'Ajax en AZ zijn geen gelijkwaardige concurrenten'

BartVeenstra, 14-02-2020 om 07:20, 8154 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen is het niet eens met de beleidsbepalers die een transfer van AZ naar Ajax niet als stap omhoog zien. De verslaggever van De Telegraaf schrijft in zijn column in de ochtendkrant dat Ajax en AZ 'geen gelijkwaardige concurrenten' van elkaar zijn en dat dat er voorlopig ook niet in zit.

Driessen ziet bijvoorbeeld dat het perspectief bij Ajax om ervaring op te doen in de Champions League veel groter is dan bij AZ. Bovendien wordt er 'sportief, mentaal en fysiek' bij Ajax meer gevraagd dan bij de club uit Alkmaar. 'De druk van het moeten presteren, het moeten winnen met alle voetbalogen op je gericht, is enorm terwijl je bij AZ veel meer in de luwte kan functioneren. Hoe graag de leiding van AZ het "moeten winnen" tracht te injecteren bij hun talenten, bij Ajax zit het van nature in het DNA van de club.'

Wanneer AZ de juiste prijs ontvangt, valt het in de ogen van Driessen te hopen dat Calvin Stengs en Myron Boadu - die volgens de geruchten op het verlanglijstje van Ajax staan - zich dichtbij huis in een vertrouwde omgeving verder kunnen ontwikkelen. De stap naar het buitenland is immers groot, zo geeft Driessen aan, waarbij hij Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt als voorbeelden geeft. 'Zet AZ richting Ajax de hakken in het zand, dan belemmert de club de ontwikkeling van twee toptalenten waar het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit veel plezier aan kan beleven.'

Wanneer AZ zich tegenstrijdig blijft opstellen, kan dat bovendien vervelende gevolgen hebben voor de club, zo denkt Driessen. 'Een dergelijk onwrikbare opstelling kan AZ op termijn trouwens als een boemerang treffen. Toptalenten zullen zich dan wel tweemaal bedenken alvorens te tekenen als zij door AZ aan de ketting worden gelegd en Amsterdam als een no-go area geldt', aldus Driessen, die tot slot wel aangeeft dat AZ terecht boos is als Ajax maling heeft aan het herenakkoord en jeugdspelers wegkaapt uit Alkmaar. 'Maar het moet niet zover doorslaan dat je de ontwikkeling van je topspelers in de weg staat als de juiste prijs wordt betaald. De overgang van Ajax naar Chelsea van Ziyech is een voorbeeld van een transfer met louter tevreden partijen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Ziyech, Neres, van de Beek, Nico, Dest waarschijnlijk verkocht. Huntelaar zal wel stoppen neem ik aan en verder afscheid nemen van Marin, de Jong, Alvarez, Veltman en Babel. Er komen best wat plekken vrij voorin want qua basis houdt je alleen Promes en Tadic over. Dat aanvullen met Stengs, Boadu, Ihattaren en jeugd spelers zoals Traore, Brobbey, Unuvar, Danilo en je kan er weer tegenaan. Er zal wel moeten gekeken naar het middenveld als je Ihattaren op 10 zet Martinez links en Gravenberch of Eiting daarnaast. Is dat wel zwaar genoeg?

Spitsen: Boadu, Brobbey, Traore
Vleugels: Promes, Tadic, Stengs, Danilo
Nr 10: Ihattaren, Unuvar, Ekkelenkamp
Middenveld: Martinez, Eiting, Gravenberch, aankoop?
Linksback: Castillo
Centraal links: Blind, Botman
Central rechts: Schuurs, Timber
Rechtsback: Mazraoui
Keeper: Scherpen
0 0
AlexIbarra
Ik zie Promes, Tadic en Neres niet echt vertrekken vd zomer eigenlijk.
Tenzij we de EL winnen en Neres er nog 7 inschiet.

Dan hebben we Traoré, Lang en Labyad daar nog achter en eventueel een leuke jongen erbij die je wél voor 10 miljoen of minder ergens weg kan plukken. Wat je dan mist is een spelmaker die het spel a la Ziyech naar zich toe trekt, hoewel Tadic daarin ook iets meer zou kunnen doen.
Boadu en Idrissi zijn niet zulk soort spelers, Stengs wel maar die lijkt me niet goed genoeg en heeft slechte knieën.

