Van der Gijp: 'Álvarez kan er gewoon niets van'

JesseTH, 14-02-2020 om 21:30, 4515 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez staat er slecht op bij René van der Gijp, zo laat de analist vrijdagavond blijken in de uitzending van Veronica Inside. Tegen Vitesse mocht de Mexicaan laten zien als centrale verdediger en ook dat pakte in de ogen van Van der Gijp slecht uit.

'Álvarez kan er gewoon echt niets van', klinkt de eerste conclusie van de oud-international. 'Ook de loop die hij heeft. Hoe kun je zo’n gozer kopen? Die andere jongen (Lisandro Martínez, red.) vind ik nog niet zo slecht. Hij heeft nog wel een soort dynamiek in zijn spel. Álvarez kan niet eens lopen. Schuurs is drie keer zo goed. Aan de bal, maar ook qua uitstraling. Het lopen alleen al.'

Wim Kieft op zijn beurt, was met name kritisch op het controlerende blok op het Ajax-middenveld. 'Eiting en Gravenberch vielen ook tegen. Er zit geen enkele handelingssnelheid in. Het veld was slecht, maar daar moet je maar mee omgaan. Je moet veel sneller handelen. Eiting kan de balletjes wel neerleggen, maar je moet het ook kunnen doen als je onder druk staat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik hoop maar dat Alvarez idd beter kan. Ik zag t in t begin wel zitten, maar gaandeweg ben ik er steeds minder van gecharmeerd geraakt. Spelbos was beter , als CV. En die werd ook n houten klaas genoemd.
0 0
Henkjanklaas
Die gijp (en derksen zeker) komen nu wel aardig mijn strot uit zeg!
Al die uitgesproken meningen.... bah.
0 0
DiAngelo
Alvarez moet je eerst eens 4 a 5 wedstrijden als centrale verdediger zien spelen. Ik verwacht dat hij het zeker gaat halen bij Ajax. Bij meer vertrouwen zal hij ook beter voetbal laten zien. Het is geen Frenky de Jong maar voor die positie is hij ook niet gehaald. Ik denk zelfs dat hij t in een land als Italië misschien nog wel beter zou doen als Mathijs de Ligt. We onderschatten zijn kwaliteiten en nee het is geen middelvelder, al helemaal niet voor Ajax.
0 0
waayop
Alvarez verdient zeker nog de tijd. Als je naar Londen moet om je vrouw en kind te zien omdat ze het land niet inkomen en je hier in een suf hotel woont kan ik me voorstellen dat je niet optimaal presteert.
2 -1
trainerdv
Het team spelt elke keer heel behoorlijk met Alvarez erin. Daar gaat het uiteindelijk om. Vergeet niet dat Schuurs en Veltman momenteel geblesseerd zijn. Zo'n verkeerde aankoop is het echt niet, hoor...
1 -1
Jeugd
Alvarez is onvoldoende vrees ik. Martinez is een toppertje.
1 -1
Aeter
Ik denk Alvarez echt wel beter kan. Maar hij heeft het ook moeilijk gehad met familie en gezin enzo de laatste tijd en daardoor ben je vaak niet helemaal vrij in je hoofd en dat heeft altijd effect op je spel. Ik denk alleen wel dat Schuurs verder en beter is, maar die wordt bij het minste of geringste aan de kant geschoven. Dat zag je wel na AZ, hij was echt aan een meesterlijke pot bezig, tot dat ene dure foutje. Ja, die bepaalt de wedstrijd, maar als elke speler zo afgerekend zou worden, zat iedereen op de bank.
2 -1
Tinus
Dat is wel een beetje inherent aan EtH. Die heeft een aantal lievelingetjes die hij nooit zal wisselen. Maar dat lijkt hij te willen compenseren door andere spelers harder aan te pakken. Schuurs zie ik ook wel een beetje als ‘slachtoffer’ in dit geval.
1 0
ReinBurg
Zei ik 4 maanden terug al maar dat was onzin van mij volgens de kenners hier
1 -4
ram
Jij bent dan ook wel de grootste negativiteitsextremist ever.
0 0
ovopiet
Ja natuurlijk zei jij dat
0 -2
Radikaal
Ben jij blij dat rené van der Gijp het met je eens is.
De ultieme bevestiging van je gelijk is dat. Chapeau!
3 -1
Hagmag
Dat heeft Gijp goed gezien deze keer.
Gewoon een miskoop. Ook in de etalage svp.
6 -8
behangdelul
Oh Martinez is nog niet zo slecht....de tandjes zeg wat een negativiteit
13 -1
Cupmetgroteoren
Hij is ook weer niet super, heeft veel matige wedstrijden gespeeld dit seizoen. Een redelijke aankoop.
2 -2
Jojo49
alvarez komt er wel.
10 -6
Marcw1972
Nee, die komt er niet want hij kan niet eens lopen ;-)
4 -10
Cupmetgroteoren
Al vaker gezegd dat Eiting een speler voor Heerenveen of Utrecht is . Ook bij gravenberch heb ik grote twijfels. Beiden komen qua handelingssnelheid gewoon tekort.
6 -7
Jeugd
Heel erg dommig en opportunistisch om dit soort jonge gasten meteen af te schrijven.
Gravenberch is een geweldig talent, als je dat niet ziet dan beveel ik echt een bezoekje aan de opticien aan.
Natuurlijk moet die gast nog leren.
1 -1
Ajax114
100 procent mee eens maar ze willen geforceerd weer nieuwe talenten brengen maar deze gaan het allebei niet redden bij Ajax. Zullen allebei eerst nog wel 100 kansen krijgen bij Ajax voordat ze het daar inzien dat ze ongeschikt zijn.
1 -6
Joseph
17 jaar..
2 0
komopajax777
Alvarez is gewoon een hele goede speler,die zeker goed speelde tegen Vitesse.Hij speelde met zijn hart.Hij zal zeker beter worden. als hij eenmaal echt gesetteld is met vrouw en kind.Van de Gijp is vooral komedie.Niet zo serieus nemen dus.
8 -4
insectenverdelg
Zowel Alvarez als Marin zijn beide echt geen slechte voetballers. Alleen zijn het niet spelers die geschikt zijn voor t spe dat Ajax nastreeft. Daarvoor moet je echt in t positiespel passen en met ruimtes kunnen omgaan. Vraag is dus waarop ze gescout worden. Dat zijn specifieke kwaliteiten die (voorlopig) ontbreken bij deze jongens. En daar valt nog wel winst te halen.

