Vissers: 'En nu huilen ze in Amsterdam'

FinnDekker, 13-02-2020 om 21:10, 13697 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers denkt dat Hakim Ziyech goed genoeg is voor de Europese top. De spelmaker gaat aankomende zomer voor ruim veertig miljoen euro naar Chelsea, waar de Ajacied zich mag gaan bewijzen in de Premier League. 'Ziyech is een persoonlijkheid waarnaar het voetbal snakt', schrijft de verslaggever in de Volkskrant.

'De publieksspeler vertrekt als meneer, hetgeen de slagingskans vergroot. Hij komt groot binnen in Londen', aldus Vissers. Mentaal zit het in ieder geval wel goed bij Ziyech. 'Hij overwon wantrouwen en kritiek. Twee seizoenen geleden kreeg hij nog een duw van een supporter, na weer een mislukt jaar met Ajax. En nu huilen ze in Amsterdam van verdriet, omdat ze beseffen welk een symbool van aanvalsvoetbal vertrekt, en hoe moeilijk het zal zijn hem te vervangen.'

'Ogenschijnlijk is hij een koopje, met unieke capaciteiten in het huidige voetbal: een wervelende pass, creativiteit, verrukkelijke techniek, oog voor diepte en scorend vermogen. Tegenover balverlies vanwege risico staat rendement vanwege risico', besluit de schrijver. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeWijsneus
Poseert Hakim op de foto daar met Ricky van Trailer Park Boys?
0 0
PierreHeno
Ziyech is bij Ajax door het vuur gegaan en heeft die handschoen uiteindelijk met verve opgepakt: Hakim is een rasechte Ajacied geworden. We zullen hem missen maar ook blijven koesteren.
0 0
PierreHeno
...maar de schrijver vergeet gemakshalve te vermelden dat Ziyech mede zo groot is geworden door de wereldfaam die Ajax heeft weten te verwerven. Alle topclubs in Europa kijken namelijk naar wat er bij Ajax rondloopt.
0 0
DT10
Jammer dat het nu overkomt alsof alle Ajax-fans hem niet altijd gewaardeerd hebben. Ik heb van begin af aan van Hakim genoten en dat ga ik de komende 5 maanden zeker nog doen!
0 0
Labrador
Ik heb hem in het begin wel een aantal keren vervloekt. Met zijn wegwerp gebaartjes. Daar heb ik zeker spijt van maar ik durf te wedden dat ik niet de enige ben. Door schade en schande wordt men rijk. Zo ook Ziyech. Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld bij Ajax als voetballer maar zeker ook als mens.
0 0
AFCA020!
Was ook terecht.

Maar Ziyech is positief verandert en dan zie je dat je de volledige steun krijgt van ons hondstrouwe publiek!
0 0
JariHeijden
Wat een tendentieuze kop. De essentie van dit stukje ligt toch echt ergens anders. Ik vind die laatste zin erg mooi: 'Tegenover balverlies vanwege risico staat rendement vanwege risico.'

Dat is een mooie kernachtige samenvatting van de speler Ziyech.
1 0
RayJordaan
Stopte met lezen toen ik Willem Vissers zag..
0 -2
JariHeijden
Dan heb je ook niets te zeggen. Want je beoordeelt het niet op de inhoud.
1 0
Alderweireld3
Willem Turtleface Vissers.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Gelukkig is het geen ingesproken stuk, want ik kan echt niet naar dat irritant accentje luisteren
2 0
Joker
een duw van 1 supporter en nu huilen ZE in Amsterdam.

Deze zin zegt voldoende
5 -2
7172AFCA7395
Bij Sporting CdP meppen ze je inelkaar als je slecht speelt...:-)
0 0
Rdk1983
Ik heb er even over nagedacht, maar kom er niet uit: Wie de fuck is Willem Vissers en waarom boeit iemand op deze aardkloot wat hij vind?!
1 -2
JariHeijden
Omdat hij een goede voetbaljournalist is. Honderd keer beter dan een Falentijn Driessen. Ik lees zijn stukjes juist graag, omdat hij goed schrijft en omdat hij inhoudelijk vaak zinnig praat. Genuanceerd en realistisch.
1 0
Rentokill
Ten eerste huilen we niet van verdriet maar van trots.
Ten tweede hoop ik dat die hooligan bekend is bij de hooligans en zn leven lang duwen krijgt.
Ten derde: Wie is Willem Vissers?
1 -2
AFCA1961
Walgelijke reactie van Vissers eigenlijk....toch weer even terug halen dat Hakim ooit werd uitgefloten, nou Willem, dat werden Cruijff en v Basten ook weleens hoor maar iedere Ajacied houdt van ze.
Smerige manier van toch nog even stoken.....ik zou weer gauw een boek in elkaar flansen als ik jou was want wat heb je lekker verdiend over de rug van Ajax.
5 -4
B.dykstra
Anti Ajacied visser een Limburger zegt genoeg
4 -2
B.dykstra
Heb je hem ook weer mee prater
4 -1
Litmanen85
chelsea is geen europese top.. werden zelfs nog zoek gespeeld door ons in eigen huis.
2 -2
wladimir
Laatste 16 in de Champions League is Europese top. Hoeveel mazzel ze ook hebben gehad. Vorig seizoen Europa League gewonnen, toch?
3 -2
Babangida83
Stop nou eens met dat hij veel balverlies heeft. Hij verovert iedere bal en nog veel meer ballen persoonlijk terug doordat hij zich helemaal het laplazerus jaagt.
2 0
Cupmetgroteoren
Balverlies valt sinds meer dan een jaar behoorlijk mee. Is echt veel minder geworden. Daarom is ie nu ook zo groot geworden en komt ie bij een grote club terecht.
1 0
AnsB
Precies! Hij is echt en nog steeds een ontwikkeling aan het doormaken, ook op dat gebied.
1 0
4xEC1
"En nu huilen ze in Amsterdam". Alsof Ziyech werd uitgekotst door álle supporters. Volgens mij werd Ziyech 2 jaar geleden al verkozen als Ajacied van het jaar door de eigen supporters. Klinkt echt als een bericht van een misgunner.
17 -2
MPAjax
die gast wil alleen maar stoken voor de kijkcijfers, bedoel negatieve aandacht is ook aandacht
3 -2
Schip
Zo is die uitspraak niet bedoeld denk ik. Hij wil meer aangeven dat Ziyech alles ten goede heeft om weten te draaien.

Zelf heb ik toen al mijn totale afkeer uitgesproken van dat gefluit en Ziyech altijd een oer ajacied genoemd in zijn spel en karakter. Er waren hier genoeg die er heel anders over dachten. Maar zand erover. Iedereen vind het jammer dat deze gozer vertrekt.

Doet me een beetje denken aan het vertrek van Jesper Olsen. Dat was ook een publiekslieveling pur sang. Zijn vertrek destijds maakte zoveel los bij de fans. Herinner me nog radio uitzendingen, waarin mensen letterlijk jankten dat hij naar Manchester ging.

Nu is het een mix van acceptatie en berusting. Iedereen zag dit al aankomen. Ik hoop echt op een onaards afscheid van deze gozer. Uiteraard nadat we de EL hebben gewonnen.
4 0
Zollner
Titel had ook kunnen zijn: “Publiekspeler Ziyech vertrekt als grote meneer”. Het stoken ligt niet aan Vissers.
7 -1
MPAjax
lijkt mij een betere titel dan
1 -1