Ik spoel liever 15 miljoen euro door de plee om David Silva hier nog 2 jaar onze boys het goede voorbeeld te laten geven voor hij stopt, dan het dubbele te 'investeren' in Stengs omdat AZ het nu even hoog in de bol heeft en Raiola nog vetter gemest moet worden.
Zeker als Donny ook vertrekt hebben we een leider op het (aanvallende) middenveld nodig die de lijnen een beetje uitzet. Geen kwetsbare, wisselvallige jongen met een aardige techniek en overzicht, waarvan je hoopt dat hij zich aan kan passen.

Daar hebben we eigen jeugd voor.
Stengs mag lekker daar doorgroeien en als dat lukt kunnen we altijd volgend jaar een belletje plegen, dan gaat zijn contract het laatste jaar in.
1 0
ram
Als Ajax voor Boadu gaat, zou ik daar echt helemaal niets van begrijpen. Wat moet je met hem als je Traore hebt? Momenteel is die wel wat minder dan Boadu maar ik zie hem dat niveau volgend jaar wel aantikken hoor. Daarbij zou ik niet zo'n jonge spits halen omdat Brobbey en Hansen er ook al aankomen.

Idealiter zou ik volgend jaar Tadic op '10' proberen achter Traore (Promes en Neres op de flanken). Dan kun je Tadic ook als spits gebruiken als Traore tegenvalt of geblesseerd is ofzo. Promes kan ook in de spits. Ik zie niet zo goed in waarom Ajax een nieuwe spits zou moeten halen.