Jongen als Andersen en Sinkgraven hebben het bijvoorbeeld ook niet gered bij Ajax. En dat kan gebeuren. Maar dat zijn essentie veel meer Ajax spelers dan Gudelj, Marin of Alvarez.
3 -1
SPLNDD
Klopt ja. Ik denk oprecht dat Alvarez bij psv beter zou spelen dan bij ons
5 -1
insectenverdelg
Alvarez is iig niets minder op t middenveld dan Hendrix of Rosario en ook beter dan die Duitser achterin.
6 -1
Kokakola
Schuurs is idd de beste.
6 0
Radikaal
van der Gijp is als de opstelling in het AD. Als hij het zegt is het dát in elk geval niet.
5 -2
Bky
Behalve dan dat hij gelijk heeft dat Alvarez er gewoon helemaal niets van kan.
3 -11
komopajax777
Niet anderen napraten,maar kijken naar wat Alvarez doet.Het is een jonge speler die moet wennen aan het spel van Ajax en ook nog eens vrouw en kind moet missen ver weg van zijn vaderland.Geef hem de tijd.Hij speelt tenminste wel met zijn hart en gooit er zijn ziel en zaligheid in.
3 -3
Bky
Gast, hij kan er geen kut van. Werkelijk alles doet hij verkeerd. Zijn passing is waardeloos, zijn positionering is om te huilen en hij weet belachelijk slecht gebruik te maken van zijn lengte en bouw.

Allemaal heel leuk dat hij met zijn hart speelt, dat heeft helemaal niets met zijn voetballend vermogen te maken. We hebben nu Alvarez meermaals aan het werk gezien en tegen Vitesse zagen we dat hij zwaar tekort komt achterin. Ik kan mij weinig spelers in de laatste 5 jaar voor de geest halen die zo'n zwakke eerste helft gespeeld hebben als hem.
3 -6
Tjpknge
Als hij ;-)
0 0
RayJordaan
Idd, zowel op het middenveld als achterin veel te stuntelig.
2 -4