama Traore Diarra (raket snelheid).
0 0
Joseph
Stengs 12 en Boadu 10 miljoen, meer zijn ze niet waard. Veel te onzeker nog die 2..
1 0
Ajax114
We zijn het er wel overeens dat de meesten hier vinden dat ze beiden ongeschikt zijn voor Ajax dus zal Overmars ze wel halen. Voor 10 M kan je de gok nog wagen maar nooit aan beginnen voor 20 M per speler omdat ze nog weinig hebben laten zien. Laat ze ons eerst dronken spelen over twee weken dan praten we verder. in de thuiswedstrijd van hen tegen ons kwamen ze niet echt aan de bak.
0 -1
Cupmetgroteoren
Boadu is geen Ajax-spits, komt techniek tekort, Stengs is een goede voetballer maar mist enige handelingssnelheid en pure acceleratie aan de buitenkant. Traoré is op veel facetten beter dan Boadu, maar lijkt geen pure killer te zijn. Als hij de omslag kan maken zoals Malen die heeft gemaakt, kan het een internationale topspits worden, maar blijven de doelpunten uit, dan wordt het een lastiger verhaal.
3 0
3*stars*3
Snap dat geroep om Boadu ook niet.
Juist ook een spits die gevaarlijk is, als er ruimtes komen te liggen.
Zou bijv een dodelijke spits zijn voor het psv spelletje.
Stengs is een eweldenaar aan de bal maar doet teveel in 1 tempo.
In de ED gaat het nog maar in EU wedstrijden en in een hogere tempo alt hij tegen.
0 0
Boer Gijs
Waarom zou het AZ bestuur ze dit moeten gunnen, het is geen amateur voetbal.
0 -3
AjaxDaniel
We hebben er toch niets aan. Maar het is wel korte termijn denken. AZ talenten denken voortaan wel 2x na voordat ze een profcontract daar tekenen lijkt mij. Want wanneer je je handtekening daar zet betekent het dat ze je niet naar een andere, hogere topclub laten vertrekken. Dus op lange termijn kan het slecht uitpakken voor ze.
3 0
JanTa
Alleen, Ajax heeft ze niet nodig.
0 0
Simon1
Deze teksten zijn koren op de molen als je in een groepsapp zit met alleen maar AZ'ers die zwaar anti
0 0
trodat4030
Lijkt me heerlijk om in een groepsapp te zitten vol mensen met een minderwaardigheidscomplex gecombineerd met hoogheidswaanzin. Zou me een hernia lachen!
0 0
Bky
Stengs speelt al meer dan 16 wedstrijden gewoon onopvallend. Is het allemaal niet waard. Begon leuk en heeft zeker wel potentie, maar hij laat nu al een hele lange tijd zien dat hij niet exceptioneel is.

En aangezien AZ de vraagprijs wel gaat hanteren voor een "exceptioneel talent" is het gewoon een mismatch.

Boadu hoef je niet te halen met Traore in de spits. Groter talent.
2 0
trooop
Het gaat erom hoe goed hij (stengs) kan worden. Ik denk heel goed. Zo fijnbesnaard zie je ze niet vaak. Ik hoop dat hij komt, ook voor z'n eigen carrière, maar met raiola en az als verkopende partijen zal dat wel niet gebeuren.
0 -2
altijdwelwat
Die gasten kijken echt alleen samenvattingen , zowel Boadu als Stengs zijn het al maanden kwijt. Stengs is sowieso alleen maar hype, Boadu heeft veel meer potentie maar zou ik niet inruilen voor Traore.
1 0
AFCAwooz
'Het is bij Ajax totaal anders'.

En maandag riepen ze nog dat het onzin is dat er bij ajax ander en meer voetbal wordt gevraagd. Schiet mij maar lek.
4 0
Hobbemastraat
Het slaat echt helemaal nergens meer op inderdaad
1 0
FU
Zoals Stengs dit seizoen speelt, is hij absoluut geen aanwinst voor Ajax.
Boadu heeft wel veel potentie maar met Traore heb je al een zeer goede 9.
Boadu kan trouwens ook op 11
2 0