Stengs heb ik al een tijdje niet meer zien spelen maar ik hoor van alle kanten dat dat nogal tegenvalt. Vorig jaar heb ik hem wel regelmatig gezien; dat was best aardig. Voor 15 miljoen ofzo zou ik dat gokje wel wagen maar voor dat bedrag gaat AZ hem niet laten vertrekken. Prima! Dan niet!
1 0
Cruijffthebest
Stengs lekker bij AZ laten en Carrascal halen of Ihattaren, Stengs is overhyped!
0 0
masterrr
Stengs & Ihattaren zouden voor mij droomaankopen zijn
Boadu vind ik ook een geweldig talent, maar we hebben al wel leuke spitsen lopen
0 0
Libero
Het is alweer jaren geleden dat Ajax bij AZ shopte, volgens mij was Gudelj de laatste. In 2015. Lekker houden zo. Ik lees nog steeds dat Ajax AZ telkens leegkoopt, wat dus helemaal het geval niet is, noch wenselijk.
Maar ALS Ajax een speler daar zou halen wordt het wmb geen Stengs, Boadu, Wijnda maal Idrissi. Geen absolute topper, maar wel een ervaren, heel constante, fysiek sterke speler met een goede dribbel en passeeractie en een geweldig schot. Als die wegvalt heeft AZ een probleem.
Maar goed, helemaal niemand halen daar. heeft de pers ook geen stok om mee te slaan.
Nu wordt er geroepen dat spelers zich bij Ajax goed zouden ontwikkelen, het volgende moment wordt er geroepen dat Ajax zulke spelers toch zeker wel zelf op zou moeten kunnen leiden.
1 0
Babangida83
Spot on. Het zit er dus wel in bij Valentijn. Op deze manier echt een toegevoegde waarde. En dat AZ en Ajax concurrenten zijn is natuurlijk lachwekkend. Wanneer overwinterde AZ ook al weer in de CL?
0 0
Redrum
Als je met de auto langs het AZ-stadion rijdt dan kan je in één oogopslag al hun gewonnen prijzen zien op de zijkant van het stadion. Grappig dat zo'n club ons als concurrent ziet.
0 0
trodat4030
Populistisch geleuter. Ajax haalt al sinds het vertrek van Jol bij Ajax 0 spelers van Raiola. Dat kan niet komen omdat hij geen goede spelers vertegenwoordigd. Snap niet waarom Driessen, als een échte onderzoeksjournalist, dáár niet eens achteraan gaat. Weet hij het eigenlijk wel? Beseft hij zich dat uberhaupt? Of is Valentijn meer van het makkelijke? De vraag stellen......... Hij blijft maar zwijmelen dat Ajax interesse zou hebben in deze 2, volgens mij is dat gewoon een fabeltje, ingegeven door iemand die het eens riep op TV: Waarom haalt Ajax Boadu en Stengs niet? (Was dat niet Kraay?) Vervolgens roept iedereen opeens dat Ajax interesse heeft in hen (wat helemaal niet gezegd is). Ik kan het me, zéker in het geval van Boadu, niet voorstellen met Traore en Brobbey in de pijpleiding. En Tadic die vastligt tot 3 jaar na zn pensioen (bij wijze van). Boadu halen is de doodsteek voor die 2 en dat beseft Ajax zich ook wel. Maar goed, dat zal Driessen nooit gaan onderzoeken, dan heeft ie namelijk geen onderwerp meer waar hij op terug kan vallen als ie niet weet waar hij een column over moet schrijven..
3 0
Mokumnorth
Misschien is Raiola wel een bron voor driessen?
0 0
Redrum
Een zeer onverwachte column van Valentijn. Blijkbaar irriteert hij zich ook aan dat misplaatste gelul uit Alkmaar. AZ heeft afgelopen woensdag nog laten zien waarom het geen topclub is.
0 0
DeKes
Dit is een uitstekend stuk van Valentijn!!
Hij slaat inderdaad de spijker precies op de kop!
Wát een inzicht heeft die man ineens!
Ga zo door!
1 0
JSF
Er zijn van die zeldzame momenten dat Falentijn de spijker op z’n kop slaat
2 0
Aspers73
Denk niet dat er nog een buitenlandse club komt voor een speler van AZ, vooral niet voor belachelijke bedragen. Ze zijn de Vincent Janssens en Altidore's in Engeland nog niet vergeten.
1 0
Ozymandias
Ik vind Stengs nogal overschat en gezien het feit dat AZ hem waarschijnlijk wel minstens 25 miljoen euro zal eisen (ze kregen voor Janssen namelijk al 20 miljoen) lijkt het me een te groot risico om hem te kopen. Boadu lijkt me overbodig aangezien Ajax met Traoré, Brobbey en Hansen al drie spitsen met veel talent in huis heeft.
3 0
DeMeervanweleer
Boadu niet inderdaad, maar Stengs vanwege de potentie en het feit dat hij Nederlander is, blijft daardoor i.m.o wel interessant. Een team met driekwart Zuid_Amerikanen lijkt me niet goed. Stengs als middenvelder, Anthony als rechtsbuiten, dan nog een opvolger voor v.d.Beek en je bent er wel.
0 0
ST
Mee eens. Alleen Hansen is met zijn 1.72 cm wat te klein als spits, is meer een buitenspeler. Daarnaast hebben we Tadic nog voor de spits positie als Neres en Promes straks weer fit zijn.
1 0
trodat4030
1.72? Internet feitje? Lengtes van jeugdspelers die nog in de groei zijn, nooit geloven. Heel internet staat vol met de onzin dat De Ligt 1.88 is..
0 0
Ozymandias
Dus we hebben niet alleen een fictieve minimale lengte voor centrale verdedigers maar nu ook voor spitsen? Aguero is één centimeter langer en al vele jaren één van de beste spitsen ter wereld. Dan noem ik niet eens die andere Argentijn die een aantal seizoenen het behoorlijk aardig deed als spits. Ik denk dat Hansen uiteindelijk als vleugelspeler komt te spelen maar alleen vanwege de concurrentie van Traoré en Brobbey.
1 0
Vak117
Ik hoor velen zeggen dat ze graag Wijndal willen zien voor Nico, ondanks dat het een groot talent is heeft hij zich natuurlijk nog niet voldoende bewezen. Als Dest weg gaat zie ik graag die svensson komen, laat het al 3 jaar zien, heeft daarnaast de drive naar voren en een goed overzicht. Voor Nico zou ik toch een ervarende kracht voor halen (Van Aanholt?).
1 -1
korem
Ajax arrogant ? Kom op AZ omdat jullie nu tweede staan ? Al worden jullie dit jaar kampioen ! Een stap naar Ajax, Psv en zelfs Feyenoord is gewoon een grote stap vooruit ! Begin steeds meer een hekel te krijgen aan dat az
2 0
Ajacied33
Stap van AZ naar Feyenoord is niet zo groot hoor.
0 -1
Pheadrus
Ihattaren is net 18 geworden en zou dus kunnen gaan verlengen. Hoe langer het nieuws van een verlenging uitblijft des te gunstiger is het. De beerput waar PSV nu in verkeert is kan in het voordeel van Ajax werken. Ihattaren wil toch ook wel eens iets winnen?
0 0
Vak117
Wat zou dat geweldig zijn als hij naar Ajax komt, maar verwacht dat zijn hart iets te veel bij psv ligt om dat te doen. Hij is wel de enige PSV’er die ik graag bij Ajax zou willen zien.
0 0
Mokumnorth
Ihattaran zit nu toch ook bij Raiola? Niet doen dus. Of hij moet een andere zaakwaarnemer nemen.
0 0
De Stift
Stengs is gewoonweg een geweldig talent. En Ajax is voor hem de perfecte volgende stap. Boadu is ook een groot talent, maar met Tadic, Traore en daarachter Brobbey hebben we voor de spits voldoende kwaliteit. Mocht Tagliafico vertrekken, is Wijndal mogelijk nog een optie.
0 -1
Aspers73
Stengs is geen geweldig talent, je moet meer wedstrijden van AZ kijken dan zie je dat zo. Overrated, momenteel zijn Boadu en vooral Idrissi veel beter. Kijk eens op een AZ forum, die branden Stengs al een seizoen lang af. Maarja, iemand heeft het geroepen en iedereen roeptoetert na!
5 -1
Pheadrus
Boadu is inderdaad niet nodig. De beste Nederlandse talenten/voetballers moeten bij Ajax zitten. Dan zou je dus Ihattaren en Stengs moeten toevoegen. Als je ook nog Anthony haalt wordt het wel druk voorin.
0 0
RuffRhythim
Dat is dus ook precies de reden waarom de meeste gekochte spelers van AZ het niet redden bij Ajax. En daarom hoef ik ook niet perse spelers van AZ bij Ajax te zien, ook Stengs en Boadu niet.

