'Ziyech had als back-up van Salah en Mané kunnen dienen'

BartVeenstra, 14-02-2020 om 08:55, 6821 views, Sky Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher had verwacht dat Liverpool ook een poging zou wagen voor Hakim Ziyech. De Engelsman ziet Ziyech als de uitblinker van Ajax en om die reden had hij niet misstaan in de selectie van de huidig koploper van de Premier League.

In de selectie welteverstaan, want of Ziyech bij Carragher in de basis had gestaan, is nog maar de vraag. 'Ik had verwacht dat Liverpool hem ook op het lijstje zou hebben staan', zegt Carragher bij Sky Sports. 'Hij is iemand die op beide flanken uit de voeten kan en mogelijk als back-up van Sadio Mané en Mohamed Salah had kunnen dienen.'

Chelsea was echter het meest overtuigend en sloeg toe met het binnenhalen van Ziyech. 'Het is duidelijk dat Frank Lampard niet blij was met de transferactiviteiten in januari, dus ze willen al vroeg zakendoen. Het lijkt erop dat Chelsea wanhopig op zoek is naar vleugelspelers. Pedro speelt niet veel en Willian wordt in verband gebracht met FC Barcelona en is al wat ouder. Het is mogelijk dat er wat gaat gebeuren met die twee in de zomer.'

Ook Jadon Sancho, speler van Borussia Dortmund, wordt in verband gebracht met Chelsea. 'Als je ziet hoe hij speelt bij een topclub uit een topcompetitie, met die druk. Hij speelt iedere week en zijn statistieken zijn fantastisch. Op zijn leeftijd is dat perfect.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
back up? back houwe, angloot!
0 0
Cupmetgroteoren
Krankzinnig, en het erge is, het had zomaar gekund. Want de bedragen die betaald worden nemen exhorbitante vormen aan en de financiële verschillen worden steeds groter en groter. Zelfs in Engeland zijn ze dit systeem beu: https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/champions-league-superclubs-liverpool-man-utd-barcelona-real-madrid-a9330431.html
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het had in principe zomaar gekund (maar Ziyech heeft daar gelukkig te veel eer voor). Mahrez is vergelijkbaar qua type en niveau en heeft dit seizoen alleen een vaste basisplaats omdat Sané geblesseerd is. Vorig seizoen was Mahrez verre van zeker van een basisplaats. De belangrijke wedstrijd begon hij bijna allen op de bank.
0 0
ram
Ja, dat kan ja... Je kunt ook Messi naar Juve halen als back-up van Ronaldo. Is ook een optie.
1 0
Schip
En dat zegt een simpele waterdrager. Dat een artiest als Ziyech daar wel even de bank komt verwarmen. Hij zou Liverpool de broodnodige creativiteit geven. Niet voor niets denken ze weer na over Coutinho.
1 -2
Ozymandias
Broodnodige creativiteit?! Liverpool heeft helemaal niets broodnodig momenteel. Ze zijn bezig aan het beste Premier League seizoen die een club ooit heeft gehad. Ze hebben in 25 wedstrijden pas twee punten laten liggen.
2 -1
OdjePils
Back-up? Dorpsgek!
1 -1
Babangida83
Engelsen en verstand van voetbal. Dat zijn toch altijd weer ´interessante´ uitspraken....
1 -2
Kingoffdatoilet
Deze gast is gek. Zet ziyech op het middenveld en hij zet elke wedstrijd Mane en Salah 5 keer vrij voor de keeper.
2 -1
Middenweg401
De arrogantie.. Het is ze naar het hoofd gestegen daar in Liverpool. Alsof grote spelers blij mogen zijn om daar op de bank te mogen zitten.
3 0
AFCA1996
Ziyech zou elke middenvelder bij Liverpool uit de basis spelen. Alleen speelt Liverpool met de punt naar achter geloof ik
1 0
Babangida83
Liverpool speelt met drie powerhousen op het middenveld. Zit weinig vernuft bij. En dat is Ziyech niet, een powerhouse. Moet Ziyech ook niet willen.
0 0
MPAjax
Had al gezegd Liverpool maar uiteindelijk wilde Chelsea
0 0
Ferd
Als back-up? Heeft die gozer te vaak een bal hard tegen z'n harses gekregen of zo?
2 0
Rockpotje
Ik snap niet dat al die Engelsen hem zien als buitenspeler. Het zal er aan liggen dat hij daar vaak gespeeld heeft in de CL. Verder volgen ze het Nederlands voetbal natuurlijk totaal niet. Maar ik denk dat in het systeem van Liverpool Ziyech niet rendeert op de flanken. Die gasten van Liverpool sprinten constant diep, Ziyech is eerder degene die de pass op dat soort spelers moet geven. Neemt niet weg dat hij zich zo in het elftal had gespeeld als middenvelder. Als Liverpool één ding mist is het toch die creative middenvelder die het maximale uit de voorhoede haalt. Daar had Hakim echt perfect gepast met zijn arbeidsethos.

Alisson

T-A - Gomez - Van Dijk - Robertson

Henderson
Ziyech - Wijnaldum

Salah - Firmino - Mane

Wat een wereldelftal had je dan gehad.
1 -1
Joseph
Als ze denken dat ze Ziyech als back-up kunnen gebruiken, zou betekenen dat hij slecht gescout is. Ziyech is geen speler die op de bank gaat zitten.

Toch is het een compliment, op dit moment is Liverpool de sterkste club van Europa. Alleen de beste komen mee.
0 0
JSF
Bang dat Ajax ver onder de marktprijs heeft gehandeld en dat dit invloed heeft op de andere transfergelden.
We hoeven als topclub echt niet het liefste jongetje van de klas te zijn. Dat arrogante imago raken we toch niet kwijt. En boeien..
0 -2
trodat4030
Het imago? Van Ajax? Laten ze daarom miljoenen liggen volgens jou? Waarom gaan ze dan wel in Qatar ballen voor 7 ton? Dat is niet te rijmen met elkaar, als je erover nadenkt.
0 0
DT10
Hakim is geen back-up! Opzouten!
2 0
AjaxAmsterdam
Ik weet zeker dat Ziyech hier niet mee akkoord was gegaan. Dan bleef hij 100x liever bij Ajax dan ergens op de bank te zitten.
1 0
Bapinho
Ga lekker zelf op de bank zitten idioot
2 0