Pot: 'Het wordt weer een mooie Ajax-lente'

FinnDekker, 13-02-2020 om 20:20, 6701 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Menno Pot moeten Ajax-fans zich niet te veel druk maken om de vorm van Ajax. Rondom de winterstop verkeren de Amsterdammers namelijk wel vaker in een mindere periode, zo ook vorig seizoen. Toen kwam alles goed in de lente. En volgens Pot zal dat weer gebeuren.

'De laatste weken is het in de mode geraakt om te zeggen dat Ajax juist geen schim meer is van de ploeg van vorig ­seizoen. De meeste mensen zijn nu eenmaal windvaantjes, kort van memorie', aldus de columnist van Het Parool. 'De winterdip die Ajax dit seizoen in december en januari had, had de ploeg vorig jaar in januari en februari, uitlopend tot in maart. Dat dal was minstens even diep als dat van nu, met de extra aantekening dat toen níet in elke linie een sleutelspeler geblesseerd was en dat Ajax toen géén Eredivisie-koploper was.'

Uiteindelijk werd dat seizoen de dubbel gewonnen en haalde men de halve finale van de Champions League. 'Of het voorjaar opnieuw zo glorieus wordt? Waarschijnlijk niet. Die kans is namelijk even klein als hij vorig seizoen was. Bij de Europese hervatting treft Ajax om te beginnen een ploeg die getergder, gevaarlijker, taaier en eigenlijk gewoon sterker is dan Real Madrid een jaar geleden', doelt Pot op het tweeluik met Getafe.

Desondanks moeten supporters positief blijven, vindt de schrijver. 'Laten we ons richten op wat concreet is. Dat eerste passje van Ziyech, op Babel, tegen Vitesse. Zo achteloos. Zo splijtend. Het wordt weer een mooie Ajax-lente, misschien al tegen Getafe, anders daarna. U mag me daaraan houden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA2211
Wat is het draaiboek voor een bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord eigenlijk?
0 0
LangeTermijn
Feyenoord speelt altijd thuis en Ajax gaat er met de overwinning vandoor.
0 0
noahdepoah
Tja eigenlijk alleen az uit dacht ik na de 4-4 tegen Heerenveen thuis en de beschamende nederlaag tegen van persie en co.
0 0
Libero
Heracles uit ook nog verloren en Madrid thuis.
0 0
AnsB
Geheel mee eens!
Mensen vergeten bovendien hoe goed Ajax ook dit seizoen heeft gespeeld.
De echt slechte periode werd ingeleid door (1) de enorme mentale domper door de uitschakeling in de CL, en (2) de blessures en de noodzakelijke wisselingen op het zo belangrijke middenveld (zowel Martinez als Ziyech vielen weg, kort nadat het 'ideale' middenveld gevonden was).

Nu Blind en Ziyech weer terug komen is niet alles opgelost (we missen Neres en Promes nog steeds met hun diepgang en combinatievermogen), maar het scheelt wel een enorme slok op een borrel.
Hopelijk op tijd en genoeg voor het verslaan van Getafe. Al ligt in de eerste wedstrijd weer een ander probleem op de loer: geen Onana.
3 0
Dolberg25
Als we Getafe pakken, ben ik er zeker van dat het een geweldig seizoen wordt. Die wedstrijd bepaalt gewoon het hele vervolg van het seizoen voor me gevoel.
4 0
wladimir
Europees sowieso. Als we die verliezen liggen we eruit;-). Kampioenschap moet te doen zijn, toch? Uit in Utrecht zullen we die halve finale toch niet verliezen? Bekerfinale winnen van Feyenoord zou dit seizoen een gouden randje geven.

Gisteren liet Traoré in twee momentjes zien waar hij toe in staat is. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Eiting erbij maakt de selectie sterker ook. Schuurs en Alvarez moeten Veltman doen vergeten.

Deze zomer rinkelt de kassa. Erg benieuwd hoe volgend seizoen eruit gaat zien. Hopelijk kan Overmars zich beheersen en heeft hij geleerd van de aankopen van Alvarez, Wöber, Marin en Bandé.
1 0
ossenaar
Veltman zal gemist worden. Sorry Veltman haters..
2 0
PeterVKV
De passers zijn terug!
Nu nog de diepgangers!
5 0
Rho1980
Deal Menno!
4 0