Maar is die Driessen een soort van met het juiste been uit bed gestapt of zoiets?
1 0
Daveajax1976
Er is maar 1 speler die Ajax moet halen uit de eredivisie: ihattaren
3 -1
Pheadrus
Mee eens. Hij springt er echt bovenuit in de ED. Op zijn 17e is hij de enige bij PSV die niet door het ijs zakt. Hij doet zichzelf tekort als hij bij PSV blijft. Voor het buitenland is het nog te vroeg.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Laat ze lekker daar, ik ben totaal niet overtuigd dat het wat kan worden.
1 0
koreem
Ben niet overtuigd van Stengs. Wel van Boadu, maar die hebben we niet nodig.
2 0
Joseph
We hebben geen spits nodig, Boadu is dus niet nodig. Stengs zou het kunnen overnemen van Ziyech, maar dan moet dat wel voor ongeveer de prijs die Ajax ooit betaalde voor Ziyech, ik vind de kans klein dat Stengs beter wordt.
1 0
Babayaka
Maher, Vincent Janssen, peres, Sigi, de zeeuw, viergever, gus til ach noem maar op de enige goede az speler waar ajax wat aan had was spelbos. 100 jaar geleden.

De rest bewijst x op x dat het het net niet is.
geen stengs of wat dan ook halen.
8 0
Rockpotje
De Zeeuw, Moisander en Viergever waren allen relatief goedkoop en zeer nuttige spelers. Natuurlijk het was niet top, maar ze hebben hun waarde wel bewezen.
1 0
Tinus
Je overdrijft nu wel een beetje om je punt te maken. Perez heeft het absoluut niet slecht gedaan bij Ajax en De Zeeuw is medeverantwoordelijk voor de 3e ster. Heeft notabene nog halve finale WK gespeeld. Tot die trap tegen z’n hoofd was het gewoon een topper.
0 0
Pheadrus
Je vergeet Sigthorsson de niet scorende spits. Viergever was wel OK. Ik vergeet nooit die goal uit bij Schalke waardoor Ajax door was in de EL.
0 0
Aspers73
Die bal die de verdediger per ongeluk tegen Viergever aanschoot en er zo invloog?
1 0
JSF
Altijd lekker.
Tellen ook
0 0
Sanalologo
Lekker boeiend. Die talenten van az moeten wij niet willen. Mislukken altijd en overal.
4 0